krusnik02 Ludzie wilki wyją pod grodzonymi osiedlami 16.09.08, 14:51 Nie rozumiem - przeciwko czemu właściwie ci ludzie protestowali??? Przeciwko bezpieczeństwu dla rodzi mieszkających na takich osiedlach??? Przeciwko temu, że nie można na takie osiedle wejść nieproszonym, pić piwa na placu zabaw i zaczepiać przechodniów??? Młodzież ma za dużo wolnego czasu, szuka sobie lewackich autorytetów, uważa, że wszystko się jej należy bez pracy. Gó...arze noszą koszulki z Che nie wiedząc jakim zbrodniarzem był ich idol - ot, po prostu są modne - mieć koszulkę z Che jest cool. A to, że osobiście strzelał ludziom w głowę niczym NKWD w Katyniu - to przecież już historia. Dlatego nie piszcie głupot na forum jak to Polska buduje zamknięte osiedla, dzieląc społeczeństwo. Co ja mam wspólnego z dresem, który wyjeżdża do mnie z tekstem - Dawaj na piwo albo wpier..l?? Mam mu współczuć, bo wychowywał się na blokowisku i ledwo przeszedł przez podstawówkę?? Mam się wstydzić, że dzięki poświęceniu rodziców i ich wysiłkowi pedagogicznemu skończyłem studia i mam dobrą pracę a taki biedny dresik ma dużo gorzej ode mnie i to usprawiedliwia jego zachowanie??? A lać na niego ciepłym moczem - zamknięte osiedla są w niektórych miastach koniecznością - izolują normalnych ludzi od cwaniaczków ślizgających się przez całe życie na cudzej d...e. Żal mi tylko tych Polaków, których nie stać na zakup bezpiecznego lokum i muszą mieszkać na terenie blokowisk gdzie nawet prewencja boi się wjechać suką. Sytuacji nie poprawia pan minister sprawiedliwości - Ziobro miał jaja, obecny chyba przybrał formę przetrwalnikową niczym pslowiec w KRUS i liczy, że naród go nie rozliczy - panie Ćwiąkalski - prędzej czy później za ten zupełny brak działań w kierunku zapewnienia bezpieczeństwa na ulicach miast zostanie pan pociągnięty do odpowiedzialności. P.S. Wyjców zapraszam do Korei Płn. - jak wam podłączą jaja pod prąd to dopiero dacie popisowy koncert. Odpowiedz Link Zgłoś
shelmahh Re: Ludzie wilki wyją pod grodzonymi osiedlami 16.09.08, 19:25 ale to wyższe wykształcenie to niby od czego jest wyższe bo z postu nie wynika, żeby tutaj jakiegoś intelygenta przywiało? jestem z Warszawy, mieszkałem na Bródnie w kawalerskich czasach i nie miałem żadnej krzywej akcji! nawet menelik pod blokiem mówił do mnie "moje uszanowanie"..takie pisanie o tym jak to wszędzie biją to jest dopiero niezłe science fiction! jak się człowiek odzywa do ludzi, uśmiecha, ma pogodne usposobienie to da radę wszędzie! głowy nie dam, że na osiedlach zamkniętych mąż nie bije żony po pijaku albo nie śledzi netu w poszukiwaniu małych dzieci! tacy nagle na tych osiedlach wszyscy jacyś niewinni się zrobili a ta cała patologia to mieszka jedynie na niegrodzonych osiedlach! pic na wodę takie posty jak Twój krusnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: Ludzie wilki wyją pod grodzonymi osiedlami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 21:00 Nie wiem, kiedy miały miejsce Twoje kawalerskie czasy, ale podejrzewam, że dość dawno. Mieszkam w ogrodzonym bloku, ale niestety, sąsiadującym ze starszym osiedlem. Piszę "niestety", bo różnicę między zachowaniem moich sąsiadów a tych zza płotu widać, a zwłaszcza słychać. Gdy zaraz po wybudowaniu mój blok nie był jeszcze ogrodzony, to bydło przyłaziło przed nasze okna, żeby chlać i wyć. Teraz nie przyłazi, i to jest powód, dla którego naprawdę warto postawić płot. Przydałaby się jeszcze ochrona akustyczna, bo przez całe lato muszę słuchać do północy k... i ch... rozlegających się na całą okolicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lagesag Re: Ludzie wilki wyją pod grodzonymi osiedlami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 22:24 moze to nie byl protest tylko happening. nikt przeciez nie zabroni ci ogradzania prywatnej wlasnosci, ale za to moze tobie i innym unaocznic w jak absurdalnej sytuacji znajduje sie miejskie spoleczenstwo i przestrzen przezen zamieszkiwana. nie sadze by wina lezala po ktorejkolwiek stronie plotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H2O Zamknięte osiedla to wyraz bezradności... IP: *.chello.pl 16.09.08, 14:52 To obrona przed wszechobecnym chamstwem i prymitywnym bandytyzmem blokersów. Płoty i bramy nie ochronią przed wyrafinowanymi włamywaczami, ale są skuteczne przed młodocianymi chuliganami i innymi mętami. Gdyby nie ochrona i monitoring, szybko zmieniły by się z zwykłe blokowiska - slumsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x W Szwajcari prawa wyborcze kobiet... w 1991:)) IP: *.crowley.pl 16.09.08, 14:54 ...a ten ku... lewacki Szwajcar czego szuka na terenie UE!! Niech najpierw zajmie sie demokracja w szawajcari bo jej tam NIE MA a wybory odpywaja sie na zasadzie parytetow -cos jak nasze z 04.06.1989. W Szwajcari kobiety otrzymaly prawa wyborcze w 1974 a w jednym z kantonow ... w 1991:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulther A za to brak grodzonych blokowisk:P IP: *.cec.eu.int 16.09.08, 15:31 A co to ma wspolnego z idiotycznym grodzeniem blokow dla niedorozwinietej polskiej pseudo klasy sredniej? Przez jakis czas mieszkalem w Luksemburgu, gdzie mieszakaja ludzie o niebo bogatsi od osiadlych w tej nowej wielkiej plycie pracownikow dzialow PR, bizmesmenow, notariuszy itd...i wiecie co? I nic, w calym miescie ani jednego ogrodzonego bloku! Skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reno Re: A za to brak grodzonych blokowisk:P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 15:48 No dobra. A teraz sobie przypomnij, ile żuli/pijaczków/kiboli/wandali widziałeś na ulicach i osiedlach mieszkaniowych tegoż Luksemburga, a ilu - w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: totalny bezsens Ludzie wilki wyją pod grodzonymi osiedlami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.08, 14:57 Mam pytanko, to dlaczego Ci ludzie nie wyja pod bramami zakladow pracy? na wsiach pod domami ludzi ktorzy sa ogrodzeni plotami? Pod ogrodzonymi lotniskami? Mieszkam na ogrodzonym osiedlu, taki byl moj wybor, czuje sie tam bezpiecznie, place za to i g... mnie obchodzi co ludzie na ten temat mysla. niech powyja na osiedlach gdzie po zmroku strach wyjsc z domu, niech zobacza jak wygladaja "otwarte dla wszystkich" blokowiska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczo & Boso Re: Ludzie wilki wyją pod grodzonymi osiedlami... IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 16.09.08, 14:58 Coz... to wszystko tylko dobitniej dowodzi, iz Polska to kraj "trzeciego swiata". Niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a wyjcie frajerzy Wyją z zazdrości, bo ich nie stać! IP: 217.98.20.* 16.09.08, 14:59 Każdy człowiek na poziomie chce się odgrodzić od meneli i pijackiej hołoty i nikomu nic do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Wyją z zazdrości, bo ich nie stać! IP: 193.0.116.* 16.09.08, 15:08 Gość portalu: a wyjcie frajerzy napisał(a): > Każdy człowiek na poziomie chce się odgrodzić od meneli i pijackiej hołoty i > nikomu nic do tego. To w takim razie przed kim odgrodziła się Marina Mokotów, przed lekarzami, prawnikami, profesorami czy etońskimi dyplomatami i innymi typami którzy mieszkają w willach na otaczającym marinę Wyględowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulther Ogrodzenie jeszcze drutem kolczasty pociagnac! IP: *.cec.eu.int 16.09.08, 15:29 A wiadomo co to za jeden taki dyplomata? Moze przywlokl jakies chorobsko? A lekarz? Moze dokonuje aborcji, a profesor to pewnie chcialby wszystkich mieszkancow Mariny skazac na ogladanie TVP Kultura...to mimo wszystko podejrzany element...wazne, zeby lodowka byla pelna, zeby dziadek w budce przy wjezdzie wykazywal sie rewolucyjna czujnoscia i "chama" spod bramy przegonil... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eth Bezpieczne osiedle - bezpieczny oboz IP: *.mpimp-golm.mpg.de 16.09.08, 16:32 W ramach artystycznego budzenia swiadomosci moze postawic przy wyjsciu, przy plocie wiezyczke wartownicza i otoczyc drutem kolczastym. Niech tak sobie postoi na niej ktos w niby-mundurze. Bezpieczne osiedle, bezpieczny oboz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x tak -od was niemocw mozna sie tego nauczyc IP: *.crowley.pl 16.09.08, 16:54 jakosc ciagle macie to w Niemczech " z tylu glowy" dziedziczycie to genetycznie czy mentalnie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enkey Studenci bez lokum IP: *.zone5.bethere.co.uk 17.09.08, 01:05 no to niech wyją byle do 22 bo potem ich straż miejska odstrzeli za zakłócanie ciszy nocnej buahahhahahaha. Zazdrość - bo ich nie stać od typowo polskie myślenie, też bym się odgrodził zwłaszcza od takich wyjców. Odpowiedz Link Zgłoś
kebej Przejechalby raz z KM-u 16.09.08, 15:00 jak za dobrych czasow po bandziorach w RPA i bylby spokoj z lewactwem:)) a na powaznie to w blokowiskach sie nie grodza ? grodza tylko domofonami, nigdzie na klatke wejsc nie mozna czyli ludzie tam tez chca miec poczucie bezpieczenstwa i prywatnosci ale tego utopisci nie rozumieja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyza Re: Przejechalby raz z KM-u IP: 217.96.126.* 16.09.08, 16:11 co innego prywatnosc i bezpieczenstwo w budynku, a co innego zawlaszczanie i grodzienie przestrzeni miedzy budynkami, utrudnianie poruszania się w przestrzeni miejskiej. To jest problem. Nie łączyłbym protestów przeciw temu z lewactwem. Sam bliższy jestem klasycznemu liberalizmowi i odbieram grodzenie przestrzeni jako zamach na moją wolność osobistą. metody apartheidu? jeśli to miałbyć żart to niskiego lotu. a do gościa, który chce żeby artysta wył w Szwajcarii: tam chyba grodzone osiedla są rzadkością. wynika to choćby z powyższego artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmieję się z was Lewaccy idioci wyją, karawana jedzie dalej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 15:00 Banda zawistnych nieudaczników i innych niedorozwojów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulther Re: Lewaccy idioci wyją, karawana jedzie dalej... IP: *.cec.eu.int 16.09.08, 15:26 A to ciekawe, bo "wyjacy" nie wygladali na nieudacznikow. Wrecz przeciwnie, wygladali jak ludzie bardzo swiadomi, co wiecej i ubrania mieli calkiem porzadne i jacys tacy domyci. Moze jednak nie tak do konca nieudacznie jak Ci sie wydaje. Oderwij czasem oczy od Polsatu, albo wystawy w Galerii i oddaj sie refleksji nad miejscem w ktorym zyjesz, moze jednak cos sie przebije do glowki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raid Ludzie wilki wyją pod grodzonymi osiedlami IP: *.punkt.pl 16.09.08, 15:03 koszt ogrodzenia - niewielki koszt utrzymania strażnika (security-emerity) - znikomy podniesienie w ten sposób blichtru i ceny mieszkań poprzez iluzoryczne poczucie bezpieczeństwa - bezcenne (ogromne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzepicha Ludzie wilki wyją pod grodzonymi osiedlami IP: *.eimperium.pl 16.09.08, 15:10 Popieram akcję (swoją droga pomysłową) która ma zwrócić uwagę, że ludzie dzielą się na lepszych i gorszych. W końcu trzeba się płotami odgradzać od brudnej hołoty, której nie stać na mieszkanie w budyneczku z płotkiem na pilota. Może po prostu wpisać w dowodzie od razu czy biedny czy bogaty, czy lepszy czy gorszy, będzie prostsza sprawa. Wiadomo będzie z kim się dzieci nie mają bawić na podwórku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `adac Ludzie wilki wyją pod grodzonymi osiedlami IP: *.aster.pl 16.09.08, 15:11 ta cała akcja tylko uzasadnia grodzenie osiedli. Po to je się odgradza, żeby mieć jak najmniej wspolnego z hołotą, która "wolność" myli "chamstwem" i "bałaganem". Szajcarski architekt może być zaskoczony ogrodzonymi osiedlami, bo w protestanckiej Szwajcarii powszechnym jest szacunek pod wspolnej własności i sąsiada. W Polsce "wspólne" oznacza, że każdy może niszczyć bez konsekwencji. Osiedla są grodzone, bo magistrat ma w niskim poważaniu osiedla i ich teren - to problem mieszkancow/wlascicieli. Straż miejska, policja zainteresowana jest porządkiem, dopiero jak dojdzie do przestępstwa. Wykroczenia są przez nich ignorowane - choć są niemniej dotkliwe dla mieszkancow. Jestem za ogrodzeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Już mam dość.. IP: *.knc.pl 16.09.08, 15:16 Czytam i czytam.. i dochodzę do wniosku, że może każdy ma po trochu rację, może jedni mieszkają na zamkniętych osiedlach bo mają kompleksy, może drudzy co im to wytykają też mają kompleksy.. dajmy spokój.. czy nie mamy poważniejszych spraw na głowie zamiast wzajemne obwinianie i oskarżanie..to takie jałowe, takie maluczkie, a co najważniejsze naprawdę mało istotne w świetle dylematów egzystencjalnych. P.S. Mam zjeść na obiad nowobogacki filecik z indyczki, mieszczański kotlet z surówką czy artystyczny krem z brokułów? Dobrze, że cokolwiek mogę zjeść. Ja już lecę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulther Re: Już mam dość.. IP: *.cec.eu.int 16.09.08, 15:21 Ja zjadlem pomidorowa z ryzem, bardzo dobra polecam. Do jakiego osiedla kwalifikuje mnie taki posilek:D? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emicx Re: Już mam dość.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.08, 15:46 do noclegowni i karitasu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulther Re: Już mam dość.. IP: *.cec.eu.int 17.09.08, 13:27 TO musialbyc nadzwyczajny ryz, bo najwyrazniej Opacznosc dala mi lepsze warunki lokalowe...co prawda jeszcze nie otoczone plotem...ale nie ma to jak brama a na jej strazy czujny emeryt w roli "ochraniarza"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zim Re: Już mam dość.. IP: *.gprs.plus.pl 16.09.08, 21:42 Jolu, jakie kompleksy ludzi mieszkajacy na osiedlach zamknietych przychodza Ci do glowy? pytam o dojrzala definicje? po prostu trudno mi zrozumiec Twoja wypowiedz, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Już mam dość.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 10:28 Niestety nie moge sie ustosunkowac. To nie moja opinia. Wnioskuje po tym, co czytalam na forum. Wiele sposrod piszacych uwaza, ze na zamknietych osiedlach zamiezkuja ludzie, ktorzy chca pokazac innym, ze sa lepsi (?), bo tak naprawde sa niedowartosciowani. W czym.. to juz pytanie do autorow tych postow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulther Re: Ludzie wilki wyją pod grodzonymi osiedlami IP: *.cec.eu.int 16.09.08, 15:20 Szacunek dla drugiego czlowieka zaczyna sie od sluchania go....dobre - to z pierwszego postu. Zatem powiem: nie robcie w miastach jurydykow. Miasto ma byc otwartym organizmem a nie zbiorem nie powiazanych ze soba enklaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jodła lol x ziew !@#$%^&*() IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.08, 15:22 Do roboty by się wzieli, a nie d**e innym zawracać ;). Jest o wiele więcej ważniejszych i palących spraw, którymi jako romantyczni idealiści mogliby się zająć. Na mieszkania za murem jest popyt to i odpowiedzią jest podaż. Nie byłoby np. dresów w okolicy, nie byłoby popytu. Nie byłoby popytu nie byłoby podaży. Proste jak świński ogon. Jeśli są tak zdeterinowani niech rozwiążą problem u źródła (aspekt tekstylny). Następnym razem niech taki numer z wyciem odstawią pod więzieniem ^^. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skaska Jakie wilki!? Zwykłe kundle podwórkowe... IP: 91.194.90.* 16.09.08, 15:37 Niech sobie wyją pod swoimi NIEOGRODZONYMI domami. Banda skretyniałych bananowców - lewaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulther Re: Jakie wilki!? Zwykłe kundle podwórkowe... IP: *.cec.eu.int 16.09.08, 15:46 Czy to glos zdrowej, mieszczanskiej czesci narodu:P? Skad ta jazda na lewactwo? Ja nie jestem lewakiem a akcja "wycia" pod waszymi bramami bardzo mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freeman Głupki IP: *.chello.pl 16.09.08, 15:48 No cóż facet z Mariny Mokotów ma rację: Gdyby poza grodzonymi osiedlami było równie bezpiecznie nikt by się nie odgradzał. A tak nie jest więc nie ma co zazdrościć tylko spożytkować energię z wycia na propagowanie bezpieczeństwa i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turkus Najlepsze są getta praskie IP: *.chello.pl 16.09.08, 16:17 Wyjeżdżasz za bramę i dostajesz cios w szczękę...znane są takie przypadki, dlatego warszawska Praga raczej nie jest miejscem nawet na rozwiązania grodząco-twierdzowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dev Ludzie wilki wyją pod grodzonymi osiedlami IP: *.bayer.de 16.09.08, 15:48 A gdzie były wyjce jak na otwartym osiedlu, prawie pod moim blokiem napadł mnie jakiś debil? Zrobię wszystko żeby przenieść się na zamknięte osiedle bo traumę będę mieć już do końca życia :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2-pswiecki To zapewne Ci sami ludzie IP: *.aster.pl 20.07.10, 21:15 Najpierw się wyje na nauczycieli w szkole, potem się wyje na pracodawców, a potem się wyje pod ścianą budynku. I szuka jakiejś ofiary w drodze do pracy lub z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur szkoda że ZOMO rozwiązali , oni takie problemy jak 16.09.08, 15:52 heppening rozwiązywali w 10 nminut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turkus Mamy wolny kraj IP: *.chello.pl 16.09.08, 16:13 I jedni mogą się zamykać w gettach, a inni robić demonstracje. Najważniejsze, to mieć w dupie cudze opinie. Chcę mieszkać w zagrodzie, to mieszkam, nie chcę, wyprowadzam się na postpeerelowskie osiedle, ważne, żeby mi było dobrze. I jeszcze jedna zasada: żyj i pozwól żyć innym. Tak sobie w związku z osiedlem "Marina" przypominam, że niejaki Maciej Stuhr swego czasu tam mieszkał, a może i mieszka nadal, choć teraz "trendy" wśród "gwiazdeczek" są domy za miastem, najlepiej na głębokim zadupiu. Piszę o tym, bo wszystko ok., póki nam dana sytuacja odpowiada i się tego nie wstydzimy, jak żyjemy, gdzie bywamy, w co się ubieramy etc. A pan Maciek w swoich skeczach kabaretowych zdaje się, piętnował zachowania typu: chodzenie po marketach jako rozrywka rodzinno-towarzyska i pomieszkiwanie za parkanem, a sam wjeżdżał pewnego dnia przez "10 bram Mariny" do swojego domu, bo jak ktoś ma pilota i kłania mu się ochroniarz, to raczej nie wpadł w gości, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aliksa Ludzie wilki wyją pod grodzonymi osiedlami IP: *.acn.waw.pl 16.09.08, 16:21 Mieszkańcy ogrodzony osiedli z psami wychodzą na trawniki i place zabaw osiedli nieogrodzonych. Jest to skandal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _m_ Ludzie wilki wyją pod grodzonymi osiedlami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.08, 16:31 A ciekawe ilu z tych wyjących mieszka w swoich domkach (lub rodziców). A są ogrodzone? A czemu? Osiedla to taka sama ogrodzona własność, jak każdy inny prywatny teren. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotka polaczki prostacy- dzicz za kratami IP: 78.52.224.* 16.09.08, 16:44 kupil jeden z drugim mieszkanie na raty na 40 lat i udaje bogatego. ciezko przejsc przez takie zagrodzone osiedla w ktorych mieszkacie pastuchy, nowobogaccy a sloma z butow wystaje, mieszkacie jak w zoo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x nic nie udaje tylko chce byc bezpieczny IP: *.crowley.pl 16.09.08, 16:50 nic nie udaje tylko chce byc bezpieczny...przynajmniej na kilkanascie metrow od durnego kretynskiego lewactwa. Pod domki jednorodzinne tez pojdziecie wyc?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ponury O losie! Bezpieczny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 17:55 Młodego, silnego byka, zaradnego i zadbanego, chodzącego na siłownię i basen ochraniać musi pan Józio Paplak, rencista z uszkodzonym kręgosłupem, problemami z prostatą, dostający za godzinę stróżowania 5 złotych, który prywatnie mówi, że prędzej zatrzaśnie się w stróżówce, zgasi światło i schowa pod stół niż zareaguje na realne zagrożenie? Poczułeś się bezpieczny? HEHEHEHEHE Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Re: polaczki prostacy- dzicz za kratami 16.09.08, 18:37 Gość portalu: dorotka napisał(a): , mieszkacie jak w zoo a ty w Berlinie gdzie mieszkasz? na bruku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2-pswiecki Rzucasz łaskawco 3 inwektywy w jednym zdaniu. IP: *.aster.pl 20.07.10, 20:49 Dziwi się Pan/Pani, że niektórzy wolą się odgrodzić? Może nie każdy jest przyzwyczajony do obelg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Just Ludzie wilki wyją pod grodzonymi osiedlami IP: *.adsl.wanadoo.nl 16.09.08, 16:46 Jak to czytam, to juz nie tesknie do Polski. N swiecie ludzi burza mury a tu sie stawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x pod domi jednorodzinne tez pojda wyc durnie?:) IP: *.crowley.pl 16.09.08, 16:51 pod domi jednorodzinne tez pojda wyc durnie?:) udaja wilki traktowac jak wilki-do lasu jak ich za duzo to na odstrzal. ciekawe ktory zbrata sie z prawdziwym wilkiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: pod domi jednorodzinne tez pojda wyc durnie?: IP: *.aster.pl 16.09.08, 19:51 Gość portalu: x napisał(a): > pod domi jednorodzinne tez pojda wyc durnie?:) > udaja wilki traktowac jak wilki-do lasu jak ich za duzo to na > odstrzal. > ciekawe ktory zbrata sie z prawdziwym wilkiem:) Pod domy jednorodzinne? Jeśli myślisz o damach jednorodzinnych na otwartym Zoliborzu to absolutnie nie. Lepiej pospacerować sobie uliczkami Śmiałą, Wieniawskiego, Promyka i popatrzeć jakie piękne jest nasze miasto. maps.google.com/?ie=UTF8&t=k&ll=52.268945,20.986419&spn=0.013499,0.054932&z=15 Jeśli natomast myślisz o domach jednorodzinnych na willowiskach Józefosławia... www.zumi.pl/namapie.html?&loc=warszawa&Submit=Szukaj&long=21.0503336&lat=52.0975984&type=2&scale=4 ...lub Białołęki www.zumi.pl/namapie.html?&loc=warszawa&Submit=Szukaj&long=21.0592112&lat=52.3133232&type=2&scale=4 to tam WYCIE jest jak najbardziej wskazane - jest nawet KONIECZNE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x udaja wilki-odstrzelic jak wilki-proste IP: *.crowley.pl 16.09.08, 16:52 to lewactwo zaczyna byc grozne trzeba bedzie postarac sie o spluwy. ...tak jak w Szwajcarii:) Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Re: udaja wilki-odstrzelic jak wilki-proste 16.09.08, 18:28 Gość portalu: x napisał(a): > to lewactwo zaczyna byc grozne trzeba bedzie postarac sie o spluwy. > ...tak jak w Szwajcarii:) własnie...tam sobie lewactwo nie pofika> to przyjezdza taka komusza swinia do Polski i maci w głowach nastoletnim debilom studenciakom gołodupcom Odpowiedz Link Zgłoś