dr.bo 20.09.09, 02:44 To jest autobus. Z której strony jest przód? Niezbyt to wysublimowane, ale jako przerywnik w rozmyślaniach nad ciągiem Republicana może ujdzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
republican Re: Autobus 20.09.09, 03:29 Po prawej stronie. Czyta sie z lewej do prawej w kierunku przodu. Tak jak tu www.londonbusroutes.net/photos/184.htm A teraz do ciagu prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Re: Autobus 20.09.09, 09:32 republican napisał: > Po prawej stronie. > Czyta sie z lewej do prawej w kierunku przodu. A z drugiej strony czyta się z prawej do lewej w kierunku przodu? Również "S" jest bliżej kierowcy? "Przód" może być tam, gdzie my patrzymy. Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
dr.bo Re: Autobus 20.09.09, 13:02 Dopuszczalne odpowiedzi to "z lewej" albo "z prawej". Jedna z nich jest prawidłowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: Autobus IP: *.c194.msk.pl 20.09.09, 13:21 republican napisał: > Po prawej stronie. > Czyta sie z lewej do prawej w kierunku przodu. > Tak jak tu www.londonbusroutes.net/photos/184.htm no to ten musi jezdzic zawsze ....tylem do przodu ? www.thevisitor.pl/Editor/assets/Poznan/arrival/autobus%20w%20Poznaniu.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 z lewj do prawej w kierunku przodu 22.09.09, 06:20 republican napisał: > Po prawej stronie. > Czyta sie z lewej do prawej w kierunku przodu. no to zgodnie z ta twoja ...zasada, domaluj tu ten napis : img198.imageshack.us/img198/9661/222kh.jpg ps literki moga byc koslawe, jak ta moja kierownica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linear Re: Autobus IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.09.09, 13:07 Nie widać drzwi, a drzwi są zawsze po prawej stronie od kierowcy. Zatem przód jest po lewej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnyrubik Re: Autobus IP: *.net.inotel.pl 20.09.09, 19:26 nie zawsze, ale zakładając, że autobus z napisem PKS jeździ po drogach o ruchu prawostronnym, to faktycznie przód jest po lewej stronie :) Odpowiedz Link Zgłoś
republican Re: Autobus 21.09.09, 03:38 Nie ma jednoznacznego rozwiazania. W moim wypadku mamy autobusy w Londynie (jak na zdjeciach) a PKS to Picadilly Kensington System Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linear Re: Autobus IP: 91.198.246.* 21.09.09, 08:51 A ja uważam, że ten autobus przewozi fosfor, potas i siarkę. Pewnie często jest w kopalni, zatem jeździ w górę i w dół Odpowiedz Link Zgłoś
dr.bo Re: Autobus 21.09.09, 09:57 Eh, a miałem tam napisać PKS Ciechocinek, ale uznałem, że stara zasada non sunt multiplicanda entia sine necessitate na tym forum obowiązuje i napis PKS wystarczy. Zwłaszcza, że to polskie forum. Nota bene: Piccadilly Kensington System nie istnieje, w każdym razie Google nic o nim nie wie, co zresztą na jedno wychodzi ;) Punkty dla Lineara, choć przyznaję, że mieszkańcy Wysp mieli trochę trudniej... Odpowiedz Link Zgłoś
republican Re: Autobus 21.09.09, 13:49 Po raz drugi mieszasz przedmiot z wyidealizowanej teorii z praktyka. (non sunt multiplicanda ...). Prawda ze Linear pierwszy zwrocil uwage na drzwi, ale moje zdjecia z Londynu nie byly tu bez powodu. Na przyszlosc nie podajmy zadan ktore moga byc przedmiotem interpretacji. Wowczas logika zaczyna byc "fuzzy logic" PS Picadilly Kensigton System to riksza ktora moj znajomy Druba Ghandi przewozi turystow z Fortnum &Mason do palacu w ktorym mieszkala Princess Diana. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.bo Re: Autobus 21.09.09, 14:17 Jeśli pokażesz mi zdjęcie jakiegoś autobusu z napisem PKS na boku i kierownicą po prawej stronie, to zgodzę się, że jest w tym zadaniu jakieś pole do interpretacji. I (mimo sporego podobieństwa) myślę, że jednak nie sposób pomylić rikszy z autobusem :) Pozdrowienia dla Ciebie i hinduskiego znajomego o szlachetnym nazwisku. Wracam do ciągu, chociaż słabo mi to idzie i jestem bliski poddania się. Odpowiedz Link Zgłoś
republican Re: Autobus 21.09.09, 14:52 dr.bo napisał: Wracam > do ciągu, chociaż słabo mi to idzie i jestem bliski poddania się. Nie zniechecaj sie, per aspera ad astra. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynska.ja Re: Autobus 06.02.10, 09:02 tak jest - Linear ma rację. Inaczej nie da się tego ująć. Pozdrawiam Marko www.16sekund.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dr.bo Re: Autobus 22.09.09, 13:56 W celu rozwiania wątpliwości pozwoliłem sobie dzisiaj obejrzeć i narysować ten autobus z drugiej strony ;) Odpowiedz Link Zgłoś
republican Re: Autobus 23.09.09, 13:31 Prosze , nie rozpraszaj sobie uwagi za bardzo " ....jako przerywnik w rozmyślaniach nad ciągiem Republicana...." Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaudia993 Re: Autobus IP: *.komputersat.pl 13.10.09, 17:02 moim zdaniem po prawej i czyta sie z lewej do prawej;p Odpowiedz Link Zgłoś