Gość: maciek IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.01.02, 18:33 ależ sie dzieje, świetna zabawa, no to przyznać sie ile dlaiście, ja 50 zł, pozdrawiam wszystkich, pozdrawiam Jurka !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tolek Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.acn.waw.pl 13.01.02, 19:02 0 PLN 0 EURO i 0 USD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.01.02, 19:13 wstydź sie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.acn.waw.pl 13.01.02, 19:16 wstydzę się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar bo większość ludzi ok. 80%... IP: 213.25.197.* 13.01.02, 20:34 w tym ZUS: 48%, PIT min. 19%, VAT 22% (średnio 17%), do tego akcyza, cło... I tak jest dziadostwo. Było i będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrek Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! IP: *.chello.pl 13.01.02, 20:45 "Czarni" robili wszystko co możliwe, aby tylko storpedować Orkiestrę i Owsiaka. Sam JE Poseł Zygmunt Wrzodak był łaskaw dać odpór tej inicjatywie. O. Rydzyk przez cały dzień pluł do mikrofonu. Maryjan Krzaklewski nasz niedoszły Prezydent też był łaskaw skrytykować "to oszustwo". I co ? I nic ! Naród (a zwłaszcza młodzież) stanął i po stronie Orkiestry i po stronie Jurka Owsiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! IP: 213.25.197.* 13.01.02, 20:49 Gość portalu: Jędrek napisał(a): > I co ? I nic ! > Naród (a zwłaszcza młodzież) stanął i po stronie Orkiestry i po stronie Jurka > Owsiaka. Ten sam "mądry" naród wybrał też najpierw AWS, a potem SLD w kolejnych wyborach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrek Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! IP: *.chello.pl 13.01.02, 21:07 Gość portalu: Mar napisał(a): > Gość portalu: Jędrek napisał(a): > > > > I co ? I nic ! > > Naród (a zwłaszcza młodzież) stanął i po stronie Orkiestry i po stronie Ju > rka > > Owsiaka. > > Ten sam "mądry" naród wybrał też najpierw AWS, a potem SLD w kolejnych wyborach > ... Tak, tak. Oczywiście, oczywiście ... . Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! 13.01.02, 21:36 Zgadza się. Czarnym i solidaruchom strasznie ten sukces WOŚP jest "w poprzek" ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrek Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! IP: *.chello.pl 13.01.02, 22:04 Właśnie zadzwonił do mnie koleś. Taki solidruszek. Zaczął od ubolewania nad "demoralizacją młodzieży przez WOŚP". Nastepnie próbował mnie przekonać, że "Owsiak dziś w nocy ucieknie z tym szmalem do Szwecji" Wiadomość "jest pewna bo od jego brata - posła LPR-u. " Kto takich .... rzeźbił ??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexter Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.01.02, 09:13 Gość portalu: Mar napisał(a): Ten sam "mądry" naród wybrał też najpierw AWS, a potem SLD w kolejnych wyborach ... NIE OBRAŻAJ POLAKÓW. SAM WIDZISZ, ŻE NIE MA KOGO WYBRAĆ. ONI TAK USTAWILI ORDYNACJĘ, ŻE JAK NIE ZAGŁOSUJESZ TO TUMAN I KOLEŚ Z UKŁADU TRAFIA NA WIEJSKĄ. A OWSIAK Z KAŻDEJ ZŁOTÓWKI WYDAJE NA SPRZĘT 98 GROSZY. A TE 80% PODATKÓW O KTÓRYCH PISZE JEDEN Z KOLEGÓW WPŁACONE DO KASY PAŃSTWOWEJ PRZEPADA JAK W DZIURAWEJ KIESZENI. MINISTER ZDROWIA PRZEKAZAŁ 3 MLN. ON TO POWINIEN ROBIĆ BEZ ROZGŁOSU Z NASZYCH PODATKÓW. W KASIE PAŃSTWA ROBI SIĘ KUPĘ KONT SPECJALNYCH, FUNDUSZY CELOWYCH, REZERW NADZWYCZAJNYCH I GRABIĄ TO WSZYSTKO POZA NASZĄ KONTROLĄ. DLATEGO OWSIAK CO ROK ZBIERA KUPĘ SZMALU I BĘDZIE TAK CO ROK. ON MA W DUPIE POLITYKĘ I POLITYKÓW. OWSIAK MÓWI NA CO, ZA ILE I DLA KOGO. I NIE MATACZY JEŚLI CHODZI O CELE I SPOSÓB WYDAWANIA KASY. Odpowiedz Link Zgłoś
antoni.goczal Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! 14.01.02, 10:23 Brawo WOŚP ! Bawo Jurek Owsiak ! A dla przeciwników WOŚP : Solidaruch (przepraszam za brzydkie słowo) wam w .... !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! IP: *.waw.ppp.coolnet.pl 19.01.02, 03:33 Jak ten nasz naród uwielbia podporządkowywać się entuzjastycznie i spontanicznie. To nie jest cecha dojrzałości i rozsądku. Bardzo szybko możemy stać się ofiarą każdego lepszego demagoga. Bądźmy bardziej powściągliwi. Może stąd te radykalne zmiany w światopoglądzie z lewa na prawo i odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! IP: *.waw.ppp.coolnet.pl 19.01.02, 03:27 A mie wkurza ten Owsiak. Krzyk halas i nielimitowany czas na antenie telewizji publicznej. Nie mam nic przeciwko datkom na chore dzieci. Jak najbardziej. Jednak pamiętam kretyńskie słowa tego człowieka Róbta co chceta. Pan który z jednej strony deklaruje pomoc dzieciom z drugiej demoralizuje. Dla młodzieży takie słowa wypowiedziane z mediów to zachęta do sobody. Skutki jej mamy na naszych ulicach gdzie zaczynają mordować 14 - latkowie. A swoją drogą dlaczego problemem dofinansowania szpitali nie zajmie się wreszcie jakaś porządna instytucja, a wpływy będą podlegały normalnym prawnym regulacjom, a nie widzimisię organizatorów tej orkiestry. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! 22.01.02, 13:58 Gość portalu: Ewa napisał(a): Pan który z > jednej strony deklaruje pomoc dzieciom z drugiej demoralizuje. Dla młodzieży > takie słowa wypowiedziane z mediów to zachęta do sobody. Skutki jej mamy na > naszych ulicach gdzie zaczynają mordować 14 - latkowie. > A swoją drogą dlaczego problemem dofinansowania szpitali nie zajmie się > wreszcie jakaś porządna instytucja, a wpływy będą podlegały normalnym prawnym > regulacjom, a nie widzimisię organizatorów tej orkiestry. No i mamy winnego. Dzieci się mordują bo Owsiak ich do tego zachęca. Dawno nie słyszałam takiej bzdury. A "normalnym" regulacjom to podlegają pieniądze, które zdziera z nas państwo (i wyrzuca w błoto). Stanowczo wolę "widzimisię" organizatorów orkiestry bo nie zmarnują pieniędzy, które im dałam. Wracając do pytania z pierwszego postu: 20 zł i dwadzieścia parę we frankach, szylingach, lirach i dolarach kanadyjskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! IP: 217.153.32.* 01.02.02, 09:12 jhbsk napisał(a): > Gość portalu: Ewa napisał(a): > > Pan który z > > jednej strony deklaruje pomoc dzieciom z drugiej demoralizuje. Dla młodzie > ży > > takie słowa wypowiedziane z mediów to zachęta do sobody. Skutki jej mamy n > a > > naszych ulicach gdzie zaczynają mordować 14 - latkowie. > > A swoją drogą dlaczego problemem dofinansowania szpitali nie zajmie się > > wreszcie jakaś porządna instytucja, a wpływy będą podlegały normalnym praw > nym > > regulacjom, a nie widzimisię organizatorów tej orkiestry. > No i mamy winnego. Dzieci się mordują bo Owsiak ich do tego zachęca. Dawno nie > słyszałam takiej > bzdury. A "normalnym" regulacjom to podlegają pieniądze, które zdziera z nas pa Ja myślę że dla ciebie bzdurą jest wszystko co nie zgodne z owczym pędem. Owsiak jest oczywiście tylko jedną z publicznych osób zachęcającą do swobody obyczajów. Tak jak powiedziałam nie mam nic przeciw działalności charytatywnej. Ale dlaczego nie mówi sie o charytatywnej działalności tego tak znienawidzonego przez zwolenników Owsiaka KOŚCIOŁA. To właśnie tu zbiera się rocznie o wiele więcej pieniędzy NA DZIAŁALNOŚC CHARYTATYWNĄ niż przez tego showman'a w różowych okularkach. Jednak dyskusja jest strasznie stronnicza. Ciekawe czy jesteście ochrzczeni? A jeśli tak to staszni z Was hipokryci. Od razu zastrzegam, że nie jestem żadną dewotką. Nawet nie specjalnie praktykującą. > ństwo (i wyrzuca w > błoto). Stanowczo wolę "widzimisię" organizatorów orkiestry bo nie zmarnują pie > niędzy, które im dałam. > Wracając do pytania z pierwszego postu: 20 zł i dwadzieścia parę we frankach, s > zylingach, lirach i > dolarach kanadyjskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! IP: 10.101.4.* 27.01.02, 18:29 A popatrz Ewa, jaką kasę przewija kościół. Z kasy Owsiaka przynajmniej coś jest. A moralność i swawola? Spójrz w czarną stronę. Konfrontacja na pewno wyjdzie na korzyść Owsiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! IP: *.waw.ppp.coolnet.pl 19.01.02, 03:35 A co robili czerwoni? nie słyszałeś? A może swojego się nie widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! 19.01.02, 09:42 Gość portalu: Ewa napisał(a): > A co robili czerwoni? nie słyszałeś? A może swojego się nie widzi. Którzy czerwoni ? Apacze, Siuxowie czy podstępni Komańcze ? A Ty córko masz pojęcie co robiili kowboje w saloonach z występnymi i sprzedajnymi dziewicami ?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! IP: *.waw.ppp.coolnet.pl 22.01.02, 11:00 Ja posługuję się tylko terminologią barw używaną na tym forum. Co do siostry to już było. Coś kiepsko ze zrozumieniem aluzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! IP: 10.103.4.* 27.01.02, 18:35 Gość portalu: Ewa napisał(a): > A co robili czerwoni? nie słyszałeś? A może swojego się nie widzi. Nie ma to jak szafować barwami. A co robili czarni? Toż oni byli inicjatorami wszelkiej maści krzyżowców, krzyżaków, konkwistatorów, nocy Bartlomieja i wielu innych ciekawych egzorcyzmów. Jak z tego widać słyszysz tylko z jednej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy !!! IP: 10.100.3.* 02.02.02, 17:10 Gość portalu: Jędrek napisał(a): > "Czarni" robili wszystko co możliwe, aby tylko storpedować Orkiestrę i Owsiaka. > Sam JE Poseł Zygmunt Wrzodak był łaskaw dać odpór tej inicjatywie. > O. Rydzyk przez cały dzień pluł do mikrofonu. > Maryjan Krzaklewski nasz niedoszły Prezydent też był łaskaw skrytykować "to > oszustwo". > Dziwisz się? A od kiedy ta opcja uznawała czyjąś kasę nie mając do niej dostępu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisio Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: 192.168.100.* 22.01.02, 12:41 A tak a propos. Czy ktoś z Was słyszał o tym, by ludzie typu Ochojska czy Owsiak składali do wiadomości publicznej swe zeznania majatkowe. Jakby tak było to jakoś łatwiej byłoby mi wrzucać pieniądze do ich skarbonek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.waw.ppp.coolnet.pl 22.01.02, 13:37 100% racji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.02, 16:33 Brawo Jurek Owsiak ! Brawo WOŚP !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atis Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: 10.100.2.* 27.01.02, 18:38 Gość portalu: zdzisio napisał(a): > A tak a propos. Czy ktoś z Was słyszał o tym, by ludzie typu Ochojska czy > Owsiak składali do wiadomości publicznej swe zeznania majatkowe. Jakby tak było > > to jakoś łatwiej byłoby mi wrzucać pieniądze do ich skarbonek. Wrzuć na tacę. Tam żadnych sprawozdań nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.02, 19:32 Gość portalu: atis napisał(a): > Gość portalu: zdzisio napisał(a): > > > A tak a propos. Czy ktoś z Was słyszał o tym, by ludzie typu Ochojska czy > > Owsiak składali do wiadomości publicznej swe zeznania majatkowe. Jakby tak > było > > > > to jakoś łatwiej byłoby mi wrzucać pieniądze do ich skarbonek. > > > Wrzuć na tacę. Tam żadnych sprawozdań nie ma. Hahahahahahaha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś