Dodaj do ulubionych

ZAKONCZENIE ROBÓT

08.10.08, 14:51
Wlasnie dzis bylem na osiedlu Wiosenna, roboty wykonczeniowe ida cala para,
umowilem sie juz na odbior mojego mieszkania w bloku A srodkowa klatka moje
mieszkanie mam miec gotowe do odbioru do konca pazdziernika. Poinformowano
mnie ze cala srodkowa klatka bloku A bedzie na ten termin gotowa. Z
kierownikiem budowy panem Tadkiem uzgodnilem wszystkie poprawki w moim
mieszkaniu. W tej chwili robotnicy konczyli ukladac kostke brukowa do podjazdu
na teren osiedla od strony ulicy Kołłataja. Rozmawiałem tez osobiscie z pania
prezes Swiderska powiedziala mi ze byc moze niewielkie opoznienia w oddawaniu
mieszkan wystepuja ale nie wszystkich i trzeba poprostu samemu sie dowiadywac
bo byc moze mieszkania niektorych osob ktore tutaj pisywaly wczesniej juz sa
gotowe do odbioru w miesiacu pazdzierniku. Ja mam przynajmniej juz pewnosc ze
we wlasnych 4 katach w listopadzie bede mogl klasc glazure
Obserwuj wątek
    • czarnaannakonda Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 08.10.08, 17:19
      ceza-ryk czytam to co piszesz i czytam i nadziwić sie wprost nie
      mogę twej łatwowierności;P Coś mi tak pachniesz czarnym piarem;D
      W "aneksach" krytykowałeś,próbowałeś przyszłych mieszkańców osiedla
      zniechęcić do składania wniosku do sądu,teraz nagle nam z tą
      świetlana wizją wyskakujesz?O co Ci chodzi?Chcesz,żebyśmy dali sobie
      spokój z tym sądem co?Chcesz załagodzić nastroje?Przyznaj się,jesteś
      od prezeski i myślisz,że masz do czynienia z ludźmi bez rozumu;D
      Stary,nic tu nie wskórasz, bo z bystrzakami masz tu do czynienia, a
      nie z cienkimi bolkami jak ty:P
      • ceza-ryk Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 08.10.08, 18:13
        Kobiecino czarna anakondo czy jak ci tam :))))mam prosbe walnij sie w swoj
        gooopi leb i czytaj co pisze uwazniej ::)) ja wiem ze niektore panie mysla inna
        czescia ciala ale to ich problem. Moje 4 katy sa juz gotowe do odbioru jak
        pisalem wczesniej w bloku A tylko dzieki temu ze zglosilem kilka poprawek nie
        odebralem jeszcze kluczy :))) mam zamiar je odebrac do konca pazdziernika. W
        stosunku do mojej osoby firma Anluk wywiazala sie z umowy. To ze bylem wlasnie
        dzis na budowie wynikalo wlasnie tez z tego ze pare osob narobilo na forum
        boruty i pewnie nie bedac na budowie od miesiecy :)))) i liczac juz w myslach
        swoje wirtualne odsetki od od kapitalu jaka to wyrwa od dewelopera :)))). A moze
        tak latwiej jest zamiast medzic na forum ruszyc swoje 4 litery i pojechac na
        budowe sprawdzic czy wlasne mieszkanie jest gotowe i w jakim stanie i odebrac
        klucze. Dzieki takim medzacym osobom co pewnie na budowie nie byly od miesiaca
        inni sie strasuja. Co do ludzi bez rozumu dla mnie ty jestes taka wlasnie osoba
        bo ja niewiem czemu jakos moje mieszkania sa gotowe a mam ich tam 2 a twoje
        jasnie pani nie ::))))) Moje sa w klatce A mieszkanie nr 207 i 212 wiec pani
        bystra jakos malo bystra jestes ze twoje 4 konty sa jeszcze niegotowe zal dooope
        sciska czy jak..pozdrawiam:)))
        • czarnaannakonda Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 08.10.08, 21:03
          Nie masz mózgu,śmieszysz mnie i masz jazdy więc mi się nawet nie
          chce czytac tych bzdur,które wypisujesz a już tym bardziej ich
          komentować.Ale cię dziecko uswiadomię i innych których wprowadzasz w
          błąd.Nie ma możliwości aby developer przekazał klucze tylko tobie
          jesli masz skończone mieszkanie lub tylko osobom z jednej
          klatki.Może on to zrobić dopiero po całkowitym skończeniu prac w
          danym budynku.A dzieje się tak dlatego,że prace w inych częściach
          budowy mogłyby spowodować uszczerbek na zdrowiu,albo nawet czyjąś
          śmierć.Więc nie wypisuj głupot wyssanych z palca.Myślę,że wcale nie
          kupiłeś tych mieszkń i jesteś tu tylko po to ,żeby siać
          ferment.Jeśli jednak je kupiłeś,to gratuluję że ujawniłeś nam
          wszystkim tu zgromadzonym gdzie mieszkasz hahahaha.Pewnie Twoi
          sąiedzi będą cie teraz unikac Hahahhaaha
          • artuwis Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 08.10.08, 21:20
            No to pięknie. Jeszcze nie mieszkamy razem i nie znamy się
            osobiście, a już się zdążyliśmy pokłócić. Ciekawe jak będzie dalej.
            Co do obioru obioru lokalu, to tak jak napisała czarnamamba, to nie
            ma możliwości odbioru poszczególntych lokali przez oddaniem całości
            inwestycji, bo jest to po prostu nielegalne. A firma Anluk nie
            wywiązuje się z terminów, bo gdyby się wywiązywała, to żadne aneksy
            nie były by potrzebne. Na budowie byłem kilka dni temu i widać, że
            do zakończenia inwestycji jeszcze sporo zostało.
            • ceza-ryk Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 08.10.08, 22:51
              BOOOSZ ludzie jak was czytam to az mi sie zajady ze smiechu robia:)) ale po
              kolei primo istnieje cos takiego jak czesciowy odbior budynku :))) co to takiego
              nawet niechce mi sie wam tlumaczyc bo i tak wy wiecie swoje::))) ale uswiadomie
              co niektorych przyklad :)) mozna odebrac czesc klatek a odbior garazu zrobic w
              calkowicie innym terminie proponuje poczytac cos takiego jak prawo budowlane
              :))) To samo tyczy sie dojazdow itp itd. Secundo to jak wytlumaczycie fakt
              madralinscy ze niektore osoby sa juz umowione na konkretny termin odbioru????
              czego ja jestem dokladnie tego przykladem. A tak od siebie to mnie naprawde malo
              interesuje co takiego dzieje sie na innych klatkach ja mam tylko pretensje do
              takich oszolomow jak tu pisuja robiac tu panike cytuje ,,ze chca aneksow bo
              deweloper pewnie niema kasy bo ma niesprzedane mieszkania,, albo ,,nie oddaja w
              terminie bo pracownicy strajkuja,, ja rozumiem ze konkurencja wsrod firm
              budowlanych jest duza i ze na tym forum sa tez osoby ktorym w niesmak ze ktos
              konczy budowe. Przez takie osoby medzace i panikujace ja musialem sie urywac z
              roboty by jechac na budowe i uzgadniac co i jak zamiast czytac gazete i pic
              kawe. Ja tylko opisalem to co sam na wlasne oczy widzialem konkretne terminy
              dotyczace mojej osoby i moich lokali itp, a ze komus dooope sciska z zalu to
              naprawde nie moj problem jak i to ze niepotrafi sie dogadac z kierownikiem
              budowy na wyknczenie lokalu czy z deweloperem na przekazanie lokalu. Pytanie
              brzmi czemu ja to potrafie i jeszcze inni bo na klatce schodowej bloku A
              spotkalem tez pana ktory tez umawial sie na odbior lokalu czyli jest to jednak
              mozliwe:):):)...pozdrawiam
              • vibi1 Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 11.10.08, 19:10
                byłam w zeszłą sobotę na budowie, bo inaczej tego co tam się dzieje
                nazwać nie można i bynajmniej nie nadaje się to jeszcze do odbioru,
                nawet nie wyobrażam sobie, jak można dostarczyć tam materiały do
                wykończenia mieszkania, bo chodników i drogi osiedlowej brak.
                Zostałam poinformowana, że odbiory mieszkan zaczynają się od 1
                grudnia i w pierwszej kolejności klucze otrzymają Ci, którym terminy
                dawno minęły. Mieszkań niesprzedanych mają sporo (na 150 mieszkań 40
                niesprzedanych). Informacje mam od osoby pracującej w biurze, więc
                na pewno wyssane z palca nie są. Mało prawdopodobne wydaje mi się,
                żeby ktoś otrzymał klucze nagle pod koniec tego miesiąca. A z
                numerów mieszkań podanych przez ceza-ryk wynika, że mieszkania mamy
                w tej samej klatce, więc o co tu chodzi?
                • ceza-ryk Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 11.10.08, 19:29
                  No wlasnie niewiem oco chodzi ja bylem na budowie w piatek 10.09.2008 robotnicy
                  wlasnie konczyli ukladac kostke brukowa na wiezdzie na osiedle od ul Kołłataja,
                  brakowalo im jakies 8-10 m do konca jak mnie poinformowano skoncza ukladanie tej
                  kostki w ciagu 2 dni i lokatorzy beda juz mogli podjerzdzac do klatek z
                  materialami budowlanymi do wykonczenia wlasnych mieszkan. Plac gorny miedzy
                  blokami A B i C byl juz wylozony kostka miejscami tylko byly biale plamy
                  pozostawione jak mi powiedziane na wysypanie kamieniami oraz wystawaly rury z
                  kablami w ktorych ma stanac oswietlenie. To tyle a moze powinien pan dowiedziec
                  sie dokladniej na kiedy panski lokal bedzie wykonczony noooo chyba ze pan chce
                  czekac az caly teren wokol budynkow zostanie zagospodarowany posadzone krzewy
                  wysiana trawa itp. Mnie takie cos do wykonczenia moich lokali jest niepotrzebne.
                  • ceza-ryk Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 11.10.08, 20:06
                    sorki za czeski blad oczywiscie 10 pazdziernika 2008 ::))))
                    • kriis.borowski Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 11.10.08, 21:48
                      pani/panie developer - nieladnie ukrywac sie i podawac za kogos innego. no chyba ze posiada pani/pan i mieszkanie na orlej 13 (inwestycja wybudowana tez przez anluk)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51049&w=85758424&a=85766049
                      "...Jestem posiadaczem mieszkania w w/w bloku na Orlej 13..."

oraz na jeszcze niewybudowanym osiedlu wiosenna > ponizszy watek
                      "...umowilem sie juz na odbior mojego mieszkania w bloku A srodkowa klatka..."

precz z trollowaniem :D
                      • ceza-ryk Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 11.10.08, 22:44
                        Panie kris.borowski czy to dla pana takie dziwne ze ludzie w tym kraju posiadaja
                        po kilka mieszkan??:)))) posiadaja tez po kilka samochodow :))) rowerow:)))
                        kompletow bielizny :))) par butow :))) czasy siermieznego socjalizmu i
                        posiadania wszystkiego po sztuce to sie skonczyly o ile pamietam w 1989 roku ::))))
                        • madziarellla Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 11.10.08, 23:32
                          Wczoraj dzwoniłam do biura w Warszawie. Dowiedziałam się, że lokale
                          będą oddawane na początku grudnia i nie ma możliwości, aby oddali
                          pojedyncze mieszkania (a konkretnie dwa :) w październiku lub w
                          listopadzie. Tak więc ponownie pytam, o co chodzi?

• kriis.borowski Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 12.10.08, 12:46
                          tak dla scislosci kriis - przez dwa ii :D

precze z tollingiem
                          pl.wikipedia.org/wiki/Trolling
                          • jozef.balcerek Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 19.10.08, 13:15
                            po pierwsze witam przyszlych sasiadow

po drugie ja tez doloze swoje 3 grosze na temat wypowiedzi pana ceza-ryk, ktore w odniesieniu do anluk i p.swiderskiej sa dziwnie zawsze pochlebne.

forum osiedla orla 13
                            forum.orla13.lua.pl/viewtopic.php?t=10&postdays=0&postorder=asc&start=30
                            post z 18.10.2008 z godz 22:00

gdyby zamkneli forum ponizej cytat:

"Gootec napisał/a:
                            Dlaczego Wspólnota na osiedlu legionów przegrała w sądzie z Anłukiem? Odpowiedź pod adresem www.wspolnotamiesz...ch/0/1/170.html

Szanowni Panstwo,

Wspolnota Legionow wcale nie przegrala sprawy w sadzie z Anlukiem. Pan Cezary Kukielka pisze na ten temat nieprawde. Z moich informacji wynika, że Pan Cezary jest mocno zwiazany z Pania Swiderska.

W kwesti biezacych problemow radze skontaktowac sie z Zarzadami WM Legionow 10a i 10b - maja sporo doswiadczenia w "walce" z p. Swiderska

Mieszkaniec Osiedla Legionow"
                            • s.beres Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 20.10.08, 07:33
                              Powiem tak te wszystkie podchody robią się już lekko zabawne.
                              Pani Świderska zamiast wygłaszać monologi przez telefon i wmawiać
                              klientom, że są konfliktowi, mogła poprostu wysłac do wszystkich pismo
                              z zaproszeniem na spotkanie na budowie, oficjalnie przedstawić
                              sytuacje. A tak mamy telefony, którty w moim przypadku zakończył sie
                              ostrą kłutnią.
                              • s.beres Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 20.10.08, 07:40
                                s.beres napisał:

> Powiem tak te wszystkie podchody robią się już lekko zabawne.
                                > Pani Świderska zamiast wygłaszać monologi przez telefon i wmawiać
                                > klientom, że są konfliktowi, mogła poprostu wysłac do wszystkich
                                pismo
                                > z zaproszeniem na spotkanie na budowie, oficjalnie przedstawić
                                > sytuacje. A tak mamy telefony, którty w moim przypadku zakończył
                                sie
                                > ostrą kłutnią.

Jeszcze dodam do swojej wypowiedzi, poza telefonami dochodza również
                                wpisy na forum odnoszące się do jakichś kompletnie abstrakcyjnych
                                informacji generowanych przez niewiadomo kogo, które u nas powodują
                                podwyższone ciśnienie i nie budują dobrego wizerunku dewelopera.

Tak czy inaczej lepiej oficjalnie wszystkich poinformowac,a nieżeli
                                pozostawiać wszystko domysłom kreatywnych istot jakimi są ludzie :)

(wysłanie listu nie kosztuje dużo, deweloper by nie stracił)
                                • ceza-ryk Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 21.10.08, 08:28
                                  Panie s.beres powinien pan pamietac ze praktycznie po 2 stronie ulicy osiedla
                                  Wiosenna budowane jest inne osiedle innego dewelopera ktory zaczynal budowe
                                  dokladnie w tym samym okresie co firma Anluk. Jaki jest stan robot dokladnie tam
                                  widac. Na obecnym rynku nieruchomosci trwa walka o potencjalnego kupca co
                                  przenosi sie i na to forum, mysle ze czesc wpisow wlasnie pochodzi od takich
                                  zawistnych ludzi. Sam uleglem swego czasu tej panice i osobiscie sprawdzilem co
                                  sie dzieje na budowie na Wiosennej co zawarlem w swoich postach ktore spotkaly
                                  sie z wielka krytyka. Teraz te informacje o tym ze w listopadzie czesc
                                  mieszkancow bedzie mogla juz odebrac swoje lokale zostala potwierdzona przez p.
                                  kriss borowski oraz przez osoby ktore odbyly spotkanie z prezeska, uwazam ze
                                  zamiast tracic nerwy czytajac durne posty anonimowych zazdrosnikow i konkurencji
                                  lepiej samemu wybrac sie na budowe i naocznie wszystko sprawdzic, pozdrawiam
                                  przyszlych lokatorow.
                                  • kriis.borowski Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 21.10.08, 09:55
                                    Panie ceza-ryk
                                    1) kriis przez 2 ii :D (to juz drugi raz)
                                    2) to co napisalem to sa slowa p. swiderskiej, niestety ja ich potwierdzic naocznie nie moge. p. swiderska nie pokazala dokumentow przez ktore inwestycja zostala rzekomo opozniona (zmiana warunkow podlaczenia gazu i wody, nowy termin podlaczenia tychze mediow) - nie wiem czy takie w ogole istnieja, a jezeli tak to czemu broni sie przed wgladem do nich, czy ma cos do ukrycia?

jezeli chodzi o "drobne prace wykonczeniowe" to z sb obserwacji, subiektywnie:
                                    -balkony od strony wiosennej nie sa calkowicie wykonczone
                                    -teren z wjazdami do garazy od strony wiosennej nie jest uprzatniety, przygotowany do jakiegokolwiek funkcjonowania (zdjecia przesle wieczorem do galerii zdjec w pisassaweb)
                                    -to samo z terenem od strony kolataja
                                    -klatki, korytarze - nie wiem ile sie zmienilo od mojej wizyty z konca wrzesnia.

Jezeli zas chodzi o inne inwestycji to naprawde mnie nic a nic to nie obchodzi, poniewaz nie ulokowalem tam swoich pieniedzy. Pana uwaga ma sie tak samo jakbym powiedzial ze w warszawie na osiedlu xyz mieszkania oddali z miesiecznym wyprzedzeniem. co to kogo obchodzi :|. Kupilem mieszkanie na wiosennej u inwestora anluk wiec tutaj koncentruje sie moja uwaga.

Na koniec zycze Panu i przyszlym sasiadom aby spelnila sie Pana prorocza wizja:
                                    "mam zamiar je odebrac do konca pazdziernika. W
                                    stosunku do mojej osoby firma Anluk wywiazala sie z umowy."

pozdrawiam
                                    • ceza-ryk Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 21.10.08, 11:05
                                      Panie kriis borowski naprawde prosze o wiecej optymizmu ::))) wesolym ludziom
                                      naprawde lepiej sie zyje, ja podzielam panskie obawy o to ze ulica Wiosenna
                                      tonie w blocie ze balkony gdzies tam sa nie gotowe ze trawa jeszcze nie rosnie
                                      na trawnikach przed budynkiem itp. Tylko prosze czytac uwaznie ja napisalem ze
                                      mnie to nie przeszkadza z tego powodu ze w czasie prac wykonczeniowych w moich
                                      lokalach /polozenie glazury terakoty gipsowanie scian malowanie panele itp/ a
                                      pewnie potrwa to ze 2 miesiace albo i wiecej, stan otoczenia mi nie pszeszkadza.
                                      Ale rozumiem tez glosy osob nawolujace do tego by nie odbierac lokali az cala
                                      infrastuktura przylaczy nie bedzie gotowa. Byc moze sa pedantyczni???? a moze
                                      fachowcy od kladzenia glazury i malowania u tych osob zastrzegly sobie w umowach
                                      ze woda to ma byc juz w kranach a nie przynoszona z pompy z podworka. W
                                      nailepszym wypadku i tak obliczylem sobie ze moje 4 katy do zamieszkania sprawne
                                      benda najwczesniej w lutym /fachowiec od glazury od razu mi powiedzial ze robi
                                      sobie 2 tygodnie przerwy w grudniu na swieta/ To po co tracic nerwy na
                                      forach????? wszak i tak nikt nie zamieszka w lokalach w stanie deweloperskim.
                                      • kriis.borowski Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 21.10.08, 16:44
                                        Panie ceza-ryk
                                        optymizm to mi sie skonczyl gdy minal termin odbioru mieszkania. niestety :/. Nie kazdy, tak jak pan posiada po kilka mieszkan (a co najmniej 2). obsuwa w moim przypadku skutkuje
                                        1) miesiecznym placeniem za wynajem mieszkania
                                        2) miesiecznym placeniem do banku dodatkowej oplaty za tzn ubezpieczenie pomostowe polegajace na oplacie do momentu wpisu do ksiegi wieczystej hipoteki na bank
                                        3) stracie ekipy wykonczeniowej - byla umowiona na wrzesien,
                                        4) brak rzetelnej informacji kiedy odbiore mieszkanie uniemozliwia mi tez umowienie sie z nastepna ekipa na konkretny miesiac/tydzien

Odnosnie trawy - jej brak mi nie przeszkadza :D, natomiast brak wjazdu na posesje/garaze a i owszem.
                                        • ceza-ryk Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 21.10.08, 18:54
                                          Panie kriis i tu bardzo dobrze pana rozumiem, ale ja jestem optymista i dlatego
                                          uwazam ze mnie nie przeszkadza to ze otoczenie blokow czy inne lokale sa jeszcze
                                          nie wykonczone, mnie obiecano ze moje w listopadzie sa do odbioru czas pokaze
                                          czy tak bedzie. Mowia ze nadzieja matka glupich, byc moze tylko nierozumiem tej
                                          zawisci zlosliwosci ludzkiej na tych forach?????? Tego ze ktos jest optymista
                                          albo tego ze na pewne sprawy patrzy szerzej. Jesli mnie obiecano ze moja klatka
                                          w bloku A ma byc do odbioru w listopadzie to tego sie trzymam martwic sie oto
                                          mam zamiar 1 listopada a nie dzisiaj...pozdrawiam
                                          • kriis.borowski Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 22.10.08, 08:53
                                            to juz nie rozumiem

odbiera pan mieszkanie w pazdzierniku:
                                            "mam zamiar je odebrac do konca pazdziernika. W
                                            stosunku do mojej osoby firma Anluk wywiazala sie z umowy."

czy w listopadzie:
                                            "Jesli mnie obiecano ze moja klatka
                                            w bloku A ma byc do odbioru w listopadzie to tego sie trzymam"

ale bez wzgledu na to kiedy pan odbierze, to zycze panu i innym aby to bylo wczesniej niz pozniej :D

zapraszam do obejrzenia nowych zdjec z budowy
                                            picasaweb.google.pl/wiosennazabki
                                            • ceza-ryk Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 22.10.08, 13:27
                                              Panie borowski prosze czytac ze zrozumieniem napisalem panu wyraznie ze martwic
                                              to sie mam zamiar od 1 listopada, do konca pazdziernika jestem spokojny, prosze
                                              sprawdzic w kalendarzu kiedy zaczynaja sie dane miesiace. A koniec pazdziernika
                                              dopiero za 1,5 tygodnia ::)))))) i do tego czasu mam zamiar dostac klucze do
                                              mych 4 scian. A tak apro po budowy dzis na niej bylem malarze byli w trakcie
                                              malowania korytarzy i w srodkowej klatce bloku A, a brukarze skonczyli podjazd
                                              od ulicy Kollataja.
                                              • kriis.borowski Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 23.10.08, 12:30
                                                panie ceza-ryk.
                                                czytac ze zrozumienie potrafie, nie rozumiem natomiast pana dwoch sprzecznych informacji na forum ktore de facto zacytowalem w poprzednim poscie

pozdrawiam.
                                              • jozef.balcerek Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 30.11.08, 22:30
                                                Panie ceza-ryk - czy zaczął się już Pan martwic? Czy może się Pan już wprowadził? Oczekuję odpowiedzi z niecierpliwością.
                                      • marenza Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 07.02.09, 11:34
                                        Witam panie ceza-ryk. Jak tam z pańskim optymizmem i poczuciem humoru co do
                                        odbioru naszych mieszkań i ukończenia naszej budowy. Z tego co pan pisał na
                                        forach to odbierając mieszkanie w listopad - październik rozumiem że już pan
                                        mieszka ??????
                                        Ja mam też mieszkanie w bloku A [jest już luty ] a ja dalej nie mogę się
                                        doprosić odbioru mieszkania. A ze Świderska dalej nie mogę się dogadać. I na
                                        dzień dzisiejszy nie wiem kiedy dostane mieszkanie. Udanej Parapetówki. Pzdr
    • skibaga Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 21.10.08, 11:59
      Panie ceaz-ryk, napisal Pan iz:
      "uwazam ze(...)lepiej samemu wybrac sie na budowe i naocznie
      wszystko sprawdzic(...)",
      tylko nie wzial Pan pod uwag faktu ze osoby które de facto nie
      podpisaly aneków do umów, niestety nie sa wpuszczane na teren
      inwestycji, z czego wynika ze Pan zapewne podpisal taki aneks, a
      grupa osob bedcych na spotkaniu twierdzi jednoglosnie:"podpisanie
      owego aneksu nie daje nam zadnych dodatkowych praw, a jednynie to iz
      dobrowolnie zgadzamy sie nie tylko na pozniejszy termin oddania,ale
      takze na kolejne opoznienia(kolejny "ustawowy" 3 miesieczny termin),
      ktorego powodem moze byc, np. "bo inspektor mial katar i sie mu
      przeciagnal termin odbioru o 3 miesiace"". Wiec niech Pan najpierw
      potwierdza swoje domysly i wypisuje sie precyzyjnie.I powiadomi Pan
      glazurnika ze jego praca moze obedzie sie dopiero w lutym bo tu
      nigdy nic nie wiadomo...
      pozdrawiam
      • skibaga Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 21.10.08, 12:13
        przepraszam wkradl mi sie czeski blad,
        oczywiscie Panie ceza-ryk, ...
        pozdrawiamy
        • monia-feliks Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 22.10.08, 21:31
          Witam Wszystkich,
          Na spotkaniu nie byłem,bo nie mogłem. Ale czy ktoś zadał pytanie Pani Ś. - kiedy będzie koniec prac czyli odbiór techniczny budynku?
          Każdy czeka na odbiór mieszkania,
          Ja też!!
          Ale co dalej jak wyszykuję?!!
          Ile będę czekał na garaż aż strażak odbierze?
          Kiedy zostaną uruchomione windy?
          Dużo ludzi kupiło pod wynajem, a więc z remontem im się nie śpieszy.
          A odbiór będzie jak wszyscy skończą remonty ??
          • monia-feliks Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 22.10.08, 21:42
            Pamiętajmy że nasze terminy umowne są na całą inwestycje, a nie tylko na mieszkanie.
            A to jeszcze daleko !!
          • 55agata Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 23.10.08, 19:09
            Byliśmy dzisiaj na budowie to co się dowiedzieliśmy: pierwsze mieszkania chcą
            zacząć oddawać na początku grudnia na podstawie protokołu zdawczo-odbiorczego,
            oddanie techniczne budynku nastąpi dopiero na wiosnę, winda na początku raczej
            na pewno nie będzie działała (pytaliśmy się o klatkę C bo tam mamy mieszkanie).
            W garażu między naszymi miejscami postojowymi nagle wyrósł słup (wcześniej nie
            był zaznaczony na planie)dlatego aneksem zmieniamy miejsca postojowe. Dobrze, że
            dzisiaj deszcz popadał, bo dzięki temu zauważyli, że dach przecieka, zrobili
            dziurę w suficie i cała woda mogła sobie spokojnie spływać po ścianach na
            podłogę naszego mieszkania - to tak na marginesie. Podjazd od ul.Kołłątaja
            rzeczywiście jest skończony. Mimo wszystko mam nadzieję, że w grudniu glazurnik
            zacznie działać.
            • gretii Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 24.10.08, 09:38
              "W garażu między naszymi miejscami postojowymi nagle wyrósł słup
              (wcześniej nie był zaznaczony na planie)dlatego aneksem zmieniamy
              miejsca postojowe"

Mam pytanie czy wszyscy mają już wybrane miejsce postojowe bo chyba
              coś przeoczyłam albo nie zostalam doinformowana?
              • monia-feliks Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 24.10.08, 10:20
                Witam .
                Z tymi miejscami to było na zasadzie pokazania palcem,
                i podpisu na projekcie garażu.
                Bez umowy ,a i tak pierwszy ten kto podpisze aneks .

• kriis.borowski Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 24.10.08, 10:32
                  dokladnie zgadzam ze z monia-feliks.
                  olowkiem naniesione na plan. ja jeszcze mam potwierdzenie mailowe miejsca garazowego. ale cos mi sie wydaje ze bedzie na zasadzie odgornego przypisania miejsca do mieszkan. dla mnie wazne zeby nie bylo pod blokiem c gdy mieszkanie mam pod a :D
                  • kriis.borowski Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 24.10.08, 10:33
                    tzn zgadzam sie z monia-felix z pokazaniem palca a nie z tym ze pierwszenstwo maja ci co podpisali aneks :D zeby nie bylo niescislosci.
                    • gr8-1 Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 24.10.08, 10:42
                      A ja przy okazji wniosku kredytowego rok temu musiałem konkretnie wskazać
                      miejsce garażowe, które było sformułowane bardzo lakonicznie.

Ostatecznie mam gdzieś w umowie zapis miejsce garażowe nr 1 (dokładnie sprawdzę
                      to wieczorem i napiszę jak to u mnie wygląda).
                      • 55agata Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 27.10.08, 19:22
                        przy podpisaniu umowy też mieliśmy wskazać miejsca postojowe "palcem na planie"
                        ale poprosiliśmy o aneks na te miejsca i dostaliśmy.
                        • skibaga Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 27.10.08, 19:49
                          u nas bylo podobnie przy podpisywaniu aktu wskazywalismy ktore
                          miejsce bedzie przynalezalo do naszego M,
                          • gretii Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 28.10.08, 15:05
                            Niestety nikt nie zaproponował mi takiego zarezerwowania miejsca i
                            teraz czekam czy na wskazanym planie będzie komórka czy może miejsce
                            na mój samochód..
                            pozdrawiam wszystkich
                    • wiosenne.osiedle Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 10.11.08, 20:43
                      Co do miejsca postojowego to ja w swojej umowie wymusilem na pani
                      Świderskiej wpisanie wyraznie jaki numer ma podziemne miejsce
                      postojowe. Potwierdzeniem tego faktu (a w zasadzie miejsca) jest
                      zalacznik do umowy w postaci planu "garaży" miejsc postojowych
                      obydwu poziomow z zaznaczeniem mojego miejsca. Oczywiscie jak sami
                      sie domyslacie pani Swiderska nie chciala sie na to zgodzic ale
                      jakos mi sie udalo. Inna sparawa to komorki "piwniczki"?! gdzie beda
                      i kiedy bedą?! jak na razie nie widziałem ani jednej :-( W połowie
                      pazdziernika ogladałem mieszkania w bloku A i miejsca postojowe.
                      Mieszkania sa w 90%-95% wykonczone. Miejsca postojowe to surowa
                      hala - bez podjazdow, wymalowanych lini itp. ale nie jest zle
                      wszytko to co najważniejsze czyli oswietlenie czujniki dymu i
                      kurtyny przeciwpozarowe sa (czy dziłaja nie wiem ;-)...zrobia
                      podjazdy i bramy wjazdowe i bedzie super (zobaczymy tylko kiedy. Co
                      do zakonczenia robot to podobnie jak inni nie za bardzo wierze w to
                      ze opoznienie robot jest zwiazane z opozneiniem przylaczenia gazu
                      itp. Nalezy stwierdzic ze opoznienia sa ale dlatego ze wykonawca sie
                      opoznia to co slyszalem od pracownikow to powodem jest brak rak do
                      pracy :-( (konkurencja z naprzeciwka podkupoje pracownikow. Na
                      koniec powiem tak: mam nadzieje ze do konca roku zakoncza cala
                      inwestycje w 100% i ze juz wczesniej bedzie mozna juz potroszku cos
                      robic w mieszkaniach ale odbioru jakos nie widze przed zakonczeniem
                      calkowitych robot budowlanych. Bo niby jak. Mam odebrac mieszknanie
                      bez miejsca postojowego (a jest ono czescia przynalezna do
                      mieszkannia), bez komorki (inna bajka bo to juz oddzielna umowa),
                      bez dzialajacej windy, przeciez odbiera sie nie tylko swoj lokal ale
                      takze czesci wspolne naszego osiedla... Do tej pory chcialem
                      mieszknaie odebrac jak najszybciej ale teraz dalem sobie na
                      wstrzymanie bo i tak do konca roku sie nie wprowadze. I tak juz
                      ponosze tego dodatkowe koszty (kredytu, wynajmu mieskania...) a jak
                      mam odbierac to chce zeby caly budynek byl w 100% skonczony i
                      prawny technicznie. Pozdrawiam.
    • wiosenne.osiedle Re: ZAKONCZENIE ROBÓT 10.11.08, 20:46
      W połowie pazdziernika ogladałem mieszkania w bloku A i miejsca
      postojowe.
      Mieszkania sa w 90%-95% wykonczone. Miejsca postojowe to surowa
      hala - bez podjazdow, wymalowanych lini itp. ale nie jest zle
      wszytko to co najważniejsze czyli oswietlenie czujniki dymu i
      kurtyny przeciwpozarowe sa (czy dziłaja nie wiem ;-)...zrobia
      podjazdy i bramy wjazdowe i bedzie super (zobaczymy tylko kiedy. Co
      do zakonczenia robot to podobnie jak inni nie za bardzo wierze w to
      ze opoznienie robot jest zwiazane z opozneiniem przylaczenia gazu
      itp. Nalezy stwierdzic ze opoznienia sa ale dlatego ze wykonawca sie