Gość: mel IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.pl 15.10.03, 14:29 uwielbiam kuchnie wloska (nie tylko pizze). byla juz w compagni del sol na zurawiej i w romie na grottgera. czy sa jeszcze inne restauracje wloskie godne polecenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mama.resturacyjna Re: poleccie mi restauracje wloska... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.03, 19:01 Gość portalu: mel napisał(a): > uwielbiam kuchnie wloska (nie tylko pizze). byla juz w compagni del sol na > zurawiej i w romie na grottgera. czy sa jeszcze inne restauracje wloskie > godne polecenia? 1.Roma i Roma Musicale na Jasnej 2.Bacio(x2) na +Bacio Angelo 3.w hotelu Marriott-Parmizziano-niegdys najlepsza..... 4.Villa Antica na Wspolnej -FAN-TAS-TYCZ-NA!! 5.Villa Nuova-Wilanow 6.Villa Foksal-swietna 7.Villa xxx w Radosci 8.Il Caminetto na Sasskiej Kepie-FAN-TAS-TYCZ-NA!!! 9.restauracja na Sachockiej-slynna, ale zapomnialam nazwy 10.Piccolla Italia Wystarczy?? Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: poleccie mi restauracje wloska... 15.10.03, 21:19 dodam Venezia na Marszałkowskiej - dobre owoce morza i całkiem niezła pizza (prosić o nie posypywanie przyprawami, będzie jeszcze smaczniejsza) Chianti na Foksal - droga i taka sobie Presto np. na Nowym Swiecie - ujdzie (ale nie pizza!) M. Ps. Ta na Sąchockiej to Vera Italia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mel Re: poleccie mi restauracje wloska... IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.pl 16.10.03, 10:05 skoro to twoje ulubione restauracje, to może masz do nich nr telefonow? a może nie trzeba wczesniej rezerwowac miejsc? chociaz ja wole niż jechac w ciemno.... a compagni del sol nie lubisz? mi tam bardzo smakuja pizze – sa bardzo lekkie, nawet jak się odchudzam, to po tych pizzach chudne dalej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woalka Re: poleccie mi restauracje wloska... IP: *.acn.waw.pl 19.10.03, 00:09 Il caminetto na zwyciezcow 46 za pizze "il caminetto" 26 zlotych ze szparagami, lososiem, smietana...w piecu drewnem opalanym...doskonala! woalka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: poleccie mi restauracje wloska... IP: 157.25.119.* 13.01.04, 16:52 > 10.Piccolla Italia Zdecydowanie odradzam! Uwaga na szalejące karaluchy (a raczej prusaki)!!! Cokolwiek to było zdecydowanie nie wpływa dobrze na konsumpcje. Odpowiedz Link Zgłoś
jk13 Re: poleccie mi restauracje wloska... 24.10.03, 20:42 Poleciłbym restaurację "Vendetta" przy ulicy Promyka na Żoliborzu. Miły klimat; lokal znajduje się w starej, stylowej willi. Piękny i stylowy wystrój wnętrza... Polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
borzar Re: poleccie mi restauracje wloska... 01.11.03, 12:31 Rubikon na Ksiazencej 6 tel. +48(22)6280302 Polecam zwlaszcza karte nie-lunchowa. Wysmienite desery! Serdecznie B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumba_negro Re: poleccie mi restauracje wloska... IP: *.acn.waw.pl 01.11.03, 14:26 W Warszawie nie ma takiej ulicy. PS.Może chodzi o Książęcą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an-ka Re: poleccie mi restauracje wloska... IP: *.mostostal-export.com.pl 12.11.03, 14:02 Ja dorzuciłabym Non-solo Pizza na Grójeckiej. Z nazwy możnaby sądzić, że to tylko Pizzeria - nic bardziej mylącego - karta pełna jest świetnych past, opartych na robionych na miejscu makaronach. Bardzo miła obsługa.Właścicielem jest Włoch. Tanio!Aaa, jadłam tam ostatnio panna cotę...mniam! ps. nie jestem fanką pizzy w ogóle, ale wszyscy sobie tutejszą zachwalają. Jest pieczona w piecu opalanym drewnem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: poleccie mi restauracje wloska... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.11.03, 15:22 Oj nie, oj nie.. Non Solo Pizza jest zdaje sie siecią angielską. Z prawdziwą wloszczyzną ma raczej niewiele wspólnego. Pizza nie przypoimina pizzy, rozmoczone cannelloni pływają w sosie.. Makarony od biedy ujdą. Tiramisu swego czsu było całkiem smaczne. Non solo Pizza to swego rodzaju fast food. jesli ktoś chce poznać prawdziwą włoską kuchnię nie powinien tam zaglądac.. co innego jesli chcemy zaspokoić głód. M Odpowiedz Link Zgłoś
wydra10 Re: poleccie mi restauracje wloska... 13.11.03, 17:41 Zajrzałam tam zaledwie za dwa razy i dość dawno, ale Włoch był, piec opalany węglem był, pizza przypominała pizzę (nawet pomyślałam, że to jej siostra). Nie rozumiem porównania do fast food'ów. Reczywiście nie było kelnerów w strojach organizacyjnych i wykrochmalonych obrusów, ale pizzę przygotowywano na zamówienie, inne danie chyba też oprócz sałatek, które można było zjeść "z marszu". A może po prostu pomyliło Ci się z innym adresem? W Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: poleccie mi restauracje wloska... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 14.11.03, 13:03 Niestety nie pomyliło mi się. A moze porównywałaś z nie taką pizzą jak trzeba? San Marzano to sieć a dla mnie sieć to nie restauracja.. takie mam skojarzenia, ot co. M. Odpowiedz Link Zgłoś
wydra10 Re: poleccie mi restauracje wloska... 14.11.03, 16:41 Przecież była mowa o Non solo a nie San Marzano!?! Nic nie wiem, żeby Non Solo była angielską siecią, jak wspominasz wcześniej. Jeśli zaś chodzi o "jak trzeba" to chyba jest sprawa nieco indywidualna. Każdy oczywiście może uważać się za znawcę, ale nie bądźmy tak ortodoksyjni. W końcu nowe potrawy często powstawały przez łamanie stereotypów. pzdr W Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: poleccie mi restauracje wloska... 14.11.03, 16:49 Czy przewidziane sa zapasy w kisielu? Wolalbym budyn z sokiem malinowym. PS. A propos - bylem kiedys w San Marzano. To faktycznie sieciowka, ale nie bylo jakos specjalnie tragicznie. Mieli swieza mozarelle z pomidorami, dalo sie wytrzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
wydra10 Re: poleccie mi restauracje wloska... 14.11.03, 16:52 Chyba lepszy kisiel - jest taki bardziej obślizgły. W Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: poleccie mi restauracje wloska... 14.11.03, 17:01 Kisiel to sztampa. Co powiesz na butapren? Odpowiedz Link Zgłoś
wydra10 Re: poleccie mi restauracje wloska... 14.11.03, 17:15 Pamiętam z bardzo dawnych lat klej rybi - w malutkich tubkach z napisem "Skleja, spaja, zlepia wszystko". Mimo buńczucznych zapowiedzi byłby chyba bezpieczniejszy niż butapren. W Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: poleccie mi restauracje wloska... 14.11.03, 17:19 Chcecie walczyc w malutkich tubkach? Az taki okrutny to nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
wydra10 Re: poleccie mi restauracje wloska... 14.11.03, 17:22 Myślałam, że się jakoś wyłgam... A do malutkiej tubki niestety już dawno się nie mieszczę. pzdr W Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: poleccie mi restauracje wloska... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 14.11.03, 21:24 Wydro, kajam sie jak mogę. Nie wiem co mi na oczy padło.. Wybacz, masz racje chodziło mi o San Marzano. M. Ps. Co nie zmienia faktu, ze na pizzę w Nonsolo tez sie naciełam , ale może akurat miałam pecha. ps2 Kisiel , powiadacie... jak będzie cytrynowy to ok. Odpowiedz Link Zgłoś
wydra10 Re: poleccie mi restauracje wloska... 15.11.03, 01:06 Ja też wolę cytrynowy - w kżdym razie kwaskowaty, broń Boże słodki. Pozdrawiam W Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: poleccie mi restauracje wloska... IP: *.acn.pl 15.11.03, 21:06 Kiedy i gdzie? Ale jako ta , która narozbrabiala czy nie powinnam sie poddac bez walki? M. Odpowiedz Link Zgłoś
wydra10 Re: poleccie mi restauracje wloska... 15.11.03, 21:16 Swietny pomysł - jasne, że powinnaś się poddać. Jeszcze bym przegrała i co..... Pozdrawiam W Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: poleccie mi restauracje wloska... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.11.03, 21:47 Oddaję walkoverem. Ino kiśu (kisielu) żal. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Campagna del Sol IP: *.chello.pl 07.12.03, 08:48 Zdecydowanie najlepsza carbonnara w warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xDemon Re: poleccie mi restauracje wloska... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.12.03, 00:56 LA STRADA na Kłopotowskiego (na tyłach katedry św. Floriana) Śliczne wnętrze, przepyszne jedzenie i bardzo miła obsługa. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Varsovia Polecam SAN LORENZO IP: *.acn.pl 08.12.03, 12:53 na al.Jana Pawła II. Kuchnia toskańska. Jest zarówno restauracja (na piętrze-tam jest drożej) jak i bar (na dole-prostsze i tańsze dania). Na górze niebo dla smakoszy kuchni włoskiej. Na dole bardzo dobre drinki i oryginalne kawy. Odpowiedz Link Zgłoś