patryyk 08.07.08, 23:17 j/w gdzie sie znajduje wg was? prosze o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: najlepszy kebab IP: 85.222.86.* 08.07.08, 23:30 Marszałkowska 138, "Efez" Francuska 1, Słowackiego. O tych trzech słyszałam najlepsze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K0pytko Re: najlepszy kebab IP: 195.22.119.* 09.07.08, 14:36 voyager747 napisał: > Najlepszy jest w Turcji :)) Raczej w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patryyk Re: najlepszy kebab IP: 195.136.193.* 14.07.08, 18:07 Dzieki Aniu, jestem po konsumpcji kebaba z efezu i chwale sobie:) Odpowiedz Link Zgłoś
dwa-filary Re: W wyszukiwarce 09.07.08, 13:22 Przy Kinoteatrze "Bajka" na Marszałkowskiej,ale ostatnio, jadłam bardzo smaczny, w barku przy Dworcu gdańskim Odpowiedz Link Zgłoś
limpdurst Re: W wyszukiwarce 10.07.08, 12:46 Potwierdzam Efez - chociaż czassem przytrafia im się przesolona i wysuszona baraninka ;/ Natomiast mankamentem wszystkich kebabow w warszawie (i w polsce) jest tak zw. ostry sos, ktory jest ostry, ale chyba dla 7-letniej dziewczynki... Jestem fanem ostrych klimatów i jeszcze nie spotkalem prawdziwie satysfakcjonujacego mnie sosu. Najbardziej wypalil mnie kiedys ten na rogu marszalkowskiej i swietokrzyskiej, ale to i tak nie to, oj nie to... Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: W wyszukiwarce 15.07.08, 13:10 ostry z ciebie zawodnik, może twój żołądek ma korzenie bliskowschodnie?;) ja raz nieopatrznie wziąłem mieszany, to nie dość że spłakałem się jak bóbr, to dostałem dwudniowego rozstroju żołądka. od tego czasu tylko łagodny:) Odpowiedz Link Zgłoś
anathe0 Re: W wyszukiwarce 18.07.08, 23:12 ja kiedyś poprosiłam o bardzo bardzo ostry i babeczka z zaplecza przyniosła koncentrat ostrego sosu i potraktowała mi nim bezpośrednio kebaba. paliło oj paliłooooo ;D pyszny był! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miimi Re: najlepszy kebab IP: *.spray.net.pl 12.07.08, 16:27 ja bardzo lubię tego na Zgoda, ale podobno najlepszy jest pod kinem Bajka Odpowiedz Link Zgłoś
uzman Re: najlepszy kebab 13.07.08, 22:13 Pod kinem Bajka dobry był kilka lat temu zanim przez akcję Stołecznej, w którym miejsce to było wyróżnione, nie zaczęły się tu schodzić masy i sprzedawcy zaczęli serowować mięso spalone zbyt dużym ogniem. Po prostu brak im czasu na odpowiednie przygotowanie mięsa. A gdzie jest najlepszy kebab nie napiszę, bo nie chcę by to miejsce się zepsuło tak jak to koło kina Bajka. Tym bardziej, że i tak już dużo ludzi o nim wie. Odpowiedz Link Zgłoś
macyk Re: najlepszy kebab 14.07.08, 00:03 Kebab to wielokrotnie odgrzewane i studzone mięso. Często nie zdejmowane z rożna na noc a więc do tego siedlisko bakterii. Nie istnieje coś takiego jak najlepszy kebab. Odpowiedz Link Zgłoś
usjwo Re: najlepszy kebab 14.07.08, 11:46 macyk napisał: > na noc a więc do tego siedlisko bakterii. i pewnie niegdy nie piłeś wody prosto z kranu i nie jadłeś owoców prosto z drzewa bez wcześniejszego umycia. >Nie istnieje coś takiego jak najlepszy kebab. Dalczego? Może nie istnieć według Ciebie dobry kebab, ale nawet z tych złych któryś musi być najlepszy. Pozdrawiam Usjwo Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: najlepszy kebab 14.07.08, 13:35 I te ponocne bakterie przypiekane rano jeszcze żyją? Cholercia, McGyvery jakieś;) Odpowiedz Link Zgłoś
macyk Re: najlepszy kebab 14.07.08, 20:02 Oczywiście bakterie co rano padają od gorąca, ku radości właściciela baru, który przez to ma problem z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
chlebek_powszedni Re: najlepszy kebab 15.07.08, 10:44 A może być hamburgerek? tiny.pl/dt39 Odpowiedz Link Zgłoś
gwendollyn Re: najlepszy kebab 15.07.08, 17:48 Imbiss Istanbul, byl przy Krakowskim ale teraz go gdzies przeniesli, tylko nie pamietam gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: najlepszy kebab 16.07.08, 15:06 Pewnie Uzman się zdenerwuje, kiedy to przeczyta (prawdopodobnie chodzi nam o to samo miejsce), ale moim zdaniem najlepszy jest Efez na rogu Niepodległości i Odyńca. Przylega do Parku Dreszera, więc można wziąć na wynos i tam się udać.Baraninka bardzo dobra, a co do sosu... rzecz gustu. Według mnie ostry sos zabija smak, podobnie jak ogień bakterie. A ja wolę czuć, co jem. I ostatnia sprawa: ani koło Bajki, ani też na Brackiej nie podają ani najlepszego, ani dobrego, ani złego kebabu, tylko obsmażonego na patyku kurczaka. Kebab jest bowiem wyłącznie barani. I żadnych surówek! Odpowiedz Link Zgłoś