sibeliuss 08.07.09, 23:27 Kto wtedy zawalił sprawę - On sam, jego przedstawiciel Tourell czy posłanka Joanna Fabisiak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
apodemus Re: Obietnice Parku Rozrywki Jacksona 09.07.09, 08:27 Kiedy "szykował się" w W-wie "Jacksonland", kończyłem studia i pracowałem na pół etatu w jednej z instytucji, zajmujących się m.in. zagospodarowaniem przestrzennym. Przedstawiciele Jacksona sprawiali wrażenie kompletnie niezorientowanych w wielu ważnych sprawach, np. nie potrafili podać choćby rzędu wielkości przewidywanego zużycia wody, prądu itd., co było konieczne choćby po to, żeby było wiadomo, czy istniejące instalacje "udźwigną" Jacksonland, czy trzeba coś przebudowywać. Ogromna ilość takich niewiadomych spowodowała, że opracowania poszły do szuflady a przedstawiciele Jacksona zwyczajnie zmarnowali nam czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bemowo Re: Obietnice Parku Rozrywki Jacksona IP: *.chello.pl 09.07.09, 09:22 Protestowaliśmy przeciw budowie parku na Bemowie Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Obietnice Parku Rozrywki Jacksona 09.07.09, 10:02 Nie o to mi chodzi (nie byłem fanem MJ), ale o ówczesne obietnice posłanki Fabisiak, pamiętacie co obiecywała? Odpowiedz Link Zgłoś
apodemus Re: Obietnice Parku Rozrywki Jacksona 09.07.09, 10:09 Przypomnij, proszę :) Fanem MJ też nie byłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Obietnice Parku Rozrywki Jacksona IP: *.dsl.bell.ca 09.07.09, 10:36 "apodemus" ....dziekuje za "Tu bylem ...niestety"....bardzo interesujace wspomnienia...to sie bardzo dobrze czyta....moze nieco poprzez wlasne doswiadczenia tamtej Europy....ale sie usmialem. Odpowiedz Link Zgłoś
apodemus Re: Obietnice Parku Rozrywki Jacksona 09.07.09, 10:44 A dzięki :) Na szczęście to było dawno... Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Obietnice Parku Rozrywki Jacksona 09.07.09, 11:33 apodemus napisał: > Przypomnij, proszę :) > Fanem MJ też nie byłem. To było w czasie gdy Jackson chciał kupić pałac w Otwocku Wielkim i albo tam, albo na Bemowie założyć mini Disneyland. Wtedy pani Fabisiak powiedziała, że nam kalka zachodniej szmiry nie jest potrzebna i ona daje słowo, że dołoży wszelkich starań, aby w Książenicach pod Grodziskiem Mazowieckim powstał Rodzinny Park Rozrywki, oparty o motywy z polskich bajek. Była mowa o ogromnym wesołym miasteczku, polu do pikników rodzinnych, a nawet lotów balonem. Od tego momentu olano pomysły MJ (wtedy jeszcze nie miał problemów finansowych). Pani posłanka uroczo postawiła pierwszą krechę na planach MJ. Czy mamy czego żałować? Z pewnością, bo parków rozrywki na europejskim poziomie nie mamy i prędko mieć nie będziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
apodemus Re: Obietnice Parku Rozrywki Jacksona 09.07.09, 11:45 A, tak. Było coś takiego. Pewnie okaże się, że pani Fabisiak "dokładała starań" i dokładała, i dokładała, i dokładała... ale czymże są jej starania wobec oporu materii (i nie tylko) wobec jej maluczkiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Obietnice Parku Rozrywki Jacksona 09.07.09, 14:33 Jak większość polityków - spier.. co mogła i się schowała. Odpowiedz Link Zgłoś