turtle3 04.09.08, 10:15 Czy ktoś w Was ma może doświadczenia z jakąś szkołą, która dobrze uczy włoskiego? Wydaje mi się, że wybór jest raczej kiepski. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anmanika Re: kurs włoskiego 04.09.08, 13:19 Chdzilam i zamierzam chodzic w tym semestrze na kurs wloskiego organizowany przez Instytut Wloski: www.iicvarsavia.esteri.it/IIC_Varsavia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: kurs włoskiego IP: 217.153.39.* 16.10.08, 16:15 Odradzam, bardzo duze grupy i nic nie wynosi się z lekcji, zmarnowany czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acajou Re: kurs włoskiego IP: *.acn.waw.pl 24.01.09, 23:56 Chodze na francuski do Espace Francais na Dobrej (i jestem b. zadowolona:), w tym samym budynku jest szkola wloskiego Lingua Tua. Nie znam do konca Lingua Tua, ale bylam tam dowiedziec sie o kurs, bo moglabym chodzic na dwa kursy w jednym miejscu:)i wygldalo bardzo sympatycznie, moze to dobra opcja jesli chodzi o wloski. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: kurs włoskiego 26.01.09, 08:58 W mojej grupie sa 3 osoby i przy takiej ilosci osob trudno sie czegos nie nauczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentessa Re: kurs włoskiego IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.10.13, 22:57 Cześć ! Właśnie szukamy dwóch osób z Warszawy chcących nauczyć się jęz. włoskiego od podstaw metodą speak. Kurs zaczął się w tym tygodniu ! Jest to metoda opierająca się na metodzie Callana, więc nie spędzasz czasu na nudnym klikaniu przy komputerze ( jak to ma miejsce w większości szkół językowych), tylko uczysz posługiwać się żywym językiem - zajęcia wyłącznie z nauczycielem (włochem), który doskonale mówi również po polsku. Właśnie zaczynamy kurs i brakuje dwóch zapalonych osóbek do nauki tego pięknego języka w bardzo rozsądnej cenie ( około 270 zł za 16 godzin miesięcznie zajęć wyłącznie z NATIVEM! przy grupie 7-mio osobowej). Zajęcia odbywają się w szkole językowej w centrum Warszawy na tyłach Smyka dwa razy w tygodniu ( wtorki i czwartki o 18:00). Lekcje trwają dwie godziny, więc rozkład zajęć jest idealny nawet dla osób pracujących. W tej szkole nie musisz płacić za cały semestr, nie podpisujesz lojalek - jeśli Ci się spodoba - zostajesz. Jeśli chcesz zrezygnować - rezygnujesz w dowolnym momencie bez jakichkolwiek opłat. I kolejna bardzo ważna rzecz - pierwsze zajęcia są gratis. Możesz przyjść, wziąć udział w lekcji, zobaczyć jak to wygląda "w praniu" i wtedy wiesz, czy taki sposób nauki Ci odpowiada. Dopiero po lekcji deklarujesz, czy zapisujesz się na kurs. Ja próbowałam nauczyć się włoskiego samodzielnie, ale każdy, kto próbował wie, że nie jest lekko :) A nasz sympatyczny nauczyciel w lot układa wszystko na swoim miejscu i dba, żeby każdy z uczestników brał aktywny udział w lekcji i rozumiał wszystkie omawiane zasady językowe. Poniżej załączam link do przykładowej lekcji. www.youtube.com/watch?v=PhChXap20Do Kontakt do pań z sekretariatu : 501 792 588 lub mailowo : biuro@speak.com.pl Czekamy na Was ! :) Odpowiedz Link Zgłoś