maremarmar 23.02.09, 09:23 > Przybędzie dodatkowe przejście i przejazd dla cyklistów przez > jezdnię al. Schucha. Na razie trzeba tu korzystać z przejścia > podziemnego. Nareszcie! Generalnie bardzo dobre zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: VTEC Wydłużanie salonu miasta na Trakcie Królewskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 09:29 Ehh... Przydalby sie jeszcze jakis parking podziemny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vladi parking IP: *.acn.waw.pl 23.02.09, 10:04 teoretyznie powinien byc pod placem 3 krzyzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VTEC Re: parking IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 14:04 Zauwaz, ze w tym miescie prawie wszystko jest teoretycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kto to byl Schuch? IP: *.warszawa.mm.pl 23.02.09, 10:00 student z agory na umowe zlecenie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pszeszczep666 Re: Kto to byl Schuch? 23.02.09, 10:21 Musiał to być student erudyta i warsawianista, gdyż taka jest oryginalna pisownia tego nazwiska pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Chrystian_Szuch Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Kto to byl Schuch? 23.02.09, 12:38 Ale aleja jednak nazywa się "Szucha". Tak przyjęło się pisać, tak jest na tabliczkach. pl.wikipedia.org/wiki/Aleja_Jana_Christiana_Szucha_w_Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Wydłużanie salonu miasta na Trakcie Królewskim IP: 194.181.197.* 23.02.09, 09:55 Wszystko ładnie i pięknie. Ulica będzie piękna jak Nowy Świat czy choćby Marszałkowska. Tylko znów kobiety nie będą mogły spacerować po nowych chodnikach w butach na obcasie przez jakże bezmyślnie komponowaną miedzy płyty granitowe KOSTKĘ BRUKOWĄ. Może takie kompozycje ładnie wyglądają, ale krew mnie zalewa jak mam się przejść ul. Marszałkowską lub wyremontowanym Nowym Światem lub Krakowskiem Przedmieściem. A są to ulice chcące być deptakami i być chętnie odwiedzane w weekendy przez Warszawiaków i Warszawienki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Wydłużanie salonu miasta na Trakcie Królewski IP: *.tktelekom.pl 23.02.09, 10:00 Znakomicie! I żadnych parkingów, to ma być obszar dla spacerowiczów, rowerzystów, a jezdnie dla komunikacji publicznej z minimalnym ruchem samochodów. Dobrze byłoby jeszcze wyznaczyć pas autobusowo-rowerowy między Pl. Trzech Krzyży a Nowym Światem, żeby można było bezpiecznie cały Trakt Królewski przejechać rowerem;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Wydłużanie salonu miasta na Trakcie Królewski IP: *.acn.waw.pl 24.02.09, 17:17 tylko ciekawe kto tam,i po co,bedzie spacerowal w Warszawie przez 3/4(no powiedzmy,ze 2/3)roku pogoda zniecheca do spacerow,a nie ma tam nic ,ani nie bedzie,co mogloby przyciagac,poza spacerowaniem-szykuje sie nam kolejna martwa ulica Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Re: Wydłużanie salonu miasta na Trakcie Królewski 23.02.09, 10:14 dokladnie,ta kostka brukowa to sie pod dorożki nadaje a nie dla pieszych.Równy chodnik prosimy :) projekt z opisu jest świetny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm precz z kocimi łbami na chodnikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 13:09 "przez jakże bezmyślnie komponowaną miedzy płyty granitowe KOSTKĘ BRUKOWĄ" hehe, nie tylko kobietom w butach na wysokim obcasie to przeszkadza, mężczyznom chodzącym na całkiem płaskich podeszwach też. w końcu po to kładli nowy chodnik żeby było równo! ale nie w warszawie. chodniki wykłada się kocimi łbami, a zatoczki dla samochodów piękną, równą, drobną kostką! tak jest na marszałkowskiej, na trakcie królewskim. kto to wymyślił?? dlaczego?? po co?? rozumiem, że do miasta należy zniechęcać... czy to temu służy? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wydłużanie salonu miasta na Trakcie Królewski IP: *.security.pl 24.02.09, 22:24 Może wreszcie dziewczyny przestaną niszczyć nogi i będą chodzić w jakichś normalnych i wygodnych butach... w sumie nie byłoby źle. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacko a na pozostałych ulicach syf i malaria IP: *.u.itsa.pl 23.02.09, 10:32 Zmiany idą w dobrym kierunku ale tak długo jak na pozostałych ulicach miasta będzie syf to urządzanie kolejnych salonów miasta ma marginalny wpływ na jakość życia w naszym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też warszawiak Wydłużanie salonu miasta na Trakcie Królewskim IP: 193.200.216.* 23.02.09, 10:45 Jak robi to robić - proponuję ekran dźwiękochłonny wzdłuż Parku Łazienkowskiego. Ogólny huk aut z Alej jest już naprawdę dokuczliwy, a dokuczliwość ta szczególnie się nasila np. podczas koncertów fortepianowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s3p Fontanna na pl. na rozdrozu<a href="https://forum.gazeta.pl/" targe IP: 217.153.245.* 23.02.09, 11:08 Licze, ze planowany jest rowniez remont wspomnianej fontanny i jej okolic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Wydłużanie salonu miasta na Trakcie Królewskim IP: 212.106.21.* 23.02.09, 11:15 niech pięknieje nam stolica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dario gumy do żucia IP: *.warszawa.mm.pl 23.02.09, 11:29 dla mnie najgorszą plagą są gumy do żucia wypluwane przez idiotów na ulicę, potem piękne chodniki usiane są białymi a po jakimś czasie czarnymi plackami no niestety taka mentalność, brak kultury i ...nie wiem jak to nazwać, debilizm? sosy z kebaba to nic w porównaniu z tym chamstwem nie ma na to rady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznań Re: gumy do żucia IP: 195.205.251.* 23.02.09, 16:19 W Poznaniu w Starym Browarze widziałem faceta wypalającego gumy jakąś sprytną maszyną. Po prostu trzeba to zrobić i u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echo To jeszcze tylko Miodowa pozostała IP: *.171.95.110.static.crowley.pl 23.02.09, 11:44 A wtedy będzie można spacerować przez ponad 3km po ładnym trakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Wydłużanie salonu miasta na Trakcie Królewskim IP: *.halleracaffe.broadband.pl 23.02.09, 16:23 Wielkie brawa dla miasta! Aleje Ujazdowskie to jedna z najbardziej najładniejszych i jedncześnie najbardziej zaniedbana ulica w Warszawie. Cieszy przede wszystkim postawianie na dużą ilość zieleni i wywalenie z aleii samochodów. Mam nadzieję że wyrobią się z tym do 2012 i na Euro gotowe będzie cały, odświeżony Trakt Królewski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chavslayer Bez sensu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 16:51 Proponuje się nam deptak bez sklepów, ulicę bardziej martwą niż Krakowskie Przedmieście, same ambasady i ministerstwa. Efekt będzie taki że zaparkować będzie można tylko na drzewie! To wszystko to jest dla mnie totalny onanizm władz miasta, które chcą jak za komuny zrobić dobrze sobie i swojemu prestiżowi, a mieszkańcy czekają na bardziej sensowne inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper Wydłużanie salonu miasta na Trakcie Królewskim IP: *.ols.vectranet.pl 23.02.09, 18:35 Tak się zmienia oblicze Warszawy za rządów PO i Pani Gronkiewicz.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praha Re: Wydłużanie salonu miasta na Trakcie Królewski IP: *.aster.pl 23.02.09, 19:13 no będzie fajnie, że możliwe będzie ładniejsza wygląda aleja Ujazdowskie jak na Krakowskim Przedmieściu oby tak dalej remont na Alejach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Wydłużanie salonu miasta na Trakcie Królewskim IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.09, 19:29 Salonik strasznych mieszczan, bezużyteczne pomieszczenie bez życia, jak meble pokryte pokrowcami. Na Krakowskim Przedmieściu i Nowym Swiecie nie bywam - nie ma tam nic, co może tam przyciągnąć człowieka - parę absurdalnie drogich sklepów z trzema pseudoluksusowymi towarami na krzyż i nic więcej, żadnej porządnej knajpki, sztuczny skansen miejski. Aleje Ujazdowskie będą jeszcze gorsze... Wykładanie kostki brukowej odradzam, zwłaszcza pod URM, po co dostarczać demonstrantom darmowej amunicji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEB Znane są już oferty IP: *.chello.pl 23.02.09, 21:08 Kontrakt najprawdopodobniej dostanie firma Adrog (złożyła najkorzystniejszą ofertę). Miastu po raz kolejny uda się zapewne upiec dwie pieczenie na jednym ogniu: zyskuje dobrego wykonawcę (firma wykonywała znaczną część prac jako podwykonawca przy remoncie Krakowskiego Przedmieścia i spisała się nie najgorzej, poza tym najniższa oferta po raz kolejny była niższa od kosztorysu całej inwestycji o ponad 3 mln). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: Znane są już oferty IP: *.chello.pl 23.02.09, 21:16 A co będzie z przejściami podziemnymi koło Pl. Na Rozdrożu czy też do likwidacji jak przy Uniwersytecie? Wie ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icek Re: Znane są już oferty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.09, 02:03 mam nadzieję, że je zlikwidują, szlag mnie trafia jak po to, żeby przejść przez wąską w sumię jezdnię musze najpierw zejsc, a potem znow wejsc - i ewentualnie znow zejsc na trasę Ł Odpowiedz Link Zgłoś
dungeon.master Nie podświetlajcie drzew! 24.02.09, 00:51 Nie podświetlajcie żadnych drzew! W Warszawie zanieczyszczenie światłem i tak jest poważnym problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Nie podświetlajcie drzew! IP: *.security.pl 24.02.09, 22:22 A widziałeś kiedyś Paryż, NYC, Las Vegas, czy Tokio? ;-) Niepodświetlone drzewa są... w parku, albo w lesie. "Zanieczyszczenie światłem" - kupuję ten tekst anyway :) Odpowiedz Link Zgłoś
dungeon.master Re: Nie podświetlajcie drzew! 25.02.09, 20:50 > "Zanieczyszczenie światłem" - kupuję ten tekst anyway :) Skoro już kupiłeś ten tekst, to trochę sobie jeszcze poczytaj o tym zjawisku. Wpisz w google "zanieczyszczenie światłem" lub "light pollution". Zanieczyszczenie światłem sprawia, że widok rozgwieżdżonego nieba, który jest taką samą częścią naszej przyrody jak widok drzewa (niepodświetlonego), staje się niedostępny dla znacznej części ludzkości. Odpowiedz Link Zgłoś
ernest29 To wspaniały projekt. 24.02.09, 16:07 Jako mieszkaniec Traktu Królewskiego widzę konieczność remontu Alej Ujazdowskich aż do Łazienek. Są zaniedbane. Dwa piękne parki w centrum miasta to perełki, konieczy remont przejścia podziem,nego przy Rozbrat, zlikwidowanie gomułkowskiej budy z lodami tamże, konieczna budowa koło parku ujazdowskiego i przy łazienkach dwóch widocznych dla turystów eleganckich toalet . W tej chwili stoi toy toy przy Ujazdowie. To na poczatek. Tak trzymać Pani Prezydentowo Warszawy. Mikeszkaniec Traktu. Odpowiedz Link Zgłoś