unleashed 05.09.03, 00:56 Tylko nie wysyłajcie Michnika na pokaz terenowy, bo ktoś nie lubiący kłamców i oszczerców gotów go wysłać w zaświaty spychając go z tych schodów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cke Re: Rozpoczęliśmy akcję w metrze IP: *.chello.pl 05.09.03, 01:28 dobrze ze kaczor sie pojawi... moze nie zdazy zejsc ze schodow i go wciagnie!! ... eee, cudow nie ma.... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Rozpoczęliśmy akcję w metrze IP: *.lublin.mm.pl 05.09.03, 01:31 Juz Okudzawa spiewal ,,Na ruchomych schodach napis ja spiewa - stoimy z prawej, przechodzimy z lewej..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke89 Re: Rozpoczęliśmy akcję w metrze IP: *.man.lodz.pl 05.09.03, 02:16 Mnie w mojem mietro nikogda nie tiesno Potomu czto s dietstwa ono kak piesnia Gdie wmiesto pripiewa, wmiesto pripiewa: "Stojtie sprawa, prochoditie sliewa" Piękna piosenka! Odpowiedz Link Zgłoś
qndzia akcja w metrze 05.09.03, 01:40 A ja to z reguły jadę w metrze tak: 1. w wagonie: Stoję na peronie i szukam wygłodniałym wzrokiem fajnej dupy. Patrzę, widzę, jest! Idę za nią nawet dwa wagony dalej. I jadę z nią do stacji końcowej (Ratusz). W wagonie ustawiam się z prawej lub z lewej. 2. Na schodach Szybki rachunek równiczkowy w myśli bilansu energii kinetycznej i potencjalnej. I jak fajna dupa wjeżdża schodami ruchomymi, to ustwiam się za nią, żeby doładować energii kinetycznej widokiem jej smacznej pupy (stoję tedy z prawej). A jak jest sprytna i zaczyna biegnąć schodami tradycyjnymi, wyzwalającymi efekt ruchu, falowania pupy, do góry, to biegnę za nią (z lewej). To działa! Wielu pasażerów już się do tego stosuje! Kiepsko jest już w windzie w moim biurowcu, bo nie wiem jak się ustawić z prawej czy z lewej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rywin Re: akcja w metrze IP: 217.153.97.* 05.09.03, 09:40 qndzia napisał: > A ja to z reguły jadę w metrze tak: > 1. w wagonie: > Stoję na peronie i szukam wygłodniałym wzrokiem fajnej dupy. > Patrzę, widzę, jest! Idę za nią nawet dwa wagony dalej. I jadę z > nią do stacji końcowej (Ratusz). W wagonie ustawiam się z prawej > lub z lewej. > 2. Na schodach > Szybki rachunek równiczkowy w myśli bilansu energii kinetycznej > i potencjalnej. I jak fajna dupa wjeżdża schodami ruchomymi, to > ustwiam się za nią, żeby doładować energii kinetycznej widokiem > jej smacznej pupy (stoję tedy z prawej). > A jak jest sprytna i zaczyna biegnąć schodami tradycyjnymi, > wyzwalającymi efekt ruchu, falowania pupy, do góry, to biegnę za > nią (z lewej). > To działa! Wielu pasażerów już się do tego stosuje! > Kiepsko jest już w windzie w moim biurowcu, bo nie wiem jak się > ustawić z prawej czy z lewej. BRAWO !!! Ja jescze staram usiasc w metrze tak, ze ladna pupe mam tuz przed oczami. Rewela podróż... Tylko szkoda ze idzie zima i dziewczynki spodnie włożą :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zmotoryzowany Re: akcja w metrze IP: *.acn.pl 08.09.03, 01:22 > BRAWO !!! > > Ja jescze staram usiasc w metrze tak, ze ladna pupe mam tuz przed oczami. > Rewela podróż... Tylko szkoda ze idzie zima i dziewczynki spodnie włożą :-( Wam to dobrze. Ja pare lat temu sie zmotoryzowalem i komunikacja nie jezdze. I wlasnie takich widokow najbardziej mi brak :( A bywalo, ze od pupy przechodzilo sie do glowy i nowa znajomosc gotowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rew Re: akcja w metrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 10:19 CZY JEST TO NA TYLE WAZNA SPRAWA ZEBY ODRAZU PISAC O NIEJ NA GŁÓWNEJ STRONIE GAZETY!!! PRZECIEZ JEST TYLKO W WARSZAWIE JEST METRO I TO TYLKO JEDNA LINIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Unleashed, a pamietasz ty Okudzawe: "...masz lewej 05.09.03, 01:45 strony trzymac sie"? "A jesli w przod chcesz isc, Pamietaj ze Masz lewej strony Trzymac sie". I dedykuje to "demokratom" z Wybiorczej i tym, ktorzy wierza w tych "demokratow". Odpowiedz Link Zgłoś
unleashed Ale recepta - rzeczywiście prosta. Należy dodać, żeby 05.09.03, 02:01 nie biegać (można paść na ryj), a na ruchomych poruszać się w tym kierunku, co schody. I uważać, bo jak braknie prądu, to można zostać na parę godzin w tunelu pod rzeką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomm Re: Ale recepta - rzeczywiście prosta. Należy dod IP: *.echo.com.pl 05.09.03, 10:12 Widac ze jestes za mlody ... i za glupi atomm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzio Szkoda ze to plakaty - juz widzialem jak sa naderwane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 02:51 Niektorych ludzi to poprostu korci aby w tym nudnym momencie powoli jadac ku gorze zerwac, naderwac lub cokolwiek zrobic z plakatami. W Londynie takie plakaty sa w formie zabudowanych obrazkow i nie tylko na schodach ale takze na peronach. Zreszta nie sadze aby londyńczycy je zrywali - po co ?:) W Londynie pozatym bardzo ladnie w sposob humorystyczny sa pokazane postacie kobiety i mezczyzny. Kobieta jest zadowolona jak mezczyzna stoi po prawej stronie itd. Pozatym jest wiecej tych samych obrazkow z tymi samymi postaciami dotyczace: nie stawania zaraz w wejsciu wagonu co uniemozliwia wsiadanie reszcie pasazerow a takze dotyczace smiecenia, sluchania glosno muzyki itp. Firmy reklamowe jesli nie maja zlecen na dane miejsce sa zobowiazane powiesic tam ktorys z tych plakatow. U nas strasza gole szare plansze brudne od kleju. W Londynie poza tym sa reklamy w postaci duzej ilosci obrazkow przyczepionych na scianie przy schodach. Nikt ich nie maze bezsensownie flamastrami, nie umieszcza tam "tagow". Sa prawie czyste. No jedyna rzecz ale raczej dowcipna to przyklejanie gumy do zucia w miejsce nosa jakies twarzy. To dosyc powszechne ze zazwyczaj twarze maja uformowane nosy z gumy. Mysle ze to lepsze niz bezsensowne mazanie flamastrem niezrozumialych podpisow. No ale coz, niestety potwierdza to moja teze, ze Polacy sa prostakami. "nic kurwa polotu i finezji w tym nudnym jak pizda miescie" to cytat z filmu dozwolonego od lat 15 :) wiec nie bede cenzurowal rodzio@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekS Durna akcja IP: *.mad.east.verizon.net 05.09.03, 03:00 Tak jest. Wprowadzic takze przepis. Juz widze jak kochani rodacy beda sobie "przejmie" zwracac uwage.... a takze odpowiadac. Tego sie nie da ot tak wprowadzic. Do tego trzeba wychowywac od dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Rozpoczęliśmy akcję w metrze IP: *.proxy.aol.com 05.09.03, 06:14 Michnika wyslac nie na schody tylko do Izraela i to z kopem i biletem w jedna strone! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Rozpoczęliśmy akcję w metrze IP: *.limes.com.pl 05.09.03, 07:37 fajnie wszystkich błotem obrzucasz - w wileu artykułach które komentujesz, to miło że szanujesz swój kraj i dbasz o jego rozwój, tylko dlaczego nie ma Ciebie tutaj i sie mądrzysz a pewnie gdyby mózgownice Twą włożyć do główki od szpilki to byłaby ładna zabawka dla dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METR INNI IP: *.com / 10.10.233.* 05.09.03, 07:44 To super pomysl (stosowany od lat w Londynie), ale widzialem dzis znow "babsko" stojace o 7:00 rano na prawie pustych schodach (!) po lewej stronie... Rece opadaja: albo tacy ludzie sa super glupi albo super zlosliwi... ... no chyba, ze czytac nie potrafia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek czy dadzą radę ?? ?? ?? IP: *.limes.com.pl 05.09.03, 07:45 byłem w Warszawie i byłem również w innych mistach w Europie gdzie jest metro, nawet byłem w Kijowie..... cóż takiego sposobu jady trzeba się uczyć od dziecka bo nie wierzę żeby ludzie nagle się aż tak zmienili, szczególnie że to Warszawa, czasmi zdarzało się, że nawet glośnie przepraszam nie pomagało więc o czym tu mowa. Gdzie indziej bez problemów.... nawet w tak wyzywanym przez czytelników wschodzie tj w Kijowie...... grzecznie po prawej a komu śpieszno ten mogł iść - tylko po co skoro samej jazdy prawie 10 min na niektórych stacjach-tak głęboko..... a w Wa-wie może za 10 lat jak będzie cała linia metra się nauczą jak jeździ się w Europie-bo narazie ta wielka Europa omija szerokim łukiem Warszawę-szkoda że np znani świetowi aktorzy czy sportowcy wolą kupić kamienicę w Pradze czeskiej niż w Wa-wie- czyżby Praga była milszym i bardziej przyjaznym (tj ze względu na ludzi tam mieszkających) miastem niż W?..... pozdrawiam tych co jeżdzą po prawej i tych co chodzą po lewej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjszczepan Re: Rozpoczęliśmy akcję w metrze IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 08:13 zwracam uwage, ze w Nowym Jorku i w miastach amerykanskich, a takze w Moskwie, ten system - stania z prawej, by biegnacy mogli isc po lewej - funkcjonuje bez problemu od lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Dobra, to teraz nauczcie ludzi chodzić po chodniku, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 08:21 np. jak idą pełną szerokością trzy osoby i gadają, a z naprzeciwka idzie jedna, to wypadałoby przynajmniej jednej z nich się przesunąć. Większość Polaków nie pojęło jeszcze, że ruch chodnikowy jest dwukierunkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczesliwy Re: Rozpoczęliśmy akcję w metrze IP: *.gdynia.mm.pl 05.09.03, 08:31 No i doczekalem sie potwierdzenia ,że Wawa jest miastem europejskim! Teraz kolej na chodniki :" Chodzimy prawą strona chodnika!" ... a może lewą ,na złosc Kaczynskiemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maka Re: Skończyć idiotyzm w metrze! IP: 193.0.122.* 05.09.03, 08:31 Bieganie na ruchomych schodach to proszenie się o wypadek. Jeśli na pustych to poszkodowany będzie tylko winowajca, jeśli w tłoku ofiarami głównie będą słabsi. Ruchome schody są zbudowane po to, żeby NA NICH STAĆ, a nie biegać! Cały ten pomysł jest bezwstydnym podlizywaniem się bezmózgim mięśniakom i pozbawionym wyobraźni małolatom. Teraz pewnie wprowadzimy NAKAZ ustępowania im miejsc w autobusach i tramwajach. Wiadomo - słabsi w tym wilczym mieście są zbędnym balastem, liczą się silni i młodzi. ą że pozbawieni mózgów - to patrząc na obecną rzeczywistość to dla nich lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Skończyć idiotyzm w metrze! 05.09.03, 08:49 Wiesz, Maka, zbyt madra to Ty nie jestes. System polegajacy na tym, ze stoi sie po prawej stronie schodow funkcjonuje w calym cywilizowanym swiecie i jakos nikomu nie przychodzi do glowy, ze jest to podlizywanie sie silniejszym. Kompleksy jakies masz, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ursynowianka Re: Skończyć idiotyzm w metrze! IP: *.chello.pl 07.09.03, 01:23 O masz....Rece czasami opadaja... Stac mozesz i nikt nie bedzie Cie zmuszal do biegania. Tyle, ze z prawej strony... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawianka Re: Rozpoczęliśmy akcję w metrze IP: 195.245.213.* 05.09.03, 08:48 Wystarczyło rozwiesić plakaty. Po co ta "lekcja poglądowa" w wykonaniu pary aktorów? To jest żenujące. I jeszcze kolejna "lekcja" w wykonaniu prezydenta Kaczyńskiego! Ludzie , co się dzieje???? Prezydent powinien np. zmobilizować służby porządkowe, aby przywróciły czystość na przystankach tramwajowych i autobusowych na Metrze Ratusz- syf taki, że czasami przejść nie można i to pod samą siedzibą prezydenta. A on będzie jeżdził schodami, żeby pokazać plebsowi jak to się robi!!!! Kupa śmiechu!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sparrow Re: Rozpoczęliśmy akcję w metrze IP: *.rgsa.pl 05.09.03, 09:06 Bułat Okudzawa napisał kiedyś (dawno,dawno temu) coś takiego: "W moim metrze nikt tłoku sie nie lęka, Bo w nim wciąż ta sama dźwięczy piosenka, Na ruchomych schodach napis ja śpiewa: Stoimy z prawej, przechodzimy z lewej..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania NARESZCIE!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 09:09 Nareszcie! Dziwie sie tylko troche, ze ludzie, nawet jesli niekoniecznie widzieli, jak to dziala w innych krajach, sami na to nie wpadaja. To powinien byc odruch. Trzymam kciuki, zeby to naprawde sie przyjelo. To mala rzecz, ale nieprzestarzeganie jej moze byc klopotliwe dla innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawianka Lekcja jazdy na schodach IP: 195.245.213.* 05.09.03, 09:14 Kurde, ja chcę zobaczyć Kaczyńskiego na tych schodach!!!!! Czy ktoś wie której godzinie będzie jeździł? Proszę o informację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mfbk Re: Rozpoczęliśmy akcję w metrze IP: *.merlin.pl 05.09.03, 09:18 najwyzszy czas by Polacy nauczyli sie kultury, prawa strona na shodach ruchomych to ten sam kaliber co wchodzenie i wychodzenie ze sklepu, osoba wychodzaca ma pierwszenstwo bez wzgledu na wiek plec itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnitka Re: Rozpoczęliśmy akcję w metrze IP: *.chello.pl 05.09.03, 09:33 Szkoda ze Polakom to trzeba szumnej pompatycznej akcji, zeby pokazac cos co w calej Europie ludzie robia odruchowo i bez pomocy aktorow i prezydentow miast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jatzenty Re: Rozpoczęliśmy akcję w metrze IP: 217.7.62.* 05.09.03, 09:34 W Budapeszcie metro jeździ wyraźnie szybciej i problem znika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Rozpoczęliśmy akcję w metrze IP: *.era.pl 05.09.03, 10:17 Świetnie, sukces akcji w metrze nasuwa mi nowy pomysł. Warto byłoby przeprowadzić taką akcję na warszawskich ulicach i drogach wylotowych z Warszawy wsród kierowców, którzy blokuja lewy pas drogi jadąc z prędkością 40-50 km/h w miejscach gdzie można jechać 80-90, a nawet 100 km/h. Przepisy prawa o ruchu drogowym nakazują jazdę jak najbliżej prawej krawędzi drogi, cóż z tego skoro nikt się do tego nakazu nie stosuje. Może takie plakaty rozwieszone przy drogach zmieniłyby coś w świadomości kierowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Rozpoczęliśmy akcję w metrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 10:24 Czemu Pani Stużyńska pod zdjęciem w Gazecie Stołecznej ma na imię Magdalena a w artykule Małgorzata? Jakiś złośliwy chochlik chyba zadziałał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bai Lung Re: Przepychanie w metrze IP: *.cavern.pl / 192.168.2.* 05.09.03, 12:25 Zawsze mi się wydawało, że ruchome schodey służą tym, którzy nie chcą lub nie mogą męczyć się wchodzeniem po schodach. Dlatego stoi się na nich, a one same jadą - z tego też powodu nie robi się szerokich schodów ruchomych - wystarczy miejsce na jedną osobę ew. z bagażem. Teraz okazuje się, że przepychać się będzie można nie tylko tam gdzie jest miejsce, na zwykłych schodach, ale i na ruchomych - tak właśnie - przepychać, bo nie ma na nich miejsca do swobodnego wymijania się. Ciekawe co wam jescze wpadnie do głowy w dziedzinie ukulturniania społeczeństwa - może jak elegancko się żuje gumę podczas rozmowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ursynowianka Re: Przepychanie w metrze IP: *.chello.pl 07.09.03, 01:35 Gość portalu: Bai Lung napisał(a): > Zawsze mi się wydawało, że ruchome schodey służą tym, którzy nie > chcą lub nie mogą męczyć się wchodzeniem po schodach. Dlatego > stoi się na nich, a one same jadą - z tego też powodu nie robi > się szerokich schodów ruchomych - wystarczy miejsce na jedną > osobę ew. z bagażem. Schody zawsze bada wezsze z uwagi na nizszy koszt ich uzytkowania.... > Teraz okazuje się, że przepychać się będzie można nie tylko tam > gdzie jest miejsce, na zwykłych schodach, ale i na ruchomych - > tak właśnie - przepychać, bo nie ma na nich miejsca do > swobodnego wymijania się. Jest miejsce na wmiare swobodne przejscie jak sie stanie z lewej strony.... > Ciekawe co wam jescze wpadnie do głowy w dziedzinie > ukulturniania społeczeństwa - może jak elegancko się żuje gumę > podczas rozmowy? Nie popadajmy w skrajnosci. To co przeczytalam zakrawa na wygodnictwo i brak checi zmiany swoich starych nawykow... Pozdrawiam i zycze wiecej usmiechu na twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin TERAZ AUTOBUSY!TYLKO NA ŻĄDANIE:SZYBCIEJ,TANIEJ,WYGODN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 12:56 Po metrze czas na autobusy! Prócz tego, że jeżdzą wolno zatrzymują się bez sensu na każdym przystanku bez względu n ato czy ktoś chce wysiąść/wsiąść czy też nie. W ten sposób podróżni tracą cenny czas, a ZKM pieniądze na benzynę i niszczejący sprzęt. Tym bardziej jest to dotkliwe w zimie gdzie dochodzi chłód wlatujący na próżno otwieranymi drzwiami. Wystarczy, że wysiadając wcisnie sie guzik - który jest w każdym autobusie a autobus sie zatrzyma, tak samo wystarczy, że ktoś machnie ręką - rozwiązanie to nei wiąże sie więć z żadnymi nakładami o przynosi oszczędność czasu i pieniędzy. Tak zresztą jest w całej Europie Zachodniej gdzie transport publiczny próbuje konkurowac z transportem indywidualnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Verny Re: Rozpoczęliśmy akcję w metrze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 13:03 Droga "Gazeto Wyborcza", ogromnie dziękuję za ten znakomity pomysł. Oby się przyjął. Jest to kolejny dowód na to, że nieobce są Wam problemy miasta i zawsze towarzyszy Wam zdrowy rozsądek i dobry pomysł. Gratuluję, życzę powodzenia i popieram. Odpowiedz Link Zgłoś