Gość: zzzzz IP: *.u.itsa.pl 16.07.09, 08:09 Kto zwróci kupcom pieniądze, które wopłacali wprowadzając się do hali KDT ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Ratusz prosi KDT: Opuśćcie halę! IP: *.u.itsa.pl 16.07.09, 08:14 Kto zwróci kupcom pieniądze, ktore płacili wprowadzając się do hali KDT ? Czto, że ktoś wydał wszystkie oszczędności na zapewnienie sobie i swojej rodzinie miejsca pracy i źródła utrzymania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawas Re: Ratusz prosi KDT: Opuśćcie halę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.09, 08:21 Gość portalu: xxx napisał(a): > Kto zwróci kupcom pieniądze, ktore płacili wprowadzając się do hali > KDT ? Czto, że ktoś wydał wszystkie oszczędności na zapewnienie > sobie i swojej rodzinie miejsca pracy i źródła utrzymania? Termin najmu był znany. Tu nie ma pola na dyskusje. Jakie podejmowali decyzje to ich problem. Są dorośli, niech sobie radzą. Nie ma w konstytucji napisane ze oni mogą handlować sobie na Pl. Defilad do końca Zycia, mogą isc gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: World Re: Ratusz prosi KDT: Opuśćcie halę! IP: 195.117.230.* 16.07.09, 08:42 Dlaczego ratusz jeszcze prosi tych kupczyków o cokolwiek? Trzeba im w końcu powiedzieć: "papa"! Ich czas minął po prostu. Nie powinni byli w ogóle dostawać tego terenu - tak swoją drogą - ale to już i tak nie ważne. Ważne, że mamy ich dość i nie ma dla nich już tu miejsca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb Ja też chcę lokal bez konkursu! IP: *.128.14.218.static.crowley.pl 16.07.09, 10:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ja też chcę lokal bez konkursu! IP: 195.90.102.* 16.07.09, 17:23 Komornik już niedługo tam zawita :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sat wyp...lać!!! IP: *.acn.waw.pl 16.07.09, 08:54 garstka ludzi terroryzuje miasto!!! Mam nadzieję, że HGW będzie miała jaja i im podziękuję definitywnie za współpracę. Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: wyp...lać!!! 16.07.09, 10:18 Gość portalu: sat napisał(a): > garstka ludzi terroryzuje miasto!!! Mam nadzieję, że HGW będzie miała jaja i im > podziękuję definitywnie za współpracę. No właśnie. Garska ludzi z ratusza terroryzuje miasto. Hala jest potrzebna, co widać po liczbie kupujących. Dziwię się dlaczego ratusz woli wspierać zagraniczne centra handlowe, skąd zyski uciekają poza granicę i Polski i miasta, a eliminuje drobny, miejscowy handel, skoro na całym świecie robi się na odwrót. Widać bogatszy lepiej lobbuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozerek Re: wyp...lać!!! IP: 83.143.140.* 16.07.09, 10:50 A zyski z KDT nie uciekaja za granice? Czy handlujacy, w szczegolnosci np. wietnamczycy, na kazdy zakup wystawiaja paragon? Co za bzdurna argumentacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Llama Re: wyp...lać!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 11:01 Miasto im nie zakazuje handlować gdzie indziej. Ten obrzydliwy blaszak szpeci miasto i nikt poza kupcami nie będzie po nim płakać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziner Re: Ratusz prosi KDT: Opuśćcie halę! IP: 83.238.13.* 16.07.09, 08:22 > Kto zwróci kupcom pieniądze, które wopłacali wprowadzając się do > hali KDT ? Tak, biedni kupcy. Nikt im nie powiedział że hala nie jest ich na wieki i że kiedyś będą się musieli z niej wyprowadzić. Równie dobrze mógłbyś argumentować, że jeżeli wynajmujesz mieszkanie, to masz prawo mieszkać w nim do śmierci - nawet jeżeli umowę podpisałeś na czas określony. No bo przecież wpłacałeś pieniądze odkąd się wprowadziłeś. Moim zdaniem dobrze się stało że miasto w końcu postanowiło wziąć byka za rogi - trzeba skończyć z dyktatem motłochu (tak, MOTŁOCHU) który myśli że prawo go nie dotyczy, i że wszystko da się załatwić krzykiem, groźbami i rozdzieraniem szat. Zamknięcie KDT nie będzie przyczyną likwidacji miejsc pracy - w Warszawie jest sporo miejsc do których kupcy mogą się przenieść. Przyczyną likwidacji miejsc pracy będzie niechęć do ruszenia czterech liter i próba uwłaszczenia się na publicznym (czyli naszym, moim i twoim) majątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Ratusz prosi KDT: Opuśćcie halę! IP: *.aster.pl 16.07.09, 08:40 Zadnych propozycji za strony Ratusza nie nalezy traktowac poważnie. Wszystkie są jedynie socjotechnicznymi sztuczkami dązącymi do rozbicia spółki. Jedynej takiej polskiej spółki handlowej w Warszawie. Trudno wygrać kupcom z sojuszem Gazety Wyborczej , TVN i Ratusza. Propagandowo sa na strconej pozycji. Przeciez nie zacznie sie budiowa ani 2 lini metra ani Muzeum Sztuki Współczesnej. Chodzi o rozpedzenie w diabły kilkuset polskich przediębiorców którzy tworzą konkurencje dla Złotych Tarasow . A przecież w kapitaliżmie nie może rzadzić wolny rynek. Trzeba komuś coś zabronic żeby zarobic mogł ktoś. Przy czym nie zapominajmy KDT TO SPÓŁKA KUPCÓW Z RATUSZEM CZYLI MIASTEM. PLAN ZAGOSPODAROWANIA DLA PLACU DEFILAD OBEJMUJE WYBUDOWANIE MUZEUM SZTUKI I NOWEGO BUDYNKU KDT. I TEN PLAN OBOWIĄZUJE !!!!!!!!!!!!! WIEC NAJLEPIEJ LUDZI OSZUKAC I WYRZUCIC Z PRACY . Po KDT przyjdzie czas ja mowi HGW na inne targowiska i oto w Warszawie lub pod Warszawą badą targowiska zarządzane przez turkow, wietnamczykow lub spółki izraelskie ( ZŁote tarasy, Galeria Mokotow, kliff). Głosujcie dalej na PO to obudzicie się w innym kraju. PS.Kupcy z KDT nie chca byc nawet na Placu Defilad tylko interesuje ich inna lokalizacja. Ale to i tak za wiele dla HGW i jej ekipy.Więc najlepszym rozwiazaniem jej wyrzucanie silą. Tak juz w Warszawie postepowali 50 lat temu Niemcy , więc PO czerpie z dobrych wzorcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szabo Re: Ratusz prosi KDT: Opuśćcie halę! IP: *.fixip.t-online.hu 16.07.09, 09:00 KDT konkurencja dla ZT??? Dobre... Chyba dla stadionu jesli juz. Typowy handlarz z placu defilad: antysemita bez podstaw, krzykacz, przekonany, ze wszystko mu sie nalezy bo tak. Jaki to polski handel? 80% sprowadzane z Chin marnej jakosci, pracownikom placi sie grosze, oszukujac ciagle wlasne miasto. Haniu, do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktokolwiek Re: Ratusz prosi KDT: Opuśćcie halę! IP: 195.187.250.* 16.07.09, 10:36 Radze, abyś poszedł po rozum do głowy, bo kto widział bazar z tandetą w centrum normalnego miasta. MOja propozycja jest prosta. Buldożery i wyprasować to KDT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ratusz prosi KDT: Opuśćcie halę! IP: 85.232.239.* 16.07.09, 08:52 jak to czyich? mieszkańców warszawy. ja naprawdę wolę tam muzeum niż tą budę. ze stadionu wywaliła kupców, wywali i z KDT z bożą pomocą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewsfsdffg Ratusz prosi KDT: Opuśćcie halę! IP: *.polkomtel.com.pl 16.07.09, 08:55 taaaak, a w stanach murzyni kazdego dnia pilnuja interesow czarnej afryki tak samo, jak polacy w chicago dbaja o polskie interesy, hahaha... dosc ulegania szantazystom z KDT. im nie chodzi o utrate miejsc pracy, bo maja mozliwosc isc na inne targowiska - im chodzi o WIELKA KASE robiona w samym centrum Warszawy, ot co! chciw ludzie i tyle! ratusz nie powinien sie nawet dogadywac z nimi, tylko wpuscic tam sztab policji z komornikiem i SLUSARZEM (LOL :D) na czele i czesc! basta!!! zmykac do nadarzyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vladi Opuśćcie halę, Hanka wyrzuc ich wreszcie! IP: *.acn.waw.pl 16.07.09, 09:05 z gory wiedzieli ze bede mieli dzierzawe okresowa. i tak im przedluzyli. teraz czas sie spakowac i powiedziec papa Odpowiedz Link Zgłoś
toshiro32 Ratusz prosi KDT: Opuśćcie halę! 16.07.09, 09:09 Prosi? Co to za władza! OBOWIAZKIEM jest egzekwowanie prawa a nie PROSIĆ łamiacych je. kAŻDY WIDZI ŻE CIĄGŁE USTĘPSTWA PROWADZĄ TYLKO DO jeszcze większej bezczelności handlarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Ratusz prosi KDT: Opuśćcie halę! IP: *.netia.pl 16.07.09, 09:16 Za dobra ta władza. Ja bym za ruj i kopa w tyłek. Kasy się już tyle nachapali a jeszcze mało. Co za tałatajstwo, koniec dzierżawy nastąpił więc czas sobie znaleźć coś nowego. Ale po co, lepiej za free i za szantaż. Konkurencja dla Złotych Tarasów, cha, cha, ale się uśmiałem. Chyba kolego nie byłeś w ZT, że nie widzisz różnicy. Całe szczeście już niedługo nie będzie tego blaszanego badziewiaka, gdzie większość to cwaniacy i krętacze. Zapewne połowa towaru szła na lewo, bez podatków, tak jak na stadionie. Won. Odpowiedz Link Zgłoś
autotaks Re: Ratusz prosi KDT: Opuśćcie halę! 16.07.09, 11:50 a co boli Cie Edek że ty sie nie nachapałeś...nic dziwnego skoro Twoje pojęcie o rynku i handlu jest tak nikłe jak to prezentuje Twoja wypowiedź, akurat KDT jest ( było ) dosc duża konkurencja dla ZT i upadajacej juz Galerii Centrum. A czemu? A temu ze obraz typowej klientki kupującej w Polsce ciuchy jest taki: ważne jak ciuch wyglada i jaka jest jego CENA, mało ja interesują marki i kraj pochodzenia ciucha, a skoro w KDT były ciuchy podobne do tych markowych tylko za 1/2 wartości tych w ZT , to kogo wybierały typowe klientki? Oczywiscie są też takie klientki dla których marka ciucha to podstawa, cena sie nie liczy, stać ja na takie ciuchy i kupuje a tandety nigdy nie kupi. Ale żyjemy w takim kraju w jakim żyjemy i nie kazdego stać na ceny w galeriach. A pozatym jesli Ci sie wydaje ze taki H&M czy Reserved jest o wiele lepszy niż ten chłam sprzedawany w KDT to masz racje.......wydaje Ci sie :))) I uprzedze Twoją riposte...nic z KDT nie mam wspólnego Odpowiedz Link Zgłoś
zwykx Czarna trumna symbolizująca upadek handlu 16.07.09, 09:17 Czarna trumna symbolizująca upadek handlu? Dla mnie upadek handlu symbolizują miejsca takie jak KDT... Odpowiedz Link Zgłoś
autotaks Re: Czarna trumna symbolizująca upadek handlu 16.07.09, 11:52 a rozkwit centra handlowe z cenami z kosmosu i pustymi sklepami....hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Ratusz prosi KDT: Opuśćcie halę! IP: 194.181.189.* 16.07.09, 09:19 Jako Warszawiak oczekuję zdecydowanego egzekwowania prawa i natychmiastowego wypier...nia łachmaniarzy z Placu Defilad. Koniec ceregielenia się! p.s. też chcę wynająć od miasta lokal użytkowy po preferencyjnych stawkach i bez konieczności startowania w konkursie; dlaczego oni mają dostać taki przywilej a ja nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
autotaks Re: Ratusz prosi KDT: Opuśćcie halę! 16.07.09, 12:06 bo są obrotni a Ty nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ratusz prosi KDT: Opuśćcie halę! IP: *.centertel.pl 16.07.09, 12:24 Kto mi to wyjaśni czemu w Maximusie jest 2 razy taniej niż w KDT za ten sam produkt??? To jeszcze nic. Kiedyś (jakieś 6 lat temu) widziałem buty marki bliżej nieokreślonej na targowisku pod halą Banacha za 35 PLN. Co ciekawe 2 miesiące później byłem w KTD i widziałem identyczne buty (nawet kolor był ten sam :)) za.... 110 PLN. Za jedną parę w KDT pod halą miałbym 3 :) W sumie wolny rynek - Mogą sprzedawać takie buty nawet za 200 PLN. To że ludzie w Polsce są ograniczeni i daja się doić na prawo i lewo to nie nowość. Nie dziwię się że kupcy chcą zostać w centrum. Nie chcą przenieść się do innych hal bo będą mieli konkurencję czyli będa musieli zejśc z cen za towary i mniej kasy trafi do ich kieszeni. Wszystko pozostałe to zasłona dymna. Po co sprzedawać buty za 50 PLN jak można te same sprzedać za 15O PLN a i tak się je sprzeda. Pojechałem do Maximusa -kupiłem buty za 50 PLN 2 miesiące rozwalone. Pojechałem ponownie - znowu 50 PLN - wytrzymały 5 miesięcy. Wkur.... się pojechałem na Ursus - kupiłem skórzane za 180 PLN - chodzę w nich już 2 lata i dobrze się trzymają :) Żeby robić zakupy to oprócz portfela trzeba miec też głowę dziękuję za uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Ratusz prosi KDT: Opuśćcie halę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 16:08 Skoro jesteś tak praworządny,to powinieneś wiedzieć,że publiczne używanie przekleństw jest wykroczeniem.Biegnij więc prędko na komendę i zapłać mandat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ty wiesz kto ... Re: Ratusz prosi KDT: Opuśćcie halę! IP: *.acn.waw.pl 16.07.09, 09:22 > Przecież WALTZ to żydowskie nazwisko. To czyich interesów ma > pilnować? Proste chyba. Teraz to chyba już tylko kompletnym kretynom można wmówić spiski żydowsko-masońskie. Ale jak widać naiwnych kretynów nie brakuje ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pas Re: Ratusz prosi KDT: Opuśćcie halę! IP: 62.29.248.* 16.07.09, 11:33 idiota! Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: Ratusz prosi KDT: Opuśćcie halę! 16.07.09, 09:56 Dlaczego ktokolwiek ma zwracać pieniądze? dzierżawa była na 10 lat i termin minął. Skończyły się czasy że "mi sie należy". Mnie za darmo nic w życiu nikt nic dał, więc czas rozpitolic to miejsce, bo to wstyd aby w centrum jakieś stragany i budy wystawiać, koniec popeliny i łamania prawa. Propozycje miasto jeszcze dało że bez konkursów dostaną miejsca na targowiskach itd, a dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruno1600 Ratusz prosi KDT: Opuśćcie halę! IP: *.chello.pl 16.07.09, 09:58 WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOONNNNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość następni będą ci ze stadionu IP: *.centertel.pl 16.07.09, 09:58 Miasto powinno wreszcie zrobić porządek z tymi kupcami ,jak im się uda to następni Będą ci ze stadionu i mistrzostwa odbędą się pomiędzy blaszakami . Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Działania PO w Warszawie są nienaganne! 16.07.09, 10:14 Na całym świecie wspiera się rodzimy, drobny handel, bo zmniejsza bezrobocie i dzięki mniej korzystnemu opodatkowaniu mocniej wspiera budżet. Tylko w Polsce jest zupełnie odwrotnie. Czynsze w centrum są ustalane na niebotycznym poziomie, którym podołać mogą tylko banki. Likiwduje się wszelkie możliwe bazarki i targowiska. Za to swobodnie pozwala się na okupację ścisłego centrum przez wielkie molochy handlowe typu Złote Tarasy, czy Arkadia. Nigdzie w cywilizowanym świecie się tak nie dzieje, ale tam jest znacznie większa przejrzystość rządzenia. U nas różnego rodzaju nieformalne lobby dużych graczy mają o wiele większy wpływ na rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww_karolak wysadzić bude! IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.09, 10:36 widać karolak, że sprzedajesz ogórki i kapuste na tym targu. Tak szpetnej hali nie ma w zadnym centrum. Dostaliscie palec(10letni okres dzierzawy), a teraz ciągniecie ręke. Ludzie z kdt-u naciągający innych na podrubki to samo dziadostwo bez wartosci. Umowa to umowa. Okres dzierzawy minął wiec wy.. niescie sie! Nie widzicie, ze nikt was tu nie chce!? Wysadzić tą bude! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Llama Re: Działania PO w Warszawie są nienaganne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 11:05 Czy ty czytać nie umiesz? Miasto nie zakazuje im handlować. Oferuje lokale zastępcze. Jakie mordowanie drobnego handlu? Ogarnij się, czytaj dokładnie i potem zacznij ujadać. Albo lepiej - w ogóle nie pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olobolo Bredzisz ... IP: 195.149.64.* 16.07.09, 11:14 >Czynsze w centrum są ustalane na niebotycznym poziomie, którym >podołać mogą tylko banki. Likiwduje się wszelkie możliwe bazarki i >targowiska. Średniowiecze się skończyło ....centrum miasta to nie jest miejsce na pstry handel szmatami, jak ci za drogo w centrum to poszukaj sobie coś poza - np.: Nadarzyn. > Za to swobodnie pozwala się na okupację ścisłego centrum przez > wielkie molochy handlowe typu Złote Tarasy, czy Arkadia. Nigdzie w > cywilizowanym świecie się tak nie dzieje, ale tam jest znacznie > większa przejrzystość rządzenia Taaa a na przykład w której stolicy Europy twoim zdaniem nie ma CH typu Arkadia ? Wymień jedną nazwę a znajdę ci CH w 10 minut. Paryż, Berlin, Pragę, Wiedeń możesz sobie darować - tam z całą pewnością są, za to KDT nie ma ... > U nas różnego rodzaju nieformalne lobby dużych graczy mają o wiele > większy wpływ na rzeczywistość. Na przyklad stowarzyszenia handlarzy z np.: KDT, Stadion-u itp. Chce to tak i mi sie należy, bo Naród Polskie potrzebuje bazaru !!! Odpowiedz Link Zgłoś
autotaks Re: Bredzisz ... 16.07.09, 11:59 sam bredzisz, jesli by ludzie nie potrzebowali bazarów to by na nie nie chodzili i same by upadły...miasto nic by nie musiało robić tylko by przejmowało tereny, a skoro sobie targowiska w wawie radzą i to niektóre tak dobrze że nawet ci sie o tym nie śniło tzn ze jest ciagle zapotrzebowanie w wawie na miejsca tego typu, oczywiscie nie w scisłym centrum, a rzadzacy powinni zaspokajac potrzeby swoich wyborców uwzgleniając potrzeby wiekszości...to chyba logiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pas Re: Działania PO w Warszawie są nienaganne! IP: 62.29.248.* 16.07.09, 11:37 jasne w city jest masa handlujących majtami! śmiechu warte! Odpowiedz Link Zgłoś
profzwdrhab Re: Działania PO w Warszawie są nienaganne! 16.07.09, 19:21 Rodzinny drobny handel nie ma sensu. To jest tylko forma samooszukiwania sie, bowiem taki handel nie przzynosi realnych (ekonomicznych) zyskow i wymaga harowki calej rodziny aby ledwo zwiazac koniec z koncem. Gdyby w Polsce byla praca, to nikt nie chcialby handlowac w tych dziadowskich KDT. Odpowiedz Link Zgłoś
kotryna Basta! 16.07.09, 10:29 A moze już wystarczy tych próśb? Skoro hołota nie chce się wynieść po dobroci to wywalić ich siłą. Nie może być tak, że kilku krzykaczy terroryzuje całe miasto. Dość już tej samowolki! I niech nie jęczą, że nie będą mieli za co żyć - mają tyle innych miejsc do wyboru, trzeba tylko chcieć. Dość warcholstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MSPANC Re: Ratusz prosi KDT: Opuśćcie halę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 10:53 Gość portalu: lombol napisał(a): > Przecież WALTZ to żydowskie nazwisko. To czyich interesów ma > pilnować? Proste chyba. Taaa... i skutecznie rżniesz głupa, co trudne dla ciebie nie jest, że nie zdajesz sobie sprawy z faktu, że Waltz to nazwisko męża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Ratusz prosi KDT: Opuśćcie halę! IP: 194.181.183.* 16.07.09, 11:35 Nie ma sie nad kim litowac. Takie sa prawa rynku - dzierzawa wygasla i powinni sie wyniesc. Dziwie sie tylko, ze Ratusz tak dlugo czekal - powinni byli wjechac buldozerami i rozniesc to prostactwo w pyl. Niecierpie tego ohydnego, typowo polskiego, zamilowania do mini- handlarstwa tandeta. Mamy teraz sklepy, ktore sprzedaja ubrania na kazda kieszen, a przy okazji nie psuja wygladu miasta. Czas sie do nich przyzwyczaic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lombol Re: Ratusz prosi KDT: Opuśćcie halę! IP: 83.3.2.* 16.07.09, 11:37 Gazeto dlaczego wyrzucasz z tego forum wątki nieprzychylne HGW i te które nie szkalują pracowników KDT? Macie w tym jakiś interes? Mój też pewnie zaraz zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zczyzyk Re: Ratusz prosi KDT: Opuśćcie halę! IP: *.spray.net.pl 16.07.09, 11:56 Widocznie teksty obrońców hali są zbyt prymitywne, żeby je tutaj umieszczać. Odkąd to chęć zerwania z PRL-owskim stereotypem centrum - jest walką TVN-u, Gazety Wyborczej i HGW z wolnym handlem? Co do propozycji usunięcia ich siłą, czytajcie ze zrozumieniem, że już jest wniosek o ochronę potrzebną do wyrzucenia handlowców z KDT. Śmiech na sali, jak ktoś wspomniał o bazarach w centrum europejskich miast, oczywiście, że są tworzone targowiska, ale z dala od centrum, aby nikomu nie wadziło i nie zasyfiało wyglądu miasta (oczywiście kolega pewnie wspomniał o murzynach w Paryżu, czy Hiszpanii - którzy dosłownie jak klauni z karuzelami na głowie wciskają tandetne figurki turystom w tak chamski sposób, że potrafią wejść do autokaru i wykrzykiwać jak to kiedyś na stadionie - Kolega, albo Tanio. Umowa dzierżawy dotyczy każdego, kupcy z KDT próbują brać ludzi na litość, bo oczywiście komu by się chciało wynosić ze ścisłego centrum stolicy własnego kraju? A co do tych zarzutów, że w centrum ustalane są niewiadomo jakie stawki za wynajem lokali użytkowych; wiadomo, że sprzedając Chińskie podróbki nie da się zarobić, a jednak w centrum jest wiele sklepów i nie patrzcie tylko na Galerię Centrum, ale wokół, z jednej strony stoją Chińczyki, Kebaby, Sex Shopy, z drugiej sklepy z ciuchami, kioski, spożywczaki i im jakoś się opłaca - jak widać nie tylko banki mamy (w czym przyznaje rację - od nowego świata, do nowego miasta powinien być wprowadzony kategoryczny zakaz działalności bankowej, firm telekomunikacyjnych itp. itd. bo co to za starówka i do tego w stolicy, gdzie co chwila bank, a jeżeli chodzi o galerię malarstwa, czy fotografii to łącznie na palcach jednej ręki można policzyć). Także, krótkie podsumowanie, zrównać KDT z ziemią Odpowiedz Link Zgłoś
autotaks Re: Ratusz prosi KDT: Opuśćcie halę! 16.07.09, 12:03 nooo Galeria centrum właśnie upada hyhy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Czy to nie jest główny powód IP: *.centertel.pl 16.07.09, 12:28 Kto mi to wyjaśni czemu w Maximusie jest 2 razy taniej niż w KDT za ten sam produkt??? To jeszcze nic. Kiedyś (jakieś 6 lat temu) widziałem buty marki bliżej nieokreślonej na targowisku pod halą Banacha za 35 PLN. Co ciekawe 2 miesiące później byłem w KTD i widziałem identyczne buty (nawet kolor był ten sam :)) za.... 110 PLN. Za jedną parę w KDT pod halą miałbym 3 :) W sumie wolny rynek - Mogą sprzedawać takie buty nawet za 200 PLN. To że ludzie w Polsce są ograniczeni i daja się doić na prawo i lewo to nie nowość. Nie dziwię się że kupcy chcą zostać w centrum. Nie chcą przenieść się do innych hal bo będą mieli konkurencję czyli będa musieli zejśc z cen za towary i mniej kasy trafi do ich kieszeni. Wszystko pozostałe to zasłona dymna. Po co sprzedawać buty za 50 PLN jak można te same sprzedać za 15O PLN a i tak się je sprzeda. Pojechałem do Maximusa -kupiłem buty za 50 PLN 2 miesiące rozwalone. Pojechałem ponownie - znowu 50 PLN - wytrzymały 5 miesięcy. Wkur.... się pojechałem na Ursus - kupiłem skórzane za 180 PLN - chodzę w nich już 2 lata i dobrze się trzymają :) Żeby robić zakupy to oprócz portfela trzeba miec też głowę dziękuję za uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pereeez Ratusz prosi KDT: Opuśćcie halę! IP: 213.25.44.* 16.07.09, 13:49 przegonic raz a dobrze, i spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Ratusz prosi KDT: Opuśćcie halę! IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.09, 16:55 Wypowiadacie się na temat KDT a nie macie pojęcie o co chodzi w tej sprawie, nie znacie zawartych umów itd...... Połowa z was nawet nie jest z Warszawy..... Banda Prostaków Odpowiedz Link Zgłoś
czujny_obywatel Ja chcę 16.07.09, 13:51 Ja chcę dostać od miasta za darmo Pałac Kulturi i Nauki i wszystkie okoliczne placyki. Ja chcę dostac i już, mi się należy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teef Ratusz prosi KDT: Opuśćcie halę! IP: *.acn.waw.pl 16.07.09, 18:37 Doprowadzono do absurdu - kieruje się prośby do tych, którzy łamią prawo! Gdzie ja żyję? Trzeci świat, czwarty, n.ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Skutecznie IP: *.aster.pl 16.07.09, 19:07 Wystarczy odciąć prąd i po sprawie ! Bez kosztów komornika, bez nerwów ... za tydzień hala będzie pusta ! Odpowiedz Link Zgłoś