Dodaj do ulubionych

Lokatorzy demonstrowali przed Sejmem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 19:23
Jak masz prywatną własność i masz czekać, aż łaskawie miasto wybuduje lokale
(co trwa latami) i wtedy ewentualnie możesz nią dysponować.He he he . Moi
sąsiedzi z mieszkań komunalnych jeżdżą nowymi toyotami i płacą grosze za
mieszkanie z zasobów komunalnych a spłacam kredyt za mieszkanie i ledwo wiąże
koniec z końcem. I suma sumarum w polsce najlepiej żyje się na koszt państwa,
mieszkania komunalne, zasiłki a ty człowieku jak jesteś nawiny to pracuj po 10
godzin na dobę i spłacaj kredyt. KOMUNALNI MAJĄ TYLKO ROSZCZENIA I NIC WIĘCEJ.
DOBRZE ŻE TO SIĘ WRESZCIE KOŃCZY!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: prima aprilis Lokatorzy demonstrowali przed Sejmem IP: *.acn.waw.pl 01.04.09, 19:23
      trzeba dać im nowe mieszkania w marmurach, zwlaszcza tym zalegającym
      z czynszem te stare juz zdemolowali, na koszt podatnikow a co
    • Gość: Enon Lokatorzy demonstrowali przed Sejmem IP: *.chello.pl 01.04.09, 19:49
      Bodajże od połowy lat 70' można było wykupywać mieszkania kwaterunkowe. I to
      za grosze. Na co czekali protestujący? Za bezmyślność się płaci. Często bardzo
      wysoką cenę.
      • Gość: BAH Re: Lokatorzy demonstrowali przed Sejmem IP: *.chello.pl 01.04.09, 22:37
        Gość portalu: Enon napisał(a):

> Bodajże od połowy lat 70' można było wykupywać mieszkania kwaterunkowe. I to
        > za grosze. Na co czekali protestujący? Za bezmyślność się płaci. Często bardzo
        > wysoką cenę.

Tak jak się zarabiało $30, to można było zaszaleć.
        Mieli przewidzieć UBekistan ?

Teraz paser handluje ludźmi.
    • Gość: szaraczek Lokatorzy demonstrowali przed Sejmem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 21:36
      Ciekawy jestem,czy wielki obrońca ciemnego ludu - Szewczyk, też
      pobiegł protestować.To jest jawna kpina z ludzkiego nieszczęścia,bo
      akurat uwierzę,że tego pana interesuje coś innego,niż bycie blisko
      władzy i stan własnego konta.Sądzę,że jednak mu się nie chciało
      pofatygować.Podobno na sesje i komisje też nie chodzi.
    • Gość: wyrzucona Lokatorzy demonstrowali przed Sejmem IP: *.aster.pl 01.04.09, 21:51
      Mój dom, w ktorym mieszkalam 40 lat został oddany spadkobiercom.
      Czynsz automatycznie 200% w góre. Po dwóch latach nas wszystkich
      sprzedali prywatnemu dev. (oczywiście nie polska firma). Ludzie
      przejrzyjcie na oczy! Za niedługą chwilę min. pół W-wy będzie
      należało do zachodnich firm. To ma byc nasza demokracja?
      Jestem za wyrównaniem krzywd historii, ale dlaczego to równanie
      odbywa się kosztem starych ludzi. Ja wzięłam kredyt, wyprowadziłam
      się na peryferie miasta. Ucze się od nowa życ. Moi starzy sąsiedzi
      nie mieli szans na kredyt (haha). W ciągu roku zmarły cztery osoby.
      Jedna 2 m-ce po przeprowadzki do małego mieszkanka córki+rodzina,
      jedna w szpitalu, jedna w domu opieki, Pewnie ze starości..... Aha,
      jeden facet zamieszkal na Centralnym (fakt, lubil wypic).
      I jeszcze jedno. Mieszkania w mojej kamienicy nie chcieli
      sprzedawac. A cd... czyta powyżej.
      Proszę o jedno. Nie rozumiesz co to znaczy zosatc sprzedany jak
      rzecz, to nie pisz dyrdymalów.
      Pytanie - co by się porobiło, jakby tak ktoś sprzedal prywaciarzowi
      całe schronisko psów na Paluchu? Ale byłby szum w medaich. Prawda? :)
      • Gość: kika Re: Lokatorzy demonstrowali przed Sejmem IP: *.compi.net.pl 01.04.09, 22:22
        wyrzucona, to bardzo smutne co piszesz :( niektórzy ludzie, zwłaszcza tacy jak
        powyżej ja-to-wziąłem-kredyt-a-inni-mieszkają-za-darmo widzą mogliby wykazać się
        większym zrozumieniem i empatią. jak się zaciąga kredyt to mieszkanie jest twoje
        (po tych 30 latach), nikt tobą nie handluje. mieszkańcy lokali komunalnych to
        zupełnie inna "beczka"! powinno brać się pod uwagę, że wielu takich ludzi nie
        może wziąć kredytu, tak jak piszesz: są po prostu za leciwi. smutno się robi
        czytając takie artykuły :(
        • Gość: wredny Re: Lokatorzy demonstrowali przed Sejmem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 22:44
          kupiłem kamienicę z wynajmowanymi lokalami, na kredyt - taki pomysł na życie i
          zarabianie na życie - nie kupiłem żadnych lokatorów i nie zmuszam ich do
          mieszkania u mnie - wręcz przeciwnie oferuję 50 tysi za lokal żeby się wynieśli
          - tyle warte są ich układy za komuny - więcej nie zaplacę bo bym się na siebie
          samego zrzygał. lokatorzy płacą 11 zł za m2 (albo i nie) - nawet w akademiku w
          94 płaciłem drożej. łżą w sprawie ilości zamieszkiwanych osób, zużycie wody dwa
          razy większe niż ryczałt w spóldzielni bo darmowy. 1/3 z nich uważa że nie ma ze
          mną umowy i ma mnie gdzieś - czekam na takie stwierdzenie na piśmie żeby się z
          nimi pożegnać. empatia?
    • Gość: Moko Lokatorzy demonstrowali przed Sejmem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 03:40
      Denerwuje mnie takie uogólnianie i wrzucanie wszystkich "komunalnych" lokatorów
      do jednego worka: bogacze, menele, właściciele drogich aut, roszczeniowi itp.
      Spójrzcie na siebie rzekomi "właściciele" rzekomo "zagrabionych" kamienic
      rzekomym dekretem Bieruta. Albo rzekomi "spadkobiercy", nierzadko z napływu.

Jakoś znani mi ludzie, którzy nie mają wykupionych mieszkań nie potwierdzają
      tych zarzutów. Płacą wysoki czynsz (po 700-800 PLN za ok. 50 metrowe rudery).
      Poza tym nierzadko są absolwentami dobrych państwowych uczelni i wykonują
      odpowiedzialne i prestiżowe zawody (czym "kamienicznicy" - "spadkobiercy" się
      nie mogą pochwalić). Nie wykupili mieszkań, bo ktoś bezprawnie wstrzymywał wykup
      a na mieszkanie na wolnym rynku ich nie stać. Za to sami remontują e mieszkania.
      Wykonują "grubsze" remonty, które w myśl przepisów powinna wykonać administracja
      (np. wymiana okien).

Niech kamienicznik spróbuje sobie kupić mieszkanie w Warszawie za nędzną pensję
      nauczyciela akademickiego albo lekarza. Albo niech wystąpi o kredyt- na pewno mu
      dadzą.

• Gość: wl Re: Lokatorzy demonstrowali przed Sejmem IP: *.acn.waw.pl 02.04.09, 09:14
        własność to własność, i tak te kamienice wrócą do prawowitych
        właścicieli już Polska przegrywa procesy z właścicielami. A jak ktoś
        wykonuje prestizowy zawód niech sobie wynajmie mieszkanie, po cenach
        rynkowych.
        • Gość: Moko Re: Lokatorzy demonstrowali przed Sejmem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 02:21
          Gość portalu: wl napisał(a):

> własność to własność, i tak te kamienice wrócą do prawowitych
          > właścicieli już Polska przegrywa procesy z właścicielami. A jak ktoś
          > wykonuje prestizowy zawód niech sobie wynajmie mieszkanie, po cenach
          > rynkowych.

CHYBA CIĘ OSTRO POGIĘŁO, DELIKATNIE MÓWIĄC..

JAK WYKŁADOWCA AKADEMICKI ALBO LEKARZ MA WYNAJĄĆ MIESZKANIE PO CENACH RYNKOWYCH
          ??? Z PENSJI 2000 PLN NA RĘKĘ??? SAM SPRÓBUJ.

JAK DOTĄD TO POLSKA NIE PRZEGRAŁA JESZCZE ŻADNEGO PROCESU W TEJ SPRAWI, WIĘC NIE
          PISZ FARMAZONÓW. JAK JESTEŚ TAKI MĄDRY TO PODAJ KONKRETY Z NUMEREM SPRAWY I
          SYGNATURĄ AKT.

POLSKA TO DOPIERO BĘDZIE PRZEGRYWAĆ PROCESY WYTOCZONE PRZEZ SPRZEDANYCH
          LOKATORÓW. HANDEL LUDŹMI JEST ZABRONIONY I TO JUŻ OD CZASÓW DEKOLONIZACJI.

A "PSEUDOSPADKOBIERCY" "PSEUDOWŁASCICIELI" SĄ Z NAPŁYWY I NIC IM SIĘ NIE NALEŻY.
          JAK CHCĄ ODZYSKAĆ TO NIECH ZAŁATWIĄ MIESZKANIA I ZWRÓCĄ KOSZTY REMONTÓW.

TO REMONTOWANIE KAMIENIC A POTEM ZWROTY TO PLAGA W WARSZAWIE. TAK BYŁO NA
          RACŁAWICKIEJ I NP. NA KOSZYKOWEJ 35.

STOP ROZKRADANIA WARSZAWSKICH NIERUCHOMOŚCI.
    • jan_dreptak Lokatorzy demonstrowali przed Sejmem 02.04.09, 09:55
      jednej rzeczy nie rozumiem, jak się komus nie podoba mieszkanie w
      prywatnej kamienicy to dlaczego nie pójdzie sobie mieszkać gdzieś
      indziej ??? trzymają go tam siłą pod lufą mauzera vzy jak ????

w ostatnich dwóch latach 600 tys ludzi wzieło kredyt i kupiło własne
      mieszkanie, i teraz nie tylko spłaca raty ale jeszcze płaci podatki
      na utrzymanie meneli z komunalki,

uczciwy człowiek mieszka u siebie, i tyle

• Gość: Moko Re: Lokatorzy demonstrowali przed Sejmem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 02:26
        jan_dreptak napisał:

> jednej rzeczy nie rozumiem, jak się komus nie podoba mieszkanie w
        > prywatnej kamienicy to dlaczego nie pójdzie sobie mieszkać gdzieś
        > indziej ??? trzymają go tam siłą pod lufą mauzera vzy jak ????
        >
        > w ostatnich dwóch latach 600 tys ludzi wzieło kredyt i kupiło własne
        > mieszkanie, i teraz nie tylko spłaca raty ale jeszcze płaci podatki
        > na utrzymanie meneli z komunalki,
        >
        > uczciwy człowiek mieszka u siebie, i tyle
        >

PO TREŚCI POSTU WIDAĆ JAKI POZIOM REPREZENTUJESZ. 'MENELE Z KOMUNAŁKI" - SAM
        JESTEŚ MENEL I TO W DODATKU OGRANICZONY, BO NIE ZAUWAŻASZ, ŻE W "KOMUNAŁKACH"
        -JAK TO NAZWAŁEŚ MIESZKAJĄ TE NORMALNI NIEPIJĄCY I WYKSZTAŁCENI LUDZIE. I WCALE
        NIKT ICH NIE UTRZYMUJE.

JAK KTOŚ PŁACI 1500 PLN CZYNSZU ZA 60 METRÓW W RUDERZE BEZ CW I Z GRZYBEM NA
        ŚCIANACH TO NA PEWNO JEST UTRZYMYWANY??? CHYBA CIĘ POGIĘŁO. ZATEM - JAK UWAŻASZ
        - ILE POWINIEN WYNOSIC CZYNSZ ZA TAKI LUKSUS??? MOŻE 5 000 ???

TYPOWE PODEJŚCIE NOWOBOGACKIEGO PAZERNEGO NAPŁYWU
    • majca1971 Lokatorzy demonstrowali przed Sejmem 02.04.09, 16:51
      Wypowiedzi, tych rzekomo "włascicieli" świadcza tylko o ich bardzo niskiej
      kulturze. Włsciciele przedwojenni, którym zabrano kamienice potrafili żyć z tych
      kamienic, wynajmując mieszkania przez długie lata najemcom. Nie było takiej
      pazerności jak teraz. I chamstwa jakim epatuja obecni kamienicznicy.
      W "komunałkach" w 70% mieszkaja osoby stare. Jest też spora liczba nieuczciwych
      którzy podnajmuja, niepłaca choc ich stać itp.
      Wszystko da sie załatwic, ale nie chamstwem. Miasto oddając kamienicę a
      lokatorami nowemu włascicielowi, powinno liczyć sie z tym ze kamienicznik nie
      bedzie chcial lokatorów. To jest tranzakcja wiazana.
      Miasto oddaje w imieniu prawa budynek i pozbywa się problemu lokali zastępczych.
      Kamienicznik odzyskuje budynek z "wkladem" któremu nie musi zapewnić lokali
      zastępczych.

Mnie jednak najbardziej dziwi cos innego: oddawanie przez miasto włascicielom
      budynków po kapitalnym remoncie, bez zadnych kosztów ze strony nowego
      właściciela. Na remont takiego domu tak na prawdę ida pieniądze z budżetu, czyli
      pieniądze obywateli.
      Mówienie w takim wypadku o tym ze się komuś należy bo mu to zabrano jest
      bezczelne. Należy mu się, ale niech zwróci koszt remontu, bądź odbudowy.
      Tak jest podobnie w kwestii Państwa Potockich, Branickich itp.
      Niech zwróca Polsce koszty konserwacji drogocennych obrazów, mebli, ksiązek itp.
      Argument że pieniadze ze sprzedaży biletów pokryły te koszty są śmieszne. Nie
      zdają sobie sprawy JAKI jest koszt utrzymania poszczególnych rzeczy w stanie
      używalnosci. Ciekawe z czego zapłacą za odpowiednia ochronę dóbr kultury
      narodowych. może z biletów? hahaha....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka