Dodaj do ulubionych

Kupcy chcą zostać na placu Defilad

27.01.09, 20:34
Zostaniecie usunięci silą!!
Obserwuj wątek
    • funia81 Kupcy chcą zostać na placu Defilad 27.01.09, 20:38
      Jazda z Placu! Ciekawa jestem, czy Hanka tym razem zapunktuje u warszawiakow,
      czy znowu zaczna sie korowody. Za tydzien cos sie powinno wyjasnic.
      • Gość: World Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: 195.117.230.* 28.01.09, 09:22
        Chcieć to sobie mogą... Nie ma zgody na kultywowanie dziadostwa i
        tandety w tym kraju. Poprzednie władze przyzwalały na to, cóż -
        trudno. Nie cofnie się czasu. Ale czas to skończyć. Dosyć
        przedłużania umów. Niech idą szukać gdzie indziej ci roszczeniowi
        kupcy!
        • Gość: sax Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 21:41
          jesteś taki mądry jak obecni miejscy urzędnicy z PO!!! słyszałeś o ciągłości
          władzy??? Zastanów się zanim coś napiszesz. Pomyśl jeśli potrafisz czy masz
          wszystkie informację na dany temat....
          • Gość: World Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: 195.117.230.* 30.01.09, 09:47
            Gość portalu: sax napisał(a):

> jesteś taki mądry jak obecni miejscy urzędnicy z PO!!!

Kto by mógł się równać z takimi mędrcami :D

> słyszałeś o ciągłości władzy???

Słyszało się to i owo. Co to ma do uwielbianej przez Ciebie tandety?

> Zastanów się zanim coś napiszesz. Pomyśl jeśli potrafisz czy masz
            > wszystkie informację na dany temat....

Kiedyś się pomyśli :P
        • Gość: sax Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 21:43
          Nie ma zgody na kultywowanie dziadostwa i
          tandety w tym kraju...to uważaj World idą po ciebie!!! WON !!!
          • Gość: World Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: 195.117.230.* 30.01.09, 09:49

> Nie ma zgody na kultywowanie dziadostwa i
            > tandety w tym kraju...to uważaj World idą po ciebie!!! WON !!!

Aż się boję! Ojej! :D
            To już, przybywać tu do mnie, tandeciarze! :)
    • nessuno Jak długo jeszcze... 27.01.09, 20:39
      ...watacha handlarzyków będzie grała nam na nosie? Czy na prawdę nie ma
      silnego,który całe to badziewie by po prostu w.y.pie...ł na zbity pysk?
      • Gość: sly Re: Jak długo jeszcze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 21:47
        do końca świata i o jeden dzień dłużej cieciu!!! jak ci się nie podoba buraku to
        wracaj do siebie na wioche WYPIER.....!!!!
        • nessuno Re: Jak długo jeszcze... 29.01.09, 16:36
          Gość portalu: sly napisał(a):

> do końca świata i o jeden dzień dłużej cieciu!!! jak ci się nie podoba buraku t
          > o
          > wracaj do siebie na wioche WYPIER.....!!!!

Posłuchaj kmiocie.Nie będę się tobie tłumaczył ze swoich warszawskich z dziada
          pradziada korzeni. I to raczej ty wypie.rdalaj z tym całym badziewiem do siebie
          na zabitą dechami wiochę.
    • Gość: gh67 Wypierpapier, wypierpapier * IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 20:43
      * wersja ocenzurowana, wersja pełna pod adresem www.sjp.pl/co/wypie...%E6 ;P
      • Gość: SLY Re: Wypierpapier, wypierpapier * IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 21:48
        WYPIERZ PAPIER ??? PISZ NA TEMAT !!!
    • Gość: piston won handlarzyny IP: *.aster.pl 27.01.09, 20:44
      na peryferia
      • Gość: SAX Re: won handlarzyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 21:51
        czyli w twoje rodzinne strony buraku?! POmyje trzeba wylać i dlatego piston
        wylewam cię !!!
        • Gość: sąsiad Re: won handlarzyny IP: *.subscribers.sferia.net 28.01.09, 21:57
          Najwięcej negatywnych wypowiedzi idze od chamów i buraków , którzy
          przyjechali do warszawy za pracą ale nie udało im się w życiu czegoś
          osiągnąć a tutaj mogą sobie pofolgować.Tylko tyle im zostało !!!
    • pomysl.po.wypiciu Kupcy chcą.., a ja chcę żeby kupcy 27.01.09, 20:48
      wypier... z tego miejsca
      czyli co? jest remis?
      • Gość: wiki Re: Kupcy chcą.., a ja chcę żeby kupcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 23:11
        Jaki remis ? 30 do 31 dla Polaków !!!!!!
      • Gość: sly Re: Kupcy chcą.., a ja chcę żeby kupcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 21:54
        pomysl.po.wypiciu >wypier.... z warszawy!!! teraz jest remis buraku!!!
        • Gość: wiki Re: Kupcy chcą.., a ja chcę żeby kupcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 23:34
          Ja TU mieszkam i pracuję , dlaczego mam wyp... ? Zawsze lubiłem Warszawę taką
          jaką była trochę mniej taką jaka jest , ale to tylko przez pewną,na szczęście
          nieliczną , grupę przyjezdnych , którzy się nie potrafią zaaklimatyzować.
    • Gość: jajo Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.chello.pl 27.01.09, 20:58
      Proponuję zorganizować zbiorowy bojkot KDTów. Nie będzie handlu nie będzie
      kłótni, wyniosą się w 3 dni :-)
    • Gość: Jan Policja powinna przystapic do dziela IP: 79.191.40.* 27.01.09, 21:02
      i wyrzucić handlarzy, następnie jakaś firma z buldożerami na
      zlecenie miasta POWINNA USZKODZIĆ HALĘ (szpetną obrzydliwą
      prowizoryczną halę) ABY NIE DAŁO SIĘ DO NIEJ PONOWNIE WPROWADZIĆ!
      • Gość: wilqu69 Re: Policja powinna przystapic do dziela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 21:53
        Gdyby było ZOMO to Ratusz już by korzystał z ich usług bo tak się rozmawia z
        ludźmi w Warszawie .
        • unhappy Re: Policja powinna przystapic do dziela 27.01.09, 21:59
          Gość portalu: wilqu69 napisał(a):

> Gdyby było ZOMO to Ratusz już by korzystał z ich usług bo tak się rozmawia z
          > ludźmi w Warszawie .

A co ma do tego ZOMO? Jak się powinno rozmawiać z ludźmi w Warszawie? Są
          procedury, sąd, komornik. Ale ty chciałbyś tam jeszcze ZOMO?
          • Gość: wilqu69 Re: Policja powinna przystapic do dziela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 22:31
            To po to wybieramy władze samorządowe żeby z każdym problemem biegać do sądu -
            chyba nie . W W-wie innej drogi nie ma . Tu jesteśmy dla siebie nawzajem wrogami.
            • unhappy Re: Policja powinna przystapic do dziela 27.01.09, 23:16
              > To po to wybieramy władze samorządowe żeby z każdym problemem biegać do sądu -
              > chyba nie .

A masz jakieś potwierdzenie na dość rewolucyjną tezę że z KAŻDYM problemem
              trzeba lecieć do sądu? Sąd jest normalną drogą rozwiązywania takich sporów - bez
              znaczenia, że jedną ze stron sporu jest miasto. I z byciem wrogami nie ma to nic
              do rzeczy.
              • Gość: wilqu69 Re: Policja powinna przystapic do dziela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 00:03
                Pisząc z "każdym" miałem na myśli ten problem . Gdyby Ratusz realizował
                porozumienia i umowy swoich poprzedników (od 1999) i wykonywał uchwały Rady
                Warszawy to nie trzeba by było teraz biegać po (miejskich) niezależnych sądach .
                A jeśli miasto przegra i będzie musiało wypłacić zasądzoną karę to kto za to
                zapłaci ? Urzędnicy z własnej kieszeni?
                • unhappy Re: Policja powinna przystapic do dziela 28.01.09, 00:49
                  Czyli jednak nie z każdym :)

Nie wiem jaki status ma takie porozumienie czy umowa i czy można ją wyegzekwować
                  sądownie. Sprawa może być wątpliwa skoro ratusz tak śmiało prze do przejęcia tej
                  działki.

Jeśli miasto przegra? Jeśli przegra to zapłaci i z tego wyborcy ich rozliczą.
                  Tak to działa i nie może działać inaczej - na piękne oczy, chęć dorobienia się,
                  "a bo ZT dostały za darmo" czy inne równie wzruszające powody nie mają póki co
                  statusu prawomocnych wyroków sądu które można egzekwować nawet siłą.
                • Gość: sąsiad Re: Policja powinna przystapic do dziela IP: *.subscribers.sferia.net 28.01.09, 21:08
                  Miasto - zapłaci z kieszeni podatników , czyli nas WARSZAWIAKÓW.
                  Pani Prezydent i jej parobkowie mają to gdziś. To nie ich kasa...
        • Gość: balbin Re: Policja powinna przystapic do dziela IP: *.acn.waw.pl 28.01.09, 06:17
          czasem to zomo by sie przydalo oj przydalo..

kazdy pamieta stragany z pod palacu dobrych 10 lat temu+
          problemy ze stadionem
          teraz przekupki/cy z KDT...

Precz z centrum miasta z takim handlem w takich warunkach, zbudujcie sobie jakas
          hale w markach broniszach czy innym wygwizdowie, i tam sobie mozecie handlowac
          nawet 24/7.
          A jak Was stac to sobie wybudujcie lub wynajmicie cos w centrum miasta ale po
          cenach rynkowych..zadnych znizek bonusow, koniec z kielbasa wyborcza i obietnicami:>
          • Gość: sax Re: Policja powinna przystapic do dziela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 22:04
            ale jesteś tępy balbin. Tęskno ci za ZOMO??? Stać K.D.T. na wybudowanie w
            centrum miasta !!! Tylko ratusz zamiast przekazać teren pod budowę zgodnie z
            wcześniejszymi uzgodnieniami i umowami chce się Hanka dorobić po cichu... SPEC
            nie wypalił ale jak zapowiedziała będzie próbować nadal.
    • dr_avalanche Kupcem był Wokulski 27.01.09, 21:05
      To są handlarze. Dlaczego do jasnej cholery w mediach nikt tak o
      nich nie mówi? Jakaś durna odmiana politycznej poprawności czy co?
      • dorsai68 Wokulski, to akuat postać fikcyjna, a kupcami 27.01.09, 21:13
        to byli Bracia Jabłkowscy.
      • Gość: wilqu69 Re: Kupcem był Wokulski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 21:17
        Dlatego że "handlarze" to nie po polsku . Tęsknota za PRL-em ? -wtedy też
        nazywano ludzi zajmujących się sprzedażą handlarzami lub spekulantami .
        • Gość: orient Re: Kupcem był Wokulski IP: *.ichf.edu.pl 28.01.09, 12:14
          Tobie wszystko się z PRL-em kojarzy? Handlarz to zwyczajna nazwa. Kierownik też.
          Nie od razu musisz zarządzającego budką z piwem nazywać dyrektorem tak jak i
          właściciela stolika ze skarpetkami kupcem. Przed wojną wyróżniano grupy
          zajmujące się handlem:
          -handlarz naręczny (handlował towarem z ręki albo np. z walizki uwieszonej na szyi)
          -handlarz kramarski (co logiczne - posiadał kram)
          -handlarz sklepowy - w sklepie
          -kupiec - zwykle sam towaru rękami nie dotykał. Swoista arystokracja.
          Bylo pare innych podgrup -zwykle powiązanych ze specyfiką towaru którym handlowali.
          Niby czemu nazywać właścicieli kramów, bo jak inaczej nazwać stoiska w KDT mamy
          nazywać kupcami? To że ty masz braki językowe nie świadczy, że ma je każdy inny.
          • autotaks Re: Kupcem był Wokulski 28.01.09, 12:37
            bo większosć z nich towaru rękami nie dotyka mają od tego
            pracowników którym za to płaca, oni tylko zarabiają na swojej
            obrotności której wielu krzykaczom tutaj poprostu brakuje.
            Ja tez jestem kupcem, kupuje tanio i sprzedaje drożej zarabiajac na
            tym, zarabiam ja jak i moi pracownicy. I jestem arystokracją bo
            zarabiam dziennie tyle ile przecietny Polak w miesiąc. Aha i nie mam
            nic wspólnego z KDT.
            • Gość: orient Re: Kupcem był Wokulski IP: *.ichf.edu.pl 28.01.09, 13:41
              Sam pan udowadnia, tym postem, że z arystokracją ma pan tyle wspólnego co z
              fizyką kwantową. Wysokość zarobków nie wystarczają do zostania kupcem potrzebne
              są i zalety charakteru których najwyraźniej panu brakuje. Wszystko co pan sobą
              reprezentuje to mentalność handlarsko-dresiarska podszyta pogardą do ludzi
              gorzej uposażonych.
      • autotaks Re: Kupcem był Wokulski 28.01.09, 12:32
        dr_avalanche napisał:

> To są handlarze. Dlaczego do jasnej cholery w mediach nikt tak o
        > nich nie mówi? Jakaś durna odmiana politycznej poprawności czy co?

to ja poprosze definicję kupca panie doktorze heheheh
    • dorsai68 Postawić wokół blaszaka płot, 27.01.09, 21:11
      postawić kilku ocroniarzy, dać napis "teren budowy, wstęp wzbroniony". Wejścia do hali oplombować policyjną plobą i każde jej naruszenie traktować jako włamanie.
      Szybko poczują, że zmiana postawy wobec ratusza i mieszkańców Warszawy wyjdzie im na zdrowie.
      • Gość: sax Re: Postawić wokół blaszaka płot, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 22:16
        życzę ci żeby do twojego domu czy mieszkania weszła policja i oplombowała ci
        chatę. Mamy pełne prawa do funkcjonowania w tym miejscu. Od 1999 roku załatwiamy
        sprawę budowy docelowego obiektu którym wszyscy łącznie z ratuszem się
        zachwycają. To że zobaczyli możliwość dorobienia się na tym miejscy urzędnicy
        kosztem handlarzy o tym nikt nie mówi. Mamy umowy, pieniądze i projekt ze
        wszystkimi pozwoleniami ale od czasu objęcia ratusza przez PO zakończyły się
        wszystkie rozmowy. Chcą nas wyrzucić łamiąc wszystkie wcześniejsze umowy. A
        przecież ciągłość władzy obowiązuje!!! Wszyscy Warszawscy Radni łącznie z
        niezależnymi popierają nasze stanowisko-wszyscy oprócz POpaprańców.
    • Gość: jood Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.md4.pl 27.01.09, 21:19
      Czy ktos wie, w jaki sposób miasto argumentuje wycofanie się z obietnicy sprzedaży działki na Placu Defilad?
      • Gość: wilqu69 Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 21:44
        Nie sprzedaży tylko dzierżawy a powodem jest "nie bo nie" . Tak się traktuje
        zwykłych ludzi.
        • Gość: balbin Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.acn.waw.pl 28.01.09, 06:20
          zaplaccie ze teran normalna rynkowa cena wybudujcie cos normalnego zadnej
          kolejnej prowizorki na 10 lat i mozecie sobie handlowac.

a w sprawie rozliczenia z obietnic-zwroccie sie do tych co Wam to obiecali...
          • Gość: sax Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 22:29
            no właśnie to robimy!!! żądamy dotrzymania obietnic. A tak w ogóle słyszałeś o
            ciągłości władzy? chyba nie. Chcemy wydzierżawić normalnie bo to my
            doprowadziliśmy do powstania tej działki. Doszło do porozumienia za naszym
            pośrednictwem między ZDM, ZTP I PKP i stąd powstała działka o pow. 5800 m2.
            którą ratusz jest nam zobowiązany przekazać. Ale ponieważ jest to jedyny skrawek
            Placu względem którego nie ma żadnych roszczeń to PO zwęszyło interes-nie dla
            miasta tylko swój własny.
            • Gość: Właściciel działki Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: 84.38.25.* 29.01.09, 04:33
              No to możecie zapomniec o tej działce ;)
              Jeżeli ta działka ma 5800 to sobie policz ile jest warta na wolnym rynku minimum
              150.000.000 PLN Macie tyle???
              Gdzieś wyczytałem że macie płacic do miasta 5 mln rocznie za dzierżawę...
              Śmiech....
              Prosty rachunek Było napisane że jest was ok 2000 sklepikarzy???
              No to 5 mln podzielone na 2000 i na 12 miesięcy żartujesz HEHEHEHe
        • Gość: sąsiad Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.subscribers.sferia.net 28.01.09, 20:29
          Poleciał prezydent SOPOTU , poleci prezydent WARSZAWY to ta sama krew
          TYLKO RYBA NIE BIERZE !!!
          • Gość: KAMELEON Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.subscribers.sferia.net 28.01.09, 20:34
            JAK MOŻNA ZAPŁACIĆ ZA GRUNT , KTÓRY JUŻ JEST PEWNIE SPRZEDANY PO
            CICHU, BEZ ROZGŁOSU. ALE JESZCZE NIKT O TYM NIE WIE, NO PRAWIE NIKT.
            TEN Z SOPOTU DZIAŁAŁ 10 LAT A ONA DOPIERO DWA LATA , WIĘC MA POLE DO
            POPISU NA PARĘ LAT...
      • unhappy Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad 27.01.09, 22:07
        Gość portalu: jood napisał(a):

> Czy ktos wie, w jaki sposób miasto argumentuje wycofanie się z obietnicy sprzed
        > aży działki na Placu Defilad?

No właśnie to jest bardzo ciekawe jaką moc prawną dzisiaj ma taka uchwała - bo
        to może nieco zmieniać postać rzeczy.
      • Gość: sąsiad Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.subscribers.sferia.net 28.01.09, 20:26
        jak byś dostał walizkę pieniędzy pod stołem to też byś się wycofał!
    • Gość: wilqu69 Kultura z GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 21:35
      Zastanawia mnie czy grupa która wpisuje swoje opinie na tym forum to
      reprezentatywna grupa czytelników Gazety Wyborczej? Gratuluję kultury wypowiedzi
      co niektórym . Trochę nad sobą popracujcie to może dorównacie "handlarzom" .
      I jak to się stało że wyproszono z
      zebrania wszystkich dziennikarzy oprócz dziennikarza z GW ?
      • Gość: G. Lisicki Re: Kultura z GW IP: *.agora.pl 28.01.09, 11:57
        Zbunkrowałem się.
        • Gość: wilqu69 Re: Kultura z GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 23:46
          Skoro tak to trzeba było zamieścić wszystkie podsłuchane argumenty a nie tylko
          te które pasują Gazecie... Gratuluję wygranej.
    • Gość: zz Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 21:53
      Miasto nie argumentuje, bo nie musi. Rada Warszawy robi to co chce prezydent a
      raczej jej zastępcy. Ratusz robi to co chce i nie bardzo martwi się o jakieś tam
      "stare umowy" i przedwyborcze obietnice. Co innego się robi, gdy walczy się o
      władzę a co innego, gdy się władzę ma. Platforma ma władze w państwie i w
      Warszawie i robi z tej władzy użytek jedynie w swoim interesie. Interesem
      urzędników wybranych w ustawianych konkursach jest zrobić coś dla siebie podczas
      tej kadencji, bo drugiej może nie być. Ja też nie lubię widoku tych bud, ale co
      za różnica czy będziemy oglądać dom handlowy zbudowany przez MPRO czy przez tych
      co siedzą teraz w blaszaku? Najważniejsze żeby był ładny. Skoro miasto chce
      odkupić projekt od kupców - to znaczy, że jest dobry i powstanie tam coś
      dokładnie takiego samego. Miasto wygra, bo ma władzę i to nie tylko w mieście.
      Kiedy Gazeta wytknęła ustawianie konkursów, to po prostu zmieniono prawo i to by
      było na tyle.
      • Gość: sax Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 22:37
        masz rację. Nawet NIK już wydał stosowny raport odnośnie rządów PO w stolicy i
        ustawek jakie robi hanna gronkiewicz-waltz. Chce być lepsza od swojego bankowego
        kolesia (razem współpracowali) który sprzedał kilka lat temu Domy Centrum.
    • Gość: XXX Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.chello.pl 27.01.09, 21:56
      każdy rząd ratuje miejsca pracy (np.Japonia 17,5mld euro pomocy
      przediębiorcom), a u nas HGW chce wyrzucić 2000 osób na bruk?
      • unhappy Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad 27.01.09, 22:02
        Gość portalu: XXX napisał(a):

> każdy rząd ratuje miejsca pracy (np.Japonia 17,5mld euro pomocy
        > przediębiorcom), a u nas HGW chce wyrzucić 2000 osób na bruk?

Ależ nikt ich nie wyrzuca na bruk. Po prostu mają opuścić nie swój teren. Tam
        handel się skończył, trzeba się przenieść gdzie indziej. A że to było dobre
        miejsce i wielu handlarzy sobie nie poradzi gdzie indziej? To akurat normalne
        zjawisko.
        • acolita Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad 27.01.09, 22:15
          A ja tam kupuję, mieszkam w Warszawie, płacę podatki! mam dosyć wszędobylskich
          banków i od kolejnego wieżowca z biurami wolę w centrum miasta dom towarowy w
          którym będę mogła zrobić zakupy! I nie chcę w tym celu jechać za miasto w
          GIGANTYCZNYCH korkach na które nikt nic nie może poradzić! i nie wierzę że
          kiedykolwiek poradzi. Denerwuje mnie dyktat Centrów Handlowych w stylu Złotych
          Tarasów. Nie stać mnie na zakupy w połowie sklepów które tam są.
          A halę faktycznie powinno zastąpić coś bardziej efektownego.
          Nie chę żeby wszędzie był Nowy Świat! Starówka jest wizytówką stolicy i niech
          tak pozostanie.
          • unhappy Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad 27.01.09, 22:25
            acolita napisała:

> A ja tam kupuję, mieszkam w Warszawie, płacę podatki! mam dosyć wszędobylskich
            > banków i od kolejnego wieżowca z biurami wolę w centrum miasta dom towarowy w
            > którym będę mogła zrobić zakupy! I nie chcę w tym celu jechać za miasto w
            > GIGANTYCZNYCH korkach na które nikt nic nie może poradzić! i nie wierzę że
            > kiedykolwiek poradzi.

Ależ możesz woleć ale twoja wola nie stanowi prawa.
            • Gość: sly Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 22:49
              jasne że stanowi jako mieszkaniec warszawy ma prawo głosu w tej sprawie!!! to
              jest demokracja właśnie. A co do tego prawa to ten konflikt rozwiąże sąd.
              Zobaczymy kto ma rację!!!
              • unhappy Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad 29.01.09, 00:21
                Gość portalu: sly napisał(a):

> jasne że stanowi jako mieszkaniec warszawy ma prawo głosu w tej sprawie!!! to
                > jest demokracja właśnie. A co do tego prawa to ten konflikt rozwiąże sąd.
                > Zobaczymy kto ma rację!!!

Dobrze - pobijemy trochę piany. Nie zrozumiałeś co napisałem. A leciało to tak:

"Ależ możesz woleć ale twoja wola nie stanowi prawa."

A twoja odpowiedź:

"jasne że stanowi jako mieszkaniec warszawy ma prawo głosu w tej sprawie"

Jeszcze raz: mieć w jakiejś sprawie prawo głosu (trudno nie mieć) nie oznacza,
                że ten głos będzie obowiązującym prawem. Mogę ci tą banalnie prostą kwestię
                próbować jeszcze prościej wytłumaczyć jak będziesz chciał.
          • Gość: gośc Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: 84.38.25.* 29.01.09, 04:40
            No i włąśnie o to chodzi jak kogoś nie stac na mieszkanie w centrum stolicy to
            niech się przeprowadzi i koniec.
        • palim.psest Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad 28.01.09, 13:51
          nie na bruk, tylko do hali gwardii, to niedaleko. cześć handlarzy sie tam zmieści
          • Gość: sax Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 23:01
            a co z resztą??? dlaczego Hala Gwardii skoro umowy i uchwały dotyczą Pl.
            Defilad. Dziel i rządź- to metody rządu PO. Skłócić środowisko tak jak na
            Stadionie X-lecia. Jedni chcieli dworzec główny ,drudzy Targówek a jeszcze inni
            Marywilską. PO obiecało wszystkim to co chcieli-ci się wynieśli a teraz ratusz
            mówi:Targówek-NIE , Główny-NIE , Marywilska-najpierw musicie wygrać przetarg!!!
            Oczywiście w trakcie skłócili wszystkie trzy grupy żeby nie było jedności. Mają
            stanąć do przetargu który już podobno wygrał pan Ptak z Łodzi bo to sponsor PO.
            Już nawet jego ludzie decydują w ratuszu o przebiegu dróg oczywiście jako
            zaufani doradcy!!!
        • Gość: sąsiad Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.subscribers.sferia.net 28.01.09, 22:26
          Zjawisko normalne w POLSCE i tylko w POLSCE , bo w żadnym
          cywilizowanym państwie takie metody nie mają miejsca . Każdy
          NORMALNY rząd stara się pomóc swoim przedsiębiorcom a nawet ich
          dofinansować a u nas w dobie kryzysu gospodarczego PANI PREZYDENT
          chce pozbawić kilka tysięcy ludzi miejsc pracy a ok. 700
          przedsiębiorców puścić z torbami nie martwiąc się o ich rodziny i z
          czego będą żyć i spłacać kredyty , (bo kto ich teraz nie ma ).
          Taka pani prezydent powinna pomyśleć nie tylko o sobie i swojej d..
          ale o ratowaniu POLSKIEJ PRZEDSIĘBIORCZOŚCI !!!
      • xs550 Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad 28.01.09, 03:09

> każdy rząd ratuje miejsca pracy (np.Japonia 17,5mld euro pomocy
        > przediębiorcom), a u nas HGW chce wyrzucić 2000 osób na bruk?

A to ratusz ma teraz zatrudniac handlarzy? I pewnie im placic z budzetu (czyt: z podatkow placonych przez obywateli tego miasta)?
      • Gość: proboszcz Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.pragapld.waw.pl 28.01.09, 08:30
        Nikt nikogo na buruk nie wyrzuca. Ci Panstwo wydzierzawili od miasta
        grunt na prowadzenie dzialalnosci. Wydzierzawili go na 3 lata. Taka
        byla umowa. Potem miasto zgodzilo sie jeszcze ta umowe przedluzyc,
        chociaz nie musialo. Ale przedluzona umowa skonczyla sie z koncem
        2008 roku. W zwiazku z tym jest oczywiste, ze handlarze z KDT
        powinni opuscic teren. Sa w IDENTYCZNEJ sytuacji jak inni
        przedsiebiorcy ktorzy wynajmuja lokale czy dzierzawia grunty - kiedy
        konczy sie umowa, trzeba sie przeniesc w inne miejsce. I tyle.
        Nikt ich z pracy nie wyrzuca - musza przeniesc swoja dzialalnosc w
        inne miejsce i tyle.
        • Gość: sax Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 23:12
          nie masz pojęcia o czym piszesz. O trzech latach "mówi" Ustawa 777 a umowa która
          została zawarta "mówi" iż handlowcy opuszcza obecny obiekt w momencie przenosin
          do nowo wybudowanego obiektu na Pl.Defilad. Mamy pozwolenia i projekt, pieniądze
          i zdolność kredytową ale miasto łamie dotychczasowe umowy. Daje nam pośrednika
          MPRO które miałoby z naszego projektu i pieniędzy wybudować nowy obiekt.
          Oczywiście pod warunkiem że w trakcie trwania inwestycji spółka MPRO nie
          zostanie sprywatyzowana!!!!! Teraz już wiesz o co chodzi w tym sporze i kto ma
          rację...
      • Gość: sax Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 22:40
        w imię "miłości" "by żyło się lepiej" ...A czy ktoś widział aktualne badania
        psychiatryczne wiceprezydenta jakubiaka??? Nie sądzę.
    • Gość: Varsawianista Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.chello.pl 27.01.09, 21:58
      Z tego co wiem, to budynek kupców był całkiem niezły i podobno
      zebrali pieniądze na budowę, to w zasadzie czemu to sprzedawać obcym
      jak można Polakom?
      • Gość: jacko Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.chello.pl 27.01.09, 23:17
        oni nie chcą niczego stawiać, im zależy na utrzymaniu status quo czyli obecnego syfu.
        • Gość: sax Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 23:15
          nie masz pojęcia o czym piszesz. Nie po to głąbie wydaliśmy prawie 6 mil. zł. na
          projekt i pozwolenia żeby nie zrealizować tej nowej inwestycji. Mamy pieniądze i
          zdolność kredytową!!!
      • Gość: proboszcz Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.pragapld.waw.pl 28.01.09, 08:34
        Wlasnie o to chodzi ze nie zebrali pieniedzy. Pozatym dlaczego
        wlasnie oni mieliby dostac na preferencyjnych warunkach
        najatrakcyjniejszy grunt w miescie? W czym sa lepsi od innych?
        Bo chyba fakt ze wiele lat temu samowolnie i wbrew prawy zajeli te
        tereny ich do tego nie upowaznia?
        • Gość: sąsiad Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.subscribers.sferia.net 28.01.09, 22:36
          Najgorzej jak jakiś BARAN pisze o czymś o czym nie ma pojęcia.
          Zebrali , nie zebrali - widocznie jesteś w czarnej d.... !!!
        • Gość: wilqu69 Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 23:57
          Inni też niech się zorganizują i niech żądają od miasta terenu pod inwestycje i
          niech budują nawet i na pl.Defilad . Ja nikomu nie żałuję i nie cieszy mnie że
          sąsiadowi "krowa zdechła".
      • palim.psest Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad 28.01.09, 13:55
        sprzedawać. no właśnie tu tkwi szkopuł. bo handlarze z blaszaka nie chcą kupić
        ziemi, oni chcą ja dostać od miasta. a dlaczego mają dostać? niech kupią za
        kilkadziesiat milionów
    • Gość: real warszawiak [...] IP: *.chello.pl 27.01.09, 22:09
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • acolita Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad 27.01.09, 22:17
        jak Ty się wyrażasz? czytałeś to? wstydź się prawdziwy warszawiaku
    • Gość: wkurzony Won! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 22:17
      I przestańcie w końcu pisać o "kupcach", to są zwykli straganiarze.
    • Gość: XXX Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.chello.pl 27.01.09, 22:25
      pod artykułem o "ustawianych konkursach miasta" nie można dodawać
      komentarzy-czyżby strach przed druzgocącą krytyką???
      • unhappy Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad 27.01.09, 22:29

> pod artykułem o "ustawianych konkursach miasta" nie można dodawać
        > komentarzy-czyżby strach przed druzgocącą krytyką???

Tak, to na pewno spisek.
        • Gość: gosa Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 23:00
          unhappy napisał:

> Gość portalu: XXX napisał(a):
          >
          > > pod artykułem o "ustawianych konkursach miasta" nie można dodawać
          > > komentarzy-czyżby strach przed druzgocącą krytyką???
          >
          > Tak, to na pewno spisek.

Unhappy ma rację, ja też uwielbiam te wszystkie teorie spiskowe. i dam inny
          przykład: błąd w tekście w wyborczej o prywatyzacji specu za 500 tys. powtórzony
          dwa dni później w dokumencie nad którym głosowano na radzie warszawy.
      • Gość: sąsiad Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.subscribers.sferia.net 28.01.09, 22:42
        bo wszystkie są ustawione !!!
        To jak może odbyć się przetarg na teren dla KUPCÓW , on jest z góry
        przez nich przegrany . Pewnie wygra go AGORA !!!
    • Gość: wawaak Nawet polskiego nie znają. Prezydentowa to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 22:39
      żona prezydenta. A Gronkiewicz-Waltz to pani prezydent.
    • Gość: kdt syf wynocha ubeckie szuje IP: *.aster.pl 27.01.09, 22:40
      działki w centrum za damski h się zachciało
      • Gość: wilqu69 Re: wynocha ubeckie szuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 23:26
        Złote Tarasy nie miały problemu z dostaniem działki ZA DARMO , na Legię też się
        zrzucimy 500 mln. itd. itd. a jak wydzierżawić ludziom ZA PIENIĄDZE, po to żeby
        się mogli dorabiać, to larum...?
        • unhappy Re: wynocha ubeckie szuje 27.01.09, 23:37
          Gość portalu: wilqu69 napisał(a):

> Złote Tarasy nie miały problemu z dostaniem działki ZA DARMO , na Legię też się
          > zrzucimy 500 mln. itd. itd. a jak wydzierżawić ludziom ZA PIENIĄDZE, po to żeby
          > się mogli dorabiać, to larum...?

Czyli co? Wszystkim dajemy za darmo bo ZT dostały za darmo i dopłacamy do Legii?
          Jakie kryterium? Chęć dorobienia się? Dostanę działeczkę w atrakcyjnym punkcie
          żebym się dorobił?
          • Gość: piston Re: wynocha ubeckie szuje IP: *.aster.pl 28.01.09, 01:24
            TAK

wolę złote tarasy nawet z działką za darmo dla nich niż kdt z
            działką za którą by co oczywiście niemożliwe - zapłacili

więc won ubectwo pyskate
          • Gość: sax Re: wynocha ubeckie szuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 23:23
            a podarowałeś miastu w 1998 roku 30 tyś złotych tak jak my.??? Za darmo też nie
            chcemy. Zgodnie z uchwałami i umowami mamy ją dzierżawić..
            • unhappy Re: wynocha ubeckie szuje 29.01.09, 13:05

> a podarowałeś miastu w 1998 roku 30 tyś złotych tak jak my.???

Ale jaki był tytuł tej wpłaty?
          • Gość: wilqu69 Re: wynocha ubeckie szuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 00:02
            Tak właśnie po do żebym się dorobił i wydawał w Polsce zarobione pieniądze a nie
            wyprowadzał ich do macierzystych spółek za granicą. Zazdrość nas niszczy - smutne.
        • Gość: proboszcz Re: wynocha ubeckie szuje IP: *.pragapld.waw.pl 28.01.09, 08:24
          Zlote Tarasy nie dostaly dzialki za darmo. Miasto wnioslo dzialke do
          spolki, a potem pozostali udzialowcy spolki odkupili od miasta jego
          udzialy (wynikajace z wniesienia dzialki) za grube miliony zlotych.
          • Gość: sax Re: wynocha ubeckie szuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 23:27
            no właśnie!!! a wiesz na czym polega wniesienie terenu aportem do spółki przez
            miasto.??? Nie masz pojęcia jakimi przepisami jest to obwarowane!!! I czy można
            ten teren komukolwiek potem sprzedać !?!
            • Gość: wiki Re: wynocha ubeckie szuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 00:13
              A kto wypłacił pieniądze spadkobiercom terenu na którym stoją ZT ?. Ile Miastu
              zostało ? Tak się kręci miejski biznes . Ile udziałów ma ITI w ZT ? O taką
              sprawiedliwość Ci chodzi?
          • Gość: gosa Re: wynocha ubeckie szuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 21:39
            Gość portalu: proboszcz napisał(a):

> Zlote Tarasy nie dostaly dzialki za darmo. Miasto wnioslo dzialke do
            > spolki, a potem pozostali udzialowcy spolki odkupili od miasta jego
            > udzialy (wynikajace z wniesienia dzialki) za grube miliony zlotych.

Czy na pewno? W dzisiejszym DZIENNIKU podają, że miasto chce sprzedać swoje
            udziały w ZT, podobnie jak sprywatyzować lokale komunalne na Ochocie jeszcze w
            tym roku. Ciekawa jestem czy sprzedadzą te ostatnie dotychczasowym najemcom, a
            może podnajemcom np. bankom. A i jeszcze jedno na 2010 zaplanowano prywatyzację
            MPRO, którą miasto wskazywało do niedawna jako inwestora dla inwestycji KDT.
    • Gość: jaja_warszawiak Wynocha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 22:40
      Do maximusa albo centrum mody w nadarzynie a nie w centrum stolicy
      wiochę robicie.
      • Gość: ss Re: Wynocha! IP: *.subscribers.sferia.net 28.01.09, 22:50
        majgorzej jak jakiś cham i burak podaje się za warszawiaka.

SAM SIĘ WYNOŚ DO SIEBIE NA WIOSKĘ !
    • Gość: manianawspolnej A JA chcę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 22:46
      żeby nie było tej wiochy w centrum!
    • Gość: zainteresowany Cala Warszawa rozbiera KDT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 22:54
      Proponuje umowic sie na ktorys z najblizszych weekendow i aby
      WSZYSCY ludzie zainteresowani stanem naszego miasta przybyli pod
      KDT. I tam zaczniemy rozbierac te goowno. Kazdy musi odlupac chocby
      maly kawalek plastyko-blachy. I tak sie zakonczy ta hanba warszawska.

Chyba, zeby nas przyszlo malo, a straganiarzy duzo...
      • Gość: Jan Markery, Spraye ! tagi ! IP: 79.191.61.* 27.01.09, 23:23
        Markery , spraye do dzieła młodzieży ! To jest szpetna blaszana hala
        (Syberyjski hangar) napiszcie co sądzicie o tym jak hala niszczy
        wizerunek i estetykę STOLICY!
      • Gość: podżeganie do prze Re: Cala Warszawa rozbiera KDT IP: *.chello.pl 28.01.09, 10:56
        to jest karalne!!! co z moderatorem?podżeganie do przestępstwa jest
        karalne!!!
        • unhappy Re: Cala Warszawa rozbiera KDT 28.01.09, 11:58
          Gość portalu: podżeganie do prze napisał(a):

> to jest karalne!!! co z moderatorem?podżeganie do przestępstwa jest
          > karalne!!!

Co jest karalne? Do jakiego przestępstwa? Odłupanie sobie kawałka KDT na
          pamiątkę i zalanie w pleksi z tabliczką "Pamiątka indolencji władz Warszawy" to
          będzie przestępstwo? Ile może wynieść taka szkoda?
          • Gość: do unhappy Re: Cala Warszawa rozbiera KDT IP: *.chello.pl 29.01.09, 12:19
            już drugi dzień szanowny unhappy chyba nic nie robisz tylko
            szkalujesz KDT (także o 12 w nocy), albo masz takie smutne życie,
            albo jakiś interes w tym
            • unhappy Re: Cala Warszawa rozbiera KDT 29.01.09, 12:27
              Gość portalu: do unhappy napisał(a):

> już drugi dzień szanowny unhappy chyba nic nie robisz tylko
              > szkalujesz KDT (także o 12 w nocy)

Tak, teorie spiskowe rulez :D

Sprawdź sobie co pisałem w tym wątku.

>, albo masz takie smutne życie,
              > albo jakiś interes w tym

Mam w tym interes. Walcowa mi płaci za to :D
              • Gość: do unhappy Re: Cala Warszawa rozbiera KDT IP: *.chello.pl 29.01.09, 15:10
                i znów szybka odpowiedź-chłopie zrób coś pożytecznego, bo Ci życie
                ucieka, a i tak ta Twoja pisanina na nic się zda-karty już dawno
                rozdane :)
                • unhappy Re: Cala Warszawa rozbiera KDT 29.01.09, 19:49
                  Gość portalu: do unhappy napisał(a):

> i znów szybka odpowiedź

To źle czy dobrze?

> chłopie zrób coś pożytecznego, bo Ci życie
                  > ucieka, a i tak ta Twoja pisanina na nic się zda-karty już dawno
                  > rozdane :)

A skąd twoja "wiedza", że nie robię nic pożytecznego? Rozumiem, że moje zdanie w
                  dyskutowanych kwestiach ci się nie podoba ale zamiast uciekać się do
                  bezsensownych wycieczek dyskutuj na temat.

• Gość: kliki Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 23:30
      Blagam, sprzatnijcie to dziadostwo z centrum miasta. To wielki
      obciach i dramat architektoniczny
      • Gość: warszawiak Re: Kupcy chcą zostać na placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 23:33
        a co nie przypomina ci to obórki do której chodziłaś kiki doić swoje krówki.
        Wymazujesz to z pamięci i wszystko co ci się z tym kojarzy???
    • sselrats Kupcy chcą zostać na placu Defilad 28.01.09, 00:20
      Ach, fajnie bylo jak na Placu Defilad staly szczeki. Moze do tego
      jeszcze wroci...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka