Dodaj do ulubionych

Uwaga na ceny w IKEA! Nadaje sie do UOIKK

17.05.09, 23:46
Co sie dzieje gdy widzimy wielkimi cyframi cene 9,99 w centralnej czesci
kartki, a malymi cyferkami 14,99 gdzies na dole z boku? Myslimy, ze jest
promocja! Mamy racje, tylko, ze IKEA wymyslila sobie, ze nie jest to cena,
ktora zaplacimy przy kasie, gdyz cena, ktora zaplacimy przy kasie to cena
malutkimi cyferkami.
Ceny wielkimi literkami, to ceny dla tych, ktorzy sobie wyrobia karte
lojalnosciowa IKEA FAMILY (tzw pozyskiwanie danych osobowych, z ktorymi
wiadomo co sie potem dzieje).
Przy kasie placisz duzo, potem idziesz do reklamacji i tam sobie wyrabiasz
karte, na ktora pozniej mozesz sobie kupic produkty po cenach widocznych na
wywieszkach. Jak nie masz karty IKEA FAMILY, to musisz nosic okulary i zwracac
uwage na te malutkie ceny, pisane drobnym maczkiem (jakas 1/3 wielkosci cen
dla posiadaczy "karty lojalnosciowej" przewyzszajaca wartosc tez o ta 1/3)

Postawie tam swoja noge dopiero, az ktos napisze w tym watku, ze odpuscili
sobie z tym zaborem danych osobowych i wprowadzaniem w blad klientow piszac
wlasciwa cene nieproporcjonalna do ceny dla "elitarnego grona programu
lojalnosciowego IKEA FAMILY". W zaasdzie, to chyba sie na nich mocno
obrazilem, wiec nie postawie nogi do konca globalnego gospodarczego kryzysu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Szarangagajama spoko, spoko. IP: *.aster.pl 17.05.09, 23:59
      zmień okulary na mocniejsze. to raz.

dwa. co się burzysz jak przekupka na targu.

nie podoba się, to tam nie kupuj. nikt nie zmusza. kawy gratis też nie dostaniesz.
      • warzaw_bike_killerz Re: spoko, spoko. 18.05.09, 00:08
        Burze sie jak przekupka na targu, bo wlasnie takim targiem jest IKEA.
        Podchodzisz do faceta w gumniakach widzisz kapuche za 2 pln, kupujesz jedna, a
        on Ci kaze placic 4. Placisz mu 4 bez zajakniecia? Ja bym sie spytal dlaczego
        jest napisane 2 a musze zaplacic 4. Jakby mi odpowiedzial, ze te 2 to on
        wystawil, bo to cena dla stalych jego emerytek bazarowych, to myslisz, ze w
        ogole bym do niego podszedl?

Ja juz bede nosil mocniejsze okulary, ale polecam je zabrac wszystkim. Przed
        sklepem nie jest napisane - zaloz okulary i czytaj ceny pisane drobnym maczkiem
        - to one obowiazuja dla tych, co nie maja naszego "prestizowego programu
        zdobywania danych osobowych".
    • jan-w Re: Uwaga na ceny w IKEA! Nadaje sie do UOIKK 18.05.09, 00:08
      Teraz rzuci się na ciebie sfora "zadowolonych użytkowników".
      • zadowolony_uzytkownik Re: Uwaga na ceny w IKEA! Nadaje sie do UOIKK 18.05.09, 09:22
        ja tam jestem zadowolony z ikei.
        to wspaniała firma w której kupisz dobre meble i smacznego łososia
        najlepszy stosunek jakości do ceny na polskim rynku.

naprawdę na karktach z cenami nie było żadnych gwiazdek?
    • Gość: Ania Re: Uwaga na ceny w IKEA! Nadaje sie do UOIKK IP: *.aster.pl 18.05.09, 01:28
      Nie chodzę do IKE-i, ale dobrze wiedzieć.
      Nie stawiaj tam obu nóg - pewnie lepiej na tym wyjdziesz.
    • uzman Re: Uwaga na ceny w IKEA! Nadaje sie do UOIKK 18.05.09, 08:50
      Jakkolwiek masz rację, to nie szkoda mi Ciebie, bo chodząc do IKEI
      popierasz gejostwo!
    • Gość: xx1 Re: Uwaga na ceny w IKEA! Nadaje sie do UOIKK IP: 212.87.2.* 18.05.09, 09:15
      Doprawdy nie mogę zrozumieć czym się zachwycają młodzi dynamiczni w tej Ikei.
      Kupa sosnowego badziewia pomalowanego na rażąco niebieskie kolory.
      Funkcjonalność mierna. Ale cóż, nie mieć w swoim 40-metrowym apartamencie czegoś
      z Ikei to po prostu niesamowicie zły smak. No i od razu wszyscy znajomi się od
      ciebie odwrócą, bo nie kupujesz w Ikei. Polecam wszystkim samodzielne myślenie i
      odrobinę zdrowego rozsądku.
      • zadowolony_uzytkownik Doprawdy nie mogę zrozumieć czemu 18.05.09, 09:27
        ludzie tak garną się na warszawski uniwersytet.
        przecież pracują tam same tłuczki, którym ciężkie jony przeżerają
        mózgi
      • metron1 Re: Uwaga na ceny w IKEA! Nadaje sie do UOIKK 01.06.09, 19:50
        Tylko w Polsce Ikea lansuje się jako eksluzywna sieć. W innych
        krajach meble z Ikei kupuje się do mieszkań na wynajem, kupują je
        ludzie których nie stać na inne meble
        To jest chłam w Polsce podniesiony do rangi luksusu,
        • blinski Re: Uwaga na ceny w IKEA! Nadaje sie do UOIKK 03.06.09, 14:05
          chyba mieszkamy w innych polskach. przecież meble z ikei są tańsze niż jakiejkolwiek polskiej marki - a te stuprocentowo polskie są na ogół tak brzydkie, że wstyd na nie patrzeć, a co dopiero mieć w mieszkaniu. dlatego też 'chłam' ów nie jest podniesiony do rangi luksusu, tylko uznawany z sklep z o najkorzystniejszej relacji jakości do ceny.
          • jan-w Re: Uwaga na ceny w IKEA! Nadaje sie do UOIKK 03.06.09, 14:15
            blinski napisał:
            > chyba mieszkamy w innych polskach. przecież meble z ikei są tańsze

Zdecydowanie żyjemy w innych rzeczywistościach nie tylko miastach. Meble w ikea
            są bezczelnie drogie zwłaszcza jeżeli weźmie się pod uwagę ich bardzo niską
            jakość i materiały z których są produkowane. Płyta paździerzowa (produkt z
            odpadów) oklejona folią. Nie można porównywać cen mebli drewnianych z odpadami z
            ikea. Te w ikea zresztą przecież też są w najlepszym wypadku polskiej produkcji.
            Meble drewniane sporadycznie spotykane w ikea mają ceny zabójcze. Znacznie
            taniej można kupić lepsze gdzie indziej. Sam właściciel ikea przyznał że polski
            oddział ma ceny wyższe niż szwedzki.
          • Gość: Ania Re: Uwaga na ceny w IKEA! Nadaje sie do UOIKK IP: *.aster.pl 03.06.09, 23:46
            Polskie meble są bardzo ładne.
            • Gość: stolarz Re: Uwaga na ceny w IKEA! Nadaje sie do UOIKK IP: *.mobile.playmobile.pl 04.06.09, 00:43
              Kostarykańskie meble są bardzo ładne.
              • Gość: Ania Re: Uwaga na ceny w IKEA! Nadaje sie do UOIKK IP: *.aster.pl 04.06.09, 20:52
                O tym nie wiem, a polskie mi się podobają.
    • sibeliuss Re: Uwaga na ceny w IKEA! Nadaje sie do UOIKK 18.05.09, 17:34
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28680&w=90115807&a=90115807
      • Gość: kixx Re: Uwaga na ceny w IKEA! Nadaje sie do UOIKK IP: *.acn.waw.pl 18.05.09, 17:42
        swietne forum...
        naprawde uzywasz Firrbiden Flower Lolita Lempicka ?
        • Gość: kixx Re: Uwaga na ceny w IKEA! Nadaje sie do UOIKK IP: *.acn.waw.pl 18.05.09, 17:43
          "fOrbidden flower" oczywiscie
          • sibeliuss Re: Uwaga na ceny w IKEA! Nadaje sie do UOIKK 18.05.09, 18:43
            Tak, co w tym dziwnego?
            • Gość: kixx Re: Uwaga na ceny w IKEA! Nadaje sie do UOIKK IP: *.acn.waw.pl 18.05.09, 19:43
              troche jednak dziwne
              Byc Moze jest bardziej trendy
    • pis_to_pic Cóż to IKEA 18.05.09, 19:38
      Faktem jest że robią trochę ludzi w konia. Ale taka IKEA jest. Począwszy od tego
      że duża cześć produktów jest przystosowana tylko do innych produktów z ich
      fabryki, poprzez funkcjonalne acz średniej jakości meble, do niewielkiej ilości
      dobrych produktów w straszliwie wysokiej cenie. Jeśli dopiero teraz to odkryłeś
      to przykro.
    • Gość: policzmyglosy półprawda niestety IP: *.chello.pl 30.05.09, 21:46
      właśnie wróciłem z Ikea, rozglądałem się i oczywiście zamówiłem sobie takę kartę
      IkeaFamily czy jak ją zwał. Co do meritum, skoro już piszesz to pisz całą
      prawdę, bo po pierwsze tylko niewielka grupa towarów jest w innej cenie dla
      posiadaczy tej karty (jakiś śmieszny ułamek, *naście produktów na cały sklep).
      A po drugie jeśli już taki produkt jest, to ogromnymi literami większymi niż ta
      Twoja cena jest napisane, że specjalna cena obowiązuje uczestników programu
      partnerskiego, a cena standardowa jest takich samych rozmiarów jak na innych
      produktach.

Ośmieszasz się tym swoim pieniactwem, owszem to jest promocja i chyba logiczne
      że jest po to by zachęcić klientów do ponownych zakupów, nie podoba Ci się albo
      masz obawy podawać swoje dane to nie bierzesz w niej udziału. I potem wchodzisz
      na forum wyładować swoje frustracje że inni korzystają a Ty nie.

Zasmucę Cię, wiele razy spotkasz się z sytuacją gdzie musisz podać swoje dane by
      skorzystać z grupy usług czy przywilejów.
    • Gość: roma Re: Uwaga na ceny w IKEA! Nadaje sie do UOIKK IP: *.aster.pl 31.05.09, 00:00
      Taka karta to może być pułapka na przyszłość.
      Na razie klient ma zniżkę na niektóre towary, ale po roku musi zapłacić za
      'obsługę karty' np. 70 czy 90 złotych,
      tak jak to ma miejsce w innych sieciach, np, Carrfour.

Moja znajoma ze Szwecji twierdzi, że stosunkowo niewielu Szwedów mebluje się w
      Ikea, bo to są sklepy poniżej pewnego poziomu jakości towarów. Tam co najwyżej
      można sobie kupować jakieś drobiazgi do nadania charakteru wnętrza, z
      pominięciem oczywiście badziewnych sztampowych 'obrazków' itp.
      • billy.the.kid Re: Uwaga na ceny w IKEA! Nadaje sie do UOIKK 04.06.09, 21:48
        ikea ma lepsze dossier niż osławiona esbecja z peerelu.
    • ritzy Zycie jest walka 05.06.09, 00:47
      Zwlaszcza w gospodarce rynkowej. To jest system dla bystrzakow. I
      wtedy wychodzisz z tych zmagan zwyciesko, jesli nalezysz do tej
      kategorii. Osobiscie nie krytykowalbym takiego stanu rzeczy.

Natomiast jeszcze slowo o IKEI. Sadze, ze jest to jeden z
      najuczciwszych, jesli nie NAJuczciwszy globalny supermarket. Jej
      zalozyciel i wlasciciel, nudny Skandynaw, jest czlowiekiem
      nadzwyczaj skromnym, oszczednym i wyznajacym w zyciu na codzien -
      prywatnie i w firmie - demokratyczne zasady. Zyczylbym sobie wiecej
      przedsiebiorstw tak przyjaznych konsumentowi jak IKEA.

Natomiast, prawda, w swiecie zachodnim sa nieco inaczej postrzegani
      niz u nas, jesli chodzi o "klase" swych produktow. Ale tez trzeba
      przyznac, ze nie ma u nich szwindli. Daja solidne gwarancje, bez
      zmruzenia oka przyjmuja zwroty, mnostwo czasteczek zamiennych w
      magazynach. I, ponadto, moge przywolac stare powiedzenie: "widzialy
      galy, co braly". A to co gały widza, jest tym, czym ich produkty
      faktycznie sa. Czyli, jako rzeklem - bez szwindli.

Uwazam za absurdalne przypuszczenia, ze kaza sobie w przyszlosci
      placic za karty IKEA Family ich obecnym posiadaczom. I nie slyszalem
      o przypadkach, aby dokonywali naduzyc z danymi osobowymi klientow.

Siostry i bracia Polacy, nie wszyscy w biznesie na swiecie sa
      zlodziejami, przekretasami i oszustami (jak to jest u nas)!!!
      • jan-w To IKEA walczy z klientami czy jest święta? 05.06.09, 09:30
        Wcale nie jest tak że ich towary są tym na co wyglądają.
        Przykład: Kupiłem drewniane pudełko do przechowywania chleba. Po rozpakowaniu
        okazało się że koszmarnie śmierdzi jakimiś preparatami chemicznymi. Wietrzyłem
        miesiąc na balkonie (loggia, bez dostępu deszczu. Po miesiącu nadal śmierdziało
        za to rozsypało się na osobne beleczki. Rzeczywiście przyjęli, ale musiałem w
        tym celu jechać aż do Janek. To zbyt ryzykowne miejsce na zakupy.
        Niestety ma swoich bezkrytycznych entuzjastów. Na innym forum ktoś się zachwyca:
        > ja jestem zadowolona bardzo.
        > kupiłam tam kuchnię trzy lata temu - takie lakierowane żółte fronty,
        > które niestety nie wytrzymały kontaktu ze zmywarką. wymieniałam
        > drzwi do zmywarki parę razy bez problemów
        To ma być jakość? Wymiana frontów mebli co kilka miesięcy? Kto ma czas i
        cierpliwość na takie zabawy.
        Trzeba pogodzić się z faktem że IKEA widząc że jest modna w pewnych grupach,
        całkowicie spoczęła na laurach i sprzedaje bardzo drogo towar pośledniej
        jakości. Nie można w jednym poście pisac o tym że "życie jest walką" i "jest dla
        spryciarzy" a równocześnie o wysokich kwalifikacjach moralnych IKEA.
        Co do kart HSBC/IKEA płacenie w kolejnych latach nie jest przypuszczeniem, ale
        jest wyraźnie zapisane w regulaminie dostępnym dla każdego w internecie.
        Przekręty już były liczne. Agencje reklamowe spamujące tym tematem na forum
        podawały fałszywe informacje na temat tych kart. Przyłapywane na kłamstwie
        doprowadzały do zmian tekstów na odpowiednich stronach internetowych aby
        wszystko pasowało.
        Zainteresowanym polecam wątek:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=383&w=85718753
        • zadowolony_uzytkownik Re: To IKEA walczy z klientami czy jest święta? 05.06.09, 10:53
          > Wietrzyłem miesiąc na balkonie
          > (loggia, bez dostępu deszczu). Po miesiącu nadal
          > śmierdziało za to rozsypało się na osobne beleczki.
          jak wyschło to i beleczki sie skurczyły.
          praw natury nie oszukasz ani ty, ani ingvar kamprad.

> > wymieniałam
          > > drzwi do zmywarki parę razy bez problemów
          > To ma być jakość? Wymiana frontów mebli co kilka miesięcy?
          to się nazywa dbałość o klienta. wiem, nie znasz tego z
          innych supermarketów.

> Nie można w jednym poście pisac o tym że "życie jest walką"
          > i "jest dla spryciarzy"
          > a równocześnie o wysokich kwalifikacjach moralnych IKEA.
          można być jednocześnie sprytnym i mieć wysokie standardy moralne,
          nie wierzysz?

• jan-w Re: To IKEA walczy z klientami czy jest święta? 05.06.09, 16:33
            Zakończę ze swojej strony tę dyskusję tak:

Jeżeli tobie odpowiada jedzenie śmierdzącej chemikaliami żywności z pudełek z ikei, akceptujesz fakt że drewniane pudełko po miesiącu bez nawadniania(?) rozsypuje się na kawałki, a meble masz naprawiane co kilka miesięcy przez 3 lata - kupuj w IKEA. Zwłaszcza jeżeli jesteś gotowy płacić dużo za produkty podłej jakości tylko dlatego ze taka jest w twojej grupie moda.
            Ja wolę produkty wysokiej jakości które przetrwają wiele lat bez uszczerbku, kupowane po cenie adekwatnej do ich jakości. Dlatego meble zamawiam u solidnych producentów. Wolę drewniane niż z płyt wiórowych oklejonych folią. Zwłaszcza jeżeli płacę za nie tyle samo lub mniej.
            Wybór oczywiście należy do ciebie ;-)

Działania IKEA nie są uczciwe. Łzawe historyjki rozpowszechniane przez dział PR IKEA na temat cnót jego właściciela tego nie zmienią.
            Najlepszy przykład to kombinacje z kartą.
            • ritzy Dyskutujmy, ale uczciwie 06.06.09, 14:06
              Najazd funkcjonalnych analfabetow na internet powoduje, ze kazdy
              moze mowic co mu/jej sie podoba, nie zwracajac uwagi na meritum
              sprawy. Aby tylko cos napisac.

W tym watku mowa jest o kartach IKEA Family. To sa karty nie
              do placenia, ale do pokazania. Znacza one, ze jestes
              czlonkiem programu lojalnosciowego (czy jak by to zwal) i w zwiazku
              z tym masz prawo nabyc pare produktow za nizsza niz reszta klientow
              cene. Przymulona internautka Roma pisze, ze oplaty za karty zapewne
              podwyzsza, a Ty jej ochoczo przytakujesz. Ale mowicie oboje o
              kartach platniczych proponowanych przez jakis tam bank (reklamujacy
              swe uslugi w IKEA). No przeciez to sa dwie zupelnie rozne rzeczy, z
              latwoscia dostrzegalne dla - chcialem napisac chyba zbyt pochopnie
              wiekszosci - ludzi.

Zas co do jakosci towarow i uczciwosci sklepu, to proponuje pozostac
              przy swoich opiniach. Znam wiele osob, ktorzy maja meble z IKEA, sam
              mam tego troche i nie zdarzylo mi sie slyszec o jakimkolwiek
              oszustwie ze strony IKEA. Tobie zas sie popsul pojemnik na chleb
              (ktory Ci zreszta szybko i bez gadania wymienili). No, coz...

W moim tekscie pisalem o "bystrzakach", a nie o "spryciarzach". Niby
              znaczeniowo sa to pojecia w miare bliskie siebie, ale jednakze, w
              praktyce, na codzien, dosc odlegle. Bystrzak, przede wszystkim,
              rozglada sie w zyciu dookola siebie, dostrzega zagrozenia i stara
              sie uniknac bledow czy "wpadek". Pozytywny spryciarz, to cos
              zblizonego, i tez zaslugujacego na uznanie, zwlaszcza jesli swego
              sprytu uzywa dla ochrony swych zywotnych interesow przed zakusami
              biznesu, panstwa, fiskusa etc. A nie wykorzystuje tej cechy
              dla "kiwania" wspolobywateli. Wowczas przestaje bowiem byc
              pozytywnym spryciarzem, a staje sie tanim cwaniakiem.

Wiecej tez juz nie bede pisal, bo moja umowa z IKEA przewiduje
              zamieszczanie do dwoch pochlebnych, PR-owskich tekstow w Internecie
              kazdego miesiaca. Tak, ze wywiazawszy sie z umowy i zarobiwszy swoje
              (pokazna sumke, oczywiscie) z czystym sumieniem moge sie z dalszej
              debaty wycofac.
              • jan-w Uczciwie to znaczy zgodnie z faktami! 06.06.09, 19:37
                Niestety nic nie zrozumiałeś z tego co napisałem, nie orientujesz się tez czym jest karta IKEA FAMILY, zmuszony więc jestem dodać sprostowanie.
                Karta IKEA FAMILY występuje w 2 odmianach. Wciskana nachalnie klientom karta płatnicza, a także mniej rozreklamowana niepłatnicza. Przekręty IKEA dotyczyły obu rodzajów kart IKEA FAMILY.

Twoja uwaga o ludziach nie rozumiejących co czytają na forum internetowym jest jak widać całkowicie usprawiedliwiona. Dyskusja w tym wątku zresztą skręciła jak to często bywa na temat niskiej jakości i przekrętów IKEA ogólnie.
                Polecam uzupełnienie swojej wiedzy na temat kart IKEA FAMILY w oficjalnym regulaminie tych kart: www.ikea.com/ms/pl_PL/img/about_ikea/store_experience/regulaminIF.pdf
                Zawsze warto sprawdzić o czym się pisze przed wysłaniem postu. Zwłaszcza jeżeli post będący objawem niewiedzy wyśmiewa innych którzy jak widać znają temat dokładniej.

Zauważyłeś pudełko do chleba, ale "przegapiłeś" historię kolejnych napraw mebli przez 3 lata? Używając twojego języka - bystrzak.
                • zadowolony_uzytkownik Re: Uczciwie to znaczy zgodnie z faktami! 06.06.09, 21:25
                  > Karta IKEA FAMILY występuje w 2 odmianach. Wciskana nachalnie klientom
                  > karta płatnicza, a także mniej rozreklamowana niepłatnicza. Przekręty
                  > IKEA dotyczyły obu rodzajów kart IKEA FAMILY.

1. jakie przekrety? jakie?

2. po jaką pierdomykaną cholerę piszesz o kartach kredytowych, skoro do upustu wystarczyłaby wbk karta lojalnościowa?
                  lojalnościowa, nie kredytowa
                  bo to jest program lojalnościowy ikei
                  więcej informacji o niej, miłośniku linków i wyboldowań znajdziesz tu:
                  helpdesk.quantmarketing.com/webapp/pl/attachments/IKEAFamilyRules.pdf
                  a o kartach kredytowych, bankach i pudełkach na pieczywo pisz sobie na forach które moderujesz.

> Zawsze warto sprawdzić o czym się pisze przed wysłaniem postu.
                  zawsze warto sprawdzić o czym jest wątek na który się odpowiada. na pewno nie o kredytówkach.
                  • jan-w Re: Uczciwie to znaczy zgodnie z faktami! 06.06.09, 23:40
                    Otóż nie dziecino. Jest to akcja sprzedaży kart kredytowych HSBC ubranych w
                    pozory kart lojalnościowych IKEA. Dopiero później doszła czerwona/pomarańczowa
                    karta pozbawiona możliwości płacenia. Jakie przekręty? Poczytaj sobie
                    samodzielnie. W załączonych linkach i korzystając z wyszukiwarki. Nie będę
                    wszystkiego przepisywał dla kogoś kto udaje że nie potrafi czytać.
                    O tym na jakich forach będę pisał, decyduję ja sam nie jakiś zakompleksiony
                    frajer który nawet nie ma odwagi pisać pod własnym nickiem i zakłada specjalnie
                    dla tego wątku osobny.
                    • zadowolony_uzytkownik nie spoufalaj się ze mną tatuśku 07.06.09, 08:11
                      ktoś, kto miałby choć troche kultury zamiast insymuacji i obelg odniósłby sie do meritum postu.
                      a więc pytam jeszcze raz:
                      1. jakie przekręty sa powiazane z kartami ikea family? ich użytkownikom sprzedają niepełnowartosciowe chlebaki? wymieniają fronty kuchenne co tydzień? czy żądaja może opłaty rocznej zgodnej z regulaminem? nie wyjaśniłeś. równie dobrze mógłbym cię nazwać złodziejem, a gdy ktoś żądałby dowodów odesłałbym go do forum "bani i karty płatnicze". niech szuka dowodów sam.

2. czy wbk wystarczyłaby do uzyskania rabatu karta lojalnościowa, której ptk 4.3. regulaminu stwierdze że nie jest to karta płatnicza? jakieś wewnetrzne głosy każą ci w każdym poscie pisać coś o kredytówkach?

choć spróbuj odpowiedzieć uczciwie na te pytania. bo że nie postawisz całej sprawy jasno - to już pewne.

> O tym na jakich forach będę pisał, decyduję ja sam nie jakiś
                      > zakompleksiony frajer
                      nie zabronie ci dalej sie tu kompromitować, więc przynajmiej pisz na temat.

> który nawet nie ma odwagi pisać pod własnym nickiem i zakłada specjalnie
                      > dla tego wątku osobny.
                      a ja naiwny myślałem, ze nowonarodzonym należy sie taki sam szacunek jak wszystkim innym.
                      • pis_to_pic Re: Hymm 16.06.09, 22:45
                        Nie wchodząc w temat kart musze powiedzieć iż IKEA robi przekręty opis jak nie
                        płaci podatków jest
                        tutaj

Opis dotyczący torebek plastikowych (teraz również papierowych) co też można
                        podciągnąć pod słowo przekręt
                        Tutaj

Sama polityka sklepu, który 80 % swojej produkcji ma w chinach, też ukazuje
                        podejście firmy do świata i ludzi.

Oczywiście każdy ma wybór i nie musi kupować w tym czy w tamtym sklepie warto
                        jednak móc dotrzeć do informacji, a niestety duże sklepy sieci to duży budżet
                        reklamowy, dobry PR, i koniec końców wciskają Ci iż są pro ( tutaj możesz sobie
                        wpisać aktualna modę)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka