lagunka.ltd 01.11.08, 13:17 czy warto kupić mieszkanie na ul. Wiosennej??? Proszę o opinie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skibaga Re: opinia o Anłuk Wiosenna 04.11.08, 09:37 aby dowiedziec sie o inwestycji i inwestorze Wiosenna szczególnie polecam lekture naszego forum. a tak poza tym to jezeli nie zalezy Ci na czasie i jestes sklonny/a poczekac (choc tak naprawde nikt nie wiem do kiedy) z odbiorem mieszkania to czemu nie, aczkolwiek nie wiem jakie sa teraz ceny za metr kwadratowy(mieszkania + balkon + garaz) i czy podrózujesz samochodem czy komunikacja zbiorowa, czy zalezy Ci na miejscówce tej inwestycji, wiec radze zorientowac sie o cenach nieruchomosci z rynku wtornego ktorych jest na obecna chwile bardzo wiele i nie koniecznie roznia sie znacznie cenowo, a w dodatku gotowe sa do bezposredniego zamieszkania, co w przypadku jezeli wynajmujesz mieszkanie obniza znacznie twoje koszty, zakladam conajmniej na 3 miesiace do przodu owocnej kalkulacji pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
marcinkm80 Re: opinia o Anłuk Wiosenna 10.03.10, 05:18 Co z oswietleniem bezbieczenstwa! Jak ma dojechac pogotowie kiedy nie działają domofony kiedy nie ma napięcia!Czy moze Pan Administrator odpowiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
s.beres Re: opinia o Anłuk Wiosenna 04.11.08, 12:07 lagunka.ltd napisała: > czy warto kupić mieszkanie na ul. Wiosennej??? Proszę o opinie... Tak naprawde ciężko jest odpowiedzieć na to pytanie w tym momencie. Jeszcze nie mieszkamy w swoich mieszkaniach i tak na prawde nie możemy się wypowiedzieć słowem o ich jakości i pewnie przez co najmniej rok po oddaniu mieszkań nie będziemy mogli. Anluk nie odstaje mocno od innych deweloperów, oferują dość atrakcyjne ceny i to jest chyba ich dużą zaletą. Mieszkania patrząc na projekty sa dość sensownie rozplanowane, takie odnosze wrażenie. Także od tej strony wszystko jest w pożądku. Inna sprawa to lekko niedopracowana metodyka kontaktów z klientem, ale da się to przeżyć. Trzeba tylko uzbroić się w cierpliwość i odczekać swoje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olusia1.0 Re: opinia o Anłuk Wiosenna 26.11.08, 08:28 Drodzy lokatorzy osedla Wiosenna-kołłątaja- wielka p."prezES' -to zawodowa oszustka działająca z mafią - tak to prawda- nie powinna Wam utrudniać żadnych wglądów do dokumentów - widocznie ma dużo do ukrycia.Pracowników swoich dobiera sobie sama i narzuca im swoje warunki pracy , kłamstw i oszustwa, a ręce Wam dopiero opadną jak odbierzecie mieszkania i pomieszkacie trochę.Wtedy zobaczycie solidność firmy Global na czele z p. "prezes".Ja myślę, że jest to jej ostatnia inwestycja w dziedzinie budownictwa- chyba, że weźmie się za inne oszustwa - bo to ma we krwi. życzę Wam powodzenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marekabcd Re: opinia o Anłuk Wiosenna 26.11.08, 10:04 olusia1.0 napisała: > Drodzy lokatorzy osedla Wiosenna-kołłątaja- wielka p."prezES' -to > zawodowa oszustka działająca z mafią - tak to prawda- nie powinna > Wam utrudniać żadnych wglądów do dokumentów - widocznie ma dużo do > ukrycia.Pracowników swoich dobiera sobie sama i narzuca im swoje > warunki pracy , kłamstw i oszustwa, a ręce Wam dopiero opadną jak > odbierzecie mieszkania i pomieszkacie trochę.Wtedy zobaczycie > solidność firmy Global na czele z p. "prezes".Ja myślę, że jest to > jej ostatnia inwestycja w dziedzinie budownictwa- chyba, że weźmie > się za inne oszustwa - bo to ma we krwi. życzę Wam powodzenia. > Pozdrawiam Olusia rece opadaja jak sie takie bzdury czyta tak sie sklada ze ja kupilem mieszkanie na osiedlu ,,wiosenna,, tylko zanim to zrobilem dokladnie obejrzalem budowy jakie wykonala firma Anluk przy ulicy Legionow i Orla co wiecej rozmawialem tez z lokatorami i osoba z administracji na dyzurze w budynku przy Legionow. I co sie okazalo i czemu wybralem ,,wiosenna,, a nie sasiadujacy przez ulice ,,dolcan,, ??? wszyscy ktorzy ze mna rozmawiali mowili ze maja mieszkania bardzo cieple i ze sa generalnie zadowoleni jedyne co mieli do anluka to opieszalosc w wykonywaniu poprawek gwarancyjnych ale nie to jest najwazniejsze co mnie przekonalo do anluku tylko to ze prezeska w czasie budowy osiedla Orla gdy ceny nieruchomosci skoczyly o 100% NIE CHCIALA ZADNYCH DOPLAT DO LOKALI W KTORYCH JUZ PODPISALA UMOWY W tym czasie nagminne w Warszawie i w calym kraju bylo to ze deweloperzy zrywali umowy juz podpisane z lokatorami albo chcieli chorendalnych doplat do mieszkan. Anluk sprzedal mieszkania po takiej cenie jaka byla w zawartej umowie i co wazne w umowach nie w formie aktow notarialnych bo oto wlasnie pytalem sie mieszkancow bloku przy ulicy Orlej. Dla mnie bylo to dostatecznym wykladnikiem tego ze ta firma jest solidna wywiazuje sie z umow finansowych miedzy nia a kupujacym oraz to ze buduje ze srodkow wlasnych a nie kredytow bo to najbardziej mnie interesowalo. Mieszkanie swoje nabywalem w kredycie wiec to bylo dla mnie najwazniejsze. Inna zaleta firmy Anluk jest to ze umozliwia ona osobom ktore kupily u niej miszkania wglad do tych mieszkan w czasie budowy dokonywania niewielkich zmian bez zbednych ceregieli zaprojektowania wg wlasnego widzimisie instalacji elektrycznej itp ,gdy pytalem sie o taka mozliwosc innych deweloperow mowili mi ze wejscie na budowe bede mial dopiero przy odbiorze kluczy. Jedyne ale jakie mieli mieszkancy do firmy Anluk bylo to ze mieszkania odebrali gdy jeszcze na osiedlu trwaly roboty wykonczeniowe czy to ze podpisanie aktow notarialnych bylo po pol roku od odebrania lokali oraz to ze poprawki gwarancyjne ciagnely sie miesiacami. Natomiast nie rozumiem w pani poscie uwagi ze firma Anluk pracownikow dobiera sobie sama????...a kto ma jej dobierac???? albo to ze narzuca im swoje warunki pracy??..a kto ma niby narzucac warunki pracy pracownikom????...Jesli ja kogos zatrudniam w swojej firmie prywatnej to ja decyduje kogo zatrudniam i co ten pracownik ma robic to chyba normalne :)))) co do formy Global sie nie wypowiadam bo mnie to nie interesuje ja umowe kupna mieszkania zrobilem z firma Anluk i nie interesuje mnie kogo ona zatrudnia jako podwykonawce bo wszelkie niedociagniacia bedzie rozwiazywac Anluk co do powiazan mafijnych to usmialem sie :)))) nastepna widac jakas teoria spiskowa dziejow post ten odbieram jako kolejne dzialanie konkurencji na rynku deweloperskim ktora nie moze trzezwo myslec jak widzi ze w takim trudnym czasie dla budownictwa komus udalo sie konczyc inwestycje... pozdrawiam przyszlych sasiadow z osiedla ,,wiosenna,, Odpowiedz Link Zgłoś
kdobek Re: opinia o Anłuk Wiosenna 26.02.09, 23:59 Postaram się obiektywnie przedstawić fakty za i przeciw tej inwestycji: ZA: 1) Dobra lokalizacja - blisko szkoły, linia kolejowa, autobusy. 2) Trzy trasy dolotowe do Wawy (batorego-radzymińska, łodygowa- radzymińska, chełmżyńska-marsa) 3) Jak dla mnie jedne z najlepszych rozkładowo mieszkań jako ostatnio oglądałem - widne przestrzenne 4) Atrakcyjna cena PRZECIW: 1) Niestety duża liczba negatywnych opinii o deweloperze z innych inwestycji tego dewelopera + zła prasa (info w polsacie) 2) Duże opóźnienia w budowie - w tym tygodniu dowiedziałem się że oddanie ma być w marcu, na forach niektóre osoby pisały że słyszały od Pani prezes o oddaniu w lipcu 3) And at last but not least zdjęcia które ktoś uczynny zrobił na budowie... Mam nadzieję że to jakiś wybryk a nie reguła na tym placu budowy, ale mnie zmroziło. Zdjęcia wysłałem do znajomego rzeczoznawcy budowlanego a to jego opinia: "a ja myślałem że juz wszytko widziałem... Okno obsadzone fatalnie.. magicy pracuja na tej budowie. Ale zawsze mozna zamalowac i nie bedzie widac....;)" A tu zdjęcia które sprawiły że zrezygnowałem z zakupu w tej inwestycji: picasaweb.google.com/wiosenne.osiedle/20080727MojeMieszkanie#5232843830282925746 picasaweb.google.com/wiosenne.osiedle/20080727MojeMieszkanie#5232843840341052882 picasaweb.google.com/wiosenne.osiedle/20080727MojeMieszkanie#5232843846581941634 picasaweb.google.com/wiosenne.osiedle/20080727MojeMieszkanie#5232843855879893234 picasaweb.google.com/wiosenne.osiedle/20080727MojeMieszkanie#5232843865988499762 picasaweb.google.com/wiosenne.osiedle/20080727MojeMieszkanie#5232843868780060722 Myślę że dobry sprzedawca mógłby to zareklamować jako klimatyzacja w cenie mieszkania ;) Mam nadzieję że pomoże to w podjęciu decyzji i życzę by była ona prawidłowa! Odpowiedz Link Zgłoś
gretii Re: opinia o Anłuk Wiosenna 01.03.09, 13:17 Witam niedoszłego sąsiada przeczytałam wypowiedź i zgodzić się muszę z kdobek, że inwestycja ma duże plusy w postaci lokalizacji i dobrego projektu ( widne i ustawne mieszkania), ale jeśli ktoś chciał kupić mieszkanie w bloku A,( linki do zdjęc w w wypowiedźi kdobek)to musiał się decydować już w 2007 roku. Blok A usytuowany jest od stony wsch-pd, zatem mieszkania w nim rozeszły sie jak świeże bułeczki..pomimo zaledwie wyciągniętych fundamentów w owym czasie, gdzie było ciężko stwierdzić jak będzie wyglądała jakośc prac. Zaznaczam że w roku 2007 nie było rówież mieszkań w bloku B- metraż 50-60 m2, nie wspominając mniejszych metraży.. Zatem niedoszły sąsiedzie, gdybyś nawet chiał zakupić mieszkania w tej inwestycji to zapewne (sądząc po dacie wykonania oględzin na podstawie Twoich zdjęć) tylko w bloku C od strony północnej. Kdobek życzę Ci abys nawet teraz w dobie "spadku cen" na rynku nieruchomości zakupił takie mieszkanie w takiej cenie. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
kdobek Re: opinia o Anłuk Wiosenna 01.03.09, 21:52 Biorąc pod uwagę stosunek cena/lokalizacja zgadzam się że jest atrakcyjna. W moim poście chciałem podkreślić jeszcze wzięcie pod uwagę jakości wykonania. Mieszkanie oglądałem teraz w lutym otynkowane - zdjęcia są robione przez kogoś innego. NA 90% byłem przekonany do inwestycji, ale fakty które opisałem mnie zniechęciły. Można w ząbkach znaleźć mieszkania od developera w tej cenie, ale nie w takiej lokalizacji... Pozdrawiam i życzę zadowolenia z dokonanego zakupu Odpowiedz Link Zgłoś
kriis.borowski Re: opinia o Anłuk Wiosenna 02.03.09, 10:52 Nie za bardzo rozumiem "3) And at last but not least zdjęcia które ktoś uczynny zrobił na budowie... Mam nadzieję że to jakiś wybryk a nie reguła na tym placu budowy, ale mnie zmroziło. Zdjęcia wysłałem do znajomego rzeczoznawcy budowlanego a to jego opinia: "a ja myślałem że juz wszytko widziałem... Okno obsadzone fatalnie.. magicy pracuja na tej budowie. Ale zawsze mozna zamalowac i nie bedzie widac....;)"" Mógłbym prosić o rozwinięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
kdobek Re: opinia o Anłuk Wiosenna 02.03.09, 23:05 Co konkretnie rozwinąć? Bo wg mnie przedstawiłem fakty i wnioski każdy może wyciągnąć sam. Odpowiedz Link Zgłoś
kriis.borowski Re: opinia o Anłuk Wiosenna 04.03.09, 15:47 "3) And at last but not least zdjęcia które ktoś uczynny zrobił na budowie... Mam nadzieję że to jakiś wybryk a nie reguła na tym placu budowy, ale mnie zmroziło. Zdjęcia wysłałem do znajomego rzeczoznawcy budowlanego a to jego opinia: "a ja myślałem że juz wszytko widziałem... Okno obsadzone fatalnie.. magicy pracuja na tej budowie. Ale zawsze mozna zamalowac i nie bedzie widac...."" może sprecyzuje: w powyższym cytacie jedyny pseudo fakt to "okno obsadzone fatalnie". Jakie argumenty rzeczoznawca ma na swoje twierdzenie? Okno zamontowane krzywo, chwieje się...? Odpowiedz Link Zgłoś
kdobek Re: opinia o Anłuk Wiosenna 05.03.09, 00:12 Generalnie okna obsadza się w ten sposób że dajemy cienką warstwę styropianu na całej długości okna a następnie resztę wypełniamy pianką, która wypełnia wolne przestrzenie. Sam sposób pianka, styropian, pianka, styropian (patrze zdjęcie) jest nieporozumieniem. Szczerze mówiąc nie chcę wchodzić specjalnie w dysputę bo wnioski każdy wyciąga sam to co dla jednego jest wadą dla innego może być zaletą. Na pewno będę śledził to forum i sprawdzał idą prace i jakie są opinie lokatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
kdobek Re: opinia o Anłuk Wiosenna 05.03.09, 01:27 Witam, Jeśli chodzi o wspomniane okna to jaka jest Pana opinia jako fachowca/niefachowca? Jeśli nie zna się Pan na budowlance (jak piszący te słowa) to czy sposób ułożenia cegieł i zamontowania okien jest wg Pana fachowy? Chodzi mi o konsumenckie odczucia. Powiem tak: Jeśli ja wydaję na coś ogromne pieniądze a ktoś mówi mi że źle zrobiłem nasz mózg stara się znaleźć argumenty obalające te teorie - jest to stwierdzone w psychologii. Po podjęciu decyzji i zaangażowaniu (finansowym/emocjonalnym) w jakiś temat nie lubimy by wytykano nam błędne decyzje i z automatu ich bronimy. Dlatego w takim przypadku jak zakup i odbiór mieszkania potrzebny jest kto spojrzy obiektywnym okiem. Stąd też wynikają głosy osób które kupiły mieszkanie i teraz starają się często na siłę wynajdować argumenty że wszystko jest ok na osiedlu. Kończąc ten przydługi post dodam powodzenia przy odbiorze! Więcej pisał nie będę gdyż jako osoba nie zaangażowana w projekt nie chcę siać dodatkowego zamętu. Odpowiedz Link Zgłoś
mariapolo Re: opinia o Anłuk Wiosenna 05.03.09, 03:45 panie kdobek napisal pan ,, jako osoba nie zaangazoweana w ten projekt,, bedzie pan obserwowal itp itd. Mam takie prywatne calkowicie pytanie czy pana hobby to wypowiadanie sie na forach deweloperow? wszystkich ? czy tylko na forum dotyczacym anluku? to jakas panska pasja? moze pan wyjasnic co takiego sklonilo osobe ktora jest niezaangazowana w budowe osiedla wiosenna do wypowiedzi w tym temacie? czy mozna znalezc pana wypowiedzi tez na jakichs innych forach budowlanych itp itd?. Z gory dziekuje za odpowiedz :) Odpowiedz Link Zgłoś
kdobek Re: opinia o Anłuk Wiosenna 08.03.09, 17:34 Ponieważ część osób może ocenić mnie jako tajnego agenta Pani Ś, a reszta jako osobę nasłaną przez wrogich developerów uchylam się od odpowiedzi na pytania 1-5 :) Na ostatnie pytanie odpowiedź brzmi: Udzieliłem się na jeszcze jednym forum dla developerów. Odpowiedz Link Zgłoś
olusia1.0a Re: opinia o Anłuk Wiosenna 28.11.08, 08:49 marekabcd i nie tylko- ręce mi opadają i brak mi słów na to co Ty piszesz! Myślę, że jesteś osobą która podkłada się pod firmę Anłuk jako dobry wujek.Jeśli jezsteś tak zorientowany, to może Ci otworzę komórki-ponieważ jestem mieszkanką Osiedla Legionów i do dnia dzisiejszego nie możemy doprosić się o usunięcie usterek a Panu Świątkiewiczowi skarbnikowi gminy Ząbki- i nie tylko - brakuje już cierpliwości co do tak "wspaniałej,wiarygodnej i solidnej firmy.Co do Osiedla Orla 13 to nie jest prawdą, że nie było żadnych dopłat. P "prezes" chciała zerwać ze wszystkimi umowy i żądała dopłaty do mieszkań i garaży, co jej się udało ponieważ od każdego lokatora wyciągnęła tyle pieniędzy ile chciała- a do umów sporządziła Aneksy dotyczące dopłat i oddalenia terminów odbioru lokali mieszkalnych co potwierdził reportaż "Interwencja" w TV Polsat o nieuczciwych deweloperach.markuabcd- nie opowiadaj bajek o solidnści co do firmy Anłuk-bo znam tę firmę od jej powstania. Nie jestem konkurencją firmy Anłuk-lecz mieszkanką pierwszej inwestycji przy Osiedlu Legionów i dlatego osrzegam wszystkich nabywających mieszkania od tej firmy.Po Twojej wypowiedzi, domyślam się, iż jesteś pracownikiem tej firmy, a za Twoimi słowami przemawia p. "prezes" świderska, która jest pozbawiona kultury osobistej-co przekonałam się osobiście.I nie pisz proszę więce bzdur-bo wystarczy poczytać na forum opinię o tej firmiei, a mieszkania budowaliście pod kredyt zabezpieczający hipoteką 2.000.000- a nie jak piszesz za gotówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
marekabcd Re: opinia o Anłuk Wiosenna 28.11.08, 10:07 olusia1.0a napisała: > marekabcd i nie tylko- ręce mi opadają i brak mi słów na to co Ty > piszesz! Myślę, że jesteś osobą która podkłada się pod firmę Anłuk > jako dobry wujek.Jeśli jezsteś tak zorientowany, to może Ci otworzę > komórki-ponieważ jestem mieszkanką Osiedla Legionów i do dnia > dzisiejszego nie możemy doprosić się o usunięcie usterek a Panu > Świątkiewiczowi skarbnikowi gminy Ząbki- i nie tylko - brakuje już > cierpliwości co do tak "wspaniałej,wiarygodnej i solidnej firmy.Co > do Osiedla Orla 13 to nie jest prawdą, że nie było żadnych dopłat. > P "prezes" chciała zerwać ze wszystkimi umowy i żądała dopłaty do > mieszkań i garaży, co jej się udało ponieważ od każdego lokatora > wyciągnęła tyle pieniędzy ile chciała- a do umów sporządziła Aneksy > dotyczące dopłat i oddalenia terminów odbioru lokali mieszkalnych co > potwierdził reportaż "Interwencja" w TV Polsat o nieuczciwych > deweloperach.markuabcd- nie opowiadaj bajek o solidnści co do firmy > Anłuk-bo znam tę firmę od jej powstania. Nie jestem konkurencją > firmy Anłuk-lecz mieszkanką pierwszej inwestycji przy Osiedlu > Legionów i dlatego osrzegam wszystkich nabywających mieszkania od > tej firmy.Po Twojej wypowiedzi, domyślam się, iż jesteś pracownikiem > tej firmy, a za Twoimi słowami przemawia p. "prezes" świderska, > która jest pozbawiona kultury osobistej-co przekonałam się > osobiście.I nie pisz proszę więce bzdur-bo wystarczy poczytać na > forum opinię o tej firmiei, a mieszkania budowaliście pod kredyt > zabezpieczający hipoteką 2.000.000- a nie jak piszesz > za gotówkę. Szanowna Pani prosze czytac ze zrozumieniem ja napisalem jasno i wyraznie ze mieszkancy osiedla Legionow i Orla mieli uwagi co do tego ze akty notarialne byly spisane po uplywnie pol roku od momentu odebrania mieszkan / po uplywie pol roku czyli po 6 miesiacach czyli w 7 czy 8 byc moze i po roku/ nastepnie ze usterki gwarancyjne sa wykonywane opieszale itp. Czyli co pani zaklada ze wszystkie kilkadziesiat mieszkan w pani budynku Orla wymagaja napraw gwarancyjnych???? :)))) czy moze tylko pani miala taki niefart ze odebrala pani mieszkanie z usterkami i niepotrafi pani wyegzekwowac napraw ????czy tylko tyle ze jakis tam procent w tym pani mieszkanie ma jakies usterki???. Na osiedlu ,,wiosenna,, jest budowanych chyba 160 mieszkan nawet jak 30% z nich bedzie wymagalo poprawek to i tak okolo 100 mieszkan bedzie wykonanych wlasciwie wiec czemu ja mam zakladac ze moje mieszkanie bedzie zaraz z usterka. Dalej pani pisze ze prezeska chiala doplat do mieszkan na ul Orlej widocznie wiec ja rozmawialem tylko z tymi osobami ktorym sprzedala mieszkania po 3180 zlotych z metra i ci ludzie tyle zaplacili za swoje mieszkania i tylko tyle i mieli co nawazniejsze umowy podpisane nie w formie aktow notarialnych tylko zwyklych umow przyrzeczenia sprzedazy. Osoby te jak mi powiedzialy dokladnie tyle zap[lacily za swoje mieszkania i nikt z nimi niechcial zrywac umow co dla mnie jest dostatecznym dowodem na to ze firma przynajmniej w kwesti umow i finansow wywiazuje sie dobrze co do swoich kontrachentow. ale moze pani napisze konkrety z kim to pani prezeska zerwala umowy kupna mieszkan w pani bloku??????Ja moge tylko podac swoj przyklad w 2007 roku w lutym podpisalem umowe kupna mieszkania na wiosennej cena 5100 zlotych z metra z tego co wiem Anluk obecnie mieszkania na wiosennej sprzedaje po 5900 zlotych i nikt ode mnie niechce zadnych doplat i to jest dla mnie fakt a nie jakies tam wyssane z palca zale oto ze jakas pani ma problemy z firma Anluk o niewiadomo co. Prosze pisac konkrety o co ma pani zale?????? Bo mnie nie przeszkadza ani to ze ja bede musial akt notarialny podpisac po kilku miesiacach od tego momentu jak zamieszkam w swoim mieszkaniu ani nie zakladam od razu ze moje mieszkanie bedzie mialo wady. A to ze pani nie potrafi wyegzekwowac od firmy anluk napraw gwarancyjnych to tylko pani sprawa dla mnie wazniejsze jest to ze dotrzymywane sa przez ta firme umowy finansowe. A 2 miliony dlugu anluka????? prosze pani tyle to kosztuje 6 mieszkan z garazami na tym osiedlu ktore ma chyba ze 160 mieszkan wiec chyba sie cos tam pani pomylilo bo moze miala pani na mysli 20 milionow????? z tym ze ja nie wiem skad ma pani takie informacje bo ja wiem ze anluk juz od dawna buduje ze srodkow wlasnych. Co do kultury pani prezes sie nie wypowiadam bo mnie to ani grzeje ani ziebi jaka jest jej kultura / alkoholu i tak z nia nie bede pil/ wazne dla mnie jest to ze dotrzymywane sa warunki umow finansowych poza tym co mnie obchodzi prezeska i tak wszystkie uwagi co do mieszkan zalatwiam z kierownikiem budowy /przelozenie instalacji elektrycznej i przerojektowanie przylaczy w lazience za ktore nikt ode mnie nie chcial zadnych dodatkowych oplat/a prezeske moze widzialem ze 3 razy w ciagu tych 2 lat to samo tyczy sie tej firmy Global co pani pisala wczesniej co to mnie obchodzi????? jaki podwykonawca buduje moje mieszkanie???? Poza tym chetnie poczytam pani uwagi ale prosze pisac konkretnie tak jak ja gdzies napisalem jakie uwagi maja do anluka mieszkancy Bo z pani postu naprawde niewiadomo o co pani chodzi??? wczesniej pisala pani o mafii o zatrudnianiu przez firme anluk pracownikow ktorzy wykonuja jej polecenia teraz pani pisze ze uwagi to ma pani tylko co do tego ze firma niewywiazuje sie z umow gwarancyjnych albo to ze pani prezeska jest niekulturalna dla mnie to sa drobne niedociagniecia tylko ktore maja wszystkie firmy deweloperskie. Ale widac niewiele pani wie o tym a osiedle na wiosennej jest juz gotowe pewnie po nowym roku bedzie juz zamieszkane i tylko komus takiemu jak pani zal sciska 4 literki. Odpowiedz Link Zgłoś
jozef.balcerek Re: opinia o Anłuk Wiosenna 30.11.08, 22:27 Panie marekabcd 1) "NIE CHCIALA ZADNYCH DOPLAT DO LOKALI W KTORYCH JUZ PODPISALA UMOWY" potwierdzam to co pisala olusia1.0a - świderska chciała dopłaty, nawet szantażowała przyszłych mieszkańców osiedla. Dopiero po INTERWENCJI w Polsacie o nieuczciwych deweloperach ukryła głowę w piasek źródło" interwencja.interia.pl/archiwum/news?inf=846476 2) "Dla mnie bylo to dostatecznym wykladnikiem tego ze ta firma jest solidna wywiazuje sie z umow finansowych miedzy nia a kupujacym oraz to ze buduje ze srodkow wlasnych a nie kredytow bo to najbardziej mnie interesowalo" inwestycja jest budowana z kredytu - "Anłuk tak jak większość deweloperów, na początku 2008 r. wziął kredyt zabezpieczjąc hipoteką 2 000 000 ustanowioną na nieruchomości na której wybudowano budynek z naszymi mieszkaniami. W lipcu w księdze wieczystej KW Nr WA1W/00081450/2 był tylko wniosek o wpis w/w hipoteki" źródło: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=47152&w=86465915 3) "Inna zaleta firmy Anluk jest to ze umozliwia ona osobom ktore kupily u niej miszkania wglad do tych mieszkan w czasie budowy dokonywania niewielkich zmian bez zbednych ceregieli" tutaj źródło: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=47152&w=86157500&wv.x=2&a=87915612 4) "czy moze tylko pani miala taki niefart ze odebrala pani mieszkanie z usterkami i niepotrafi pani wyegzekwowac napraw ????czy tylko tyle ze jakis tam procent w tym pani mieszkanie ma jakies usterki???" chodzi tutaj o usterki w części wspólnej inwestycji, a dokładnie o elewację bloku. wspomne może jeszcze o tzw "echu" - czyli całkowitego braku reakcji forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35132&w=73721846 5) "Bo mnie nie przeszkadza ani to ze ja bede musial akt notarialny podpisac po kilku miesiacach od tego momentu jak zamieszkam w swoim mieszkaniu" Może Pana jest stać na to aby płacić tzw "ubezpieczenie pomostowe" ktore wynosi ok 200 zł miesięcznie - właśnie do momentu wpisu do księgi wieczystej. Policzmy - 6 miesięcy x 200 zł = 1200 zł. Jak dla mnie to jest pralka. 6) "z tym ze ja nie wiem skad ma pani takie informacje bo ja wiem ze anluk juz od dawna buduje ze srodkow wlasnych." Patrz pkt 2 7) "to ze pani prezeska jest niekulturalna dla mnie to sa drobne niedociagniecia tylko ktore maja wszystkie firmy deweloperskie" Zdanie które Pan napisał jest strasznie podobne do twierdzeń pani świderskiej, która to z uwielbieniem porównuje swoją inwestycję z innymi. I akurat zawsze z takimi w porównaniu z którymi wychodzi jako super deweloper. TYlko mnie to interesuje jak zeszłoroczny śnieg. Też mógłbym przytaczać przykłady deweloperów którzy to oddają inwestycje przed czasem, są kulturalni, nie okłamują klientów, itp, itd. Ale do czego to zmierza? Może Pan mi napisze? PS. Już takiego jednego "chwalebnika" na forum mieliśmy, zwał się "cezaryk", ale ostatnio się nie odzywa, może już mieszka na osiedlu? Miał dostać klucze 1 listopada 2008... Odpowiedz Link Zgłoś
marekabcd Re: opinia o Anłuk Wiosenna 01.12.08, 00:31 Panie balcerek gratuluje umiejetnosci wyrywkowej czytania cudzych postow ale dla pana w celu ulatwienia panu umiejetnosci kojarzenia faktow streszcze swoje posty do punktow, co sklonilo mnie do kupna mieszkania na osiedlu ,,wiosenna,, w lutym 2007 roku.Informacje jakie zebralem za nim zedycowalem sie na zakup o anluku pochodza od mieszkancow osiedla Legionow oraz Orla co zamiescilem juz w poprzednim poscie / widocznie w grudniu 2006 roku oraz w styczniu 2007 mialem tylko to szczescie ze napatoczylem sie na mieszkancow tych osiedli ktore mieli takie zdanie o tej firmie a nie inne/ WADY ANLUKU 1 akty notarialne byly spisywane po uplywie pol roku od oddania mieszkan 2 poprawki gwarancyjne i usterki ciagna sie miesiacami 3 zasiedlenie bloku nastapilo gdy trwaly jeszcze roboty wykonczeniowe ZALETY ANLUKU ktore sklonily mnie do zakupu 1 cena ktora w lutym 2007 byla atrakcyjna dla mnie 5100zlotych 2 informacje ze firma nie chce doplat do mieszkan i sprzedaje mieszkania po takich cenach jakie ma w umowach i to nie w formie aktu notarialnego / z panskiego postu wynika ze chciala takich doplat ale chciec a moc to 2 rozne rzeczy ja dostalem info ze mieszkania byly sprzedane po takich cenach jakie byly w umowach/ 3 mieszkania sa dobrze docieplone i wygluszone i maja sensowny rozklad. 4 nikt ode mnie niechce doplaty do mieszkania i to tyle jak zaznaczm to moja wlasna opinia i inni moga sie z nia nie zgadzac bo widze ze kazdy post z ocena obiektywana jest zawziecie atakowany co mnie niezmiernie smieszy. ::))) Od siebie juz dodam ze w moim mieszkaniu wiosna 2008 dokonano przerobek instalacji elektrycznej i przylaczy wodno kan w lazience i nikt ode mnie nie chcial dodatkowych pieniedzy /zaoszczedzilem pewnie ze 3 tysiace zlotych jak pan widzi to wiecej niz koszt panskiej lodowki/ przerobki uzgadnialem bezposrednio z kierownikiem budowy panem Edkiem Nie rozumiem nadal czemu w poprzednich postach wymieniona jest firma global??? jesli umowa kupna zawarta jest z anlukiem to nikogo nie interesuje kto jest podwykonawca bo jakichkolwiek roszczen bede sie domagal od firmy anluk to samo dotyczy sie osoby pani prezes i jej kultury???? bardziej mnie interesuje czy moje sciany w domu beda proste niz stan kultury tej pani :))) Tak samo moja uwaga o tym ze mnie nie przeszkadza ze akt notarialny dostane w kilka miesiacy od odebrania mieszkania /innym to moze przeszkadzac i to jest tylko i wylacznie sprawa tych osob/ A teraz meritum to forum jest poswiecone osiedlu wiosenna i na tym forum powinny sie wypowiadac tylko osoby ktore posiadaja tam mieszkania :))) forum osiedla Orla oraz Legionow jest gdzie indziej i moze osoby z tamtych osiedli swoje zale i uwagi beda tam formulowac. to samo tyczy sie konkurencyjnych firm deweloperskich. Ja moge tylko ubolewac nad tym ze tamte budynki maja jakies wady ale nie wiem czemu usiluje sie na tym forum wprowadzac nerwowa atmosfere i zakladac ze osiedle wiosenna tez bedzie posiadac wady ????? na jakiej podstawie??? pomijam calkowicie aspekt mafijny oraz zatrudniania pracownikow pisany w poscie pani olusi bo jest on dla mnie smieszny i nie rozumiem co ta pani chciala w swoim poscie wyrazic. Byc moze odmowiono jej zatrudnienia w tej firmie ale jak to sie ma do kupna mieszkan od firmy anluk???? a na dzien dzisiejszy osiedle wiosenna stoi ja jestem z tego powodu radosny i pewnie po nowym roku zacznie byc zasiedlane i to wszystko w tym temacie pozdrawiam mieszkancow wiosennej jak i tych co im zal sciska 4 literki :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mariapolo Re: opinia o Anłuk Wiosenna 01.12.08, 11:09 Witam ja tez kupilam mieszkanie w Ząbkach na osiedlu ,,wiosenna,, a wypowiedz pana markaabcd jest konkretna i obiektywna, wymienil zalety i wady tego dewelopera i to wszystko w tym temacie. Co do pani olusi i pana balcerka to mam pytanie??? placi wam ktos za pisanie takich postow ???? bo o ile zrozumialam to zadne z was nie ma mieszkania na osiedlu ,,wiosenna,, wiec nie wiem czemu wypowiadacie sie na tym forum. Czy nie lepiej skoncentrowac sie na tym by na waszych osiedlach wykonano naprawy???? a nie zakladacie ze ,,wiosenna,, to jedno wielkie nieporozumienie i partanina. Odpowiedz Link Zgłoś
jozef.balcerek Re: opinia o Anłuk Wiosenna 02.12.08, 08:23 Na jakiej podstawie sądzi Pan/Pani że nie mam mieszkania na tym osiedlu? Czy wypowiedz marekabcd jest obiektywna? Z tym się nie zgodzę. Proszę przeczytać poprzedni post w którym wypowiedzi marekabcd zostały w rzetelny sposób podważone? Pozdrawiam - mieszkaniec osiedla Wiosenna (tzn jeszcze nie bo czekam od wakacji i doczekać się nie mogę, z miesiąca na miesiąc odbiór jest przesuwany o następny miesiąc) Odpowiedz Link Zgłoś
jozef.balcerek Re: opinia o Anłuk Wiosenna 02.12.08, 08:33 Aha i tak gwoli ścisłości. Na jakość wykonania - przynajmniej w moim mieszkaniu nie narzekam, ba powiem nawet że nie mam zastrzeżeń i jestem zadowolony. A co do wspólnych części to pożyjemy, zobaczymy. Moim największym zmartwieniem jest niestety zlewanie klientów, notoryczny przesuwanie końca budowy. Jestem osobą która jeżeli zadeklaruje się że coś zrobi na dany termin (nie mówię już tu o formie aktu notarialnego - bo dzięki temu świderska nie wywinie się od odpowiedzialności) to go dotrzymuje, a jeżeli coś się wydarzy że nie może go dotrzymać to przynajmniej kontaktuje się z wyprzedzeniem z klientem a nie go zlewa. A tak na marginesie - mariapolo, marekabcd - weźcie się proszę do roboty (tzn zakończcie budowę) a nie marnujcie czas na krypto pochwaną reklamę świderskiej i jej firmy. Bo tutaj niestety nic już nie pomoże. Dziwnym trafem posty pochwalne zaczęły się jakies 1-1,5 miesiąca temu. A forum istnieje już trochę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
skibaga Re: opinia o Anłuk Wiosenna 02.12.08, 19:00 a tak dla scislosci to jezeli na wiosennej jest hipoteka 2000000 i kazdy kupujacy wplacil pieniadze za swoje mieszkanie to jaki wklad ma firma Anluk i dlaczego niektorzy twierdza ze owa firma buduje za swoje pieniazki... nic mylnego, nie oszukujmy sie, buduje za nasze wspólne pieniadze, pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
mariapolo Re: opinia o Anłuk Wiosenna 02.12.08, 19:22 jozef.balcerek napisał: > Aha i tak gwoli ścisłości. Na jakość wykonania - przynajmniej w moim mieszkaniu > nie narzekam, ba powiem nawet że nie mam zastrzeżeń i jestem zadowolony. panie balcerek :)) to na co pan narzeka? wynika stad ze narzeka pan z tego powodu ze jest pan zadowolony :))) A co > do wspólnych części to pożyjemy, zobaczymy. no wlasnie :))) a pan juz narzeka :)) Moim największym zmartwieniem jest > niestety zlewanie klientów, notoryczny przesuwanie końca budowy. we wczesniejszych e-mailach pisal pan ze firma jest beee prezes jest zla anluk robi fuszerki sciany sie spypia itp to czemu gdy na rynku jest tyle innych konkurencyjnych firm wybral pan akurat te :))??? jest pan masochista??? > Jestem osobą która jeżeli zadeklaruje się że coś zrobi na dany termin (nie mówi > ę już tu o formie aktu notarialnego - bo dzięki temu świderska nie wywinie się > od odpowiedzialności) to go dotrzymuje, a jeżeli coś się wydarzy że nie może go > dotrzymać to przynajmniej kontaktuje się z wyprzedzeniem z klientem a nie go z > lewa. to w czym problem? zalozy pan sprawe tej firmie dostanie pan odsetki za zwloke i bedzie mial pan na nowe meble :) > > A tak na marginesie - mariapolo, marekabcd - weźcie się proszę do roboty (tzn z > akończcie budowę) a nie marnujcie czas na krypto pochwaną reklamę świderskiej i > jej firmy. Bo tutaj niestety nic już nie pomoże. prosze pana ja mam termin oddania w umowie 30.09.2008 plus zastrzezone w umowie 90 dni przesuniecie terminu oddania czyli dokladnie koniec roku a dzis mamy 2.12.2008 wiec firma wywiazuje sie z umowy. > > Dziwnym trafem posty pochwalne zaczęły się jakies 1-1,5 miesiąca temu. A forum > istnieje już trochę. I dziwnym trafem posty informujace jaka to zla firma jest anluk i jaka odwala partanine tez jakims dziwnym trafem zaczely sie w tym samym okresie :)))) > Pozdrawiam odpozdrawiam i prosze zaprosic olusie na drinka w jej towarzystwie bedzie panu milej ponarzekac i porozmawiac o tym jaka niekulturalna osoba jest pani prezes i roli wplywu mafi na budownictwo w tym kraju :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jozef.balcerek Re: opinia o Anłuk Wiosenna 03.12.08, 09:40 mariapolo: -Proszę czytać ze zrozumieniem. W chwili obecnej po wstępnych oględzinach jestem zadowolony z wykonania mieszkania. A do ukończenia jeszcze daleko. -Narzekam na: czytaj z uwagą poprzednie posty, a w szczególności na to, że mieszkanie powinienm mieć w wakacje. Przez to że nie mam ponoszę koszty wynajmu mieszkania i opłat kredytowych -"zalozy pan sprawe tej firmie dostanie pan odsetki za zwloke i bedzie mial pan na nowe meble :)" Hehe - na nowe meble a nawet więcej -"prosze pana ja mam termin oddania w umowie 30.09.2008 plus zastrzezone w umowie 90 dni przesuniecie terminu oddania czyli dokladnie koniec roku a dzis mamy 2.12.2008 wiec firma wywiazuje sie z umowy." To już było poruszane na formum kilka razy. Także jeżeli Pani by poczytała, wiedziałaby Pani, że te 3 miesiące w umowie odnoszą się do sytuacji, gdy opóźnienie dewelopera wynika nie z jego winy. I od razu odpowiem że opóźnienie podłączenia gazu/wody/prądu (jeżeli jest prawdziwe bo gdyby świderska była w porządku to by pokazała dokumenty na ten temat a nikt ich nie widział), braku rąk do pracy itp nie wchodzi w grę. Jest to zorganizowanie pracy przez Anłuk. Czym innym byłoby trzęsienie ziemi, wojna itp. - czyli rzeczy niezależne od Anłuk. -"I dziwnym trafem posty informujace jaka to zla firma jest anluk i jaka odwala partanine tez jakims dziwnym trafem zaczely sie w tym samym okresie :))))" No i posty narzekające na świderską i jej firmę, jej niesolidność, zaczęły się wcześniej niż 1-1,5 miesiąca temu. Aby nie być gołosłownym post z 10.05.08 (to jest 6,5 miesiąca). Nie wklejam ponownie linka o "Interwencji" w Polsacie. Odpowiedz Link Zgłoś
mariapolo Re: opinia o Anłuk Wiosenna 04.12.08, 08:28 jozef.balcerek napisał: > No i posty narzekające na świderską i jej firmę, jej niesolidność, zaczęły się > wcześniej niż 1-1,5 miesiąca temu. Aby nie być gołosłownym post z 10.05.08 (to > jest 6,5 miesiąca). Nie wklejam ponownie linka o "Interwencji" w Polsacie. Panie balcerek z uwaga hahahah obejrzalam link do strony z interwencja w Polsacie :) zapewne pan z roztargnienia nie zauwazyl ze dotyczy on zupelnie innego osiedla :))) mam do pana prosbe jak pojawi sie taki program o osiedlu ,,wiosenna,, to wtedy pana zapraszam na to forum. Bo dalej pan nie potrafi sensownie napisac na jakiej podstawie pan i pana kolezanka olusia twierdzicie ze ,,wiosenna, to bubel budowlany ? :) Ze swojej strony ja polecam panu obejrzec youtube.com/watch?v=DKwKPPAcmVM Nastepnym razem wklei pan odnosniki do stron firm deweloperskich np ktore zbankrutowaly :) prezesi dali noge z kasa :) w mieszkaniach urwaly sie balkony itp i postawi prorocza wizje ze to wlasnie czeka mieszkancow ,,wiosennej,, Odpowiedz Link Zgłoś
jozef.balcerek Re: opinia o Anłuk Wiosenna 12.12.08, 13:11 Link który Pani podała idelanie opisuje świderską i jej "pesudo-firmę". I niech Pani uważnie czyta, nie pisałem o osiedlu Wiosenna, ale o "pseudo-firmie" Anłuk, pseudo - bo to co robi łamie wszelkie konwencje branżowe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olusia1.0a Re: opinia o Anłuk Wiosenna 12.12.08, 08:27 mariapolo i wszyscy obrońcy świderskiej-zajmijcie się pracą a nie piszcie pod dyktaturę świderskiej-ludzie czekaja na mieszkania! Widocznie nie macie zajęcia w tej budzie na Wiosennej. A drinka można zawsze się napić z porządnymi ludźmi-nie broniącymi zakłamania i obłudy-jak p. balcerek czy inni.A już kilkakrotnie widziałam jak świderska wychodziła z budowy pijana i wsiadała do samochodu-nawet jest nagranie, ha,ha.A co do mafi to wiem, że to prawda bo to od nich kupuje grunty pod budowę po zaniżonych cenach.Ciekawe czy udało się jej kupić przy Radzymińskiej - na wysokości Banku Millennium. mogłabym podać wiele przykładów na temat jej powiązań z mafią. Nie łudźcie się przyszli lokatorzy, że świderska Wam wypłaci odsetki- jak to wspaniale opisuje jej dyrektor i współpracujący- bo wkrótce podsunie Wam Aneksy do podpisu co automatycznie przedłuży odbiór mieszkań. Jeszcze nie zdarzyło się, żeby wypłaciła odsetki-ani z Legionów ani z Orlej. Odpowiedz Link Zgłoś
jozef.balcerek Re: opinia o Anłuk Wiosenna 12.12.08, 13:18 Nie wszyscy podpisali aneksy. Jeżeli zostanie skazana prawomocnym wyrokiem to niestety będzie musiała zapłacić. Wiem, że może to potrwać długo, ale zapłacić zapłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz_kosmala Re: opinia o Anłuk Wiosenna 11.12.08, 15:34 Witam, Niestety miałem wątpliwą "przyjemność" kupić mieszkanie na osiedlu Wiosenna, Blok A. W chwili kupowania nie wiedziałem, że uczciwość firmy ANŁUK pozostawia wiele do życzenia (patrz blogi innych osiedli tej firmy). Oddanie mieszkania miałem mieć pod koniec sierpnia 2008. Naiwnie zgodziłem sie na podpisanie aneksu z datą 31 grudnia 2008. Wtedy pani prezes zapewniała, ża będzie prawdopodobnie możliwość odebrania mieszkania w połowie października i że jedyny problem to przyłączenie mediów. Jednak gdy zadzwoniłem kolejny raz podano już inny termin, i tak za każdym razem. Dzwoniłem ostatnio i o zgrozo pracownik wspominał o lutym 2009!!! Za każdym razem jest inna wersja!!! Podejrzewam, że takie odwlekanie może jeszcze potrwać. Najgorsze w tym jest to, że cały czas rosną mi koszty - wynajem mieszkania, płacenie ubezpieczenia od kredytu etc. a poza tym czeka ekipa wykończeniowa, którą najprawdopodobniej będe musiał odprawić z kwitkiem. To są naprawdę niemałe koszty. Ktoś kiedyś na forum napisał, że z firmą ANŁUK nie wskura się inaczej niz przez sąd, i widzę że się nie mylił. Jeśli są osoby w podobnej sytuacji co ja, to proszę o kontakt. Może zbiorowy pozew sądowy przerwie serię ciągłego zwlekania i robienia uczciwych ludzi w balona!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jozef.balcerek Re: opinia o Anłuk Wiosenna 12.12.08, 13:13 Niestety, jeżeli chodzi o zbiorowy pozew to raczej takiej opcji nie ma. Natomiast nic nie stoi na przeszkodzie wynajem kancelarii adwokackiej która reprezentowałaby każdego z osobna w sądzie, natomiast opłaty byłyby niższe. Odpowiedz Link Zgłoś
tk-1 Re: opinia o Anłuk Wiosenna 15.12.08, 08:23 Ludzie, mówicie że jak był termin odbioru na koniec sierpnia 2008 roku, a dostaliscie termin kolejny na koniec 2008 roku, to jest już takie straszne opóźnienie. Ja czekam już ponad 2,5 roku na mieszkanie u dolcana, też przy Wiosennej/Poniatowskiego i mogę powiedzieć, że tam jest już w chwili obecnej conajmniej 1,5 roku opóźnienia, a ile będzie na sam koniec (jeśli taki kiedys będzie) to nawet boję się pomysleć. Trzeba było zapisać się u dolcana, to wtedy dopiero zobaczylibyście co znaczy dotrzymywać terminów pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kriis.borowski Re: opinia o Anłuk Wiosenna 15.12.08, 09:00 napisze to juz chyba n-ty raz. co mnie obchodzi inny deweloper? obok miejsca gdzie mieszkam, deweloper oddal inwestycje 2,5x wieksza od wiosennej i to przed terminem. i co z tego wynika?? kupilem u swiderskiej, wiec od niej wymagam. jakbym wiedzial ze odbior mieszkania bedzie w 2009 roku to nie wiem czy bym sie zdecydowal na zakup. koniec kropka. a tak na marginesie - wiekszosci osobom wystarczyloby, gdyby swiderska primo - informowala na bierząco (telefonicznie, mailowo, na forum) o stanie budowy, nie byloby takiej nerwowki, a secundo - wglad do dokumentow ktore rzekomo opozniaja budowe... przeciez ktos z przyszlych mieszkancow moze moglby pomoc. tylko jak juz ktos napisal na forum - takie dokumenty prawdopodobnie nie istnieja. Odpowiedz Link Zgłoś
monikam1981 Re: opinia o Anłuk Wiosenna 05.01.09, 20:38 ANŁUK to firma bez przyszłości jak tak dalej będzie postępować ze swoimi klientami !!! Niewiarygodna, nieodpowiedzialna, nie solidna a jej pracownicy to kłamczuch nr 1 wraz z całym szefostwem. Szczerze każdemu odradzam w chodzenie w jakie kol wiek układy z tę firmą. Odpowiedz Link Zgłoś
znyx Re: opinia o Anłuk Wiosenna 04.12.08, 10:40 Zapraszam do obejrzenia osiedla legionów czyli budynków legionów 10a i 10b. Zielenieje elewacja, pękające tynki, odpadające płytki na schodach zewnętrznych, itp. Jedyne co jest wykonane lepiej niż na innych osiedlach to była instalacja elektryczna. Zapraszam do poczytania forum naszego osiedla forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=35132 Odpowiedz Link Zgłoś
olusia1.0a Re: opinia o Anłuk Wiosenna 06.01.09, 12:59 Drodzy lokatorzy Wiosenna-Kołłątaja!Od początku interesuję się już 3- cią inwestycją firmy Anłuk i występuje ten sam problem. P.prezes świderska bogaci się na krzywdzie ludzkiej. Jak ktoś pisał iż jest to solidna firma-myślę, iż to piszą jej pracownicy.Jacyś nowi dyrektorzy wyssani z palca i piszą pod dyktando świderskiej.Apeluję do Was-nie podpisujcie żadnych Aneksów-bo stracicie prawo do odszkodowania.P."prezes" na to czeka.Zmierzcie też sobie metraż czy wam się zgodzi.To prawda Osiedle Wiosenna powstało na bagnach-tak to prawda-pływały tu kaczki,ryby.Teren został odwodniony ,na stropach garażowych powstawało jedno jezioro-jeszcze tanim kosztem zrobiono izolację natryskową-co jest całkowitą tandetą.Będzie wilgoć w całych budynkach mieszkalnych.Wystarczy jakieś pęknięcie stropów garażowych itd. i będziecie łowić ryby.Sami pracownicy budowlani śmieją się z wykonywanych robót.Jak można zapomnieć wbudować balkon???co robi inspektor nadzoru budowlanego.Widocznie też nic nie ma do gadania bo pozwala na fuszerkę i tandetę.Wkrótce po odbiorze mieszkań przekonacie się sami. Odpowiedz Link Zgłoś
suiana Re: opinia o Anłuk Wiosenna 06.01.09, 14:37 To wczesniej Państwo nie wiedzieliście o nierzetelności firmy Anłuk,no nie wierzę ,że każdy z Was tak kupił w ciemno,nie czytając chociażby forów poprzednich inwestycji,od których aż się roiło od samych superlatyw.Ja wiem,ze każdy z Was pewnie myślał"u nas nie będzie takich problemów",ale to już 3-cia inwestycja,a pani Świderska dalej uczy się jak być deweloperem.Niestety jak widać chyba przeceniła swoje możliwości co do wielkosci osiedla,liczyła na szybki zysk,a efekt jest taki,że została z mieszkaniami pow.70m2,których nie może sprzedać i dlatego nie ma za co wykończyć osiedla.Zapewne nadejdzie taki dzień,w którym każdy z Was otrzyma klucze do własnego M,ale wtedy bedziecie już tak zmeczeni tym wszystkim,że będzie Wam wszystko jedno,dlatego póki macie siły walczcie. Pozdrawiam i życzę szybkich odbiorów Odpowiedz Link Zgłoś
kriis.borowski Re: opinia o Anłuk Wiosenna 07.01.09, 15:32 z forow poprzednich inwestycji Anluk niestety nie wynikalo ze sa opoznienia z odbiorem mieszkan, przynajmniej ja ich nie znalazlem :( co nie zmienia faktu ze solinda firma nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
agraffaa Re: opinia o Anłuk Wiosenna 13.01.09, 10:01 witam cóż dawno nie wchodziłam na Wasze forum, ale pisałam Wam na samym poczatku że pani Ś na koniec robiła nam na Orlej różne przykre niespodzianki, nie tylko z tym że odbiór mieszkań się przesunął ale również z podniesieniem ceny za miejsca parkingowe. Więc nie wiem czemu teraz się okazuje że nikt na ten temat nie pisał. Broniliście wtedy pani Ś i odpisywaliście że nie macie z nią problemów i dziwicie się nam bo z nią można się porozumieć. Nie można, my na Orlej próbujemy przejąc teraz jako wspólnona zarząd gdyż cena z m2 zarządzania przez Anłuk w chwili obecnej wynosi ok. 5,90 zł/m2 (średnio na rynku wacha się do 3-3,5 zł/m2)- w październiku 2008 mielismy jedną podwyżkę a w grudniu druga- ja za mieszkanie 34 m2 mam jej płacić miesięcznie 458 zł czynszu. Plus mam co 6 mc rozliczenia liczników gdzie mam zawsze ok. 700 zł dopłaty. Dodatkowo w przypadku Orlej mamy problem z garażem podziemnym gdyż źle został zaizolowany fundament w związku z czym mamy obecnie sytuację taką iż na klatkach przy wejściu do garażu wchodzi nam grzyb i ściany są wilgotne na wysokości ok 50 cm, firma Global zrobiła nam 5 odwiertów i sączków które teoretycznie miały pomóc (długo czekaliśmy na to zeby coś się zaczęlo dziać) ale sytuacja znowu się powtarza i wilgoc zaczyna znowu wchodzić na ściany. Dlatego nie dajcie zwieść się pani Ś i nie traktujcie słów osób z innych osiedli jako wyrazu ich złej woli, staramy się uczulać Was na zagrożenia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kriis.borowski Re: opinia o Anłuk Wiosenna 13.01.09, 10:24 Dzieki za info, kazda nowa wiadomosc pozwala szerzej spojrzec na zagadnienie/problem. Na tym forum wypowiadaja sie tez osoby ktore pisza pod swiderska same pochlebne rzeczy (nie bede wymienial z nazwy bo kazdy widzi czytajac wypowiedzi). Wiekszosc z nas, moze dzieki temu forum, nie daje sie np nabrac na podpisanie aneksow (juz drugich) przedluzajacych oddanie inwestycji. Co daje mozliwosc dochodzenia swoich praw o kary umowne w sadzie - bo podejrzewam ze świderska na ugode nie pojdzie. Mam nadzieje ze u nas tez w miare szybko wybierzemy zarzadce ktory nie nalicza czynszu "z nieba" - jak ma to miejsce w przypadku wspolnot gdzie zarzadca jest anluk (wiedza z innych forow inwestycji anluka) Odpowiedz Link Zgłoś
agraffaa Re: opinia o Anłuk Wiosenna 13.01.09, 10:46 proszę bardzo. zawsze możecie się nas z Orlej zapytać , mamy już własne forum na który zawsze możecie się spytać o niektóre sprawy, zawsze ktoś z nas odpowie forum.orla13.lua.pl/index.php my często kontaktowaliśmy się ze wspólnotą z Legionów i duzo od nich wiedzielismy, oni też mają do tej pory przejścia z panią Ś ale związane wlaśnie z usterkami i niestety ostatnio ze względów formalnych ich pozew do sądu został oddalony . Żeby zmienić zarządcę musicie mieć ponad polowę mieszkań z księgami wieczystymi zresztą jak dojdziecie do tego momentu nasz zarząd na pewno chętnie udzieli Wam informacji i podzieli się doświadczeniem, my jeszcze mamy w tej chwili wsparcie ze strony firmy z która podpisalismy już umowe na administrowanie budynkiem, mają prawnika i w zakresie podstawowym nas 'prowadzą za rękę" jak przejąć zarządzanie i powoli przejmujemy zarząd, choć pani Ś nie chce nam dokumentów przekazać. My w pewnym momencie gdy wiedzieliśmy że bedziemy chcieli przejąć zarząd przestaliśmy płacić jej czynsz i opłaty gdyż z informacji z Legionów wiedzieliśmy że im wyczyscila konto gdy wspólnota pzrejeła zarząd. Trzymamy za Was 'kciuki" i życzymy mniejszych problemów z panią Ś. ps. nasze problemy z nia zaczęly się w momencie gdy 100% wartości mieszkań wpłaciliśmy a było to jeszcze długo przed odbiorem mieszkań który planowany był na listopad 2006 (w moim przypadku) a w marcu odebrałam- tak na marginesie Odpowiedz Link Zgłoś
marekabcd Re: opinia o Anłuk Wiosenna 13.01.09, 13:10 Gwoli scislosci ja kupujac mieszkanie na wiosennej dokladnie przewertowalem fora z lat 2005 i 2006 i niestety zadnych zlych opini o tej firmie tam nie znalazlem. Praktycznie zero wpisow o tej firmie bylo, znalazlem pamietam tylko wtedy jedna informacje prasowa na temat tego dewelopera ze na osiedlu Orla zazadal wykupu mieisc postojowych od lokatorow ktorzy kupili mieszkania bez takich miejsc postojowych. Poniewaz mnie interesowalo kupno takiego miejsca wraz z mieszkaniem informacje taka uznalem za maloistotna. Nagle okazuje sie ze ruch na forum i negatywne opinie o tej firmie zaczol sie robic od pol roku, szkoda ze mieszkancy Legionow i Orlej nie prowadzili takich dyskusji gdy kupowali swoje mieszkania byc moze inni kupcy wybrali by inna oferte, a teraz okazuje sie ze forum osiedla wiosenna cieszy sie zainteresowaniem nie tylko osob ktore tam kupily mieszkania, wychodzi na to ze komus zalezy by jeszcze wiecej psuc nerwy i tak juz nadszarpniete mieszkancom tego osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
agraffaa Re: opinia o Anłuk Wiosenna 14.01.09, 09:19 może dlatego że problemy osiedla orla rozpoczęły się na koniec 2006 roku gdy mial nastapić pierwotny odbiór mieszkań, ale dziwne bo ja na forum Legionów znalazłam wtedy złe opinie. Zresztą bez polemiki jak ktoś już od Was zauważył my nawet dotarlismy do interwencji w momencie gdy zaczęla wypowiadać nam umowy i program leciał o tej firmie na polsacie. I własnie taka polemika kiedys spowodowala że przestałam u Was pisac o problemach jakie mielismy z panią Ś. Jak ktos próbuje Wam napisac żebyście uważali na pewne problemy z jakimi borykają się inni to nagle się okazuje że chce Wam popsuć humorek i zestresować. Odpowiedz Link Zgłoś
nowi_na_wiosennej Re: opinia o Anłuk Wiosenna 13.01.09, 19:23 witam serdecznie, tak jak juz kiedys pisalem najwazniejszy jest wybor zarzadu zaraz po podpisaniu aktow notarialnych i szybka zmiana zarzadzajacego z AnLuku na nasz Zarzad. Musze Wam przyznac, ze mam troche doswiadczenia z deweloperami typu AnLuk, od ponad czterech lat zarzadzam wspolnota budynku, ktory rowniez nie zostal w stu procentach wykonany poprawnie i do dzis procesujemy sie z deweloperem o naprawe usterek, zalegle oplaty itp. Dlatego na poczatku, po zawiazaniu sie wspolnoty (a najlepiej po podpisaniu wiekszosci aktow notarialnych) proponuje zwolac zebranie wspolnoty (robi to dotychczasowy zarzadca na wniosek min 10% wspolwlascicieli) i wybrac nowy zarzad skladajacy sie z wlascicieli, ktorzy maja choc troche doswiadczenia z tego typu sprawami i sile na dluga walke. Oczywiscie chetnie sluze rada i pomoca. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monikam1981 Re: opinia o Anłuk Wiosenna 13.01.09, 19:50 Witam, W ramach przypomnienia w sobotę 17.01.2009r jest zebranie na budowie o godz.12.00. Sąsiedzi to jest okazja do spotkania i spokojnie porozmawiania. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
taras.m Re: opinia o Anłuk Wiosenna 27.04.09, 19:03 Pierwszy developer, z którym ciężko umowę przedwstępną podpisać... Zanim trafiłem do AnŁuku miałem kontakt z różnymi inwestorami i prawdę mówiąc byłem o krok od podpisania umowy z jednym z nich. Negocjacje trochę czasu zajęły, ale krok po kroku posuwaliśmy się do przodu, aż doszliśmy do kompromisu. natomiast w przypadku AnŁuk umowę wałkujemy chyba od października - kilka spotkań, przesyłanie maili.... i dopiero dziś mam wrażenie, że coś się ruszyło i może się uda w końcu umowę podpisać. Odpowiedz Link Zgłoś
nowi_na_wiosennej Re: opinia o Anłuk Wiosenna 03.05.09, 15:44 Jako doswiadczeni klienci Anluk mamy kilka rad dla Ciebie przed podpisaniem umowy: -oczywiscie podpisz ja w formie aktu notarialnego - ale to oczywiste, -pamietaj aby wynegocjowane punkty tez sie w nim znalazly, gdyz dla Anluka nie bylo to oczywiste, -jesli masz jakiekolwiek zmiany i przerobki dokonane przez developera ich brak obwaruj odsetkami, -postaraj sie aby ostatnia rate wplacic dopiero po odbiorze mieszkania, gdyz bez tego nie bedziesz mial usunietych zadnych poprawek, -zwroc uwage na termin zakonczenia inwestycji, w tej chwili potrzeba min 2ch miesiecy aby ja zakonczyc, a widzac jak pracuje wykonawca to nie wiem czy wyrobia sie w pol roku, zyczymy powodzenia w negocjacjach nowi Odpowiedz Link Zgłoś