Dodaj do ulubionych

Wciągnęli na świątynię 800-tonową konstrukcję

• Gość: anty Wciągnęli na świątynię 800-tonową konstrukcję IP: *.gorzow.mm.pl 21.08.09, 14:37
      A KOGO TO OBCHODZI ?????!!!!
    • Gość: be Może Prawdziwi Polacy - Katolicy przypomnieliby... IP: 213.17.202.* 21.08.09, 14:38
      ... sobie historię Wieży Babel? Albo jak Bóg ukarał ich protoplastów
      za bałwochwalstwo? Kościół prawi z ambony, że nalezy pochylić się
      nad biednymi, najsłabszymi... i w tym celu za miliardy buduje sobie
      kolejną nieruchomość. Ja nie jestem dobrym Katolikiem - właściwie
      wcale nim nie jestem. Ale w przeciwieństwie do większości Katolików
      znam Biblię i jakoś mi ona nie przystaje do dzisiejszych zachowań
      Kościoła...
    • Gość: misio Wciągnęli na świątynię 800-tonową konstrukcję IP: 80.50.125.* 21.08.09, 14:38
      Wszystko cacy, ale PO CO?
    • Gość: anty Wciągnęli na świątynię 800-tonową konstrukcję IP: *.gorzow.mm.pl 21.08.09, 14:38
      A KOGO TO OBCHODZI ???!!!
    • Gość: xxx Wciągnęli na świątynię 800-tonową konstrukcję IP: *.compi.net.pl 21.08.09, 14:39
      Nie wymagam aby autor tego artykułu był inżynierem,ale wystarczy trochę
      wyobraźni, żeby nie pisać głupot. "Gdyby postawić belkę w pionie to
      była by wysokości 15 piętrowego wieżowca" to znaczy miała by ok
      40 m. wysokość na którą ją wciągano to 26 m, wystarczy spojrzeć na
      proporcje na zdjęciu i puknąć się w głowę pisarzu.
    • Gość: ja Wciągnęli na świątynię 800-tonową konstrukcję IP: 81.219.116.* 21.08.09, 14:41
      I komu się podoba ten bunkier!?
    • Gość: hahah Wreszcie coś Polacy zbudowali, IP: *.chello.pl 21.08.09, 14:41
      niestety świeccy nic nie potrafią, ani zbudować ani tym bardziej skonstruować,
      niedorozwinięci antyklerykałowie ptrafią tylko rozwalać i ujadać na forach
      GWnianej.
    • Gość: Olo Jestem komunistą, mam 55 lat. Popieram budowę tej. IP: *.acn.waw.pl 21.08.09, 14:43
      .. tej Świątyni. Wsparłem ją cegiełką. Dalej będe wspierał ze swoich
      skromnych przychodów. Nie bede odliczał sobie tego od PITu, zeby
      Skarb Państwa nie tracił. Zachęcam do naśladowania moich poczynań
      przez wszystkich komunistów i wędkarzy, ateistów i pingpongistów,
      liberałów i matematyków, chrześcijan wszystkich obrządków i
      kucharki, żydów i palestyńczyków, muzułmanów i nowojorczyków,
      milicjantów i rowerzystów, a także motocyklistów i użytkowników
      innych pojazdów samochodowych i maszyn rolniczych.
      • cillian1 Re: Jestem komunistą, mam 55 lat. Popieram budowę 21.08.09, 14:52
        > .. tej Świątyni. Wsparłem ją cegiełką. Dalej będe wspierał ze swoich

tia, Kk lubi tych, co chcą odkupić winy przed śmiercią :))))) I tak to się
        właśnie kręci, w młodości grzeszą a potem stają się dewotami ;)

Rzuć pan na cegłę ;)
      • yanfhowah Re: Jestem komunistą, mam 55 lat. Popieram budowę 21.08.09, 17:07
        Ja moge co najwyzej p r z y l o z y c ci cegla....ale pewnie
        tylko echo w pustej glowie uslysze
        • cillian1 Re: Jestem komunistą, mam 55 lat. Popieram budowę 21.08.09, 17:20
          > Ja moge co najwyzej p r z y l o z y c ci cegla....

możesz, ale czy znajdziesz tylu młodych z plebani, którzy rozmachają ci ręce i
          przytrzymają kieckę, żebyś się nie zaplątał?

Nie sądzę, dzieciaki nie lubią pomagać złym mężczyznom :))))

> tylko echo w pustej glowie uslysze

echo rodzaju, zastanów się co czynisz synu, czy wtedy przestałbyś kraść
          pieniądze z tacy i bić niewiernych?!
    • Gość: piehemothantyxiądz Wciągnęli na świątynię 800-tonową konstrukcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 14:44
      za 20 lat to będzie bar ze striptizem
      • Gość: Mj Re: Wciągnęli na świątynię 800-tonową konstrukcję IP: *.opera-mini.net 21.08.09, 15:05
        Naczytałem się waszych złośliwych komentarzy i myślę, że muszę to jakoś odreagować. Już wiem w weekend dam w mordę jakiemuś przedstawicielowi tego typu komentopisarstwa. W sumie, to chyba wcale nie żartuje...
        • cillian1 Re: Wciągnęli na świątynię 800-tonową konstrukcję 21.08.09, 15:33
          > Już wiem w weekend dam w mordę jakiemuś przedstawicielowi tego typu

matko jezusa chyba (MJ), a jak ty to uczynisz?

:D
        • Gość: 4g63 Re: Wciągnęli na świątynię 800-tonową konstrukcję IP: *.chello.pl 21.08.09, 15:38
          > Naczytałem się waszych złośliwych komentarzy i myślę, że muszę to jakoś odreago
          > wać. Już wiem w weekend dam w mordę jakiemuś przedstawicielowi tego typu koment

uderz mocno głową w ścianę tylko bardzo bardzo mocno..., całe społeczeństwo na tym zyska
        • poszliwpisdu Re: Wciągnęli na świątynię 800-tonową konstrukcję 21.08.09, 16:40
          To jest ta slynna katolicka milosc do blizniego i chec przebaczania?
    • Gość: haha W Polsce tylko księża coś potrafią zbudować IP: *.chello.pl 21.08.09, 14:46
      reszta to antyklerykalne pętaki zdolne jedynie do zniszczenia wszystkiego wokół
      • Gość: hr Uszaszowski Jeszcze nie widziialem ksiedza... IP: *.VIC.netspace.net.au 21.08.09, 16:06
        ktory by cos sensownego zrobil, POZA OGLUPIANIEM LUDZI i klepaniem
        banalow.
    • Gość: niewierny Wciągnęli na świątynię 800-tonową konstrukcję IP: *.intersat.net.pl 21.08.09, 14:46
      Mysle ze swiatynia optarznosci jest dowodem na nie instnienie Boga, bo gdyby
      istnial to juz dawno by ta swiatnynie sru..... rozp.... w drobny mak. Dzieci
      gloduja, bieda, kryzys a tu stawiany jest pomnik tylko pytanie jest, w ktorym
      zdaniu, wersie pisma swietego jest napisane aby stawiac dla Boga najwieksze,
      najpiekniejsze, najbogatsze obiekty. Czy wg. Was wierzacych Bog oczekuje od
      was budowy takich obiektow, czy w skromnej swiatyni czy oltarzu polowym zle
      sie modli. Jedynym plusem budowy tej swiatyni jest fakt iz ludzie zaangazowani
      w jej budowe maja prace.
    • Gość: haha Wciągnęli na świątynię 800-tonową konstrukcję IP: *.chello.pl 21.08.09, 14:47
      Wreszcie coś Polacy zbudowali, niestety świeccy nic nie potrafią, ani zbudować
      ani tym bardziej skonstruować, a niedorozwinięci antyklerykałowie ptrafią
      tylko rozwalać i ujadać na forach GWnianej.
      • cillian1 Re: Wciągnęli na świątynię 800-tonową konstrukcję 21.08.09, 14:54
        > niestety świeccy nic nie potrafią, ani zbudować

pajacu, czy nie widzisz nic więcej poza kościołami? Jest masa wspaniałych
        konstrukcji! I nie są one Kk
        • Gość: koka Re: Wciągnęli na świątynię 800-tonową konstrukcję IP: *.nplay.net.pl 21.08.09, 18:13
          A czy Ty nie znasz pojęcia 'ironia'? :)
          • cillian1 Re: Wciągnęli na świątynię 800-tonową konstrukcję 21.08.09, 18:33
            > A czy Ty nie znasz pojęcia 'ironia'? :)

ta była wyjątkowo mocno zawoalowana :D

wybacz "pajaca", teraz ja się tak czuję ;)
      • poszliwpisdu Re: Wciągnęli na świątynię 800-tonową konstrukcję 21.08.09, 16:42
        Nie tyle ze nie potrafia, tylko cale miliardy ida na jalmuzne dla Watykanu. Wiec
        zbyt wiele nie zostaje.
    • Gość: Kagan Wciągnęli na świątynię 800-tonową konstrukcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 14:47
      A czemu Pan Bog jej tam nie wciagnal, przy pomocy swej Opatrznosci?
      • Gość: hr Uszaszowski Ta ' stodola' jest przeciwko Bogu !!! IP: *.VIC.netspace.net.au 21.08.09, 15:24
        BOG OPACZNYCH MA GDZIES!!!TAKI OPACZNY KLEMP I JEGO SUKIENKOWE
        SWIRUSY TYLKO BOGA ROZWESELAJA SWOJA GLUPOTA!!
    • Gość: SonQo To ma świadczyć o wielkości Boga ?? a świadczy o IP: *.chello.pl 21.08.09, 14:50
      niezbyt dużej inteligencji darczyńców. Na te poszły te miliony z budżetu ?
    • 333a3 Jeszcze kilka lat i kościoły bedą puste 21.08.09, 14:55
    • sirseb Wielka jest chwała Pana! 21.08.09, 14:59
      pzdr
    • Gość: avi Wciągnęli na świątynię 800-tonową konstrukcję IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.09, 14:59
      kompletny kretynizm!!
      wszędzie dookoła tnie sie wydatki ,
      a czarnuchy buduja sobie pałac i to jeszcze za naszą kasę:(
    • tentatore Ciemnogród ma najwiecej nowych kościołów na Świeci 21.08.09, 15:00
    • Gość: Adam Boga w sercu nie mają... IP: 188.33.63.* 21.08.09, 15:01
      Za te pieniądze można tyle dobrego zrobić, a nie beton wylewać. Księża
      zapomnieli po co są. Obecnie są narzędziem w rękach szatana. Pan Bóg się
      odwrócił od księży, bo dla nich się liczą tylko pieniądze, władza i młodzi
      ministranci...
      • cillian1 Re: Boga w sercu nie mają... 21.08.09, 15:06
        to raczej oni od boga się odwrócili, bo bóg jak ten wiejski głupek, wszystkich
        kocha ;)
    • tentatore Kraków jest systematycznie okradany przez kościół 21.08.09, 15:06
      To, co dzieje się w Krakowie, to już ewenement na skalę światową. Nie ma chyba
      drugiego tak znanego miasta (ba, jakiegokolwiek miasta), które byłoby tak
      sukcesywnie, kawałek po kawałku anektowane przez Kościół jakiejkolwiek
      religii. Gród zakwalifikowany przez UNESCO jako światowe dziedzictwo ludzkości
      staje się w zawrotnym tempie dziedzictwem Watykanu. Najnowsza grabież w biały
      dzień. Tym razem kościół dostał od komisji majątkowej kilka kwartałów ulic.
      Wraz z ludźmi.
      • Gość: 4g63 Re: Kraków jest systematycznie okradany przez koś IP: *.chello.pl 21.08.09, 15:41
        no to trzeba się w końcu z tym bydłem rozprawić, raz a dobrze, od 1000 lat nam brużdżą kradną itp, kiedy polacy wreszcie powiedzą nie?? kiedy przepędzą to czarne bydło ze swojego kraju, tam gdzie ich miejsce, do watykanu, niech żrą swoje złote pałace
        • rk111 Re: Kraków jest systematycznie okradany przez koś 21.08.09, 15:47
          Widzisz 90 % Polaków to katolicy więc nie widzę tych którzy by mieli
          przeganiać księży jeśli % lewaków nie przekracza 1 lub 2.
          • cillian1 Re: Kraków jest systematycznie okradany przez koś 21.08.09, 15:50
            > Widzisz 90 %

tak samo jak tylko 10% Polaków łamie 10 przykazań :D Ot i znasz procentową
            zawartość katolików w Polsce ;)
            • rk111 Re: Kraków jest systematycznie okradany przez koś 21.08.09, 16:08
              Przykazania są takie same dla Chrześcijan Żydów i Muzułmanów i tak
              Przykazania są takie same dla Chrześcijan Żydów i Muzułmanów i tak
              samo wszyscy je łamiemy nie oznacza to jednak że ten co łamie
              przykazanie nie jest chrześcijaninem Żydem czy Muzułmaninem.
              • cillian1 Re: Kraków jest systematycznie okradany przez koś 21.08.09, 16:20
                > Przykazania są takie same dla Chrześcijan Żydów i Muzułmanów i tak

ale co chciałeś przez to powiedzieć?
      • ggrdl Okradany? To złóż doniesienie. I nie kłam 21.08.09, 16:07
        Jest taka zasada: albo masz dowody, albo jesteś oszczercą.
        Hint: twoja OPINIA nie ma wartości dowodowej.
        • poszliwpisdu Re: Jestesmy okradani 21.08.09, 16:44
          > Jest taka zasada: albo masz dowody, albo jesteś oszczercą.

To na temat istnienia boga?
    • Gość: anakonda22 Wciągnęli na świątynię 800-tonową konstrukcję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 15:13
      ..WSZYSTKIE KOMENTARZE HOŁUBIĄCE TĘ PARANOICZNĄ BUDOWLĘ TO KOMENTARZE
      STARCZEGO KRETYŃSTWA MOHEROWEGO Z POD ZNAKU św.Szatana Z Torunia....TYLE...
    • nick3 Mauzoleum 21.08.09, 15:13

Mauzoleum kk.
    • Gość: tetradrachma A Bóg patrzy i zapisuje te przejawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 15:14
      ludzkiej pychy !
    • pizza Polska DUMB 21.08.09, 15:17
      ja tam w świątynię nie wierzę za to jestem przekonany że budują tam
      pierwszą polską DUM Base z małym reaktorem na podręczne potrzeby.
    • bartek_77 Wciągnęli na świątynię 800-tonową konstrukcję 21.08.09, 15:20
      uh, ale nienawiść :D antykatolicy i wspaniali, wielkomyśli ateiści szaleją z
      nienawiści. kilka słów: ch** wam do tego. jak katolicy chcą sobie wybudować to
      nie możecie tego zabraniać. Po co to komu? żeby dla potomnych zostało
      cokolwiek oprócz sypiących się blokowisk zbudowanych przez waszych idoli.
      • pizza Re: Wciągnęli na świątynię 800-tonową konstrukcję 21.08.09, 15:29
        jakoś jak na wierzącego sporo negatywnych emocji w twoim poście.
        Zawarłeś w nim i przekleństwo i życzenie śmierci (w stopce) - co to
        ma wspólnego z tą garstką hipisów sprzed 2000 lat znad morza
        martwego którzy ignorowali kapłanów, święta i świątynie a Mistrz
        zaproponował nawet rozwalenie centralnej świątynii sugerując że On
        ją odbuduje... A Wy tu taki betonowy klocek stawiacie za miliardy
        niby dla Niego, a to pomnik mamony tylko.
        • bartek_77 Re: Wciągnęli na świątynię 800-tonową konstrukcję 22.08.09, 19:00
          kto powiedział, że jestem wierzący?
      • Gość: hr Uszaszowski Potomni nie potrzebuja watpliwej jakosci ... IP: *.VIC.netspace.net.au 21.08.09, 15:37
        DRUGIEGO Watykanu.NIE BEDA WIEDZIELI CO ZTYM BADZIEWIEM ZROBIC.
      • slartibartfast Re: Wciągnęli na świątynię 800-tonową konstrukcję 21.08.09, 15:48
        Gościu, niech sobie katolicy budują świątynie jakie chcą, ale nie z publicznych
        pieniędzy, bo są ludzie którzy nie życzą sobie takiego ich wydawania.
        Talibanu się klechom zachciewa :/
        • rk111 Re: Wciągnęli na świątynię 800-tonową konstrukcję 21.08.09, 16:02
          Są też ludzie którzy nie życzą sobie utrzymywania bezdomnych ,
          narkomanów czy innego elementu a jednak państwo daje środki na ten
          cel.
          • perculator Re: Wciągnęli na świątynię 800-tonową konstrukcję 21.08.09, 18:08
            rk111 napisał:

> Są też ludzie którzy nie życzą sobie utrzymywania bezdomnych ,
            > narkomanów czy innego elementu a jednak państwo daje środki na ten
            > cel.
            1. Panstwo nie daje! Redystrybuje, co zbierze z podatkow od Was.
            2. Kto pozwolil na projekt okropienstwa szpetoty zelbetonu?
            Kogo tam wybieracie w wolnych wyborach? Gdzie esteci, ekolodzy,
            architekci?
          cel.
          cel.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka