Gość: Jaro IP: *.acn.waw.pl 18.05.09, 08:19 Apel ze wszech miar słuszny, ale zaangażowanie Gazety nieco trąci hipokryzją - parę dni wcześniej ta sama Gazeta promowała nieświeży pomysł krojenia Parku Skaryszewskiego pod Trasę Tysiąclecia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wolny strzelec Nie pozwólmy zabudować Pola Mokotowskiego IP: *.chello.pl 18.05.09, 08:19 List jest ok, nawet go podpisałam, ale mam jedno zastrzeżenie. Dlaczego jest zatytułowany - "List Zielonych"? Ja, podpisując się, utożsamiam z ideą zawartą w liście, a nie należę do żadnej z tych zielonych organizacji. Namawiam warszawiaków do opowiedzenia się w tej ważnej dla miasta sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Nie wysyłajmy ekooszołomów do PE! 18.05.09, 08:35 To po prostu kampania wyborcza kandydatki do Parlamentu Europejskiego Agnieszki Grzybek z pseudopartii Zieloni 2004 i reszty kandydujących ekooszołomów. Zieloni 2004 to organizacja która wypączkowała z niesławnego Przyjaznego Miasta słynnego z blokowania wszystkich inwestycji w Warszawie i odblokowywania po wymuszeniu haraczu. Za kilka dni wybory do PE. Jest okazja do zrobienia sobie darmowej reklamy i zapewnienia dobrze płatnych synekur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Nie wysyłajmy ekooszołomów do PE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 10:57 wcale nie wypączkowała z przyjaznego miasta, kłamiesz ale i taki ich nie lubię ale i tak popieram akcję, bo kto ją przeprowadzi jak nie ci zieloni? UPR?:) Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart :D 18.05.09, 13:19 UPR będzie przykuwał się do zielonych. ;> W obronie "własności prywatnej" oczywiście. Przecież publiczne parki to ZUO. :> Zastanawiam się, kiedy ta polityczna jętka wreszcie sczeźnie. Ostatnim miejscem, gdzie się na nią napotykam jest Internet, ale i tutaj to jest koniec. Resztki UPRu tak zdziwaczały, że człowiek normalny odsuwa się od tej "partii" na odległość. Przykry koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielony storczyk Re: Nie wysyłajmy ekooszołomów do PE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 13:52 Ależ wyślijmy Zielonych do PE i jak najwięcej rozsądnie myślących osób, a nie prawicowych oszołomów, których potem trzeba się wstydzić. Zieloni 2004 nie mają nic wspólnego z tą organizacja i zawsze pietnowali podobne praktyki. O Zielonych można sobie poczytać tutaj: www.boell.pl/downloads/Polski_odcien_zieleni_Web_PL.pdf Zachęcam do lektury, b. dobra publikacja. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Nie wysyłajmy ekooszołomów do PE! 18.05.09, 16:13 Gość portalu: Zielony storczyk napisał(a): > wstydzić. Zieloni 2004 nie mają nic wspólnego z tą organizacja Ależ mają. W miarę jak jedne nazwy ulegają kompromitacji, powstają kolejne z czystą kartą. Ciagle ci sami ludzie. Ciągle te same koalicje. Kolejne skandale. Przyjazne Miasto, Ekostrada, Światowid, Chomiczówka przeciw degradacji, Nie przez miasto Wesoła, Zielone Mazowsze, Zieloni 2004, Ekologiczny Ursynów, to wszystko kolejne macki tej samej ośmiornicy stawiającej sobie za cel powstrzymanie rozwoju Warszawy. Oczywiście z możliwością wycofanie sprzeciwu na znanych wszystkim warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kier100 Re: Nie wysyłajmy ekooszołomów do PE! IP: *.pools.arcor-ip.net 18.05.09, 19:17 blah blah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komagane Jan-w odsłonił przyłbicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 22:19 I cóż nam sie ukazało spod tej pordzewiałej przyłbicy? Zwyczajny pseudo-prokurator, tropiciel spisków i tajnych powiązań personalnych wrednych eko-haraczystów. Ci eko-zieloni jawią się w jego postach niczym nowa mafia albo nowa masoneria, czekająca na opisanie w kolejnych Protokołach Mędrców Syjonu. Jesli tak, to dobra rada: poszukaj Pan w IPN-ie, może wygrzebiesz na Zielonych (albo ich rodziców i dziadków) jakieś teczki? A wtedy masz ich na widelcu. Co do Agnieszki Grzybek, o ile wiem, nie wywodzi sie z Przyjaznego Miasta, ale z feministycznego Porozumienia 8 Marca. Sądząc z personalnego ataku jana-w na sygnatariuszy listu w obronie Pola Mokotowskiego, to wygląda na to, że są luidzie, którym wolno mieć swoje zdanie na jakis temat, i tacy, którzy nie mają do tego prawa, bo tak sie nie podoba janowi-w. Czyżby antycypowało to wprowadzenie cenzury na portalu? No, no, w przededniu 20 rocznicy wolnych wyborów i zniesienia cenzury.... Pięknie, janie-w!! Super!! Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Ekooszołomy bronią się 18.05.09, 22:40 Jak zawsze kiedy ktoś ujawni ich przekręty - agresywnymi pełnymi przeinaczeń i pomówień, ociekającymi jadem tekstami. > jego postach niczym nowa mafia albo nowa masoneria, czekająca na > opisanie w kolejnych Protokołach Mędrców Syjonu. Jesli tak, to dobra > rada: poszukaj Pan w IPN-ie, Czego tu nie wrzuciła ta skompromitowana ekoterrorystka: 1. Mafia 2. Masoneria 3. Protokoły Mędrców Syjonu 4. IPN 5. Pseudo-prokurator 6. Tropiciel spisków 7. Tropiciel tajnych powiązań Lata rządów PIS wystarczająco skompromitowały Polskę w Europie. Głosowanie na reklamowaną przez ekooszołomów Agnieszkę Grzybek tylko pogłębi tę smutną sytuację Czy będzie dobrze dla Polski jeżeli w jej imieniu głos będzie zabierać koleżanka komagane takim językiem jaki zaprezentowała ona w powyższym poście? Myślę że Kurski z Kaczyńskim mogliby uczyć się od niej języka nienawiści. Wystarczy już kompromitowania Polski w UE prze kolejnych oszołomów > Sądząc z personalnego ataku jana-w na sygnatariuszy listu w obronie > Pola Mokotowskiego, to wygląda na to, że są luidzie, którym wolno > mieć swoje zdanie na jakis temat, i tacy, którzy nie mają do tego > prawa, bo tak sie nie podoba janowi-w. Czyżby antycypowało to > wprowadzenie cenzury na portalu? Jaką paranoją trzeba być ogarniętym aby sugerować że post odsłaniający szalbierstwa zielonych cwaniaczków zapowiada wprowadzenie cenzury w gazeta.pl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komagane Re: Ekooszołomy bronią się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 23:31 Rany Boskie, co za kretyn! A język jego zaiste przepojony jest miłoscią bliźniego, szacunkiem dla drugiego człowieka i umiarem graniczącym z rozwagą! Cóż począć, janie-w, kiedy twoje posty bardziej podobne są do tekstów Pisowskich niż do pism Michnika, a antyterrorystyczna zajadłość bliższa jest minionej niz obecnej władzy. Spójrz w lustro! I przypatrz sie dobrze! Dlatego nie lubie tego portalu i coraz rzadziej tu wchodzę, gdyz wstrętne mi jest personalistyczne ujadactwo w wydaniu "internautów" w rodzaju jana-w Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Ekooszołomy bronią się 18.05.09, 23:48 Gość portalu: komagane napisał(a): > Rany Boskie, co za kretyn! A język jego zaiste przepojony jest > Dlatego nie lubie tego portalu i coraz rzadziej tu wchodzę, gdyz > wstrętne mi jest personalistyczne ujadactwo w wydaniu "internautów" > w rodzaju jana-w > Cóż począć, janie-w, kiedy twoje posty bardziej podobne są do > tekstów Pisowskich niż do pism Michnika, a antyterrorystyczna > zajadłość bliższa jest minionej niz obecnej władzy. Spójrz w lustro! > I przypatrz sie dobrze! Powyżej mamy piękny przykład polemiki wyłącznie z cudzymi poglądami, całkowicie pozbawionej osobistego ataku wobec polemisty. Tak skrzywioną optykę, brak realizmu i samokrytycyzmu ma każdy ekoterrorysta. Zwłaszcza że pożąda łapczywie tylko jednego: Zielonych! Ale euro i złotówki też z lubością przyjmie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erex Re: Nie wysyłajmy jana-w do PE! IP: 217.98.12.* 18.05.09, 15:15 Milcz platformerski d***lizie, milcz i nie zabieraj głosu w sprawach Ci nieznanych jak działanie na rzecz społeczności lokalnej, społeczeństwo obywatelskie i ochrona resztek przyrody miejskiej bez względu na własny zafajdany interes. Jedź ze Spontanicznym Komitetem PISKOR do lasu, który posadzili swego czasu Twoi przyjaciele od zalesiania za unijną kasę, zróbcie sobie tam tunel wzdłuż rzeki czy coś, może grilla. A może spłyńcie z Wisłą. Od obrony Pól Mokotowskich i od społeczników wara, hunwejbinie. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Oszołomy aktywne kiedy widzą pieniądze. 18.05.09, 16:05 Gość portalu: erex napisał(a): > Milcz platformerski d***lizie, Ekooszołomy zawsze reagują chorobliwą agresją kiedy ktoś ujawni ich szwindle. Boją się że tak jak w przypadku Przyjaznego Miasta skończy się zmianą nazwy i znów trzeba będzie inwestować w pieczątki, reklamę itp. > jak działanie na rzecz społeczności lokalnej Bardzo lokalnej: Chomiczówka - próba przesunięcie zaplanowanej drogi pod okna sąsiadów. Działanie liderki Zielonych 2004. Mokotów - akcja w obronie widoku z okna bloku który wcześniej spowodował uszczuplenie tamtejszych terenów zielonych. Wtedy nie protestowali. Ale wtedy nie było kampanii wyborczej do PE ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Nie wysyłajmy ekooszołomów do PE! IP: 90.156.118.* 20.05.09, 23:01 Przepraszam bardzo, facet legalnie kupil kawal fajnej ziemi. Dookola sa budynki, jego kawalek nie ma w sobie niczego wyjatkowego. Park i tak jest jednym wielkim syfem. Niech buduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzieleniały zielonomyślący, nienależący IP: *.ztpnet.pl 18.05.09, 11:16 Wystarczy zielono myśleć, nawet nie należąc, by podobne petycje podpisywać. zzieleniały P.S. Kontekst, z tymi wyborami w tle, rzeczywiście nieszczęsny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zico Nie pozwólmy zabudować Pola Mokotowskiego IP: 195.245.213.* 18.05.09, 08:21 Tak jest popieram !!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
okrach Nie popieram 18.05.09, 09:14 I tyle. Nawet nie bede tracil czasu na wyluszczanie argumentow. Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Re: Nie popieram 18.05.09, 13:12 Po tym wpisie wnioskuję, żeś złodziej lub przygłup. I nie będę tracił czasu na wyłuszczanie argumentów... Odpowiedz Link Zgłoś
okrach Re: Nie popieram 18.05.09, 18:43 Wypowiedz kwalifikuje sie sie do kosza. Nie znamy sie na szczescie (chyba), wiec sugeruje ograniczyc poufalosc. Akcji protestacyjnej nie popieram w dalszym ciagu, zas swobody dysponowania wlasnoscia bede bronil nawet kosztem inwestycji swojego czasu. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Ja też nie popieram. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 21:46 Mieszkam przy innym parku, a tak w ogóle to zarabiam na dom pod miastem i mam to wszystko w nosie. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
adep1 Re: Nie popieram 21.05.09, 23:41 okrach napisał: > Akcji protestacyjnej nie popieram w dalszym ciagu, > zas swobody dysponowania wlasnoscia bede bronil nawet > kosztem inwestycji swojego czasu. > > Pozdro. Szanowny Panie, własność to w ustroju kapitalistycznym oczywiście rzecz święta, ale w tym przypadku proszę uprzejmie o zastanowienie się nad drogą, jaką owa "własność" trafiła w ręce obecnego posiadacza. Ja nie mogę od lat odzyskać kamienicy, którą mój dziadek wybudował w 1936 roku i która jako spadek jest moja - a tu jakiś "biznesmen" twierdzi, że jest właścicielem kawałka parku, który nie był prywatną własnością... Ten, kto mu tę ziemię sprzedał nie był jej właścicielem w normalny sposób, nie był osobą prywatną, posiadającą coś należącego od pokoleń do rodziny - a takiej własności należy się obrona, nie własności instytucji państwowej, nabytej drogą "zasiedzenia" w ubiegłym systemie. Ten, kto kupuje od złodzieja, jest paserem i żadna obrona jego własności mu się nie należy. Proszę jednak poprzeć ten apel - bo jak dla Pana są po temu dwa powody - ten główny, czyli obrona naszego warszawskiego "Central Parku" oraz ten, który dla miłośnika własności powinien być ważny - ten park był i jest naszą, mieszkańców prawowitą własnością i do nas powinien w całości powrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amoze A moze jakis dziennikarz niech rzetelnie policzy IP: *.128.33.188.static.crowley.pl 18.05.09, 09:21 Ile już skwerów zajęto pod biurowce, ile wybetonowano Śródmieścia. Jasne, w końcu od tego je Śródmieście, ale może dałoby się na jakiś ruderach budować nowe wzwyż, a nie jak H.G.W. proponować wykrajanie parku przy PKiN, bo spasieni urzędnicy muszą wiązać koniec z końcem, tutaj na Polach pewnie teżbyłby niezły kawałek grosza do korytka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Jakie Centrum IP: *.aster.pl 18.05.09, 09:26 Ludzie, opamietajcie sie :) przeciez to nie jest zadne Centrum :) Kiedy Mokotow byl Centrum???? Jak zwykle nalezy troche dodac, podkoloryzowac. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Jakie Centrum 18.05.09, 09:56 To, że nazywa się POLE MOKOTOWSKIE nie znaczy, że leży na Mokotowie. Tu masz mapę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Jaka mapa IP: *.aster.pl 18.05.09, 11:13 Chlopie, wyluzuj to sa nawet w nazwie nazwane POLA a widziales gdzies POLE w Centrum :) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Jaka mapa 18.05.09, 11:19 Od powstania zawsze było wyłącznie Pole Mokotowskie pl.wikipedia.org/wiki/Pole_Mokotowskie www.polatca.pata.pl/papierki/hist_lotn/mokotow.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: Jaka mapa IP: *.aster.pl 18.05.09, 11:41 A przed Powstaniem??????? :) Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: Jakie Centrum 18.05.09, 12:49 > Kiedy Mokotow byl Centrum???? Akurat czesc nalezy do Ochoty. BTW do Pol Mokotowskich z centrum jest 15 minut spacerkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: Jakie Centrum IP: *.aster.pl 18.05.09, 13:29 Nie mam sily juz tlumaczyc co to jest Centrum czy tak podstawowych rzeczy jak Granica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Jakie Centrum IP: 165.72.200.* 18.05.09, 15:25 a gdzie jest dzielnica Centrum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Przyjechal z Polski B IP: *.aster.pl 18.05.09, 16:44 i rozmawiaj z takim :) Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Nie pozwólmy zabudować Pola Mokotowskiego 18.05.09, 09:26 Podpisałam i rozesłałam wiadomość do znajomych. Urzędasy jak zwykle budzą się z ręką w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Re: Nie pozwólmy zabudować Pola Mokotowskiego 18.05.09, 10:13 ja zrobiłem to samo.Warszawe powinno sie zagęszczać, bo za duzo jest pustej przestrzeni po ktorej hula wiatr. A Pola to nie jest żaden skwerek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Nie pozwólmy zabudować Pola Mokotowskiego IP: *.multimo.gtsenergis.pl 18.05.09, 10:12 Wiele osób tego nie podpisze. Nie ze względu, że są za zabudowaniem Pola Mokotowskiego- wiele osób po prostu nie chce byc wrzuconych do tego samego wora z pedałami, lezbami, ekooszołomami i innej maści lewactwem. Szkoda, że pan redaktorzyna w swoim apelu nie odwołał się do lokalnej gminy żydowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Re: Nie pozwólmy zabudować Pola Mokotowskiego 18.05.09, 10:20 i tak i tak,siedzisz w tym samym worze, bo jesteś człowiekiem tak jak oni.Możesz to oczywiście zmienić i strzelić se w łeb z pożytkiem dla innych...z drugiej strony po przeczytaniu jadu twego nie jestem pewien czyś nie bydle czy jakiś osioł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Nie pozwólmy zabudować Pola Mokotowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 11:02 Tylko, że niestety nikt poza lewactwem się tym nie zajmuje, dla prawactwa są przecież ważniejsze sprawy- tajni współpracownicy, bolek, marsze gejów, in vitro i inne niezwykle istotne dla przeciętnego człowieka problemy. Na tym tle lewactwo wypada całkiem rozsądnie Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Biedna sierotko, 18.05.09, 13:15 w kulistość ziemi też nie wierzysz, bo mógłbyś zostać wrzucony do jednego worka z panem Dawkinsem i lokalnymi ateistami? A dom sobie wyłożyłeś azbestem, bo ci źli lewacy twierdzą, że to niezdrowe? Żal mi cię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Nie pozwólmy zabudować Pola Mokotowskiego IP: 82.177.208.* 18.05.09, 10:34 ciekawe czy ktorys z GAZETY.PL byl na tej działce!!! Smierdzi odpadami i starymi samochodami MPO - wstyd!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: Nie pozwólmy zabudować Pola Mokotowskiego 18.05.09, 10:57 Nie pozwólmy! Ale może byśmy też pamiętali o Lesie Bielańskim - warszawskim rezerwacie , bo jest tak, że jeśli jakikolwiek mieszkaniec ma odwagę wypowiedzieć się przeciw jego rozjeżdżaniu, od razu zostaje zelżony jako ekoterrorysta i ekooszołom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Nie pozwólmy zabudować Pola Mokotowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 11:03 Wiesz z deweloperami jeszcze idzie jakoś wygrać, z Kościołem już nie da rady (już albo jeszcze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Ludzie z blokowisk IP: *.aster.pl 18.05.09, 11:22 wokol tego Pola zaczynaja awanture jakby Swiat mialby sie sypac zaraz. Straca jakis kawalek gdzie nie beda mogli wyprowadzac swoich siersciuchow i nie sprzatac po nich i to tyle. Poogradzali sei na wlasnym terenie albo zrobili wokol blokowiska parking dla swoich samochodzikow a teraz sie domagaja terenu dla swoich siersciuchow :) Albo ida sie opalac na trawie gdzie siersciuch robily swoje przez dziesiatki lat :) Opalaja sie na smrodzie ale nie jest zle :) Nic nie zrobia sami a tylko domagaja sie od innych i jeszcze zabrac innym a swojego nei rusza :) na swoim to WARA dla innych :) Jak to sie ma do wszystkiego? do tych poodgradzanych czy zaparkowanych calych terenow?? Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr A róbcie co chcecie 18.05.09, 11:55 Byleście wybudowali obwodnice żeby nie wjeżdżać do tego zawszonego miasta jadąc gdzieś dalej. Chcecie mieć betonowe pustynie? To miejcie, ja bym tam za żadne skarby świata nie mieszkał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: A róbcie co chcecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 23:07 Alakyr - widzę, że łatwo przychodzi ci obrażanie innych. Może więc najlepiej zrobisz jak nie będziesz się w tym mieście pojawiał, to wtedy już nikt nie będzie miał podejrzeń o wszawicę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: A róbcie co chcecie IP: *.aster.pl 20.05.09, 12:35 to nie mieszkaj.Ktos cie prosi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :p Re: A róbcie co chcecie IP: 77.222.242.* 21.05.09, 08:18 To nie wjeżdżaj do tego zawszonego miasta, my tu zapchlonych nie chcemy ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawianka Re: A róbcie co chcecie IP: *.compi.net.pl 23.05.09, 12:57 Zawszone miasto ?? To przez takich jak TY.Nie wjeżdzaj wcale..Możesz nadrobić kilometrów swoim drabiniastym wozem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: three-gun-max Koszerna podburza motłoch IP: 82.177.11.* 18.05.09, 12:23 To jest teraz teren prywatny. Jak wam sie nie podoba to zróbcie sobie park zamiast waszej redakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: three-gun-max Masa Krytyczna, lesby, lewaki kto jeszcze? IP: 82.177.11.* 18.05.09, 12:43 Żałosne, że autor wzywa na pomoc to czerwone oszołomstwo zwane masą krytyczną. Kogo jeszcze? Feministki, lesby, polską partię pracy? W takich chwilach widać z kim trzyma wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: Masa Krytyczna, lesby, lewaki kto jeszcze? 18.05.09, 12:48 Wez ty sie stuknij w leb. Na calym swiecie sa tereny prywatne, gdzie nie pozwala sie stawac szarych pudelek zwanych blokami. Kupujacy dzialke na terenie Pola Mokotowskiego zrobil to z pelna swiadomoscia, ze kupujue park i nic nie da sie tu zbudowac. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Masa Krytyczna, lesby, lewaki kto jeszcze? 18.05.09, 13:23 z tego co wiem to pozwolenie już jest, dopiero teraz na gwałt próbuje się uchwalić przekrętem jakiś "plan przestrzenny". Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: Masa Krytyczna, lesby, lewaki kto jeszcze? 18.05.09, 13:46 > z tego co wiem to pozwolenie już jest Tak twierdzi developer, a naprawdę zaden urząd go nie wydał. Odpowiedz Link Zgłoś
ingeborga Re: Masa Krytyczna, lesby, lewaki kto jeszcze? 18.05.09, 13:17 A może wzywa ich, bo tacy "zwyczajni, porządni obywatele" jak Ty mają te sprawy w d...e? Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Masa Krytyczna, lesby, lewaki kto jeszcze? 18.05.09, 13:23 normalny obywatel szanuje cudzą własnośc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gen_rek Nie pozwólmy zabudować Pola Mokotowskiego IP: *.grupa5.com.pl 18.05.09, 13:21 Jako człowiek myślący popieram i namawiam do działania nie tylko organizacje alternatywne ale równiez takie jak SARP, Towarzystwo Urbanistów Polskich, Izby Architektów i Urbanistów a także środowiska biznesowe, którym etyka biznesu i moralność nie jest jeszcze zupełnie obca - niezależnie od pewnego dystansu dzielącego mnie od Partii Zielonych i GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gen_rek Nie pozwólmy zabudować Pola Mokotowskiego IP: *.grupa5.com.pl 18.05.09, 13:23 Jako architekt i człowiek myślący (czasem) popieram i namawiam do działania nie tylko organizacje alternatywne ale równiez takie jak SARP, Towarzystwo Urbanistów Polskich, Izby Architektów i Urbanistów a także środowiska biznesowe, którym etyka biznesu i moralność nie jest jeszcze zupełnie obca - niezależnie od pewnego dystansu dzielącego mnie od Partii Zielonych i GW. Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Skandal, skandal, skandal. 18.05.09, 13:26 Co chwila ktoś próbuje "kręcić lody" kosztem Pola Mokotowskiego. Czy to niesławny pomysł pissowskich propagandzistów obiecujących akademiki na Polu (czysty populizm; równie dobrze mogliby obiecywać Inflanty...), czy to podejrzana nieudolność ekipy HGW... Tymczasem tereny zielone leśników między Polem a Cmentarzem-Parkiem zostały zabudowane przez osiedle Eko-Parku. Podobnie stało się z obecną Mariną Mokotów. Musimy się bronić, bo te łase "decydenty" nas zabudują! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urb@ Nie pozwólmy zabudować Pola Mokotowskiego IP: *.171.118.94.static.crowley.pl 18.05.09, 14:03 Problem nie w tym że właściciel chce w racjonalny sposób wykorzystać swoją własność - ma do tego święte prawo. Problem w tym że tereny Skarbu Państwa leżące w administracyjnych granicach Warszawy nie mogą być nieodpłatnie przejmowane na stan własności miasta. Wychodzi na to że Wojsko lub PKP zbywając swoje tereny w środku Warszawy mogą je sprzedać na przetargu każdemu kto tylko da więcej kasy. Gdyby Magistrat mógł niodpłatnie przejmować takie tereny nie dochodziło by do takich sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Las Bemowski - hipokryzja lewackich zielonych IP: 217.116.104.* 18.05.09, 14:03 Zieloni 2004, Masa Krytyczna i Zielone Mazowsze - zły adres! Jakoś ZM (organizator masy) nie miało i nie ma wahań, by współpracować z Chomiczówką P.D. - organizacją, która omal nie wylobbowała przesunięcia nowej wylotówki na Gdańsk z miejsca, gdzie była planowana od lat 60-tych do lasu Bemowskiego. To oznaczałoby kilkanaście hektarów lasu pod topór i kolejne kilkadziesiąt zagrożone uschnięciem!!! Zieloni 2004 z kolei nie mieli wahań, by jedna z głównych aktywistek tejże Chomiczówki P.D kandydowała z ich listy do Rady Warszawy. O czym my więc w ogóle mówimy?? Dziesiątki hektarów lasu do zniszczenia nie dość, że wywołały sprzeciwu "zielonych", to jeszcze współpracowali z organizacją lobbująca za tym, a tu nagle znaleźli się "obrońcy" kilku hektarów parku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Nie pozwólmy zabudować Pola Mokotowskiego IP: 217.116.104.* 18.05.09, 14:06 > nieświeży pomysł krojenia Parku > Skaryszewskiego pod Trasę Tysiąclecia. Tzw. menelnia nigdy nie była częścią Parku Skaryszewskiego. Nie kłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieistotny Menelnia? IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.09, 16:35 a propos: Re: Nie pozwólmy zabudować Pola MokotowskiegoIP: 217.116.104.* Gość: m. 18.05.09, 14:06 Odpowiedz > nieświeży pomysł krojenia Parku > Skaryszewskiego pod Trasę Tysiąclecia. Tzw. menelnia nigdy nie była częścią Parku Skaryszewskiego. Nie kłam. Co to jest "menelnia"? Czy chodzi o Bulwar Stanisława Augusta? Pierwszy raz słyszę... ciekawe gdzie się tak mówi na bulwar - Kamionek? ...a może na osiedlu przy Jeziorku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Nie pozwólmy zabudować Pola Mokotowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 14:08 Ludzie, ta akcja powinna dotyczyć zbiórki pieniedzy na wykup terenów należących do developera. Co za pomysł zabraniać grodzenia komuś swojej nieruchomości ?!!!. Jak chcemy mieć gdzie spacerować to zróbmy zrzutkę i wykupmy to co chcemy wspólnie użytkować. Wyobraźcie sobie ze ktoś Wam nakazuje zlikwidować ogrodzenie Waszego ogródka przydomowego, no bo przeciez fajnie by było by każdy mógł sobie tam postawic leżak i wypuścić pieska !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Nie pozwólmy zabudować Pola Mokotowskiego 18.05.09, 18:09 Prawo wlasnosci nie oznacza, ze mozna sobie postawic elektrownie atomowa czy biurowiec. Jest tez plan zagospodarowania przestrzennego, ktory mowi, ze park parkiem pozostanie: czyli wlasciciel nie ma prawa tam nic budowac, co najwyzej moze sobie drzewa pielegnowac. Oczywiscie, miedzy wierszami, wiadomo, o co chodzi. Ktos kupil teren parku za grosze (bo to park, a nie dzialka budowlana, ktora bylaby warta wiele milionow). Kiedy juz wszyscy o sprawie zapomna, plan zagospodarowania przestrzennego sie zmieni i mozna budowac biurowce (oczywiscie nalezy okazac wdziecznosc sklonnym do wspolpracy urzednikom). A czy zastanowil sie ktos, gdzie Warszawiacy maja wypoczywac w miescie? Pani Gronkiewicz-Waltz mieszkala w Londynie, powinna wiedziec, ile tam jest parkow, w samym centrum; w dodatku sa to parki kilka a moze i kilkanascie razy wieksze niz te warszawskie pola. W Londynie nikt nie osmielilby sie zaproponowac zabudowy parku - bo park jest wlasnoscia publiczna, miejscowi maja prawo miec jakis teren sluzacy do wypoczynku i rekreacji. A inwestor powinien pomyslec, zanim kupil park, a nie po fakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Re: Nie pozwólmy zabudować Pola Mokotowskiego IP: *.sferia.net 19.05.09, 12:12 Ależ tam właśnie nie ma miejscowego planu zagospodarowania. A obok działki, na Rostafińskich 4, stoją (w parku!) biurowce należące do miejskiej spółki - MPRO. Z kolei skoro nie było planu, to teoretycznie właściciel kupował działkę z możliwością zabudowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-fan Re: Nie pozwólmy zabudować Pola Mokotowskiego IP: *.xdsl.centertel.pl 21.05.09, 01:55 Nie trzeba grodzic - wystarczy zostawic park i tabliczke - teren prywatny wypoczynkowy, wstep 5000 zl od osoby, 2500 od psa. A nastepnie kazda z osob ktore - swiadomie czy nieswiadomie - wchodzi na teren zadac oplaty. Inwestor nic nie musi myslec - kupil jest jego. Jak miasto chce tam zrobic park to niech odkupi teren. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwach Ile chcą " ekoteroryści" za odstąpienie od protesu IP: *.mofnet.gov.pl 18.05.09, 14:17 Banda cwaniczków wymuszających kasę od każdego za wszystko. Powiązanych z urzędnikami, którzy informują ich o kolejnych inwestycjach. A aparat państwa przymyka na to oko. Dostaną 2-5 mln zł i można budować, a krzyczą że zagłada :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazz PM IP: *.aster.pl 18.05.09, 16:45 miasta.gazeta.pl/warszawa/0,99316,6612775.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Nie pozwólmy zabudować Pola Mokotowskiego IP: *.arch.pk.edu.pl 18.05.09, 17:37 Uwaga! Należy podjąć starania o zjednoczenie wysiłków obrońców środowiska i obrońcó naszej historii! Uruchomić miłośników lotnictwa, Klub Seniuró Lotnictwa itd. Pole Mokotowskie, o którego fragment walczymy - to część NAJSTARSZEGO LOTNISKA W POLSCE, związanego z piękną historią Towarzystwa "Aviata", jescze przed I wojną światową i początkami polskich skrzydeł. Takie miejsca historyczne CHRONI SIĘ! W Małopolsce istnienie Szlak Historii Lotnictwa, z przewodnikiem, wydanym przez Muzeum Lotnictwa Polskiego, które walczy, wspomagane przez samorządowców i konserwatora zabytków o utworzenie na starym lotnisku Rakowice - Lotniczego Parku Kulturowego! Warszawo, broń się, POMOŻEMY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość wnikliwy Nie pozwólmy zabudować Pola Mokotowskiego IP: *.acn.waw.pl 18.05.09, 20:18 Ciekawe kiedy szanowny IPN zacznie dociekać i ustanowi w miejscu które Agencja Mienia Wojskowego sprzedała deweloperowi, że w miejscu tym chowano ciała ofiar z pobliskiego aresztu na Rakowieckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 Gronkiewicz sprzeda wszystko, banki , pola, .... 18.05.09, 20:25 Kto wybrał tego sprzedawcę Polski na stanowisko prezydenta Stolicy. To geszefciara , ktora sprzeda Pola Mokotowskie na pniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komagane Teren państ wowy to teren wspólny, nie na sprzedaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 22:03 Skandalem jest, że teren nalezący do instytucji państwowej (tu:AMW) traktowany jest jak teren, którego wykorzystanie podlega li tylko prawom rynku. Wojsko potrzebuje środków na rozwój, nowe F16 i nowe mundury, to dalejże sprzedac Pole Mokotowskie na budowę bloków. Może by tak się przyjrzeć, co jeszcze nalezy do wojska i co jeszcze mogłoby być sprzedane. Cytadela? Muzeum Wojska Polskiego? Grób Nieznanego Żołnierza? Dom bez Kantów? Na tych ostatnich przebicie cenowe byłoby pewnie jeszcze większe. Biznesmen (?) powiązany z AMW wiedział chyba, co kupuje, kiedy wyłożył pieniądze na park. Był to zakup obarczony duzym ryzykiem, gdyz można się było spodziewać silnego oporu społecznego. Pole Mokotowskie ma wielu miłośników. Uważam, że po uchwaleniu wreszcie planu zagospodarowania przestrzennego władze miasta mogą mu dać zezwolenie na budowę kawiarni czy placu zabaw. Wcale nie jest powiedziane, że ludzie mogą robić ze swoją własnością co chcą - setki ludzi maja ograniczone prawo dysponowania własnością a to ze względu na budowę drogi, a to ze względu na sąsiedztwo lotniska, a to z uwagi na inne potrzeby społeczne. Istnienie parku jest, jak widać, ważna potrzebą społeczną, z powodu której Pan Biznesmen nie będzie mógł zrobić wielkiego geszeftu, co najwyżej całkiem malutki. Żyjemy w mieście, prosze Pana, i musimy liczyc się z potrzebami miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adwokat diabła Nie pozwólmy zabudować Pola Mokotowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.09, 09:19 Skoro ktoś kupił teren to ma prawo go ogrodzić. Oczywiście nie może bez zezwolenia nic na nim wybudować. Proste ? Proste ! Drodzy forumowicze ( przynajmiej ich część ) uważa że można ingerować w prywatną własność w taki sposób że nakarze się ją udostepnić szerokiej publiczności. Jeśli plan zagospodarowania bedzie przewidywał, że ma byc w tym miejscu park, to własciciel moze postanowić że będzie to park do jego własnej dyspozycji lub bedzie pobierał opłaty za wstep do niego. Jesli Ktoś sądzi ze jest inaczej niech przytoczy podstawę prawną. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bitch_boży taka prawda, taka prawda... n/txt IP: *.sferia.net 19.05.09, 12:14 Odpowiedz Link Zgłoś
holtze Re: Nie pozwólmy zabudować Pola Mokotowskiego 20.05.09, 17:16 bredzisz... w tym przypadku spoleczenstwo powinno zostac wlascicielm dzialki dzieki instytucji 'zasiedzenia' jesli przez ostatnie 15 lat park byl uzywany jako park latwo bedzie pozbawic wlasciciela prawa wlasnosci... Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Re: Nie pozwólmy zabudować Pola Mokotowskiego 20.05.09, 18:21 Moze lepiej ludzkosc jako taka? Jak demagogia to demagogia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bitch_boży Re: Nie pozwólmy zabudować Pola Mokotowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 18:36 Powodzenia w wykazywaniu, że społeczeństwo działało jak właściciel z zamiarem posiadania. Gdyby sąd to kupił, to społeczeństwo następnego dnia zasiedziałoby wszystkie ulice w mieście oraz PKiN na dokładkę. Odpowiedz Link Zgłoś