Dodaj do ulubionych

pomysł policji

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 13:13
motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/bezpieczenstwo/news/symulator-jazdy-bez-pasow,921192

I teraz moje pytanie: czy policja może nakazać delikwentowi przejażdzke w
symulatorze?? PRzecież karą ma być mandat i punkty, innych kar chyba nie ma
Obserwuj wątek
    • iberia.pl Re: pomysł policji 04.06.07, 13:23
      domyslam sie,ze w naszym prawie nie ma stosownego zapisu mowiacym o zamiania
      mandatu na taka przejazdke, chyba, ze ta przejazdzka w symulatorze to
      bedzie...pouczenie.

Mam sugestie dla niebieskich aby "rodzicom"-cudzyslow celowy-, ktorych zlapia
      na niezapinaniu pociech pasami pokazywali filmiki z wypadkow-sadze,ze odniesie
      wiekszy efekt niz mandat.
    • emes-nju Re: pomysł policji 04.06.07, 13:27
      Wedlug mnie albo mandat albo symulator. Nie chodzi mi nawet o to, ze skorzystanie z symulatora ma byc jakas dotkliwa kara. Dotkliwa w jego wypadku jest, byc moze nawet znaczna, strata czasu.

To tak jak z mandatem za parkowanie i blokada - zdaje sie, ze TK uznal, ze blokowanie kola kogos, kto musi zaplaci mandat jest podwojnym karaniem za to samo wykroczenie.
      • rapid130 Re: pomysł policji 05.06.07, 00:05
        emes-nju napisał:

> To tak jak z mandatem za parkowanie i blokada - zdaje sie, ze TK uznal, ze
        > blokowanie kola kogos, kto musi zaplaci mandat jest podwojnym karaniem za to
        > samo wykroczenie.

Tak BTW mi się przypomniało, mandat i blokada za parkowanie na miejscu dla
        niepełnosprawnych to jest karanie potrójne dwóch osób.

Winowajca -> mandat i blokada.
        Niepełnosprawny -> miejsce nadal zajęte przez jednego kretyna i przyklepane
        urzędowo blokadą przez drugiego kretyna. ://///

* * *
        Idea symulatora jest świetna.
        Ale ten układ, albo mandat, albo symulator jest chyba wykluczony wewnętrznymi
        procedurami postępowania policji. To będzie raczej, i mandat, i symulator.
        • jureek Re: pomysł policji 05.06.07, 09:50
          rapid130 napisał:

> Tak BTW mi się przypomniało, mandat i blokada za parkowanie na miejscu dla
          > niepełnosprawnych to jest karanie potrójne dwóch osób.
          >
          > Winowajca -> mandat i blokada.
          > Niepełnosprawny -> miejsce nadal zajęte przez jednego kretyna i przyklepane
          >
          > urzędowo blokadą przez drugiego kretyna. ://///

Dlatego postuluję od dawna zamiast blokad przymusowe odholowanie (na koszt
          nieprawidłowo parkującego) na parking policyjny.
          Jura
          • kocielby Re: pomysł policji 05.06.07, 17:46
            jureek napisał:

> rapid130 napisał:
            >
            > > Tak BTW mi się przypomniało, mandat i blokada za parkowanie na miejscu dl
            > a
            > > niepełnosprawnych to jest karanie potrójne dwóch osób.
            > >
            > > Winowajca -> mandat i blokada.
            > > Niepełnosprawny -> miejsce nadal zajęte przez jednego kretyna i przyk
            > lepane
            > >
            > > urzędowo blokadą przez drugiego kretyna. ://///
            >
            > Dlatego postuluję od dawna zamiast blokad przymusowe odholowanie (na koszt
            > nieprawidłowo parkującego) na parking policyjny.
            > Jura

Podpisuję sie oboma rękami!
    • Gość: adasko Re: pomysł policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 19:37
      czuje, że jak dlugo bedziesz zył tak dlugo bedziesz placil mandaty za
      niezapiete pasy bezpieczenstwa... dobrze ze tylko 2pkt są... na rok masz 12
      szans... albo 10 i pół

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka