Dodaj do ulubionych

SP 222 i SP 234 przy ul. Esperanto

14.04.09, 17:54
Bardzo prosze rodzicow o opinie na temat SP 222 i SP 234. Nie wiem,
ktora wybrac dla mojego dziecka.
Wazne dla mnie beda tez opinie rodzicow trzecioklasitow, ktorych
obecni nauczyciele potencjalnie przejma klasy pierwsze.
Dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ryba12345 Re: SP 222 i SP 234 przy ul. Esperanto 21.04.09, 15:25
      znacznie lepsza pod każdym względem jest sp 222, przenosiłam
      dziecki, wraz z innymi rodzicami( 5 osób) po pierwszej klasie z 234
      do 222.
      moje młodsze dziecko też pójdzie do 222. nie jestem odosobniona w
      swojej opini, ta szkoła nie tylko uczy ale i wychowuje, ma
      wspaniałe grono pedagogiczne.
    • salome84 Re: SP 222 i SP 234 przy ul. Esperanto 06.03.14, 22:21
      Chętnie wyrażę swoja opinię o tej szkole. Otóż moje dziecko właśnie jest tam od pół roku i już mam dość. Chętnie ostrzegę innych rodziców przed ta szkołą...
      Moje dziecko chodzi do klasy sportowej, basen super, kadra od wfu- super i na tym koniec.
      Do prawie 1 września nie było wiadomo kto będzie nauczycielką klasy. Dzieci dostał salę (nie w pełni wymiarową)na 1 szym piętrze razem ze starszymi klasami. Przez to nie mogą dzieci wychodzić na przerwę z sali ( dzieci 6 i 7 letnie), z toalety korzystają w towarzystwie starszych klas. Świetlice mają w tejże sali codziennie do 14, potem schodzą do większej sali i mieszane są z innymi klasami. Obiady maja o 13.30 a 2 razy w tyg o 14.30(!). Przeważnie po ostatniej lekcji.
      W sali nie ma szafek na książki czy art, plastyczne jakie dzieci przyniosły z początkiem września. Dyrekcja obiecała na listopad, mamy marzec i już wiemy, że szafek wcale nie będzie (Pan od świetlicy przyniósł swój stolik z domu żeby pudełka poustawiać, a słynny dywanik kupił rodzic ). W klasie jest brudno, ostatnio dowiedziałam się, że nasza wychowawczyni zaczęła sprzątać. W szkole nie ma ŻADNYCH zajęć dodatkowych. Panie woźne bardzo nie miłe, krzyczą na dzieci z pierwszych klas. Dzieci chodzą do toalety po kilka osób, bo same się boją....NIE POLECAM. Dyrekcja nie reaguje na żadne sygnały ze strony rodziców. Nie dba, nie stara się.
      • dioblica Re: SP 222 i SP 234 przy ul. Esperanto 07.03.14, 10:34
        a to jest opinia o SP 222, czy SP 234?
        • salome84 Re: SP 222 i SP 234 przy ul. Esperanto 08.03.14, 23:12
          Pisałam o 234.
          • salome84 Re: SP 222 i SP 234 przy ul. Esperanto 19.03.14, 16:07
            Poza tym w szkole 234 w 1szej klasie za brak pracy domowej dzieci dostają jedynki. Nauczyciel nie ma nic do powiedzenia bo tak jest napisane w statucie szkoły. Dzieci mają regularne kartkówki niezapowiedziane.
            Jeżeli dziecko ma problem z adaptacją to ta szkoła nie pomoże. Pani wychowawczyni zabiera dzieci z szatni przez pierwszy miesiąc-dwa. Potem dzieci mają chodzić same. Rodzic nie może też wchodzić na górę żeby dziecko odprowadzić. U nas w klasie były regularne awantury z woźnymi i dyrektor o to wchodzenie.
            Prawo ważniejsze od dzieci....
            • anula-12345 Re: SP 222 i SP 234 przy ul. Esperanto 01.06.14, 01:13
              A czy wiecie cos na temat samowolnego wyjscia dzieci z zerowki ze szkoly 234 w tamtym tygodniu. Jak to sie stalo?
    • mokrasa Re: SP 222 i SP 234 przy ul. Esperanto 29.07.14, 09:15
      Wszystkie 3 nauczycielki, które miały w tym roku 3 klasy są bardzo ok i godne polecenia.
      Wogóle szkoła OK tylko wymagania duże i bez pomocy rodziców się nie obejdzie :)

zzz1.0 napisała:

> Bardzo prosze rodzicow o opinie na temat SP 222 i SP 234. Nie wiem,
      > ktora wybrac dla mojego dziecka.
      > Wazne dla mnie beda tez opinie rodzicow trzecioklasitow, ktorych
      > obecni nauczyciele potencjalnie przejma klasy pierwsze.
      > Dziekuje i pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka