ergo12 27.01.09, 20:34 Zostaniecie usunięci silą!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
funia81 Kupcy chcą zostać na placu Defilad 27.01.09, 20:38 Jazda z Placu! Ciekawa jestem, czy Hanka tym razem zapunktuje u warszawiakow, czy znowu zaczna sie korowody. Za tydzien cos sie powinno wyjasnic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: World Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: 195.117.230.* 28.01.09, 09:22 Chcieć to sobie mogą... Nie ma zgody na kultywowanie dziadostwa i tandety w tym kraju. Poprzednie władze przyzwalały na to, cóż - trudno. Nie cofnie się czasu. Ale czas to skończyć. Dosyć przedłużania umów. Niech idą szukać gdzie indziej ci roszczeniowi kupcy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sax Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 21:41 jesteś taki mądry jak obecni miejscy urzędnicy z PO!!! słyszałeś o ciągłości władzy??? Zastanów się zanim coś napiszesz. Pomyśl jeśli potrafisz czy masz wszystkie informację na dany temat.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: World Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: 195.117.230.* 30.01.09, 09:47 Gość portalu: sax napisał(a): > jesteś taki mądry jak obecni miejscy urzędnicy z PO!!! Kto by mógł się równać z takimi mędrcami :D > słyszałeś o ciągłości władzy??? Słyszało się to i owo. Co to ma do uwielbianej przez Ciebie tandety? > Zastanów się zanim coś napiszesz. Pomyśl jeśli potrafisz czy masz > wszystkie informację na dany temat.... Kiedyś się pomyśli :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sax Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 21:43 Nie ma zgody na kultywowanie dziadostwa i tandety w tym kraju...to uważaj World idą po ciebie!!! WON !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: World Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: 195.117.230.* 30.01.09, 09:49 Gość portalu: sax napisał(a): > Nie ma zgody na kultywowanie dziadostwa i > tandety w tym kraju...to uważaj World idą po ciebie!!! WON !!! Aż się boję! Ojej! :D To już, przybywać tu do mnie, tandeciarze! :) Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Jak długo jeszcze... 27.01.09, 20:39 ...watacha handlarzyków będzie grała nam na nosie? Czy na prawdę nie ma silnego,który całe to badziewie by po prostu w.y.pie...ł na zbity pysk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sly Re: Jak długo jeszcze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 21:47 do końca świata i o jeden dzień dłużej cieciu!!! jak ci się nie podoba buraku to wracaj do siebie na wioche WYPIER.....!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Jak długo jeszcze... 29.01.09, 16:36 Gość portalu: sly napisał(a): > do końca świata i o jeden dzień dłużej cieciu!!! jak ci się nie podoba buraku t > o > wracaj do siebie na wioche WYPIER.....!!!! Posłuchaj kmiocie.Nie będę się tobie tłumaczył ze swoich warszawskich z dziada pradziada korzeni. I to raczej ty wypie.rdalaj z tym całym badziewiem do siebie na zabitą dechami wiochę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh67 Wypierpapier, wypierpapier * IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 20:43 * wersja ocenzurowana, wersja pełna pod adresem www.sjp.pl/co/wypie...%E6 ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLY Re: Wypierpapier, wypierpapier * IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 21:48 WYPIERZ PAPIER ??? PISZ NA TEMAT !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAX Re: won handlarzyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 21:51 czyli w twoje rodzinne strony buraku?! POmyje trzeba wylać i dlatego piston wylewam cię !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: won handlarzyny IP: *.subscribers.sferia.net 28.01.09, 21:57 Najwięcej negatywnych wypowiedzi idze od chamów i buraków , którzy przyjechali do warszawy za pracą ale nie udało im się w życiu czegoś osiągnąć a tutaj mogą sobie pofolgować.Tylko tyle im zostało !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pomysl.po.wypiciu Kupcy chcą.., a ja chcę żeby kupcy 27.01.09, 20:48 wypier... z tego miejsca czyli co? jest remis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: Kupcy chcą.., a ja chcę żeby kupcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 23:11 Jaki remis ? 30 do 31 dla Polaków !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sly Re: Kupcy chcą.., a ja chcę żeby kupcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 21:54 pomysl.po.wypiciu >wypier.... z warszawy!!! teraz jest remis buraku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: Kupcy chcą.., a ja chcę żeby kupcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 23:34 Ja TU mieszkam i pracuję , dlaczego mam wyp... ? Zawsze lubiłem Warszawę taką jaką była trochę mniej taką jaka jest , ale to tylko przez pewną,na szczęście nieliczną , grupę przyjezdnych , którzy się nie potrafią zaaklimatyzować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajo Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.chello.pl 27.01.09, 20:58 Proponuję zorganizować zbiorowy bojkot KDTów. Nie będzie handlu nie będzie kłótni, wyniosą się w 3 dni :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Policja powinna przystapic do dziela IP: 79.191.40.* 27.01.09, 21:02 i wyrzucić handlarzy, następnie jakaś firma z buldożerami na zlecenie miasta POWINNA USZKODZIĆ HALĘ (szpetną obrzydliwą prowizoryczną halę) ABY NIE DAŁO SIĘ DO NIEJ PONOWNIE WPROWADZIĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilqu69 Re: Policja powinna przystapic do dziela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 21:53 Gdyby było ZOMO to Ratusz już by korzystał z ich usług bo tak się rozmawia z ludźmi w Warszawie . Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Policja powinna przystapic do dziela 27.01.09, 21:59 Gość portalu: wilqu69 napisał(a): > Gdyby było ZOMO to Ratusz już by korzystał z ich usług bo tak się rozmawia z > ludźmi w Warszawie . A co ma do tego ZOMO? Jak się powinno rozmawiać z ludźmi w Warszawie? Są procedury, sąd, komornik. Ale ty chciałbyś tam jeszcze ZOMO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilqu69 Re: Policja powinna przystapic do dziela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 22:31 To po to wybieramy władze samorządowe żeby z każdym problemem biegać do sądu - chyba nie . W W-wie innej drogi nie ma . Tu jesteśmy dla siebie nawzajem wrogami. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Policja powinna przystapic do dziela 27.01.09, 23:16 > To po to wybieramy władze samorządowe żeby z każdym problemem biegać do sądu - > chyba nie . A masz jakieś potwierdzenie na dość rewolucyjną tezę że z KAŻDYM problemem trzeba lecieć do sądu? Sąd jest normalną drogą rozwiązywania takich sporów - bez znaczenia, że jedną ze stron sporu jest miasto. I z byciem wrogami nie ma to nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilqu69 Re: Policja powinna przystapic do dziela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 00:03 Pisząc z "każdym" miałem na myśli ten problem . Gdyby Ratusz realizował porozumienia i umowy swoich poprzedników (od 1999) i wykonywał uchwały Rady Warszawy to nie trzeba by było teraz biegać po (miejskich) niezależnych sądach . A jeśli miasto przegra i będzie musiało wypłacić zasądzoną karę to kto za to zapłaci ? Urzędnicy z własnej kieszeni? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Policja powinna przystapic do dziela 28.01.09, 00:49 Czyli jednak nie z każdym :) Nie wiem jaki status ma takie porozumienie czy umowa i czy można ją wyegzekwować sądownie. Sprawa może być wątpliwa skoro ratusz tak śmiało prze do przejęcia tej działki. Jeśli miasto przegra? Jeśli przegra to zapłaci i z tego wyborcy ich rozliczą. Tak to działa i nie może działać inaczej - na piękne oczy, chęć dorobienia się, "a bo ZT dostały za darmo" czy inne równie wzruszające powody nie mają póki co statusu prawomocnych wyroków sądu które można egzekwować nawet siłą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Policja powinna przystapic do dziela IP: *.subscribers.sferia.net 28.01.09, 21:08 Miasto - zapłaci z kieszeni podatników , czyli nas WARSZAWIAKÓW. Pani Prezydent i jej parobkowie mają to gdziś. To nie ich kasa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbin Re: Policja powinna przystapic do dziela IP: *.acn.waw.pl 28.01.09, 06:17 czasem to zomo by sie przydalo oj przydalo.. kazdy pamieta stragany z pod palacu dobrych 10 lat temu+ problemy ze stadionem teraz przekupki/cy z KDT... Precz z centrum miasta z takim handlem w takich warunkach, zbudujcie sobie jakas hale w markach broniszach czy innym wygwizdowie, i tam sobie mozecie handlowac nawet 24/7. A jak Was stac to sobie wybudujcie lub wynajmicie cos w centrum miasta ale po cenach rynkowych..zadnych znizek bonusow, koniec z kielbasa wyborcza i obietnicami:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sax Re: Policja powinna przystapic do dziela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 22:04 ale jesteś tępy balbin. Tęskno ci za ZOMO??? Stać K.D.T. na wybudowanie w centrum miasta !!! Tylko ratusz zamiast przekazać teren pod budowę zgodnie z wcześniejszymi uzgodnieniami i umowami chce się Hanka dorobić po cichu... SPEC nie wypalił ale jak zapowiedziała będzie próbować nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_avalanche Kupcem był Wokulski 27.01.09, 21:05 To są handlarze. Dlaczego do jasnej cholery w mediach nikt tak o nich nie mówi? Jakaś durna odmiana politycznej poprawności czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Wokulski, to akuat postać fikcyjna, a kupcami 27.01.09, 21:13 to byli Bracia Jabłkowscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilqu69 Re: Kupcem był Wokulski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 21:17 Dlatego że "handlarze" to nie po polsku . Tęsknota za PRL-em ? -wtedy też nazywano ludzi zajmujących się sprzedażą handlarzami lub spekulantami . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: Kupcem był Wokulski IP: *.ichf.edu.pl 28.01.09, 12:14 Tobie wszystko się z PRL-em kojarzy? Handlarz to zwyczajna nazwa. Kierownik też. Nie od razu musisz zarządzającego budką z piwem nazywać dyrektorem tak jak i właściciela stolika ze skarpetkami kupcem. Przed wojną wyróżniano grupy zajmujące się handlem: -handlarz naręczny (handlował towarem z ręki albo np. z walizki uwieszonej na szyi) -handlarz kramarski (co logiczne - posiadał kram) -handlarz sklepowy - w sklepie -kupiec - zwykle sam towaru rękami nie dotykał. Swoista arystokracja. Bylo pare innych podgrup -zwykle powiązanych ze specyfiką towaru którym handlowali. Niby czemu nazywać właścicieli kramów, bo jak inaczej nazwać stoiska w KDT mamy nazywać kupcami? To że ty masz braki językowe nie świadczy, że ma je każdy inny. Odpowiedz Link Zgłoś
autotaks Re: Kupcem był Wokulski 28.01.09, 12:37 bo większosć z nich towaru rękami nie dotyka mają od tego pracowników którym za to płaca, oni tylko zarabiają na swojej obrotności której wielu krzykaczom tutaj poprostu brakuje. Ja tez jestem kupcem, kupuje tanio i sprzedaje drożej zarabiajac na tym, zarabiam ja jak i moi pracownicy. I jestem arystokracją bo zarabiam dziennie tyle ile przecietny Polak w miesiąc. Aha i nie mam nic wspólnego z KDT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: Kupcem był Wokulski IP: *.ichf.edu.pl 28.01.09, 13:41 Sam pan udowadnia, tym postem, że z arystokracją ma pan tyle wspólnego co z fizyką kwantową. Wysokość zarobków nie wystarczają do zostania kupcem potrzebne są i zalety charakteru których najwyraźniej panu brakuje. Wszystko co pan sobą reprezentuje to mentalność handlarsko-dresiarska podszyta pogardą do ludzi gorzej uposażonych. Odpowiedz Link Zgłoś
autotaks Re: Kupcem był Wokulski 28.01.09, 12:32 dr_avalanche napisał: > To są handlarze. Dlaczego do jasnej cholery w mediach nikt tak o > nich nie mówi? Jakaś durna odmiana politycznej poprawności czy co? to ja poprosze definicję kupca panie doktorze heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Postawić wokół blaszaka płot, 27.01.09, 21:11 postawić kilku ocroniarzy, dać napis "teren budowy, wstęp wzbroniony". Wejścia do hali oplombować policyjną plobą i każde jej naruszenie traktować jako włamanie. Szybko poczują, że zmiana postawy wobec ratusza i mieszkańców Warszawy wyjdzie im na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sax Re: Postawić wokół blaszaka płot, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 22:16 życzę ci żeby do twojego domu czy mieszkania weszła policja i oplombowała ci chatę. Mamy pełne prawa do funkcjonowania w tym miejscu. Od 1999 roku załatwiamy sprawę budowy docelowego obiektu którym wszyscy łącznie z ratuszem się zachwycają. To że zobaczyli możliwość dorobienia się na tym miejscy urzędnicy kosztem handlarzy o tym nikt nie mówi. Mamy umowy, pieniądze i projekt ze wszystkimi pozwoleniami ale od czasu objęcia ratusza przez PO zakończyły się wszystkie rozmowy. Chcą nas wyrzucić łamiąc wszystkie wcześniejsze umowy. A przecież ciągłość władzy obowiązuje!!! Wszyscy Warszawscy Radni łącznie z niezależnymi popierają nasze stanowisko-wszyscy oprócz POpaprańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jood Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.md4.pl 27.01.09, 21:19 Czy ktos wie, w jaki sposób miasto argumentuje wycofanie się z obietnicy sprzedaży działki na Placu Defilad? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilqu69 Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 21:44 Nie sprzedaży tylko dzierżawy a powodem jest "nie bo nie" . Tak się traktuje zwykłych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbin Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.acn.waw.pl 28.01.09, 06:20 zaplaccie ze teran normalna rynkowa cena wybudujcie cos normalnego zadnej kolejnej prowizorki na 10 lat i mozecie sobie handlowac. a w sprawie rozliczenia z obietnic-zwroccie sie do tych co Wam to obiecali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sax Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 22:29 no właśnie to robimy!!! żądamy dotrzymania obietnic. A tak w ogóle słyszałeś o ciągłości władzy? chyba nie. Chcemy wydzierżawić normalnie bo to my doprowadziliśmy do powstania tej działki. Doszło do porozumienia za naszym pośrednictwem między ZDM, ZTP I PKP i stąd powstała działka o pow. 5800 m2. którą ratusz jest nam zobowiązany przekazać. Ale ponieważ jest to jedyny skrawek Placu względem którego nie ma żadnych roszczeń to PO zwęszyło interes-nie dla miasta tylko swój własny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Właściciel działki Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: 84.38.25.* 29.01.09, 04:33 No to możecie zapomniec o tej działce ;) Jeżeli ta działka ma 5800 to sobie policz ile jest warta na wolnym rynku minimum 150.000.000 PLN Macie tyle??? Gdzieś wyczytałem że macie płacic do miasta 5 mln rocznie za dzierżawę... Śmiech.... Prosty rachunek Było napisane że jest was ok 2000 sklepikarzy??? No to 5 mln podzielone na 2000 i na 12 miesięcy żartujesz HEHEHEHe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.subscribers.sferia.net 28.01.09, 20:29 Poleciał prezydent SOPOTU , poleci prezydent WARSZAWY to ta sama krew TYLKO RYBA NIE BIERZE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAMELEON Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.subscribers.sferia.net 28.01.09, 20:34 JAK MOŻNA ZAPŁACIĆ ZA GRUNT , KTÓRY JUŻ JEST PEWNIE SPRZEDANY PO CICHU, BEZ ROZGŁOSU. ALE JESZCZE NIKT O TYM NIE WIE, NO PRAWIE NIKT. TEN Z SOPOTU DZIAŁAŁ 10 LAT A ONA DOPIERO DWA LATA , WIĘC MA POLE DO POPISU NA PARĘ LAT... Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad 27.01.09, 22:07 Gość portalu: jood napisał(a): > Czy ktos wie, w jaki sposób miasto argumentuje wycofanie się z obietnicy sprzed > aży działki na Placu Defilad? No właśnie to jest bardzo ciekawe jaką moc prawną dzisiaj ma taka uchwała - bo to może nieco zmieniać postać rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.subscribers.sferia.net 28.01.09, 20:26 jak byś dostał walizkę pieniędzy pod stołem to też byś się wycofał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilqu69 Kultura z GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 21:35 Zastanawia mnie czy grupa która wpisuje swoje opinie na tym forum to reprezentatywna grupa czytelników Gazety Wyborczej? Gratuluję kultury wypowiedzi co niektórym . Trochę nad sobą popracujcie to może dorównacie "handlarzom" . I jak to się stało że wyproszono z zebrania wszystkich dziennikarzy oprócz dziennikarza z GW ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Lisicki Re: Kultura z GW IP: *.agora.pl 28.01.09, 11:57 Zbunkrowałem się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilqu69 Re: Kultura z GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 23:46 Skoro tak to trzeba było zamieścić wszystkie podsłuchane argumenty a nie tylko te które pasują Gazecie... Gratuluję wygranej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 21:53 Miasto nie argumentuje, bo nie musi. Rada Warszawy robi to co chce prezydent a raczej jej zastępcy. Ratusz robi to co chce i nie bardzo martwi się o jakieś tam "stare umowy" i przedwyborcze obietnice. Co innego się robi, gdy walczy się o władzę a co innego, gdy się władzę ma. Platforma ma władze w państwie i w Warszawie i robi z tej władzy użytek jedynie w swoim interesie. Interesem urzędników wybranych w ustawianych konkursach jest zrobić coś dla siebie podczas tej kadencji, bo drugiej może nie być. Ja też nie lubię widoku tych bud, ale co za różnica czy będziemy oglądać dom handlowy zbudowany przez MPRO czy przez tych co siedzą teraz w blaszaku? Najważniejsze żeby był ładny. Skoro miasto chce odkupić projekt od kupców - to znaczy, że jest dobry i powstanie tam coś dokładnie takiego samego. Miasto wygra, bo ma władzę i to nie tylko w mieście. Kiedy Gazeta wytknęła ustawianie konkursów, to po prostu zmieniono prawo i to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sax Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 22:37 masz rację. Nawet NIK już wydał stosowny raport odnośnie rządów PO w stolicy i ustawek jakie robi hanna gronkiewicz-waltz. Chce być lepsza od swojego bankowego kolesia (razem współpracowali) który sprzedał kilka lat temu Domy Centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.chello.pl 27.01.09, 21:56 każdy rząd ratuje miejsca pracy (np.Japonia 17,5mld euro pomocy przediębiorcom), a u nas HGW chce wyrzucić 2000 osób na bruk? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad 27.01.09, 22:02 Gość portalu: XXX napisał(a): > każdy rząd ratuje miejsca pracy (np.Japonia 17,5mld euro pomocy > przediębiorcom), a u nas HGW chce wyrzucić 2000 osób na bruk? Ależ nikt ich nie wyrzuca na bruk. Po prostu mają opuścić nie swój teren. Tam handel się skończył, trzeba się przenieść gdzie indziej. A że to było dobre miejsce i wielu handlarzy sobie nie poradzi gdzie indziej? To akurat normalne zjawisko. Odpowiedz Link Zgłoś
acolita Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad 27.01.09, 22:15 A ja tam kupuję, mieszkam w Warszawie, płacę podatki! mam dosyć wszędobylskich banków i od kolejnego wieżowca z biurami wolę w centrum miasta dom towarowy w którym będę mogła zrobić zakupy! I nie chcę w tym celu jechać za miasto w GIGANTYCZNYCH korkach na które nikt nic nie może poradzić! i nie wierzę że kiedykolwiek poradzi. Denerwuje mnie dyktat Centrów Handlowych w stylu Złotych Tarasów. Nie stać mnie na zakupy w połowie sklepów które tam są. A halę faktycznie powinno zastąpić coś bardziej efektownego. Nie chę żeby wszędzie był Nowy Świat! Starówka jest wizytówką stolicy i niech tak pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad 27.01.09, 22:25 acolita napisała: > A ja tam kupuję, mieszkam w Warszawie, płacę podatki! mam dosyć wszędobylskich > banków i od kolejnego wieżowca z biurami wolę w centrum miasta dom towarowy w > którym będę mogła zrobić zakupy! I nie chcę w tym celu jechać za miasto w > GIGANTYCZNYCH korkach na które nikt nic nie może poradzić! i nie wierzę że > kiedykolwiek poradzi. Ależ możesz woleć ale twoja wola nie stanowi prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sly Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 22:49 jasne że stanowi jako mieszkaniec warszawy ma prawo głosu w tej sprawie!!! to jest demokracja właśnie. A co do tego prawa to ten konflikt rozwiąże sąd. Zobaczymy kto ma rację!!! Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad 29.01.09, 00:21 Gość portalu: sly napisał(a): > jasne że stanowi jako mieszkaniec warszawy ma prawo głosu w tej sprawie!!! to > jest demokracja właśnie. A co do tego prawa to ten konflikt rozwiąże sąd. > Zobaczymy kto ma rację!!! Dobrze - pobijemy trochę piany. Nie zrozumiałeś co napisałem. A leciało to tak: "Ależ możesz woleć ale twoja wola nie stanowi prawa." A twoja odpowiedź: "jasne że stanowi jako mieszkaniec warszawy ma prawo głosu w tej sprawie" Jeszcze raz: mieć w jakiejś sprawie prawo głosu (trudno nie mieć) nie oznacza, że ten głos będzie obowiązującym prawem. Mogę ci tą banalnie prostą kwestię próbować jeszcze prościej wytłumaczyć jak będziesz chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: 84.38.25.* 29.01.09, 04:40 No i włąśnie o to chodzi jak kogoś nie stac na mieszkanie w centrum stolicy to niech się przeprowadzi i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
palim.psest Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad 28.01.09, 13:51 nie na bruk, tylko do hali gwardii, to niedaleko. cześć handlarzy sie tam zmieści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sax Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 23:01 a co z resztą??? dlaczego Hala Gwardii skoro umowy i uchwały dotyczą Pl. Defilad. Dziel i rządź- to metody rządu PO. Skłócić środowisko tak jak na Stadionie X-lecia. Jedni chcieli dworzec główny ,drudzy Targówek a jeszcze inni Marywilską. PO obiecało wszystkim to co chcieli-ci się wynieśli a teraz ratusz mówi:Targówek-NIE , Główny-NIE , Marywilska-najpierw musicie wygrać przetarg!!! Oczywiście w trakcie skłócili wszystkie trzy grupy żeby nie było jedności. Mają stanąć do przetargu który już podobno wygrał pan Ptak z Łodzi bo to sponsor PO. Już nawet jego ludzie decydują w ratuszu o przebiegu dróg oczywiście jako zaufani doradcy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.subscribers.sferia.net 28.01.09, 22:26 Zjawisko normalne w POLSCE i tylko w POLSCE , bo w żadnym cywilizowanym państwie takie metody nie mają miejsca . Każdy NORMALNY rząd stara się pomóc swoim przedsiębiorcom a nawet ich dofinansować a u nas w dobie kryzysu gospodarczego PANI PREZYDENT chce pozbawić kilka tysięcy ludzi miejsc pracy a ok. 700 przedsiębiorców puścić z torbami nie martwiąc się o ich rodziny i z czego będą żyć i spłacać kredyty , (bo kto ich teraz nie ma ). Taka pani prezydent powinna pomyśleć nie tylko o sobie i swojej d.. ale o ratowaniu POLSKIEJ PRZEDSIĘBIORCZOŚCI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad 28.01.09, 03:09 Gość portalu: XXX napisał(a): > każdy rząd ratuje miejsca pracy (np.Japonia 17,5mld euro pomocy > przediębiorcom), a u nas HGW chce wyrzucić 2000 osób na bruk? A to ratusz ma teraz zatrudniac handlarzy? I pewnie im placic z budzetu (czyt: z podatkow placonych przez obywateli tego miasta)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proboszcz Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.pragapld.waw.pl 28.01.09, 08:30 Nikt nikogo na buruk nie wyrzuca. Ci Panstwo wydzierzawili od miasta grunt na prowadzenie dzialalnosci. Wydzierzawili go na 3 lata. Taka byla umowa. Potem miasto zgodzilo sie jeszcze ta umowe przedluzyc, chociaz nie musialo. Ale przedluzona umowa skonczyla sie z koncem 2008 roku. W zwiazku z tym jest oczywiste, ze handlarze z KDT powinni opuscic teren. Sa w IDENTYCZNEJ sytuacji jak inni przedsiebiorcy ktorzy wynajmuja lokale czy dzierzawia grunty - kiedy konczy sie umowa, trzeba sie przeniesc w inne miejsce. I tyle. Nikt ich z pracy nie wyrzuca - musza przeniesc swoja dzialalnosc w inne miejsce i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sax Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 23:12 nie masz pojęcia o czym piszesz. O trzech latach "mówi" Ustawa 777 a umowa która została zawarta "mówi" iż handlowcy opuszcza obecny obiekt w momencie przenosin do nowo wybudowanego obiektu na Pl.Defilad. Mamy pozwolenia i projekt, pieniądze i zdolność kredytową ale miasto łamie dotychczasowe umowy. Daje nam pośrednika MPRO które miałoby z naszego projektu i pieniędzy wybudować nowy obiekt. Oczywiście pod warunkiem że w trakcie trwania inwestycji spółka MPRO nie zostanie sprywatyzowana!!!!! Teraz już wiesz o co chodzi w tym sporze i kto ma rację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sax Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 22:40 w imię "miłości" "by żyło się lepiej" ...A czy ktoś widział aktualne badania psychiatryczne wiceprezydenta jakubiaka??? Nie sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Varsawianista Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.chello.pl 27.01.09, 21:58 Z tego co wiem, to budynek kupców był całkiem niezły i podobno zebrali pieniądze na budowę, to w zasadzie czemu to sprzedawać obcym jak można Polakom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacko Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.chello.pl 27.01.09, 23:17 oni nie chcą niczego stawiać, im zależy na utrzymaniu status quo czyli obecnego syfu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sax Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 23:15 nie masz pojęcia o czym piszesz. Nie po to głąbie wydaliśmy prawie 6 mil. zł. na projekt i pozwolenia żeby nie zrealizować tej nowej inwestycji. Mamy pieniądze i zdolność kredytową!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proboszcz Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.pragapld.waw.pl 28.01.09, 08:34 Wlasnie o to chodzi ze nie zebrali pieniedzy. Pozatym dlaczego wlasnie oni mieliby dostac na preferencyjnych warunkach najatrakcyjniejszy grunt w miescie? W czym sa lepsi od innych? Bo chyba fakt ze wiele lat temu samowolnie i wbrew prawy zajeli te tereny ich do tego nie upowaznia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.subscribers.sferia.net 28.01.09, 22:36 Najgorzej jak jakiś BARAN pisze o czymś o czym nie ma pojęcia. Zebrali , nie zebrali - widocznie jesteś w czarnej d.... !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilqu69 Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 23:57 Inni też niech się zorganizują i niech żądają od miasta terenu pod inwestycje i niech budują nawet i na pl.Defilad . Ja nikomu nie żałuję i nie cieszy mnie że sąsiadowi "krowa zdechła". Odpowiedz Link Zgłoś
palim.psest Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad 28.01.09, 13:55 sprzedawać. no właśnie tu tkwi szkopuł. bo handlarze z blaszaka nie chcą kupić ziemi, oni chcą ja dostać od miasta. a dlaczego mają dostać? niech kupią za kilkadziesiat milionów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real warszawiak [...] IP: *.chello.pl 27.01.09, 22:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
acolita Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad 27.01.09, 22:17 jak Ty się wyrażasz? czytałeś to? wstydź się prawdziwy warszawiaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Won! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 22:17 I przestańcie w końcu pisać o "kupcach", to są zwykli straganiarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.chello.pl 27.01.09, 22:25 pod artykułem o "ustawianych konkursach miasta" nie można dodawać komentarzy-czyżby strach przed druzgocącą krytyką??? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad 27.01.09, 22:29 Gość portalu: XXX napisał(a): > pod artykułem o "ustawianych konkursach miasta" nie można dodawać > komentarzy-czyżby strach przed druzgocącą krytyką??? Tak, to na pewno spisek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosa Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 23:00 unhappy napisał: > Gość portalu: XXX napisał(a): > > > pod artykułem o "ustawianych konkursach miasta" nie można dodawać > > komentarzy-czyżby strach przed druzgocącą krytyką??? > > Tak, to na pewno spisek. Unhappy ma rację, ja też uwielbiam te wszystkie teorie spiskowe. i dam inny przykład: błąd w tekście w wyborczej o prywatyzacji specu za 500 tys. powtórzony dwa dni później w dokumencie nad którym głosowano na radzie warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.subscribers.sferia.net 28.01.09, 22:42 bo wszystkie są ustawione !!! To jak może odbyć się przetarg na teren dla KUPCÓW , on jest z góry przez nich przegrany . Pewnie wygra go AGORA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawaak Nawet polskiego nie znają. Prezydentowa to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 22:39 żona prezydenta. A Gronkiewicz-Waltz to pani prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kdt syf wynocha ubeckie szuje IP: *.aster.pl 27.01.09, 22:40 działki w centrum za damski h się zachciało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilqu69 Re: wynocha ubeckie szuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 23:26 Złote Tarasy nie miały problemu z dostaniem działki ZA DARMO , na Legię też się zrzucimy 500 mln. itd. itd. a jak wydzierżawić ludziom ZA PIENIĄDZE, po to żeby się mogli dorabiać, to larum...? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: wynocha ubeckie szuje 27.01.09, 23:37 Gość portalu: wilqu69 napisał(a): > Złote Tarasy nie miały problemu z dostaniem działki ZA DARMO , na Legię też się > zrzucimy 500 mln. itd. itd. a jak wydzierżawić ludziom ZA PIENIĄDZE, po to żeby > się mogli dorabiać, to larum...? Czyli co? Wszystkim dajemy za darmo bo ZT dostały za darmo i dopłacamy do Legii? Jakie kryterium? Chęć dorobienia się? Dostanę działeczkę w atrakcyjnym punkcie żebym się dorobił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piston Re: wynocha ubeckie szuje IP: *.aster.pl 28.01.09, 01:24 TAK wolę złote tarasy nawet z działką za darmo dla nich niż kdt z działką za którą by co oczywiście niemożliwe - zapłacili więc won ubectwo pyskate Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sax Re: wynocha ubeckie szuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 23:23 a podarowałeś miastu w 1998 roku 30 tyś złotych tak jak my.??? Za darmo też nie chcemy. Zgodnie z uchwałami i umowami mamy ją dzierżawić.. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: wynocha ubeckie szuje 29.01.09, 13:05 Gość portalu: sax napisał(a): > a podarowałeś miastu w 1998 roku 30 tyś złotych tak jak my.??? Ale jaki był tytuł tej wpłaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilqu69 Re: wynocha ubeckie szuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 00:02 Tak właśnie po do żebym się dorobił i wydawał w Polsce zarobione pieniądze a nie wyprowadzał ich do macierzystych spółek za granicą. Zazdrość nas niszczy - smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proboszcz Re: wynocha ubeckie szuje IP: *.pragapld.waw.pl 28.01.09, 08:24 Zlote Tarasy nie dostaly dzialki za darmo. Miasto wnioslo dzialke do spolki, a potem pozostali udzialowcy spolki odkupili od miasta jego udzialy (wynikajace z wniesienia dzialki) za grube miliony zlotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sax Re: wynocha ubeckie szuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 23:27 no właśnie!!! a wiesz na czym polega wniesienie terenu aportem do spółki przez miasto.??? Nie masz pojęcia jakimi przepisami jest to obwarowane!!! I czy można ten teren komukolwiek potem sprzedać !?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: wynocha ubeckie szuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 00:13 A kto wypłacił pieniądze spadkobiercom terenu na którym stoją ZT ?. Ile Miastu zostało ? Tak się kręci miejski biznes . Ile udziałów ma ITI w ZT ? O taką sprawiedliwość Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosa Re: wynocha ubeckie szuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 21:39 Gość portalu: proboszcz napisał(a): > Zlote Tarasy nie dostaly dzialki za darmo. Miasto wnioslo dzialke do > spolki, a potem pozostali udzialowcy spolki odkupili od miasta jego > udzialy (wynikajace z wniesienia dzialki) za grube miliony zlotych. Czy na pewno? W dzisiejszym DZIENNIKU podają, że miasto chce sprzedać swoje udziały w ZT, podobnie jak sprywatyzować lokale komunalne na Ochocie jeszcze w tym roku. Ciekawa jestem czy sprzedadzą te ostatnie dotychczasowym najemcom, a może podnajemcom np. bankom. A i jeszcze jedno na 2010 zaplanowano prywatyzację MPRO, którą miasto wskazywało do niedawna jako inwestora dla inwestycji KDT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaja_warszawiak Wynocha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 22:40 Do maximusa albo centrum mody w nadarzynie a nie w centrum stolicy wiochę robicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Wynocha! IP: *.subscribers.sferia.net 28.01.09, 22:50 majgorzej jak jakiś cham i burak podaje się za warszawiaka. SAM SIĘ WYNOŚ DO SIEBIE NA WIOSKĘ ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manianawspolnej A JA chcę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 22:46 żeby nie było tej wiochy w centrum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Cala Warszawa rozbiera KDT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 22:54 Proponuje umowic sie na ktorys z najblizszych weekendow i aby WSZYSCY ludzie zainteresowani stanem naszego miasta przybyli pod KDT. I tam zaczniemy rozbierac te goowno. Kazdy musi odlupac chocby maly kawalek plastyko-blachy. I tak sie zakonczy ta hanba warszawska. Chyba, zeby nas przyszlo malo, a straganiarzy duzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Markery, Spraye ! tagi ! IP: 79.191.61.* 27.01.09, 23:23 Markery , spraye do dzieła młodzieży ! To jest szpetna blaszana hala (Syberyjski hangar) napiszcie co sądzicie o tym jak hala niszczy wizerunek i estetykę STOLICY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podżeganie do prze Re: Cala Warszawa rozbiera KDT IP: *.chello.pl 28.01.09, 10:56 to jest karalne!!! co z moderatorem?podżeganie do przestępstwa jest karalne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Cala Warszawa rozbiera KDT 28.01.09, 11:58 Gość portalu: podżeganie do prze napisał(a): > to jest karalne!!! co z moderatorem?podżeganie do przestępstwa jest > karalne!!! Co jest karalne? Do jakiego przestępstwa? Odłupanie sobie kawałka KDT na pamiątkę i zalanie w pleksi z tabliczką "Pamiątka indolencji władz Warszawy" to będzie przestępstwo? Ile może wynieść taka szkoda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do unhappy Re: Cala Warszawa rozbiera KDT IP: *.chello.pl 29.01.09, 12:19 już drugi dzień szanowny unhappy chyba nic nie robisz tylko szkalujesz KDT (także o 12 w nocy), albo masz takie smutne życie, albo jakiś interes w tym Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Cala Warszawa rozbiera KDT 29.01.09, 12:27 Gość portalu: do unhappy napisał(a): > już drugi dzień szanowny unhappy chyba nic nie robisz tylko > szkalujesz KDT (także o 12 w nocy) Tak, teorie spiskowe rulez :D Sprawdź sobie co pisałem w tym wątku. >, albo masz takie smutne życie, > albo jakiś interes w tym Mam w tym interes. Walcowa mi płaci za to :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do unhappy Re: Cala Warszawa rozbiera KDT IP: *.chello.pl 29.01.09, 15:10 i znów szybka odpowiedź-chłopie zrób coś pożytecznego, bo Ci życie ucieka, a i tak ta Twoja pisanina na nic się zda-karty już dawno rozdane :) Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Cala Warszawa rozbiera KDT 29.01.09, 19:49 Gość portalu: do unhappy napisał(a): > i znów szybka odpowiedź To źle czy dobrze? > chłopie zrób coś pożytecznego, bo Ci życie > ucieka, a i tak ta Twoja pisanina na nic się zda-karty już dawno > rozdane :) A skąd twoja "wiedza", że nie robię nic pożytecznego? Rozumiem, że moje zdanie w dyskutowanych kwestiach ci się nie podoba ale zamiast uciekać się do bezsensownych wycieczek dyskutuj na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kliki Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 23:30 Blagam, sprzatnijcie to dziadostwo z centrum miasta. To wielki obciach i dramat architektoniczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 23:33 a co nie przypomina ci to obórki do której chodziłaś kiki doić swoje krówki. Wymazujesz to z pamięci i wszystko co ci się z tym kojarzy??? Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Kupcy chcą zostać na placu Defilad 28.01.09, 00:20 Ach, fajnie bylo jak na Placu Defilad staly szczeki. Moze do tego jeszcze wroci... Odpowiedz Link Zgłoś