Dodaj do ulubionych

Kierowcy MZK siusiaja na pętli

IP: *.crowley.pl 13.09.03, 13:25
Mikeszkam na Światowida. Moje okno wychodzi na petle autobusowa 510, 508,
509, 518 itd.
Czesto jestem swiadkiem jak kierowcy autobusu siusiaja na petli, chociaz
okolo 110 m dalej maja przenosne toalety.
Z okien widze, ze od uryny na cementowym asfalcie pojawily sie juz poszarzale
zacieki.
Nie moge zrozumiec czemu oni leja w publicznym miejscu?
Moze to forma jakiego strajku polegajaca na olewaniu firmy, a moz leja na
kientow ktorych woza. A czy przypadkiem to nie jest olewanie wszystkich?
Jezeli tak, to nie tylko od wiatru mozn i oblac siebie.

Obserwuj wątek
    • niech Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli 13.09.03, 13:27
      Konstrukcja starszych autobusow przegubowych pozwlalala na oddawanie moczu "w
      przegub". W zimie panowie kierowcy ochoczo z tego korzystali i potem autobus
      pachnial jak toaleta. Tak wiec z dwojga zlego niechaj leja na petli.
      • Gość: habitus Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.03, 14:07
        Lanie w mijscach publicznych bardzo się stało modne. Widzę, że panowie lejący,
        ukradkiem rozglądają się z dumą. Ich spojrzenie mówi: pokazuję wszystko na co
        mnie stać. Co to się dzieje? Używają make-up'u jak kobiety, sikają publicznie
        jak dzieci, farbują włosy... Nie dziwi mnie, że muszą udowadniać, że są
        mężczyznami. Więc dręczą słabszych (bezpieczniej)żeby nie zanikły im te resztki
        jaj. Brawo Panowie!
        • niech Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli 13.09.03, 14:10
          Make-up i ufarbowane wlosy w miejscach intymnych? Bede musial sie przyjrzec...
          • tomcio6776 Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli 14.09.03, 14:13
            Po pierwsze- NIE MA już dawno MZK tylko jest MZA.
            Po drugie-nie wszyscy sikają i nie na każdej pętli.
            A że do niebieskich kibelków czasami nie sposób wejść,to prawda.
    • Gość: man Re: Każdy sika IP: *.acn.waw.pl 13.09.03, 14:52
      Do przenośnych toalet, o których piszesz nie da się wejść, bo są rzadko
      sprzątane i opróżniane. Sam jeżeli mam do wyboru śmierdzący toi-toi i
      drzewko/krzaczek wybieram drugą opcję. Po za tym - co ma zrobić kierowca, który
      przez korki przyjeżdża na pętlę spóźniony i praktycznie nie ma postoju? Co do
      sikania w tzw. "miejscach publicznych" w ogóle - wiadomo nie od dziś, że kibli
      jest za mało, a jeżeli są, odorem odstraszają na kilkometr, a sikać każdy musi,
      bo tak jest skonstruowany. Kobitki dlatego tak się oburzają, bo same nie mogą
      tak zrobić. Mają taką a nie inną budowę fizyczną i nie mogą sikać na stojąco,a
      to już ich problem!
      • habitus Re: Każdy sika 14.09.03, 22:33

-A ty przecież jesteś młodzieńcem bezproblemowym i niech się wstydzi ten kto
        widzi. Jakie to szczeniackie...
    • Gość: Robert Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli IP: *.astercity.net 15.09.03, 08:40
      To jest przyklad typowej kultury przecietnego Polaka bo przeciez zawod kierowcy
      to typowy przecietny zawod. Nie tylko sikanie obok WC jest przejawem niskiej
      kultury ale takze:
      - wozenie pasazerow jakby byli workami ziemnikow
      - zamykanie drzwi przed nosem
      - jazda srodkowym pasem podczas gdy prawy pas jest pusty a czesto jest w
      dodatku "pasem tylko dla autobusow"
      - przejezdzanie na czerwonym
      - nie respektowanie praw rowerzystow
      - przeklinanie
      - etc.

Jacy ludzie taki kraj, jaki kraj takie społeczeństwo.
      • asztet Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli 16.09.03, 10:31
        O, kolego Robert, chyba te autobusy to widzidzie tylko z perspektywy cośkolwiek
        żabiej.
        Proszę o konkretne przykłady zamykania drzwi przed nosem (data, miejsce), czy
        przejeżdzania "na czerwonym".
        Ja przejeżdżanie na czerwonym widuję głównie w wykonaniu: 1. Bydła w rzęchach z
        czarnymi szybami, 2. Taksówkarzy, 3. Rowerzystów. O ile dwie pierwsze kategorie
        raczej nie robią tego, kiedy np pieszy jest na pasach, o tyle ta trzecia
        potrafi wjechać na pełnej prędkości w sam środek przejścia. Szczerze
        powiedziawszy jak dotąd tylko rowerzysta chciał mnie rozjechać (i parę
        starszych osób)wjeżdzając na czerwonym.

Wybacz, ale o paach "tylko dla autobusów" w wykonaniu warszawskim nie ma co
        dyskutować. A kto nie przeklina?
        • habitus Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli 16.09.03, 10:33
          Ja nie przeklinam.
          • niech Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli 16.09.03, 10:54
            Robert ma lepiej, on sika w bidon.
          • niech Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli 16.09.03, 10:55
            Robert ma lepiej, on sika w bidon.
            • sloggi Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli 16.09.03, 10:59
              niech napisała:

> Robert ma lepiej, on sika w bidon.

Pisał, że olewa samochody.
              • niech Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli 16.09.03, 11:01
                Wpierw sika w bidon, a potem olewa z niego samochody.
                PS. Jesli ten post zostanie powtorzony, to nie dlatego ze sie jakam, tylko
                forum sie jaka.
                • asztet Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli [ot] 16.09.03, 20:09
                  Gratulacje. Zarąbista sygnaturka! Powaga!
            • buggi Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli 16.09.03, 11:04
              niech napisała:

> Robert ma lepiej, on sika w bidon.

no, nieeeeee:) posikalam sie ze smiechu, ale nie w bidon :):):)
            • Gość: Robert Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli IP: *.astercity.net 16.09.03, 12:26
              Tej opcji jeszcze nie rozwazałem ale... moze kiedys?
            • Gość: Robert Smiechy chichy IP: *.astercity.net 16.09.03, 14:08
              Widze, ze niektorzy powaznie nie potrafia traktowac innych a w tym przypadku
              rowerzystow czyli ludzi poruszajacych sie po miescie na rowerow. Zapewne brak
              powagi idzie w parze z ich nietolerancja natomiast nietolancja to nic innego
              jak chec wyeliminowania INNEGO, ODMIENNEGO czlonka lokalnej spolecznosci. Teraz
              juz wiadomo dlaczego na rowerzysci sa w stanie permanentnego zagrozenia podczas
              poruszania sie po drodze,
              • niech Re: Smiechy chichy 16.09.03, 14:10
                Jak ktos sika w bidon zamiast uwazac na drodze to musi byc permanentnie
                zagrozony.
        • Gość: Robert Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli IP: *.astercity.net 16.09.03, 12:25
          > Proszę o konkretne przykłady
          > przejeżdzania "na czerwonym".

Nie dalej jak wczoraj pod etakadami mostu Siekierkowskiego. Linni i nr bocznego
          nie zauwazylem: autobus jechal zbyt szybko.

1. Bydła w rzęchach z
          >
          > czarnymi szybami, 2. Taksówkarzy, 3. Rowerzystów. O ile dwie pierwsze
          kategorie
          >
          > raczej nie robią tego, kiedy np pieszy jest na pasach, o tyle ta trzecia
          > potrafi wjechać na pełnej prędkości w sam środek przejścia. Szczerze
          > powiedziawszy jak dotąd tylko rowerzysta chciał mnie rozjechać (i parę
          > starszych osób)wjeżdzając na czerwonym.

Ale jesli juz to zrobia to-TRUP NA MIEJSCU!
          Jak rowerzysta wjedzie na przejscie to tylko troche zaskoczenia i strachu a jak
          czasami cie potraci to najwyzej sie to spotkanie zakancza na paru siniakach.

> Wybacz, ale o pasach "tylko dla autobusów" w wykonaniu warszawskim nie ma co
          > dyskutować.

Owszem bo ich po prostu jest stanowczo za malo, Ale przypadek jazdy pasem
          srodkowym a nie pasem dla autobusow na Trasie łazienkowskiej jest bezdyskusyjny.

• very_famous Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli 16.09.03, 11:12
      Skoro te toalety są przenośne to dlaczego nie można ich przenieść dokładnie tam
      gdzie kierowcy leją???
      • buggi Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli 16.09.03, 11:13
        oni leja tam gdzie stana. Bedziesz je za nimi tachal, taki duzy porzenosny
        nocnik? Brawo!
        • very_famous Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli 16.09.03, 11:22
          Generalnie oni czasem mają minutę-dwie przerwy pomiędzy kolejnymi wyjazdami
          (korki, wypadki itd), faceci wyrobić w czasie się muszą bo inaczej pracodawca
          im sieknie premię, a jazda z pełnym pęcherzem... hmmm nie należy do
          przyjemności.
          Może zrobić inaczej - przestawić im te toalety i zamontować kamery, które będą
          nagrywać "olewaczy" nie korzystających z kabin. Albo posadzić babkę klozetową
          jak to się kiedyś pięknie nazywało (hi hi :)))
          • buggi Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli 16.09.03, 11:27
            very_famous napisała:

> Generalnie oni czasem mają minutę-dwie przerwy pomiędzy kolejnymi wyjazdami
            > (korki, wypadki itd), faceci wyrobić w czasie się muszą bo inaczej
            pracodawca
            > im sieknie premię, a jazda z pełnym pęcherzem... hmmm nie należy do
            > przyjemności.
            > Może zrobić inaczej - przestawić im te toalety i zamontować kamery, które
            będą
            > nagrywać "olewaczy" nie korzystających z kabin.

Oszalales zupelnie;) Big Brother'a mamy im robic? a potem bedzie, o
            molestowaniu kierowcow autobusow na petli

Albo posadzić babkę klozetową
            > jak to się kiedyś pięknie nazywało (hi hi :)))

na strazy chyba, by doroslym chlopom przypominala, ze do toalety sie robi, a
            potem rece myje.
            • very_famous Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli 16.09.03, 11:48
              Jeśli już to - "oszalałam" (nie zmieniaj mi płci na siłę OK?)
              Usiłujemy wykombinować tu jakiś sposób na to sikanie a ty się rzucasz. :((
              Poczekajmy na pierwsze mocne mrozy - a problem sikania na dworze przy -10st C.
              kierowcy sami rozwiążą.
              • niech Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli 16.09.03, 11:51
                Kierowcy to nic, najgorsze sa tramwajarki...
                • very_famous Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli 16.09.03, 11:58
                  Nie przeczytałeś dokładnie - tu chodzi o pętlę autobusową - skąd tam by się
                  wzięły tramwajarki? Ale mnie rozbawiłeś. Zresztą dobrze chyba że sikają na
                  pętli , a nie wyskakują pod jakieś drzewko przy przystanku w trakcie kursu.
                  Obsikane byłyby wszystkie drzewka i latarnie a tak tylko jedna pętla :)))
                  • niech Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli 16.09.03, 12:00
                    Wiem ze chodzi o petle autobusowa, ale wlasnie wiekszym zagrozeniem wydaja sie
                    sikajace tramwajarki. Odwracaja uwage przejezdzajacych kierowcow i sa
                    przyczyna licznych kolizji. Sadze ze ZTM powinien wyposazyc je w pampersy.
                    • very_famous Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli 16.09.03, 12:04
                      Tak jak kasjerki w niektórych hipermarketach?
                      • niech Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli 16.09.03, 12:05
                        Kasjerki nie sa zagrozeniem dla ruchu drogowego, im pampersy nie sa potrzebne.
                        • very_famous Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli 16.09.03, 12:09
                          Ale były takie przypadki, że kasjerka nie mogła odejść od kasy przez kilka
                          godzin no i dostawała pampersa. Myślisz że "bez" - wytrzymałaby te kilka godzin?
                          • niech Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli 16.09.03, 12:13
                            Zdecydowanie sprzeciwiam sie mieszaniu kasjerek do problematyki bezpieczenstwa
                            ruchu drogowego!
                            PS. Moze pogadamy o kontrolerkach?
                            • very_famous Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli 16.09.03, 12:16
                              Nie sprzeciwiaj się :p
                              PS. Tramwajowych czy pociągowych?
                              • niech Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli 16.09.03, 12:17
                                Szczerze mowiac ostatnio nie zauwazylem kobiet w tym zawodzie. W ogole coraz
                                mniej jest kobiet. No jeszcze wsrod matek sie zdarzaja...
                                • very_famous Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli 16.09.03, 12:23
                                  Dyskryminacja pełną gębą!!
                                  Ale chyba chodzi o to że DUŻY kontroler ma większą tzw. siłę przebicia niż mała
                                  cherlawa kontrolerka. Nie chciałabym być kontrolerką - kiedyś widziałam jak
                                  pospólstwo traktowało miłą starszą panią, która chciała sprawdzić im bilety.
                                  Brrr... włos na głowie się zjeżył
                                  • niech Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli 16.09.03, 12:26
                                    Domyslam sie ze to jest powod znikniecia kobiet kontrolerek. Ale gdyby dac im
                                    kalasznikowy moglyby spokojnie wrocic do zawodu.
                                    • very_famous Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli 16.09.03, 12:31
                                      Hmmm... to jest myśl...
              • buggi Re: very nice famous 16.09.03, 17:04
                very_famous napisała:

> Jeśli już to - "oszalałam" (nie zmieniaj mi płci na siłę OK?)

Bardzo mi przykro, nie bylo moim zamiarem zmieniac Tobie plci, a juz
                wykluczone, ze na sile. Teraz to Ty sie rzucilas.

> Usiłujemy wykombinować tu jakiś sposób na to sikanie a ty się rzucasz. :((

wiem i doceniam to, ale trudno zmienic wygodne przyzwyczajenie, jakim jest
                siusianie gdzie popadnie, wiec sceptycznie, jesli nie pesymistycznie podchodze
                to tematu. Ale moze masz racje....aby do zimy. Niech kierowcom ptaszki
                zmarzna.hehe. pozdrowienia

PS Niech, zlituj sie. Sikajace tramwajarki!!!!:) Tu przypomniala mi sie
                wypinajaca sie kobieta z Twojej opowiesci. Pamietasz?

> Poczekajmy na pierwsze mocne mrozy - a problem sikania na dworze przy -10st
                C.
                > kierowcy sami rozwiążą.
                • very_famous Wyjaśnijmy problem "rzucania" - publicznie 17.09.03, 11:08
                  Nie, nie rzuciłam się. Generalnie rzadko się rzucam. Jeśli już to na
                  przystojnych forumowiczów ;)) Tylko pewnie wszystkich myli mój nick. Myślą że
                  to na pewno facet. :p
    • roody102 Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli 16.09.03, 17:15
      Onoc poziom cywilizacyjny danej spolecznosci mozna poznac po tym, jak zalatwie
      te sprawy. Moze jest to uproszczenie, ale jakze wymowne...
      • roody102 Re: Kierowcy MZK siusiaja na pętli 16.09.03, 17:15
        Prosze mnie nie pytac, co znaczy slowo "onoc" :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka