Gość: PSI IP: 195.94.199.* 10.11.03, 08:29 Korek to był w sobote rano ale reszta dnia, cała niedziela i poniedzialek tano było PUSTO. Nie wiem skąd te dane wzięła gazeta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Martyna ZDM same sobie przeczy - patrz ich strona www IP: 213.146.57.* 10.11.03, 08:54 www.zdm.waw.pl/informacje/prymasa.htm Aleja Prymasa Tysiąclecia do remontu w ramach rękojmi ZDM zwrócił się wczoraj oficjalnie do Miejskiego Przedsiębiorstwa Robót Drogowych S.A. o przeprowadzenie w ramach rękojmi za wady fizyczne remontu nawierzchni Alei Prymasa Tysiąclecia. Trasa ta została oddana do użytku zaledwie trzy lata temu. Podstawą wniosku ZDM jest ekspertyza Instytutu Badawczego Dróg i Mostów. Analiza wykazuje, że podczas układania nawierzchni doszło do szeregu nieprawidłowości, których skutkiem była szybka degradacja asfaltu, a w efekcie fatalny stan ulicy. Podczas badań stwierdzono znaczne ubytki asfaltu, niską jego zawartość w warstwach ścieralnych i znaczne różnice w jej grubości na niektórych odcinkach. Ponadto zanotowano niedrożność studzienek kanalizacyjnych i przenikanie wody do niższych warstw nawierzchni. Kontrola dokumentacji budowy wykazała, że poszczególne warstwy nawierzchni na tych samych odcinkach były układane w odległych terminach, a także przy niskich temperaturach, co w sposób oczywisty odbiło się na jej jakości. W niektórych miejscach użyto asfaltu niskiej jakości. Obawy budzi też stan położonych na trasie wiaduktów. ZDM domaga się od wykonawcy m.in. wymiany warstwy ścieralnej na obu jezdniach Alei Prymasa Tysiąclecia, wymiany warstwy wiążącej z betonu asfaltowego na jezdni zachodniej, a także ponownego wykonania poziomego oznakowania alei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Korki na remontowanych ulicach IP: *.visp.energis.pl 10.11.03, 08:58 Może Pan redaktorek pisząc tytuł który ma wzbódzić sensacje niech zerknie wcześniej na prognoze pogody bo pada dzisiaj i jest strasznie zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi Re: HEHE, GDZIE TE KORKI?!!! IP: *.bart7.pl / 192.168.168.* 10.11.03, 12:48 jechałem wczoraj Wisłostrada i Waszyngtona i żadnych korków nie widziałem, temperatura też, dzięki Bogu, jest powyżej zera. Panie redaktorze, może chcecie konkurować w sensacjach z Super Expresem, a może to pretekst, zeby komus dokopać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asfalt Re: HEHE, GDZIE TE KORKI?!!! IP: *.chello.pl 10.11.03, 20:22 Gość portalu: rafi napisał(a): > jechałem wczoraj Wisłostrada i Waszyngtona i żadnych korków nie > widziałem, temperatura też, dzięki Bogu, jest powyżej zera. Przeciez nie napisali, że temperatura poniżej zera, więc o co chodzi? A korki na Wisłostradzie w niedzielę były (ciekawe jak dzisiaj). Zobaczymy, czy za kilka lat, jak ten wylewany w listopadzie asfalt popęka, też tak będziesz ochoczo bronił baranów z ZDM, którzy jak zwykle znaleźli sobie najodpowiedniejszą porę roku na remonty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ato Re: Korki na remontowanych ulicach IP: 169.207.178.* 10.11.03, 16:51 Kiedy slysze o "wylewaniu" asfaltu, opada mnie dziwny niepokoj i przypominam sobie breje wylewana przez lata w Polsce, nienadajaca sie nawet do chodzenia po niej... znowu zmarnowane pieniadze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Październikowo-listopadowe remonty profesorowej Safjan IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.03, 19:28 Aby tylko na gwałt wydać zarezerwowane w tegorocznym budżecie pieniądze remontuje się drogi w najmniej odpowiednim czasie. Ogólnie wiadomo, że takie prace powinny być prowadzone gdy temperatura nie spada poniżej 5-8 stopni C. Od miesiąca natomiast już kilkanaście razy w Warszawie temperatura spadała poniżej zera, mieliśmy przymrozki poniżej -5st. C. Należy się wobec tego liczyć z tym, że jaśnie oświecone władze Warszawy wyrzucają nasze pieniądze w błoto gdyż ulice remontowane przy ujemnej temperaturze nie będą trwałe. Remonty należało wykonać w okresie od kwietnia do najdalej połowy października lecz wtedy ZDM dało jedną wielką plamę za co Fota dostał od Kaczora ekstra premię! Odpowiedz Link Zgłoś