clough Re: Ludzie protestujcie przeciwko temu idiotyzmow 03.08.06, 12:47 Tadeusz i bolo737. Wy znowu o tym samym? Zlitujcie się! Re: Do bola737. Autor: clough Data: 25.09.05, 15:48 ------------------------------------------------------------------------------- - Pisząc że jesteś weteranem wątków o światłach nie pisałem wymijająco. Chciałem podkreślić, że obsesyjnie podpinasz sie pod każdy taki wątek i wierz mi, nie stać cię już na nic odkrywczego. Twoje posty w ilości 118 w tym temacie to jeden wielki bełkot. A więc daruj sobie 119 posta. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo737 Re: do cieniaska clougha 03.08.06, 13:08 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=510&w=29369486&a=41238662 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz każdy kilogram spalin powiększa anomalie pogody IP: *.kg.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.06, 14:53 Ponieważ widze ,że zainteresowanie postem spadło to na zakończenie parę słów ode mnie. Miejcie na uwadze interes innych ludzi także tych co samochodów nie mają i jeśli nie musicie nie zwiększajcie emisji spalin a więc: Nie używajcie świateł w dzień , nie włączajcie klimy kiedy nie trzeba nie używajcie odtwarzaczy dużych mocy i jeździjcie ekonomicznie. Drogi używajcie jako środka dotarcia do celu a nie toru walki o życie. Zawsze docierajcie cało i zdrowo do celu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgipembroke Re: Ludzie protestujcie przeciwko temu idiotyzmow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 21:51 Czy wie Pan, ile kosztuje pogrzeb? Chyba trochę więcej niż jeżdżenie na światłach. Może warto oszczędzać, zwłaszcza. że kosztOw nie ponoszą ofiary wypadków ale ich pogrążoe w bólku rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Dlatego taniej pochować 300 jak 3000 otrutych CO2 IP: *.kg.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 21:28 światłami uratujesz 300 a gazem wyprodukowanym otrujesz i zgładzisz z powodu raka 3000 osób i co ty na to mądralo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz mądrali zabrakło konceptu jak widzę IP: *.kg.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 13:10 a biorąc pod uwagę ,że przepał każdego z ośmiu milionów samochodów jeżdżących codziennie po naszych drogach o jeden złoty powoduje ,że codziennie wszyscy płacą za życie tych trzystu idiotów osiem milionów złotych jest chyba spora przesadą. Gdyby każdej z rodzin ofiar tych wypadków dać po milionie złotych odszkodowania to i tak zaoszczędzilibyśmy dwa miliardy sto milionów złotych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz taniej wyjdzie dać po milionie pln rodzinom ofiar IP: *.kg.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 08:07 Bo światła ratują podobno trzysta osób to razy jeden milion złotych daje 300 milionów złotych , tymczasem wszyscy kierowcy jeżdżac na światłach CODZIENNIE przepalają osiem milionów złotych czyli na pół roku daje to kwotę jeden MILIARD czterysta pięćdziesiąt sześć MILIONÓW złotych. Zaoszczędzilibyśmy jeden miliard sto pięćdziesiąt sześć milionów złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert1 Re: Ludzie protestujcie przeciwko temu idiotyzmow 22.08.06, 19:06 Obowiazek jazdy na swiatlach przez caly rok od lat funkcjonuje w skandynawii i jest to nabezpieczniejsze miejsce w Europie. Jesli jednak oswietlenie nie ma wplywu na bezpieczenstwo to dlaczego w skandynawii trzeba palic swiatla w lecie podczas bialych nocy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Oni każą ci palić światła bo Oni na tym zarabiają IP: *.kg.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 23:03 TOBIE się wydaje ,że palenie świateł jest w twoim interesie Tymczasem to ONI stanowią prawa i to do NICH wpływa kasa z przepału który codziennie jest udziałem 8 milionów samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolowr ty, popaprańcu, przestań używać komputera IP: *.chello.pl 22.08.06, 20:26 do wypisywania bzdur na tym forum, a także prądu wogóle w domu, bo przecież ile to kosztuje społeczeństwo i środowisko, przecież panstwo dotuje produkcję prądu, a u nas jak wiadomo jest to nieekologiczna produkcja w elektrociepłowniach na węglu! TaDEK, STUKNIJ SIĘ W GŁUPI ŁEB, bo widać, ze jestes popaprany na maxa :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz kolowr - przyznaj się - sprzedajesz benzynę IP: *.kg.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 23:06 i cholera cię bierze ,że jeszcze nie ustanowili świateł przez cały rok Jak pomyślisz jaka kasa ci uciekła przez te pół roku kiedy zdecydowana część kierowców o zdrowych zmysłach świateł nie używa to byś mnie najchętniej zabił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz kolowr - bodaj by ci przez chałupę trąba przeszła IP: *.kg.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 23:09 to byś zobaczył głupku co to efekt cieplarniany i nie walczył o życie trzystu ofiar wypadków wzamian za życiei mienie tysięcy innych ofiar klęsk żywiołowych. Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: Ludzie protestujcie przeciwko temu idiotyzmow 23.08.06, 23:54 Nie miałem siły przeczytać całego wątku :) Powiem tyle, co sam wiem: Mam aktualnie (od tygodnia) idealnie dopasowane pingle, w których widzenie mam ostre jak brzytwa i codziennie sypię masą bluzgów na gości BEZ ŚWIATEŁ. Bo choćbym zjadł kilo soli nie jestem w stanie szarawego samochodu nakładającego się na szarość asfaltu, zwłaszcza gdy jadę przez las, zobaczyć gdy zamierzam się do wyprzedzania. Sam jeżdżę na światłach cały rok, bo chcę być lepiej widoczny - żeby ktoś MI nie wyjechał na czołówkę. A wszelkie argumenty o zwiększonym spalaniu itp. można o kant d*** potłuc. Jeśli rozważamy kwestie ratowania życia ludzkiego versus ilość spalin, to najlepiej w ogóle zakazać spalin, ergo ruchu samochodowego i jeszcze paru tysięcy innych rzeczy na dokładkę. Ps. a wypadków w nocy jest pewnie więcej dlatego, że w nocy, nawet na światłach, mniej widać. Zwłaszcza pieszych bez świateł idących niewłaściwym poboczem. Jeśli zaś argumenty o braku świateł w dzień są słuszne, to i w nocy powinno się jeździć bez świateł - ile mniej będzie spalin! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Noc i dzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 09:50 Widzisz światła wnocy mają sens bo są widoczne wcześniej niż pojazd zwłaszcza na niewidocznych zakrętach, przy dojeżdżaniu do wierzchołka wzniesienia, nagłego obniżenia terenu. Te same światła świecone w słoneczny dzień NIC nie dają a jedynie mogą powodować śmiertelne niebezpieczeństwo dla tych co uważają, że jak NIE WIDAĆ TO NIE MA ! pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
bonarossa nauma ty lepiej nie rozstawaj się z białą laską 24.08.06, 22:24 i bynajmniej nie mam tu na myśli dziewczyny. Jak nie widzisz człowieku samochodu to tym bardziej nie dostrzeżesz ubranego na ciemno pieszego który przecież światła w tyłku nie nosi. Co gorsza napewno nie spostrzeżesz dziecka , psa ani rowerzysty który w dzień swiateł nie pali. Napisz jeszcze raz takie wynurzenie a poślę to drogówce żeby posłali cię na badania i ewentualnie cofnęli ci prawo jazdy z powodu ślepoty. Stanowisz człowieku niebezpieczeńswo na drodze , wątek o światłach jest dla ludzi NORMALNIE widzących. Takim jak ty nawet reflektory przeciwlotnicze nie pomogą Odpowiedz Link Zgłoś
czernobyl.zdr6j Re: nauma ty lepiej nie rozstawaj się z białą las 24.08.06, 23:05 od razu donieś też na mnie - ja zgadzam się ze zdaniem wyrażonym powyżej, co zresztą napisałem już wcześniej - ciemnych aut po prostu czasem NIE WIDAĆ z odpowiednio dużej odległości bonarossa napisał: > wątek o światłach jest dla > ludzi NORMALNIE widzących. to mam już nie wchodzić do wątku i nie psuć wam zabawy czy jestem tylko nienormalny? ps. nie marnujcie prądu na działanie kompa i pisanie w necie - pośrednio trujecie środowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
bonarossa Duża odległośc to dla ciebie ile? 25.08.06, 07:13 chyba zdążysz zareagować jeśli zobaczysz samochód z trzystu metrów , bo jeśli nie zdążysz to graj w szachy. A jeśli nie zauważysz dużego auta tym bardziej nie dostrzeżesz pieszego , roweru, dziecka itd. Odpowiedz Link Zgłoś
czernobyl.zdr6j Re: Duża odległośc to dla ciebie ile? 25.08.06, 17:36 ciekawi mnie, dlaczego zwolennicy jeżdżenia bez świateł uczepili się tych trzystu metrów? a wyprzedź sobie na polskiej drodze tira na odcinku 300m - oczywiście chodzi o sytuację, gdy jedziesz tyle samo, co on i wyskakujesz zza niego. mało mnie obchodzi magiczne 300m, ja chcę zobaczyć gościa z odpowiedniej odległości, tak przecież napisałem no i dzieci i rowerzyści nie jadą w twoim kierunku z prędkością podobną do twojej, więc czasu na reakcję na nich masz odpowiednio więcej (można założyć, że ok. 2 razy tyle w porównaniu do jadącego z przeciwnej strony pojazdu)- przykład niestety chybiony Odpowiedz Link Zgłoś
bonarossa mówię o tych rowarzystach co poruszają się jak ty 26.08.06, 14:21 i są po twojej prawej stronie, jeśli nie widzisz z daleka samochodu to jak zamierzasz dostrzec rowerzystę albo pieszego co zasuwa nieprawidłowo po prawej skrajem drogi?. Producenci paliw wpadli na pomysł jak zwiększyć ich zużycie a swoje zyski , tylko patrzeć jak producenci baterii wpadną na pomysł posiadania przez pieszego na sobie obowiązkowej lampki z mogająca jaskrawo diodą przez całą dobę Odpowiedz Link Zgłoś
czernobyl.zdr6j Re: mówię o tych rowarzystach co poruszają się ja 26.08.06, 18:57 niech dotrze do Ciebie, że nie mam problemów z dostrzeganiem czegokolwiek (rozpisałem się nawet na ten temat parę postów wyżej), uważam, że nieoświetlone ciemne pojazdy na tle asfaltu nadjeżdżające z przeciwnej strony dostrzegam w moim odczuciu za późno - później, niż bym sobie tego życzył, aby całkowicie bezstresowo wykonać manewr wyprzedzania tira czy autokaru ostatnio jadąc przez Polskę przy zmiennej pogodzie zauważyłem z kolei taką rzecz: - że sporo kierowców nawet w czasie deszczu, ulewy czy po prostu zbliżającego się zmroku jechało na trasie bez świateł - pomijam lokalnych jełopów, którym wydaje się, że jak jadą u siebie na wsi pół kilometra to ani pasów ani świateł nie muszą - większość z tych widzianych to kierowcy z rejestracjami nie z miejsca ani okolic, gdzie ich widziałem - panowie tak sobie mocno do głowy wbili oszczędność, że oszczędzali nawet w warunkach, w których powinni z miejsca dostać mandat za ich nie posiadanie. Po prostu - na niektórych propaganda nieświecenia w dzień wpływa na tyle mocno, że bardzo z tym przesadzają, szerząc wtedy naprawdę poważne zagrożenie - i nieważne, czy robią to celowo, czy po iluśtam godzinach za kierownicą nie za bardzo kojarzą, że powinni to zrobić a spiskowej teorii nie doszukiwałbym się tak chętnie - jest szereg bardziej bzdurnych rzeczy wymyślonych przez władze, żeby tylko ściągnąć haraczyk - choćby abonament RTV, który w części idzie na prezesów i ich paliwożerne bryki. A wystarczyłoby zalać diesle w połowie rzepakiem, a do benzyniaków dodawać kilkanaście % alkoholu, żeby cała energia zużyta na świecenie nie szkodziła środowisku - a wręcz dała ulgę poprzez niższą emisję szkodliwych substancji do atmosfery. No, ale zastąpienie ropopochodnych paliwami "ekologicznymi" (celowo w cudzysłowiu, chodzi o nie ropopochodne) - to jest dopiero nie do przełknięcia przez nasze władze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz O bo umrę ze śmiechu czernobylu zdr6j IP: *.kg.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.06, 17:19 biopaliwa niestety kopcą dwa razy mocniej i dają energii dwa razy mniej aliści są cztery razy tańsze co jest ich plusem. Zasada na drodze zwłaszcza przy wyprzedzaniu jest taka: Jak nie widzisz nie wyprzedzaj i tego należy się trzymać . Ja rozumię ,że gdyby był obowiązek jeżdżenia na światłach to nie widząc poblasku wiedziałbyś ,że nikt nie jedzie i wykonywał manewr w poczuciu bezpieczeństwa. A gdyby ktoś jechał zaciemniony bo mu bezpiecznik wywalił i on jeszcze tego nie wie to co ? Czołówka? Zatem czy oświetlony czy nie MUSISZ WIDZIEĆ DROGĘ przy wyprzedzaniu Odpowiedz Link Zgłoś
czernobyl.zdr6j Re: O bo umrę ze śmiechu czernobylu zdr6j 27.08.06, 17:40 Gość portalu: tadeusz napisał(a): > biopaliwa niestety kopcą dwa razy mocniej i dają energii dwa razy mniej aliści > są cztery razy tańsze co jest ich plusem. a skąd takie rewelacje dotyczące ekologii i kaloryczności biopaliw? bądź łaskaw podać źródła swojej wiedzy > Ja rozumię ,że gdyby był obowiązek jeżdżenia na światłach to nie widząc > poblasku wiedziałbyś ,że nikt nie jedzie i wykonywał manewr w poczuciu > bezpieczeństwa. > A gdyby ktoś jechał zaciemniony bo mu bezpiecznik wywalił i on jeszcze tego nie > > wie to co ? Czołówka? nie wiedziałbym tylko mógłbym przypuszczać, a od przypuszczenia, że nic nie jedzie do manewru wyprzedzania droga jeszcze daleka, a od rozpoczęcia manewru wyprzedzania do czołówki jeszcze dalsza > Zatem czy oświetlony czy nie MUSISZ WIDZIEĆ DROGĘ przy wyprzedzaniu a co napisałem w poście powyżej? Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: Ludzie protestujcie przeciwko temu idiotyzmow 28.08.06, 10:06 Bonarossa, mogę ew. Twój tekst wysłać drogówce, żeby zabrali Ci prawko z powodu niedorozwoju. Po pierwsze rzadko zdarza się, żeby pieszy / rowerzysta zasuwał środkiem drogi poza terenem zabudowanym. Po drugie jedni i drudzy mają o wiele mniejszą niż jadące z naprzeciwka samochody prędkość względną wobec mnie. Ergo - pieszego mogę zobaczyć z odległości np. 200 metrów i jadąc powiedzmy 90 km/h mam o wiele więcej czasu na reakcję (jeśli idzie poboczem lub samym skrajem jezdni muszę tylko "zwiększyć ostrożność") niż w przypadku, gdy zabieram się za wyprzedzanie TIRA i nagle widzę z naprzeciwka gościa prującego powyżej setki bez świateł. Co ja poradzę na to, że samochód ze światłami widać LEPIEJ? Ba, zdecydowanie lepiej? Kilka razy w miesiącu jeżdżę po Polsce, z reguły z Wawy do Szczecina i Gdańska i widzę, co się dzieje na odcinkach leśnych albo z drzewami przy poboczu. Mówię to jako praktyk; nb. znam kilku zawodowych kierowców i wiem, jak oni podchodzą do tematu, będąc ze mną zgodnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiekszosc WAŻNA ZASADA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 19:10 Zamieszanie ze światłami na naszych drogach jest ogromne. Może jest ktoś władny wprowadzić starą i dobrą zasadę stosowania świateł WG WIĘKSZOŚCI. Wtedy każdy jest zobowiązany do stosowania świateł takich jak większość pojazdów. Wyeliminowano by w ten sposób "mądrych inaczej" co jest bezpośrednim zagrożeniem w ruchu drogowym. To rozwiązuje wszystkie Wasze problemy czy świecić czy nie świecić. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz zrobiłbyś z drogi dyskotekę IP: *.kg.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.06, 17:22 jadę oświetlony bo dwóch naprzeciw mnie tak jechało , po paruset metrach widze trzech bez świateł więc je gaszę , i znowu trzech ze światłami - zaświecam itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiekszosc Re: zrobiłbyś z drogi dyskotekę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 20:54 No nie. Ci trzech bez świateł widzą Was trzech z zapalonymi i też zapalają. To jest dobre rozwiązanie dla niezdecydowanych. Tej zasady uczono mnie kiedyś na kursach i do tej pory działała ale teraz jak pozwolono samodzielnie kierowcom kombinować tam gdzie nie powinni jest to co jest. Wystarczy stosować obecne regulacje prawne i jest wszystko w porządku. Światła w Słoncu winni świecić tylko przekraczający dozwolone prędkości i taka informacja jest potrzebna dla pieszych i dla wszystkich kierowców jadących normalnie. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Dymcie tak dalej - klimat się zemści śmiertelnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 07:58 Niewiele brakuje chociaż to sierpień by spadł śnieg. Zresztą radio podaje ,że nie wiedzą co sie wyprawia z klimatem ale napewno jest to skutek efektu cieplarnianego. Więc przypominam - Każdy samochód emituje rocznie do atmosfery najmniej 2 tony spalin jeśli jedzie na swiatłach to 2 tony 200 kilogramów, te dzwieście kilogramów razy 8 milionów samochodów daje jeden milion sześćset tysiecy ton spalin dodatkowo Odpowiedz Link Zgłoś
pizza987 Re: Dymcie tak dalej - klimat się zemści śmiertel 29.08.06, 09:23 Tadziu, a na geografię w szkole podstawowej/sredniej chodziłeś? A o zlodowaceniach słyszałeś? A że wyginęły dinozaury słyszałeś? Też pewnie jakaś cywilizacja zbyt schłodziła atmosferę. Niestety istnieje coś takiego jak cykliczność klimatu i nic na to nie poradzisz. A co do takich jednostajnych strasznych ostrzeżeń to albo jestem głuchy, albo jakoś jak dotychczas nie dosłyszałem/nie zauważyłem. Pisz mniej postów, bo twój komputer zasilany jest elektrowni węglowej, wiesz ile to spalin wywala do atmosfery?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz od czasu do czasu wyłącz łomot i posłuchaj radia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 23:57 Daj spokój dinozaurom co do których nie wiadomo dlaczego wyginęły a to co mówią to hipotezy. Co do efektu cieplarnianego teraz wiedza jest większa, są tacy co twierdzą tak jak ty ale zastanów się czy lepiej walczyć o życie 300 osób ryzykując życie 6 miliardów czy dać se z tymi trzystoma spokój tak na wszelki wypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
pizza987 Re: od czasu do czasu wyłącz łomot i posłuchaj ra 30.08.06, 00:35 Gość portalu: tadeusz napisał(a): > Daj spokój dinozaurom co do których nie wiadomo dlaczego wyginęły a to co mówią > > to hipotezy. > Co do efektu cieplarnianego teraz wiedza jest większa, są tacy co twierdzą tak > jak ty ale zastanów się czy lepiej walczyć o życie 300 osób ryzykując życie 6 > miliardów czy dać se z tymi trzystoma spokój tak na wszelki wypadek? Poproszę o racjonalne argumenty potwierdzające toją tezę. Bo jak na razie przypiąłeś się jak pijany płotu dwóch liczb: 300 osóbi 6 miliardów osób. W radiu jakoś nie usłyszałem żadnej wiarygodnej informacji potwierdzającej twoją tezę. A i może spróbuj wpynąć na coś ok. 2 miliardów Chińczyków. Oni mają strasznie nieekologiczną gospodarkę i to chyba więcej niszczy naszą powłokę ozonową.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz jako handlarzowi paliwem zależy ci na zbycie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 07:30 to normalne więc każdy argument będzie dla ciebie nieracjonalny. ale prawda jest teraz taka ,że każdy dodatkowy gram spalin to w jakimś mieście jeden metr wody na ulicach Odpowiedz Link Zgłoś
pizza987 Re: jako handlarzowi paliwem zależy ci na zbycie 30.08.06, 10:08 Gość portalu: tadeusz napisał(a): > to normalne więc każdy argument będzie dla ciebie nieracjonalny. > ale prawda jest teraz taka ,że każdy dodatkowy gram spalin to w jakimś mieście > jeden metr wody na ulicach Udowodnij, a dopiero później rzucaj inwektywami. I trochę umiaru w ferowaniu wyroków, sądów i innych wypowiedzi. Strasznie nerwowy jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz gdzie tu są inwektywy?? a o wodzie mówi codzień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 20:17 Zalewski w Eko-Radiu Odpowiedz Link Zgłoś
foreks Re: Ludzie protestujcie przeciwko temu idiotyzmow 01.09.06, 13:40 nie wiem czym sie tak tadziu bulwersujesz jak stara baba na jarmarku. swiatla musza byc, bo jest takich jak ja wielu, co sobie zycza, by w srode w lato i grudniu po poludniu moc ujrzec auto z naprzeciwka kilometr przed, a nie w cieniu drzew kilkaset metrow. asshole. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo [...] 01.09.06, 14:51 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz ppo - śmierć w wypadku jest szybka na raka powolna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.06, 21:02 Niestety wszystko na tym świecie dla ludzi to kwestia pieniędzy . Matka natura ma nasze interesy gdzieś - i odwdziecza nam się już za bezrozumne dymienie. Mówisz żeby Ciebie i Twojej Matki nie przeliczać na pieniądze - Dobrze jak zaczniecie zdychać na raka to idź do jakiegokolwiek onkologa i spróbuj uzyskać chociaż ulge w cierpieniu bez pieniędzy - DUŻYCH PIENIĘDZY. A co do twojego komentarza - Do tej pory myślałem ,że największym idiotą jest Roman Giertych , niestety muszę zmienić zdanie To ty ppo jesteś największym kretynem przynajmniej jak Europa długa i szeroka. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Czy ktoś odpowiedział na temat? 05.09.06, 13:06 Nie chce mi się czytać w kółko prymitywnych argumentów, więc jeżeli ktoś odpowiedział na wyliczenia Tadeusza i dowiódł że są one błędne, to proszę o linka do tego dowodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz do tej pory nikt nie zanegował wyliczeń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 07:33 czyli ,że za trzysta teoretycznie uratowanych istnień w ROKU, codziennie płacimy po osiem milionów złotych i wydalamy blisko milion ton spalin na pół roku. Z tego powodu parę tysięcy ludzi idzie do piachu na raka i choroby wieńcowe. Zarabiają na tym iluzorycznym bezpieczeństwie producenci paliw oraz Skarb Państwa. Oni "dbają o nasze bezpieczeństwo" za każąc nam płacić koooolosaaaalne pieniądze . Ludzie nie dajcie się ogłupić , światła bezpieczeństwa wam nie zapewnią Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 Dzisiaj Zofia Chomicz z radia kierowców podała ,że 04.11.06, 22:50 Dzisiaj Zofia Chomicz z radia kierowców podała ,że 870 osób zginęło w ubiegłym roku z winy pijanych kierowców. W tym roku ta liczba została osiągnięta już teraz. Zatem odliczcie sobie sami tych zabitych od reszty poległej w wypadkach komunikacyjnych i pomyślcie ile tak w zasadzie osób ratuje palenie świateł zastanówcie się czy dalibyście komuś nieznajomemu w prezencie 200 złotych. bo tyle dajecie w prezencie producentom paliw i jeszcze domagacie się więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz pijani ślepi i myślący o niebieskich migdałach won IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 13:57 Pijący, ślepi oraz niestety niewiasty myślące podczas jazdy o niebieskich migdałach , czytające / tak , tak jedzie taka kretynka i przegląda dokumenty/ oraz marzące o seksie / z ich zachowania tak wynika/ won z drogi. Zamiast płacic kolosalne pieniądze producentom paliw /przypominam ,że jest to najmniej osiem milionów złotych dziennie/lepiej dorzucić tę złotówkę od każdego kierowcy do np każdego tankowania i te pieniądze przeznaczyć na drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
odarpi1 2 miliony ton spalin wzmaga efekt cieplarniany 08.02.07, 23:05 Czy życie trzystu osób warte jest zagrożenia dla 35 milionów ???. Moim zdaniem nie jest warte. Dwa miliony ton spalin dodatkowo zasmradza naszą umierająca atmosferę tylko za sprawą świeconych niepotrzebnie świateł od października do marca w samochodach na terenie Polski. Ten idiotyzm jakim jest obowiązek świecenia w dzień trzeba wykasować Odpowiedz Link Zgłoś
cougar4 Re: Ludzie protestujcie przeciwko temu idiotyzmow 09.02.07, 13:03 Ty sie lepiej w leb pi......ij!!! W ciagu dnia czesto nie widac jadacych z naprzeciwka samochodow. Szczegolnie jak sa ciemne albo jedziesz pod slonce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odarpi spraw se lepsze okulary ślepoto, albo umyj szyby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.07, 19:22 jak w dziennym świetle nie widzisz jadącego z naprzeciwka samochodu który odbija światło szybą , odblaskami reflektorów i elementami karoserii nawet w cieniu przesieki leśnej to tym bardziej nie dostrzeżesz rowerzysty, dziecka , pieszego czy zwierzęcia. Jak nie widzisz w takich warunkach to znaczy ,że masz wadę wzroku więc oddaj Prawo Jazdy. Samochód jadący w dzień na światłach to wytwornica niepotrzebnego dwutlenku węgla i szkodzi to z powodu takiej ślepoty jak ty milionom ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz ktoś sobie za nic zapewnił 9 mln. złotych dziennie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 07:34 9 milionów złotych taki najmniejszy dzienny obrót wynika ze sprzedaży paliwa które musi zostać spalone z powodu obciążenia światłami i to tymi o minimalnych mocach. W ciągu roku ta grupa cwaniaków zarobi dzięki temu posunięciu ponad 3 miliardy złotych które my wybulimy. I to ta kwota jest przyczyną tej troski o bezpieczeństwo bo przyznacie że uratowanie życia 300 osobom /tyle osób podobno uratują światła/ za kwotę 10 milionów złotych na każdego jest najdroższym ratowaniem jakie znała historia. Pamiętajcie ponadto ,że jeden procent wzrostu zanieczyszczeń gazowych skutkuje sześcio procentowym wzrostem zachorowań i zgonów wsród ludzi zatem do tej kwoty 3 miliardów dojdą koszty leczenia i pogrzebów kilku tysięcy innych ludzi którzy mają pecha mieszkać przy drogach. Zrobiłem co mogłem żeby ten idiotyzm w życie nie wszedł ale z trzema miliardami złotych nie wygram - ludzie piszcie protesty do Senatu i Prezydenta przynajmniej w tym jednym wypadku pomyślcie i zróbcie coś we własnym interesie. Odpowiedz Link Zgłoś
ksmx Re: ktoś sobie za nic zapewnił 9 mln. złotych dzi 17.02.07, 10:55 Wow, 9 milionów dziennie? Aby tak było 27 milionów aut musiałoby dziennie robić co najmniej 100 km. Światła to tylko 110 W i zaledwie 0.01 litra na 100 km. Moje audi ma 103 kW i pali 7 litrów ropy. Spalanie na poziomie 0.1 l na 100 km jest mniejsze niż błąd pomiaru spalania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz jeśli wiesz ile spalałeś bez świateł to teraz spra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 19:07 to teraz sprawdź ze światłami. Jak już tak liczysz to sprawdź jaki prąd szczytowy pobierają światła w chwili rozruchu - Nie ma cudów gościu codziennie spalisz paliwka za co najmkniej złotówkę więcej niż normalnie a z tobą 9 milionów innych kierowców. Jak oni tak dbają o bezpieczeństwo na drogach to dlaczego nie zakażą używania w samochodach urządzeń nagłaśniających o wielkich mocach , przecież taki kierowca nic nie słyszy i bywa jedzie jak pijany. Nie zakażą bo nikt by na tym nie zarobił po prostu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz stosowny link IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.07, 14:38 Ponadto napisałem kilka maili z protestami do Senatu , Pana Prezydenta RP, oraz do prasy więc ludziska też to zróbcie bo inaczej będziemy jedynymi którzy w sytuacji efektu cieplarnianego zwiększyli emisję spalin do atmosfery o dwa miliony ton /tyle więcej gazu powodują te niewinne światełka/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Re: stosowny link - tutaj jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.07, 14:39 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=510&w=57499840 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grodek do tadeusza IP: *.chello.pl 18.02.07, 23:35 Protestuję przeciwko twojemu idiotyzmowi i tępocie umysłowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Miejmy nadzieję Grodku ,że te dwa mln ton spalin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 10:30 Miejmy nadzieję Grodku ,że te niepotrzebne dwa miliony ton spalin które wydalą samochody z powodu jazdy na światłach w dzień przyczynią się do wywołania jakiegoś kataklizmu klimatycznego dokładnie nad twoim domem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Grodek wyniósł się do Warszawy - ze swoją stacją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 18:11 Grodek jest włąścicielem stacji benzynowej więc optuje za światłami bo to mu zyski zwiększa. Ale nam Grodku nie zwiększa Odpowiedz Link Zgłoś
clough Re: Grodek wyniósł się do Warszawy - ze swoją sta 28.02.07, 20:20 Tadeuszu, ty masz zdrowie. Gdyby tak policzyć ile twój komputer zużył prądu przy pisaniu na temat świateł, ile przez to zanieczyszczeń poszło w powietrze z komina elektrowni, to okazało by się, że przyroda lepiej by wyszła gdybyś z samochodu zrobił choinkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz E!!! - przesadzasz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 22:21 nie po to Pan Bóg wymyślił Słoneczko żeby teraz konkurować z nim światłami Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 dzisiaj nie używałem świateł - chyba że padało 01.03.07, 15:57 i niech tak zrobią wszyscy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz 720 trupów , dwa miliony ton spalin dla nas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 21:16 3 miliardy złotych dla nich - oto korzyści z tego bezpieczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 w radio podali 258 mln ton gazów limitu dla Polski 15.03.07, 16:12 tyle nam przydzieliła Unia Europejska. Polska walczy o większy limit bo od tego zależy nasz rozwój. To niech każą zgasić te durne światła i będą mieli od razu 2 ,miliony ton Odpowiedz Link Zgłoś
ksmx W końcu trafisz na 18 latka i tuningowaną hondę 16.03.07, 00:23 I tyle cię forum widziało...bye Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Ślepy 18 latek w Hondzie - ciekawe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 09:11 W tym wieku to nawet noszący okulary widzą lepiej niż ostrowidzący 50 latek a gdybyś zechciał usypać z ziemi górkę ważącą tylko dwa miliony ton to miałaby ona następujące wymiary: Szczęśliwie 1m3 gruntu to w przybliżeniu 1 tona. podstawa 100 m x 100 m x 1 m wysokości to raptem 10 tysięcy ton a żeby było 2 miliony to wysokość tego musi być 200 metrów. Rozumiesz czyściochu ze Szwecji twoja Szwecja co tak przestrzega ekologii wali od wielu lat górki 100 x 100 x 200 metrów sprasowanego na twardo gazu, tylko dlatego żeby uratować życie kilku cymbałom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz nie protestowaliście i oto skutek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 16:02 ten kurdupel podpisał tę kretyńską ustawę Amen Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 No i co? ilość wypadków rośnie niestety 13.05.07, 23:31 I to wypadków śmiertelnych bo ludziska przestali zwracać uwagę na światła za to nie widzą tego co nie świeci. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciux Re: Ludzie protestujcie przeciwko temu idiotyzmow 28.06.17, 11:47 Jeżdżę z właczonymi światłami, bo to chyba oczywiste, że jestem wtedy lepiej widoczny na drodze, a co za tym idzie jestem bezpieczniejszy. Rozwiażcie test i sprawdźcie czy zdalibyście teraz TEST na prawko. Odpowiedz Link Zgłoś
netwanderer Re: Ludzie protestujcie przeciwko temu idiotyzmow 11.07.17, 17:13 "(...) Powiem brutalnie : Życie tych ludzi nie jest warte tych pieniędzy nawet gdyby" ... człowieku skąd Ty się wziąłeś? Kim Ty w ogóle jesteś?? Tacy wyborcy, potem w konsekwencji tacy rządzący... strach się bać. Dokąd zmierzamy? Odpowiedz Link Zgłoś