info-tw 29.10.08, 21:08 holenderski skrzypek i dyrygent (kliknij w obrazek .....) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
info-tw Re: André Rieu - na ZDF właśnie leci 29.10.08, 21:26 przy Phantom of the Opera się wzruszyłam Odpowiedz Link
gadupa Re: André Rieu - na ZDF właśnie leci 30.10.08, 00:01 heheheh Fajny masz guscik, jak stare babcie. hehe Odpowiedz Link
polaola Jesli juz o skrzypkach mowa ... 30.10.08, 12:31 to ten mi sie podoba .... www.david-garrett.com/ Odpowiedz Link
info-tw Re: Jesli juz o skrzypkach mowa ... 30.10.08, 13:36 Przesłuchałam kawałek, ładnie gra. Później posłucham dalej. Odpowiedz Link
czajnik40 Re: Jesli juz o skrzypkach mowa ... 31.10.08, 14:39 ja Was bardzo przepraszam, ale ten Andre to Picus Glancus Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Jesli juz o skrzypkach mowa ... 31.10.08, 16:01 Myślę, że należy rozróżniać wirtuozerię, którą mamy np. tutaj: www.klaus-muempfer.de/Kennedy_Nigel_404.jpg od komercyjnego Rumgefiedle, salonowo nazywanego po prostu "leichte Kost". Odpowiedz Link
jureek Re: Jesli juz o skrzypkach mowa ... 31.10.08, 16:03 czajnik40 napisała: > ja Was bardzo przepraszam, ale ten Andre to Picus Glancus No, mi się z Rubikiem kojarzy (ale nie tym od kostki) Jura Odpowiedz Link
ewa553 Re: André Rieu - na ZDF właśnie leci 31.10.08, 16:57 mnie sie wydaje ze Rieu odwala kawal dobrej roboty. W sposob przystepny zapoznaje ludzi rowniez z muzyka klasyczna. Ludzi, ktorzy by w zyciu nie poszli na normalny koncert muzyki klasycznej. Robi wprawdzie dosc glupie miny przy graniu (ja tak to odbieram), ale zawsze mozna oczy przymknac)) i sluchac dobrej muzyki. Bardzo mi sie podoba w jego wykonaniu walz Szostakowicza. Odpowiedz Link
ewa553 Re: André Rieu - na ZDF właśnie leci 31.10.08, 17:04 david garrett jest po prostu cuuudny! Chcialabym miec takiego szfigerzona))) widzialam kiedys wywiad z nim w TV. Gra rewelacyjnie, tylko naturalnie nigdy nie bedzie wirtuozem klasycznym w najlepszym tego slowa znaczeniu, bo ma jednak ta maniere popowa - takl bym to nazwala. Ale chetnie bym go znowu posluchala, w tym linku ktory jest wyzej nie wiem na co kliknac? Odpowiedz Link
info-tw Re: André Rieu - na ZDF właśnie leci 31.10.08, 17:08 ewa553 napisała: > Ale chetnie bym go znowu > posluchala, w tym linku ktory jest wyzej nie wiem na co kliknac? Kliknij link a następnie music. Odpowiedz Link