Dodaj do ulubionych

Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.01.02, 18:33
ależ sie dzieje, świetna zabawa, no to przyznać sie ile dlaiście, ja 50 zł,
pozdrawiam wszystkich, pozdrawiam Jurka !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: tolek Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.acn.waw.pl 13.01.02, 19:02
      0 PLN 0 EURO i 0 USD
      • Gość: maciek Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.01.02, 19:13
        wstydź sie !!!!
        • Gość: tolek Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.acn.waw.pl 13.01.02, 19:16
          wstydzę się
    • Gość: Mar a ile płacisz podatków co roku? IP: 213.25.197.* 13.01.02, 20:32
      • Gość: Mar bo większość ludzi ok. 80%... IP: 213.25.197.* 13.01.02, 20:34
        w tym ZUS: 48%, PIT min. 19%, VAT 22% (średnio 17%), do tego akcyza, cło...
        I tak jest dziadostwo. Było i będzie...

• Gość: Jędrek Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! IP: *.chello.pl 13.01.02, 20:45
          "Czarni" robili wszystko co możliwe, aby tylko storpedować Orkiestrę i Owsiaka.
          Sam JE Poseł Zygmunt Wrzodak był łaskaw dać odpór tej inicjatywie.
          O. Rydzyk przez cały dzień pluł do mikrofonu.
          Maryjan Krzaklewski nasz niedoszły Prezydent też był łaskaw skrytykować "to
          oszustwo".

I co ? I nic !
          Naród (a zwłaszcza młodzież) stanął i po stronie Orkiestry i po stronie Jurka
          Owsiaka.
          • Gość: Mar Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! IP: 213.25.197.* 13.01.02, 20:49
            Gość portalu: Jędrek napisał(a):

> I co ? I nic !
            > Naród (a zwłaszcza młodzież) stanął i po stronie Orkiestry i po stronie Jurka
            > Owsiaka.

Ten sam "mądry" naród wybrał też najpierw AWS, a potem SLD w kolejnych wyborach...
            • Gość: Jędrek Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! IP: *.chello.pl 13.01.02, 21:07
              Gość portalu: Mar napisał(a):

> Gość portalu: Jędrek napisał(a):
              >
              >
              > > I co ? I nic !
              > > Naród (a zwłaszcza młodzież) stanął i po stronie Orkiestry i po stronie Ju
              > rka
              > > Owsiaka.
              >
              > Ten sam "mądry" naród wybrał też najpierw AWS, a potem SLD w kolejnych wyborach
              > ...

Tak, tak. Oczywiście, oczywiście ... .
              • lech.niedzielski Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! 13.01.02, 21:36
                Zgadza się. Czarnym i solidaruchom strasznie ten sukces WOŚP jest "w poprzek" !
                • Gość: Jędrek Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! IP: *.chello.pl 13.01.02, 22:04
                  Właśnie zadzwonił do mnie koleś. Taki solidruszek. Zaczął od ubolewania
                  nad "demoralizacją młodzieży przez WOŚP". Nastepnie próbował mnie przekonać,
                  że "Owsiak dziś w nocy ucieknie z tym szmalem do Szwecji" Wiadomość "jest
                  pewna bo od jego brata - posła LPR-u. "
                  Kto takich .... rzeźbił ??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: Dexter Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.01.02, 09:13
              Gość portalu: Mar napisał(a):

Ten sam "mądry" naród wybrał też najpierw AWS, a potem SLD w kolejnych wyborach
              ...

NIE OBRAŻAJ POLAKÓW. SAM WIDZISZ, ŻE NIE MA KOGO WYBRAĆ. ONI TAK USTAWILI
              ORDYNACJĘ, ŻE JAK NIE ZAGŁOSUJESZ TO TUMAN I KOLEŚ Z UKŁADU TRAFIA NA WIEJSKĄ.
              A OWSIAK Z KAŻDEJ ZŁOTÓWKI WYDAJE NA SPRZĘT 98 GROSZY.
              A TE 80% PODATKÓW O KTÓRYCH PISZE JEDEN Z KOLEGÓW WPŁACONE DO KASY PAŃSTWOWEJ
              PRZEPADA JAK W DZIURAWEJ KIESZENI.
              MINISTER ZDROWIA PRZEKAZAŁ 3 MLN. ON TO POWINIEN ROBIĆ BEZ ROZGŁOSU Z NASZYCH
              PODATKÓW. W KASIE PAŃSTWA ROBI SIĘ KUPĘ KONT SPECJALNYCH, FUNDUSZY CELOWYCH,
              REZERW NADZWYCZAJNYCH I GRABIĄ TO WSZYSTKO POZA NASZĄ KONTROLĄ.
              DLATEGO OWSIAK CO ROK ZBIERA KUPĘ SZMALU I BĘDZIE TAK CO ROK. ON MA W DUPIE
              POLITYKĘ I POLITYKÓW. OWSIAK MÓWI NA CO, ZA ILE I DLA KOGO. I NIE MATACZY JEŚLI
              CHODZI O CELE I SPOSÓB WYDAWANIA KASY.

• antoni.goczal Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! 14.01.02, 10:23
                Brawo WOŚP ! Bawo Jurek Owsiak !

A dla przeciwników WOŚP : Solidaruch (przepraszam za brzydkie słowo) wam
                w .... !!!!
              • Gość: Ewa Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! IP: *.waw.ppp.coolnet.pl 19.01.02, 03:33
                Jak ten nasz naród uwielbia podporządkowywać się entuzjastycznie i
                spontanicznie. To nie jest cecha dojrzałości i rozsądku. Bardzo szybko możemy
                stać się ofiarą każdego lepszego demagoga. Bądźmy bardziej powściągliwi.
                Może stąd te radykalne zmiany w światopoglądzie z lewa na prawo i odwrotnie.
          • Gość: Ewa Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! IP: *.waw.ppp.coolnet.pl 19.01.02, 03:27
            A mie wkurza ten Owsiak. Krzyk halas i nielimitowany czas na antenie telewizji
            publicznej. Nie mam nic przeciwko datkom na chore dzieci. Jak najbardziej.
            Jednak pamiętam kretyńskie słowa tego człowieka Róbta co chceta. Pan który z
            jednej strony deklaruje pomoc dzieciom z drugiej demoralizuje. Dla młodzieży
            takie słowa wypowiedziane z mediów to zachęta do sobody. Skutki jej mamy na
            naszych ulicach gdzie zaczynają mordować 14 - latkowie.
            A swoją drogą dlaczego problemem dofinansowania szpitali nie zajmie się
            wreszcie jakaś porządna instytucja, a wpływy będą podlegały normalnym prawnym
            regulacjom, a nie widzimisię organizatorów tej orkiestry.
            • jhbsk Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! 22.01.02, 13:58
              Gość portalu: Ewa napisał(a):

Pan który z
              > jednej strony deklaruje pomoc dzieciom z drugiej demoralizuje. Dla młodzieży
              > takie słowa wypowiedziane z mediów to zachęta do sobody. Skutki jej mamy na
              > naszych ulicach gdzie zaczynają mordować 14 - latkowie.
              > A swoją drogą dlaczego problemem dofinansowania szpitali nie zajmie się
              > wreszcie jakaś porządna instytucja, a wpływy będą podlegały normalnym prawnym
              > regulacjom, a nie widzimisię organizatorów tej orkiestry.
              No i mamy winnego. Dzieci się mordują bo Owsiak ich do tego zachęca. Dawno nie słyszałam takiej
              bzdury. A "normalnym" regulacjom to podlegają pieniądze, które zdziera z nas państwo (i wyrzuca w
              błoto). Stanowczo wolę "widzimisię" organizatorów orkiestry bo nie zmarnują pieniędzy, które im dałam.
              Wracając do pytania z pierwszego postu: 20 zł i dwadzieścia parę we frankach, szylingach, lirach i
              dolarach kanadyjskich.
              • Gość: Ewa Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! IP: 217.153.32.* 01.02.02, 09:12
                jhbsk napisał(a):

> Gość portalu: Ewa napisał(a):
                >
                > Pan który z
                > > jednej strony deklaruje pomoc dzieciom z drugiej demoralizuje. Dla młodzie
                > ży
                > > takie słowa wypowiedziane z mediów to zachęta do sobody. Skutki jej mamy n
                > a
                > > naszych ulicach gdzie zaczynają mordować 14 - latkowie.
                > > A swoją drogą dlaczego problemem dofinansowania szpitali nie zajmie się
                > > wreszcie jakaś porządna instytucja, a wpływy będą podlegały normalnym praw
                > nym
                > > regulacjom, a nie widzimisię organizatorów tej orkiestry.
                > No i mamy winnego. Dzieci się mordują bo Owsiak ich do tego zachęca. Dawno nie
                > słyszałam takiej
                > bzdury. A "normalnym" regulacjom to podlegają pieniądze, które zdziera z nas pa

Ja myślę że dla ciebie bzdurą jest wszystko co nie zgodne z owczym pędem. Owsiak
                jest oczywiście tylko jedną z publicznych osób zachęcającą do swobody obyczajów.
                Tak jak powiedziałam nie mam nic przeciw działalności charytatywnej. Ale dlaczego
                nie mówi sie o charytatywnej działalności tego tak znienawidzonego przez
                zwolenników Owsiaka KOŚCIOŁA. To właśnie tu zbiera się rocznie o wiele więcej
                pieniędzy NA DZIAŁALNOŚC CHARYTATYWNĄ niż przez tego showman'a w różowych
                okularkach. Jednak dyskusja jest strasznie stronnicza. Ciekawe czy jesteście
                ochrzczeni? A jeśli tak to staszni z Was hipokryci. Od razu zastrzegam, że nie
                jestem żadną dewotką. Nawet nie specjalnie praktykującą.

> ństwo (i wyrzuca w
                > błoto). Stanowczo wolę "widzimisię" organizatorów orkiestry bo nie zmarnują pie
                > niędzy, które im dałam.
                > Wracając do pytania z pierwszego postu: 20 zł i dwadzieścia parę we frankach, s
                > zylingach, lirach i
                > dolarach kanadyjskich.

• Gość: Ed Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! IP: 10.101.4.* 27.01.02, 18:29
              A popatrz Ewa, jaką kasę przewija kościół. Z kasy Owsiaka przynajmniej coś
              jest. A moralność i swawola? Spójrz w czarną stronę. Konfrontacja na pewno
              wyjdzie na korzyść Owsiaka.
          • Gość: Ewa Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! IP: *.waw.ppp.coolnet.pl 19.01.02, 03:35
            A co robili czerwoni? nie słyszałeś? A może swojego się nie widzi.
            • lech.niedzielski Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! 19.01.02, 09:42

> A co robili czerwoni? nie słyszałeś? A może swojego się nie widzi.

Którzy czerwoni ? Apacze, Siuxowie czy podstępni Komańcze ? A Ty córko masz
              pojęcie co robiili kowboje w saloonach z występnymi i sprzedajnymi dziewicami ?!!!
              • Gość: Ewa Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! IP: *.waw.ppp.coolnet.pl 22.01.02, 11:00
                Ja posługuję się tylko terminologią barw używaną na tym forum. Co do siostry to
                już było. Coś kiepsko ze zrozumieniem aluzji.
            • Gość: Ed Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! IP: 10.103.4.* 27.01.02, 18:35

> A co robili czerwoni? nie słyszałeś? A może swojego się nie widzi.

Nie ma to jak szafować barwami. A co robili czarni? Toż oni byli inicjatorami
              wszelkiej maści krzyżowców, krzyżaków, konkwistatorów, nocy Bartlomieja i wielu
              innych ciekawych egzorcyzmów. Jak z tego widać słyszysz tylko z jednej strony.

• Gość: Ed Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! IP: 10.100.3.* 02.02.02, 17:10
            Gość portalu: Jędrek napisał(a):

> "Czarni" robili wszystko co możliwe, aby tylko storpedować Orkiestrę i Owsiaka.
            > Sam JE Poseł Zygmunt Wrzodak był łaskaw dać odpór tej inicjatywie.
            > O. Rydzyk przez cały dzień pluł do mikrofonu.
            > Maryjan Krzaklewski nasz niedoszły Prezydent też był łaskaw skrytykować "to
            > oszustwo".
            >
            Dziwisz się? A od kiedy ta opcja uznawała czyjąś kasę nie mając do niej dostępu?
    • Gość: zdzisio Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: 192.168.100.* 22.01.02, 12:41
      A tak a propos. Czy ktoś z Was słyszał o tym, by ludzie typu Ochojska czy
      Owsiak składali do wiadomości publicznej swe zeznania majatkowe. Jakby tak było
      to jakoś łatwiej byłoby mi wrzucać pieniądze do ich skarbonek.
      • Gość: Ewa Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.waw.ppp.coolnet.pl 22.01.02, 13:37
        100% racji!!!
        • Gość: Adam Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.02, 16:33
          Brawo Jurek Owsiak !
          Brawo WOŚP !!!
      • Gość: atis Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: 10.100.2.* 27.01.02, 18:38
        Gość portalu: zdzisio napisał(a):

> A tak a propos. Czy ktoś z Was słyszał o tym, by ludzie typu Ochojska czy
        > Owsiak składali do wiadomości publicznej swe zeznania majatkowe. Jakby tak było
        >
        > to jakoś łatwiej byłoby mi wrzucać pieniądze do ich skarbonek.

Wrzuć na tacę. Tam żadnych sprawozdań nie ma.
        • Gość: Adam Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.02, 19:32
          Gość portalu: atis napisał(a):

> Gość portalu: zdzisio napisał(a):
          >
          > > A tak a propos. Czy ktoś z Was słyszał o tym, by ludzie typu Ochojska czy
          > > Owsiak składali do wiadomości publicznej swe zeznania majatkowe. Jakby tak
          > było
          > >
          > > to jakoś łatwiej byłoby mi wrzucać pieniądze do ich skarbonek.
          >
          >
          > Wrzuć na tacę. Tam żadnych sprawozdań nie ma.

Hahahahahahaha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka