Gość: Misiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 22:26 Zawsze się dowiadujemy po. Specjalnie? Trzeba było dzień przed, napisać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Llama Wielokulturowy pochód przeszedł przez miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 22:54 "Nadwiślański zaścianek"... Ręce idzie załamać. Zaścianek tworzą tacy właśnie ludzie, ludzie z kompleksami. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi dokładnie! 30.08.09, 23:01 mnie też ten zaścianek poraził nie widzę nic zaściankowatego w tym konkretnym miejscu na Wisłą Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: dokładnie! 30.08.09, 23:18 > nie widzę nic zaściankowatego w tym konkretnym miejscu na Wisłą W każdym bądź razie nie bardziej niż w innym 2 milionowym mieście Europy... Odpowiedz Link Zgłoś
444a Bardzo fajna impreza 30.08.09, 23:11 Impreza bardzo fajna, byłem, widziałem. Mam tylko jeden zarzut: może to wina tego, że przyszedłem po 14, sklepy narodowe były słabo zaopatrzone, zwykle tylko parę książek, 2 koszulki i jakaś chusta. Dość ubogo jak na prezentację swojej narodowości, ale może to wina mojego spóźnienia. Kuchnia różnych narodowości fajna:) i tutaj zbytnia różnorodność nie ma sensu na festynie, bo widz ma zapamiętać coś konkretnego a nie mętlik. W Berlinie na jakimś multi-kulti festiwalu Polska kuchnia też powinna się prezentować przez max 3 potrawy - żeby dało się zapamiętać (schabowy, ziemniaki i sałatka:)))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marla Re: Bardzo fajna impreza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 20:45 Ja chcialam tylko dodaac, ze miasteczko oficjalnie ruszalo o 15, wiec o 14 moglo Jeszcze a nie Juz nie byc wiecej artykulow:) A to co wystawiaja konkretni ludzie to sa artyuly, ktore maja w swoich sklepach...ciagle jeszcze Warszawa nie jest TAK roznorodna i wielokulturowa jak np Berlin, Londyn czy Sztokholm, ale wlasnie poprzez taka impreze mozna zobaczyc, ze i u nas "coś" się dzieje i obcokrajowcy próbują nas "oswoić" z kawałkami ich kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Wielokulturowy pochód przeszedł przez miasto 30.08.09, 23:24 Parę informacji było, ale fakt, że niewiele - niestety dziś trzeba płacić za reklamę. Ale, masz "Co jest grane", "Activista" i inną podobną prasę, w której są zapowiedzi. Do tego internet i parę stron z informacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek reklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 00:21 tak, rzeczywiście, nie zajrzałem do activista, czy gdzie indziej...mea culpa. a co do płatnej reklamy, zgoda, tylko, że to była impreza kulturalna, nie komercyjna, chyba więc nie ma co reklamować, ale trzeba ogłaszać! Odpowiedz Link Zgłoś
bogiemslawiena Re: Wielokulturowy pochód przeszedł przez miasto 31.08.09, 08:52 Miśku, był duży artykuł o tym w zeszłym tygodniu, nie ciskaj się tak. Co do samego festiwalu... fajnie, że w ogóle pojawia się taka inicjatywa, ale stoiska były rzeczywiście kiepsko zaopatrzone, np. te same kolczyki można było spotkać na stoisku etiopskim, indyjskim, Indianie to samo... pachniało to lipą. W większości przypadków kultury prezentowali Polacy poprzebierani za ludzi z danego kraju - a szkoda, chętnie pogadałabym z kimś, kto wie, o czym mówi. Moim zdaniem cały festiwal uratował występ zespołu meksykańskiego :) Przynajmniej się wytańczyliśmy :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Jak to "pojawiłą się"?! 31.08.09, 12:45 Wielokulturowe Warszawskie Street Party to cykliczna impreza, która przeszła przez miasto już trzeci raz. Jedyne co "się pojawiło" to zdaje się zainteresowanie mediów. W końcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielbiciel Wielokulturowy pochód przeszedł przez miasto IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.09, 10:02 Ale piękna blond tancerka! Cal pochod za nią szedłem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tancerka Wielokulturowy pochód przeszedł przez miasto IP: *.chello.pl 31.08.09, 11:23 tancete w niebieskich to nie Ormianki a Baianas :) Odpowiedz Link Zgłoś