lubieradio 15.12.08, 21:29 Witam, czy wiecie gdzie mozna kupić dobrej jakości janięcinę w Warszawie? Podobno jest swietny sklep na ulicy Meksykańskiej. Zna ktoś może namiary? Albo moze macie jakies inne pewne miejsce gdzie można sie zaopatrzyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan-w Re: Jagnięcina 15.12.08, 21:31 "Befsztyk" Puławska. www.befsztyk.pl/asortyment.html Odpowiedz Link Zgłoś
uzman Re: Jagnięcina 16.12.08, 08:05 Zgadza się, jest taki na meksykańskiej. Tam się zaopatrują m.in. mieszkający na Saskiej Kępie ambasadorzy państw muzułmańskich. Odpowiedz Link Zgłoś
lubieradio Re: Jagnięcina 17.12.08, 18:41 Sprawa wyjaśniona i zbadana empirycznie Ul>Meksykańska 6 - sklep Le-Diplomate. Mieso pierwsza klasa, właściel zna sie na rzeczy, warto nawet poświęcić dwie godziny na wybranie sie z Bemowa po zakupy - u Pana mozna zamawiac produkty telefonicznie - tj. zamrezerwować sobie to co potrzebne. Ceny - bardzo rozsadne ...choć jagnięcina tania nie jest. Jesli chodzi o kupowanie z markecie ...no zalecałbym ostrożność .... w każdym razie temat rozpracowany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syrena Re: Jagnięcina IP: *.chello.pl 16.12.08, 19:01 Mrożoną dobrej jakości (irlandzką) można kupić na Polnej .Jest w ciągłej sprzedaży. Pozdrawiam Syrena Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Jagnięcina 16.12.08, 19:19 Irlandzką powiadasz? ;-) wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Czym-grozi-zjedzenie-irlandzkiego-miesa,wid,10653886,wiadomosc.html?ticaid=17274 Odpowiedz Link Zgłoś
uzman Re: Jagnięcina 17.12.08, 08:19 A owce też się karmi paszą? Pytam serio. Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehehehe Re: Jagnięcina IP: *.chello.pl 18.12.08, 01:41 ja nie wiem... pojechaliśmy we trzech, dalismy tak jak za zagęś tylko tyle, że nożem musiałem przecioć gardło, a pani na gorąco skure ściągnełna, dwie godziny i w domu żeberka i schabik teraz na piątek , a udo w saltre na święta :) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Jagnięcina 18.12.08, 10:18 W makro to i krokodyl bywa ;-) Ostatnio kupiłem tam fantastyczny comber z sarny. Do tej pory go wspominam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Jagnięcina IP: *.aster.pl 18.12.08, 10:35 "W Makro to i krokodyl bywa"? Ale chyba nie na zakupach. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Jagnięcina 18.12.08, 14:09 Ma szczęście tylko w zamrażarce :-) BTW: Bardzo smaczne bydlę. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Jagnięcina 18.12.08, 14:46 Na szczęście oczywiście. Znów ktoś inteligentny inaczej zalinkuje mój poprzedni post na dowód że twierdzę, że krokodyl ma szczęście będąc trupem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Jagnięcina IP: *.aster.pl 18.12.08, 15:14 Nie szkodzi, zrozumiałam i w pierwszej wersji. Faktycznie, w lodówce o szczęściu już mówić nie może. Nigdy nie jadłam krokodyla i nie zamierzam próbować. Wierzę Ci, że jest dobry, ale na tej wierze poprzestanę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARCIN Re: Jagnięcina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.08, 21:45 bogdan109@onet.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARCIN Re: Jagnięcina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.08, 17:13 jA ZAOPATRUJE SIĘ PRYWATNIE U HODOWCY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syrena Re: Jagnięcina IP: *.chello.pl 26.12.08, 17:41 A czy możesz dać namiary??? Pozdrawiam Syrena Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Jagnięcina 26.12.08, 17:57 A kupno w sklepie to zaopatrywanie się "państwowe" w odróżnieniu od prywatnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syrena Re: Jagnięcina - do jana-w IP: *.chello.pl 26.12.08, 21:57 Jakbyś przeczytał uważnie to zorientowałbyś się, że prywatne, czy państwowe (o ile takie jeszcze są) - to drugorzędna kwestia. Chodzi o namiary na HODOWCĘ Pozdrawiam Syrena Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Jagnięcina - do syreny 26.12.08, 22:32 Gdybyś odpowiadała na post po jego zrozumieniu (a nie zamiast), to nie pisałabyś takich żenujących odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Jagnięcina - do jana-w 26.12.08, 22:51 A może ty sądziłaś że odpowiadam na twój post? Obejrzyj sobie ten wątek w formie drzewka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stryj Re: Jagnięcina IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.11.09, 21:18 polecam sklep www.vipdelikatesy.pl mozna u nich zamówic prawdziwa smaczna rózowiótka jagniecine z Nowej Zelandii , Walii lub z ekologicznej hodowli: comber poledwiczki schab karkówka udziec biodrówka - pychotka. Dobra cena i dostawa do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrywiatrak Re: Jagnięcina 03.12.15, 21:32 Warszawa - Bemowo ul. Świętochowskiego 2 paw. 24 Delikatesy Mięsne Firma Handlowa PEK-MAR Marek Piekarski tel. 600 261 165 zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś