Dodaj do ulubionych

tecak :) dla lubiących zagadki

• wielka_stopa 24 lvl 15.11.05, 10:46
      Proszę, proszę o jakąś wskazówkę.
      • Gość: olek88 Re: 24 lvl IP: *.icpnet.pl 15.11.05, 17:15
        ja takze
        • 8cocurek8 Re: 10lvl 11.12.05, 20:53
          no wlasnie 10 lvl nie wiem co tam ma byc. wiem tyle ze to tortilla. ma ktos jaks
          sensowna podpowiedz??
          • Gość: zibi Re: 10lvl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 18:52
            szukaj w literaturze....
            • Gość: hana0 Re: 10lvl IP: 83.168.120.* 17.12.05, 20:59
              szukam w literaturze, dotarlam do steinbecka i wpisuje wszystko i nic... pomocy!!
              • Gość: hana0 help!!!!!!!!!!!!! lev. 10 IP: 83.168.120.* 17.12.05, 21:09
                juz nie moge... wpisuje doslownie wszystko!!
    • noie pytanie - literowe 26.12.05, 00:23
      czy wiecie cos na ten temat ? nie mam klawiatury PL czy np.zamiast "o" z kreska
      mozna dac normalne o ? czy to tez bedzie dzialac ? bo moze niepotrzebnie sie
      mecze na 2 lvl ??
      pozdrawiam
      noie
      • matheu Re: pytanie - literowe 01.01.06, 14:08
    • Gość: 10 lvl POZIOM 10..POMUSZCIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 13:39
      w morde jeza nie moge przejsc 10 levelu niech kos mi poda odpowiedz.....albo
      jakos wskazoke ....wiem ze chodzi cos o johnu steinbecku i tortilli flat..tylko
      prosze konkrtetniej..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: tako Re: POZIOM 10..POMUSZCIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 15:11
        szukaj wśród bohaterów
        • Gość: norah lvl3 IP: 195.42.249.* 06.02.06, 13:02
          jak wpisać nazwisko tego templaiusza - pisze małymi, oddzielam _ i nic
    • Gość: zibiX SĄ DWA NOWE POZIOMY !!! (razem 27) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 23:10
      nareszcie po długiej przerwie :)
      • ciociapolcia Re: SĄ DWA NOWE POZIOMY !!! (razem 27) 16.02.06, 18:55
        No wlasnie... Jakas podpowiedz do 25? Nie mam pojecia, sprawdzilam ikony,
        psalmy, ale to chyba zbyt banalne... A podobno piekielnie trudne ;). Nic,
        siedze i kombinuje... Pustka, ciemnosc...
      • ciociapolcia Lvl 26 17.02.06, 17:03
        Cos wiecej? Ja wiem, ze to tylko palac dozow. Co to jest "<<"?
        • ciociapolcia Re: Lvl 26 17.02.06, 17:38
          Eeee, zbyt proste ;). To co widac, bez kombinowania :(
          • Gość: ife Re: Lvl 26 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 01:10
            no ale co widać??filary, łuki, balkon nic mi qrna nie pasuje:/help
            • Gość: ciociapolcia Re: Lvl 26 IP: *.spray.net.pl 19.02.06, 11:04
              no balkon, tyle, ze po italiansku ;)
    • aniurka Re: tecak :) dla lubiących zagadki 17.02.06, 14:10
      19 lvel pomocy!!!!!!!!
    • Gość: fthrt Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 01:07
      mam problem z lvl 26, może jakaś podpowiedź??wydaje mi się, że mam się kierować
      stylem gotyckim ale nic mi nie pasuje:/
      • Gość: darekw Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 21:22
        ta idiotyczna zagadka pt. TECAK odżyła... ;)
        jak dostane hasło do 25 lvl, to może podpowiem do 26 :p
    • kobial01 Re: tecak :) dla lubiących zagadki 21.02.06, 17:42
      Kurde kto pomoze w 20 levelu? podobno jest banalny, a mimo to glowie sie nad nim
      od dluzszego czasu...
      • Gość: kobial Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 18:26
        ee juz nie trzeba :]
        • Gość: darekw Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 01:14
          eeee ... balkon :p

głupawy ten TECAK
          brak alternatywnych haseł, byle błąd językowy blokuje przejście poziomu :(
    • Gość: patyczek Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.icpnet.pl 25.02.06, 00:27
      jest 27 level - jakieś pomysły? :-)
      • Gość: ktos Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.inquad.com / *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 15:44
        pomocy w poziome 26:( mysle i dumam juz któryś dziń z kolei i nic neie moge
        wymyśleć...moze jakaś podpowiedz albo pierwsz literka tego hasełak , i ilu
        członowe oneo jest??? dziękuję za każy wpis :) i czekam na info
        • Gość: plejer poziomów jest --- 30 --- !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 21:38
          wow !
        • Gość: patyczek Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.icpnet.pl 25.02.06, 23:17
          a ja jestem w 27 i nie mam pojęcia co w tym zrobić

w 26 levelu hasło jest jednoczłonowe i przedstawia to, co jest na zdjęciu :)
          • Gość: kobial Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 23:52
            Hmm moze chodzi o Retriver Software, albo Labrador Software... W ogole co to za
            rasa??
          • Gość: ktos tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.inquad.com / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 07:45
            pozim 26 dalej nie do przejscia dlamnie;( probowałam balkon, filary, łuki
            taras, pałac dożów i nic....:( prosze o pomoc...
            • Gość: zbig Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 23:26
              wal na forum tecaka (tecak.com/forum/) tam dość dobrze to rozgryźli
              • Gość: ktos Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 07:01
                byłam na formu tecaka i nic mi nie pomoglo;( pomóżcie...prosze
              • Gość: ktos Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 12:43
                na forum tecakowy nic si enie dowiedzilam na temat poziomu 26;( wszyscy piszą
                ze tołatwe i tyle....
    • adamqazqaz Re: tecak :) dla lubiących zagadki 26.02.06, 01:32
      s2.bitefight.pl/c.php?uid=24480
      • Gość: patyczek Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.icpnet.pl 09.03.06, 11:31
        macie jakieś pomysły do levelu 27?
        • Gość: 26 Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 07:34
          aja dalej licze na pomoc w poziome 26....
        • Gość: ktos Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 14:29
          hmmm juz 27;)
          • Gość: patyczek Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.icpnet.pl 10.03.06, 20:19
            jestem w 28 levelu, wiem już kim jest ten pan na zdjęciu oraz to, że "zabił" on
            w pewnym sensie swojego brata...

w 26 odpowiedź masz na zdjęciu... zaczyna się na L,

w 27 jest głupio - chodzi tutaj o psa, którego można spotkać w poniedziałkowym
            dodatku do Gazety Wyborczej :-)
            • Gość: blueer Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 11:12
              Wymiękam przy tym 27 poziomie...

a pozatym widzieliście TECAK BLUE ??
            • Gość: cyndarela Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.hsd1.nj.comcast.net 14.03.06, 14:31
              poniewaz widze ze przeszedles lvl 27 czy mozesz mi powiedziec bo juz troche
              wariuje, czy chodzi o haslo zwiazane z nazwa(imie) psa z dodatku
              poniedzialkowego GW? wiem co za rase przedstawia zdiecie i wszystko o rasie
              oraz srodowisku jego pracy ale wpisalam juz chyba wszystko i nic nie pasuje,
              nie mam mozliwosci dotarcia do gazety wyborczej wiec korzystam z internetowej
              strony a nie wiem czy zawiera to samo, pozdrwiam i czekam na podpowiedz sensowna
              • miodzio_k Re: tecak :) dla lubiących zagadki 14.03.06, 15:44
                twoje pytanie jest odpowiedzią. Na stronie internetowej GW również jest
                rozwiazanie zagadki. czyli to o czym pisałaś.
                • cyndarela Re: tecak :) dla lubiących zagadki 14.03.06, 16:41
                  madzia dziekuje za podpowiedz ale trafilam tam sama wczesniej teraz tkwie na 28
                  i za nic nie moge znalezc zadnych biografi a...n co za nieporozumienie mial z
                  jakims panem przypuszczam ze o zone anne
                • Gość: firefly Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:17
                  rety, prosze heeelp;)) czy chodzi o jakas profesje?;)
        • Gość: bla Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: 188.33.198.* 02.10.09, 19:15
          Do 27 - komiks w pewnej gazecie - znacie ją (ma też forum i necie ;))
          i chodzi o psa tego bohatera komiksu.

do 26 - ja wpisałam dziedziniec w goglu i poszukałam elementów
          dziedzinca - proste.

Ale utknełam na 28. Nie mam pojęcia. Kto podpowie!!!!!!!!
    • cyndarela Re: tecak :) dla lubiących zagadki 14.03.06, 19:49
      pomocy lvl28 pan ze zdiecia a...n 2+2 to matematyka nie ujeta przez nobla jako
      dziedzina do nagrod i ci dalej
      • Gość: lvl 28 Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 18:06
        no a dlaczego nie ujęta? jakie nazwisko?
      • Gość: abc 40 poziomów !!!! wow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 18:06
        • Gość: Malina Level 30 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 16:07
          Podpowiedzcie mi cos bo nic nie moge wymslic prosze.. :)
          • Gość: firefly Re: Level 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 17:22
            zdjecie z pewnej imprezy sportowej..cyklicznej.... To tak na poczatek.
            wygoogluj "to" oaz to co jet w podpowidzi tecakowej. mam nadzieje ze wyjasnilo
            ci to troche na poczatek;)
            • Gość: malina Re: Level 30 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 20:09
              no dalej nic mysle ze ci chodzi o rajd dakar i ten fast food ale jak szukam
              tego w googlach to nic mi pomocnego sie nie wyswietla uuh a tak chcialabym to
              przejsc.. :(
              • Gość: firefly Re: Level 30 IP: 217.11.133.* 20.03.06, 12:00
                dokladnie, rajd dakar. a w jakim kraju leży Dakar?;) sprobuj. jak sie nie uda
                to dalej pomoge;)
                • Gość: malina Re: Level 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 13:55
                  Dzieeeki!! :*:* bez ciebie na pewno bym na to nie wpadla jestes kochana/y papa
                  • Gość: ktoś Re: Level 30 IP: *.inquad.com / *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 19:31
                    a może ktoś podpowie do poziomu 28;) tylko tak jakoś konkretnie bo juz głowie
                    się na tym dłuuugo.dzięki
                    • Gość: patyczek Re: Level 30 IP: *.icpnet.pl 20.03.06, 19:44
                      też proszę o podpowiedź
                      • Gość: firefly Re: Level 30 IP: 217.11.133.* 21.03.06, 17:00
                        co do levelu 28, to najpierw trzeba rozpoznac pana ze zdjecia. nazwisko
                        baaardzo znane, twarz moze mniej. pan jest słynny z tego że każdego
                        roku...hm..no wlasnie, nei wiem zcy nei za duzo pisze;) W kazdym razie wazny
                        jest pan, i napis na fotografii (jest kluczem)
                        • Gość: ktos Re: Level 28 IP: *.inquad.com / *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 17:17
                          tego pana to ja poznala to A..... N.... .z czym zw. jest odp. z nazwiskiem
                          datą , dziedzina ktora nie zostala ujęta w nagrodach N...., czy jak ni emam
                          pojęcia. czekam na podpoiwedz badź na forum lub na maila . hiena.vip@interia.pl
                          dziękuje
                          • Gość: firefly Re: Level 28 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 18:16
                            idziesz dobrym tropem. jaka dziedzina nie została ujeta w nagrodach? i spojrz w
                            tecakowej podpowiedzi --> KTO jest winien? poszukal w biografii tego pana ze
                            zdjecia, on mial z kims konflikt... z kims wlasnei z TEJ dziedziny.
                            • Gość: znów 28 poziom Re: Level 28 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 07:33
                              hmm chyba wiem o kogo chodzi --czyżby to face dzięki któremu nie ma m....... w
                              nagrodach N? ponoć jego nazwisko jest dwuczlonowe...aleja nie moge go
                              znaleźć...jakas wskazówka albo link pomocny w znalezieniu???dzieki i pozdrawiam
                              • Gość: firefly Re: Level 28 IP: 217.11.133.* 29.03.06, 14:17
                                tak, to ten facet;) facet ktory mial konflikt z facetem na zdjeciu;) jak
                                dotarłas/eś do anzwiska tego faceta, to pokombinuj, powpisuj jeden człon albo
                                drugi, albo obydwa, nie pameitam juz jak to szło. chyba wpisywalam jedno
                                slowo... Sprobuj, jak ci sie nei uda, to otworze sobei tecaka i cie pokieruje;)

pozdr.
                                • Gość: xxx Re: Level 28 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 08:21
                                  no własnie o to chodzi że nie moge namierzyć tego gostka, wiem o kogo chodzi --
                                  ale nie mampojecia gdzie szukac jakich kolwiek info na jego temat--moze jakis
                                  link do pomocy???
                                  • Gość: firefly Re: Level 28 IP: 217.11.133.* 31.03.06, 12:18
                                    ja go jakos przez google namierzylam, wpisujac w googlach nazwisko A...N...
                                    oraz dziedzine nauki ktorej nei uwzgledniono...;) Facet ktorego szukamy, ma
                                    dwuczlonowe nazwisko: M..-L.., ale w rozwaizaniu chyab wpisujemy jedno (juz nei
                                    pamietam dokladnie)
                                    • Gość: xxx Re: Level 28 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 07:16
                                      mam Go;) dzięki--teraz 29 poziom przede mna --jakieś wskazówki?
                                      • Gość: firefly Re: Level 28 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 19:51
                                        jedno słowo ;) skojarz to co na rysunku, z odpowiedzia w tipie. filozofuj....;)
                                        • Gość: patyczek LEVEL 32 IP: *.icpnet.pl 03.04.06, 20:03
                                          Czytałem na forum Tecaka, gdzie można znaleźć odpowiedź do tego levela (na
                                          jakiej stronie), ale niestety nie wiem o jaką książkę chodzi :( Co znaczy
                                          to "matt"? :(
                        • Gość: dil Re: Level 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 19:32
                          nie no normlanie już leżę na ziemi ze śmiechu ;)
                          chyba co dwa etapy będę się poddawać i na forum zaglądać.
                          Nie wiem w jakim kierunku iść.
                          Czy chodzi o ten zespół zaprzyjaźniony z Manu Chao, czy o sam rajd.
                          Senegal Fast Food? Nie wiem co z tym zrobić.
                          Proszę o jakąś podpowiedź : green14@buziaczek.pl
                          • owieczka1 Re: Level 30 06.01.07, 20:08
                            ciężko podpowiedzieć
                  • Gość: firefly Re: Level 30 IP: 217.11.133.* 21.03.06, 16:57
                    :)) heh, nie ma sprawy, ale ja utkwilam na 31..:( heelp :)
                    (a, i jestem ONA, nie ON, heh)
                    pozdr.
    • wschodnikraj Re: tecak :) dla lubiących zagadki 18.03.06, 18:45
      www.bajer.pl/?id=17672
    • Gość: aitr ratunku LV 11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 22:11
      Ktoś zna odpowiedź?? Bo ja już chyba wszystkie pomysły wyczerpałam.
      Ale nie chcę, żeby odpowiedź padła na forum (nie każdy chce ją znać), dlatego
      proszę na maila: afalke@wp.pl
    • Gość: Kojot Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 11:29
      Chora gra... 2+2 to marquez... Kto to wymyślił? Shizofrenik? Dla mnie 2+2 to
      cztery...
      • Gość: xxx Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 07:32
        marquez to ni eodpowiedz do 1 levela;) udało ci si eznaleźć odp. do innego , a
        tecak jest taki że przerzuca na taki level na jaki hasło wpiszesz. a ja dalej
        na 29 siedze. nirwany oświcie mnie;)
        • Gość: firefly Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: 217.11.133.* 07.04.06, 10:40
          rozwiazanie lvl 29 jest jednowyrazowe i krótkie, skojarz z tym co na obrazku -
          tak ogólnie, nie żadne nazwy krajów itp. Odpowiedz tkwi w filozofii... No
          wlasnie, filozofia...;) Tam szukaj.
          • Gość: xxx Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 08:54
            29 pomocy!!!!
            • Gość: firefly Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: 217.11.133.* 12.04.06, 10:56
              jesli na obrazku jest bambus i góra na F... to poszukaj nurtu religijno-
              filozoficznego, popularnego w odległym kraju na J... Hasło jest na litere Z, i
              neiktórym kojarzy sie z nicoscią, nihilizmem. Jest odłamem buddyzmu....
              Pozdr.
      • Gość: jajajajaja Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.mmj.pl 19.11.08, 16:47
        2+2 to 5
        :PP
    • Gość: czuczi Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.telkonet.pl / *.telkonet.pl 13.04.06, 00:27
      BŁAGAM !!!!!!!!!!!
      niech mi ktoś napisze na temat tego Nikifora w 23! wogóle nie wiem czego tam
      szukać! jedyne co po nim zostało na południu to ta willa z muzeum ale to nie
      pasuje!!
      proszę niech ktoś pomoże bo tak dobrze mi szło... ;(
      • Gość: xxx Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 07:25
        nikifor miał swoje imie i nazwisko a w szczegolnooosci jedno z nichy by bylo
        Ok;)
        • Gość: xx Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 07:34
          witamny na poziomie 30;) dakar przede mną....jakieś podpoiwedzi?
          • Gość: hij Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 14:15
            troche daleko jestescie . ja juz siedze od 3 dni na 37 .. jak tam dojdziecie to pomozcie .............
            • Gość: patyczek LEVEL 36 IP: *.icpnet.pl 18.04.06, 11:20
              a ja jestem na 36... może pomożesz? czy chodzi tutaj o nazwisko? czy chodzi o
              bohatera filmu/aktora/prawdziwego jeźdźca/kowboja? (niepotrzenbe skreślić)
              • Gość: xxx Re: LEVEL 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 07:28
                hmmm a moze jakas pomoc do 30?
                • Gość: xxx Re: LEVEL 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 07:28
                  30 wcią przedemna;) może podpowiedz tak bardziej pomocna na maila??
                  hiena.vip@interia.pl
                  • Gość: zabaglione LEWEL 42 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 20:40
                    wrzucam topik na górke bo po dłuższym czasie pojawiły się dwie nowe zagadki!
                    • Gość: Jacky Re: LEWEL 42 !!! IP: *.icpnet.pl 11.06.06, 15:22
                      Ma ktoś jakiś pomysł na level 40? Czy na tym obrazku coś w ogóle jest?
                      • Gość: beti262 Re: LEWEL 1 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 23:06
                        a ja dopiero znalazlam ta strone i jestem na 1 i nie moge przejsc.Nacisnelam
                        start i wyskoczylo mi 2+2 i wpisuje 4 i nic.Pomozcie;-((
                        • Gość: level 7 LEVEL 7 !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 16:00
                          j/w
                        • Gość: xxx Re: LEWEL 1 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 08:46
                          zsumuj WSZYSTKIE cyfry jakie widzisz na obrazku z lv 1
                      • Gość: dama_wino poziom 40 IP: *.elb.vectranet.pl 02.08.06, 23:03
                        ja wiem tyle, że na obrazku jest spirala liczb pierwszych Ulama (Stanisław
                        Marcin Ulam). Szukam odpowiedzi już kilka godzin i nic...
                        • darekw1949 Re: poziom 40 03.08.06, 21:48
                          podaj hasło na 39 lvl
                          to moze cos wymysle :)

Ps. od dawna nie bawie sie TECEAKiem
                          bo irytuje mnie całkowita dowolność skojarzen
                          • 76ania Hasło poziom 39 07.08.06, 15:25
                            Opra - może Ty coś wymyślisz.

darekw1949 napisał:

> podaj hasło na 39 lvl
                            > to moze cos wymysle :)
                            >
                            > Ps. od dawna nie bawie sie TECEAKiem
                            > bo irytuje mnie całkowita dowolność skojarzen
                            • 76ania Re: Hasło poziom 39 07.08.06, 15:26
                              Opera miało być oczywiście.

76ania napisała:

> Opra - może Ty coś wymyślisz.
                              >
                              > darekw1949 napisał:
                              >
                              > > podaj hasło na 39 lvl
                              > > to moze cos wymysle :)
                              > >
                              > > Ps. od dawna nie bawie sie TECEAKiem
                              > > bo irytuje mnie całkowita dowolność skojarzen
                          • darekw1949 Re: poziom 40 10.10.06, 23:06
                            No tak... rozwiazanie jest debilne tak i reszta "zagadek" tecaka
                            Ludzie rozkminiają o co chodzi ze spiralą liczb pierwszych Ulama,
                            a poeta/autor miał akurat na myśli "dywan_ulama"
                            szkoda czasu
                            załosne
              • tuppence82 Re: LEVEL 36 02.07.06, 14:34
                spróbuj nazwisko autora
            • tuppence82 37 02.07.06, 14:36
              rodzaj utworu pisany przez pewnego pana, który ma coś wspólnego z 28 lipca
              • aniamaciej2 lvl 11 06.07.06, 07:52
                podajcie hasło, bo juz wysiadłam :(

beyonce7@wp.pl
                • aniamaciej2 Re: lvl 11 06.07.06, 08:10
                  wreszcie wiem - podpowiedz - fixed gear :)
                  • aniamaciej2 Re: lvl 33 06.07.06, 14:39
                    help! co to za zespół?
                    • tuppence82 Re: lvl 33 17.07.06, 16:57
                      Buena Vista Social Club - to ci baardzo pomoże :)
                  • Gość: baby Re: lvl 11 IP: *.gprs.plus.pl 24.09.08, 01:17
                    ciekawe te zagadki ale niestety nie umiem znalesc odp do tej z lvl
                    11, prosze o jakas wskazowke:)
                    • Gość: baby Re: lvl 11 IP: *.gprs.plus.pl 24.09.08, 10:31
                      oki juz znalazlam, było ciezko ale sie udalo;) pozdrawiam wszystkich
                      • Gość: baby Re: lvl 11 IP: *.gprs.plus.pl 26.09.08, 00:48
                        witam ponownie czy ktos jeszcze oprocz mnie dalej rozwiazuje te
                        zagadki??
                        • chinsk.i.smok Re: lvl 11 27.09.08, 20:33
                          Ja gram i jak dojdziesz do lvl 18 to daj cynk, bo stoję.
                          Dwa kurna, miesiące.
    • Gość: bungy level 10 IP: *.lipska.net / *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 19:08
      jaka jest odp do lvl 10?
      tortilla flat, steinbeck- dobrym sladem ide?
      utknęłam...
    • Gość: tecakowiec 44 poziomy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 09:21
      są nowe poziomy !!!
      • Gość: patyczek Re: 44 poziomy !!! IP: *.icpnet.pl 17.09.06, 18:52
        no to jak przejsc 41 level?
      • Gość: patyczek Re: 44 poziomy !!! IP: *.icpnet.pl 17.09.06, 18:53
        No to jak przejść 41 level?
        • Gość: aaa Re: 44 poziomy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 14:15
          wpisz hasło z poprzedniego poziomu w google i otwórz pierwszy wynik od góry
        • acelina 42 lvl 19.09.06, 09:19
          a może ktoś ma pomysł na 42 poziom?
    • kaalwi26 Re: tecak :) dla lubiących zagadki 29.09.06, 12:48
      Halo?Ktoś tu może zajrzał,kto przeszedł lev.12??Błagam o podpowiedź,albo nawet
      całe hasło-na moją gazetową skrzynkę!!Proszę,proszę!!!Już 3 dni myślę,wiem,że
      symbol białego drzewa,że Tolkien i inne takie,i nic,ciągle nic.Tolkiena nie
      czytałam:(
      • Gość: majeczka 28 lvl HELP ME!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 00:04
        nie moge znalesc nigdzie tego durnego nazwiska...czy ktos sie zlituje????<prosi>:)
        • Gość: Nina koniec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 15:51
          byłam na 42 poziomie. Wpadłam na pewien pomysł. wpisałam hasło i przeskoczyłam
          poziom 43 na 44 i nic dalej nie ma. I teraz nie wiem czy to hasło to odpowiedź
          do 42 czy 43? Czy może 43 też nie ma.
        • Gość: frrancuzka Re: 28 lvl HELP ME!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.124.237.* 06.10.06, 10:57
          a ktory to byl 28 majeczka?
          daj znak to pomoge, doszlam do 40 z tego co pamietam ;-)
          • Gość: dil Re: 28 lvl HELP ME!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 22:15
            utknęłam i nie wiem gdzie iść...
            Zero wiem, że chodzi o Nobla i Mittaga- Lefflera.
            Ale nie wiem co tam wpisać ;( totalnie się załamałam
            • owieczka1 Re: 28 lvl HELP ME!!!!!!!!!!!!!! 05.01.07, 09:24
              Zero wiem, że chodzi o Nobla i Mittaga- Lefflera
              tu masz odpowiedź
              • Gość: dil Re: 28 lvl HELP ME!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 19:35
                Czyli gdzie?
                Proszę o kontakt na mila bo już nie mogę pewnie całe google zaraz przekopię.
                Strasznie wciąga :D
                • Gość: dil Re: 28 lvl HELP ME!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 19:36
                  inteligencja :D
                  green14@buziaczek.pl
                  z góry dziękuję
      • Gość: sikorka112 Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.chello.pl 12.10.06, 19:15
        tytul ostatniej ksiazki wojciecha wencela
      • anawer10 Re: tecak :) dla lubiących zagadki 04.06.08, 00:17
        Czy Kaalwi przeszłas juz ten poziom 12, bo ja absolutnie nie mogę. A
        może ktoś co moją prośbe o pomoc przeczyta podpowie mi coś na gg
        12263019. Z góry dziekuje
        • chinsk.i.smok Re: tecak :) dla lubiących zagadki 04.06.08, 09:26
          Faktycznie, niełatwo dojśc do odpowiedzi, ale kombinuj wokół
          znaczenia słowa 'symbol', 'godło'
          i to jeszcze po łacinie :D

jak nie dasz rady kompletnie pisz na @
    • Gość: nait_sabes utknęłam na 17 IP: 193.17.14.* 11.10.06, 22:12
      ratuuunku, wpisywałam juz rózne rzeczy, o co chodzi, prosze o malutka podpowiedź
      • Gość: sikorka112 Re: utknęłam na 17 IP: *.chello.pl 17.10.06, 15:29
        a co bylo w 17?Przypomnij bo nie pamietam.
        ja stoje na 27.Wiem ze chodzi o psa z gw z komiksu,tyle ze nie mam dostepu do
        wyborczej a w internecie nie moge znalezc.Podajcie jakis asres gdzie szukac albo
        prosze o maila z odpowiedzia sikorka112@o2.pl
        • Gość: acelina Re: utknęłam na 17 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 21:34
          ten komiks to "Dilbert" - wystarczy wpisać w google
    • Gość: zino nareszcie 45 poziom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 21:42
      długo było cicho...
      • owieczka1 Re: nareszcie 45 poziom 18.12.06, 17:07
        no właśnie jakieś podpowiedzi do 44 levela?
    • Gość: dil Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 22:55
      siedzę na 31 :)
      lol normalnie sama się z siebie śmieję :D:D
      czy jest ktoś kto też tu utknął?
      jak tak to proszę o kontakt na gg : 7180983
      • Gość: tci Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 23:06
        jeszcze kilka poziomów przed tobą...
    • Gość: LEVEL 38 Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 22:14
      blagam o nazwe tej ulicy bo juz mi sie mieni w oczach
      • Gość: mika Poziom 36! IP: *.resetnet.pl 07.03.07, 21:05
        Kochani błagam was nie wiem o co chodzi. ŚCIANA. Do tej pory szło jako tako a
        tu co? Co to za Hank??? jest jakiś wyscig i hank był tam wiele razy !przejrzała
        całe forum i to i tecakowe i nic! Jakas podpowiedx plissss
        • Gość: dddddddddddddddddd Re: Poziom 36! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 21:54
          a no na tym poziomie u mnie zdecydowal fart ze to odgadlam... bo za mlodu
          czytalo sie pewne ksiazki.... znalazlas odp czy pomoc bardziej?
    • Gość: Dorota Czy 34 jest aż tak proste? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 14:56
      Nikt o to nie pytał, a ja utknęłam na dobre. Błagam, naprowadźcie mnie, bo
      siedzę od rana. Obiadu nie zrobiłam!
      • Gość: Dorota Re: Czy 34 jest aż tak proste? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 16:25
        Tak się męczę, że chyba trzeba będzie mnie dobić.... No dalej, pliiiizzzzz.
    • anialit lvl 4 01.04.07, 17:55
      jakaś podpowiedź
      proszę!!!
      • anialit Re: lvl 4 01.04.07, 18:00
        sorry
        nie zauważyłam wcześniejszych postów, ale i tak nie wiem
        • kowaliska Re: lvl 4 01.04.07, 20:28
          Zajrzyj na forum tecaka. Tam bardzo fajnie naprowadzają. Ja nie pamietam, co
          tam było w tym poziomie. Wszystko znajdziesz w googlach, a przede wszystkim
          szukaj w wikipedii. Powodzenia i zazdroszczę. Chciałabym dopiero zaczynać, bo
          to była świetna zabawa.
          • Gość: Michał lvl 3 IP: *.covernet.pl 16.06.07, 22:02
            am 9 lat dopiero znalazłem tę stronę i nie mogę znaleść poprawnej odpowiedzi dalcie hasło please
            • Gość: michał lvl3 juz przeszedłem no i lvl4 teraz lvl5 IP: *.covernet.pl 18.06.07, 07:50
              mam 9 lat nie wiem o co w tym 5 lewelu jest dajcie hasło please
    • kowaliska Wielki powrót Tecaka!!!!! 18.05.08, 21:29
      Gdyby to kogoś zainteresowało, to od kilku dni jest tutaj: www.pazyl.pl/
      Tecak dał się namówić i udostępnił grę. Jest nadzieja na nowe poziomy.
      Miłej zabawy :)

P.S. Wyciągnęłam ten wątek, ponieważ forum Tecaka już nie istnieje, a tutaj jest
      sporo przydatnych informacji. Lepiej żeby nie zaginął.

• anawer10 poziom 9 28.05.08, 00:45
        ptrzestudiowalam wszystko o enigmie i innych maszynach szyfrujących,
        ale żadne hasło nie jest dobre
        • pomysl.po.wypiciu Re: poziom 9 29.05.08, 21:50
          pamietaj ze ta wersje ukladal Polak ;)
      • anawer10 level 14 09.06.08, 16:35
        Ty jestes taka mądra, podziwiam jaka jestes w Pazylu.Podpowiedz mi
        jak na podstawie enigmatycznej podpowiedzi /jak np. tu w
        poz.14/wyszukać coś w internecie.
        • chinsk.i.smok Re: level 14 10.06.08, 15:11
          też tu utknęłam :)
          z braku czasu przede wszystkim, ale może jutro do tego wrócę

jak coś mi przyjdzie do głowy dam Ci znać
          • pomysl.po.wypiciu Re: level 14 16.06.08, 19:00
            w adresie emaila
        • kowaliska Czy to do mnie???? 11.06.08, 11:55
          Jak tak to bardzo mi miło :)))))
          Księga z tipa powinna być z dużej litery. Jeśli się domyślasz o jaką Księgę
          chodzi, wystarczy pomyśleć, czego w niej próżno szukać. Niby wszyscy to wiedzą,
          a tam tego nie ma.
          • Gość: mario level 32 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.08, 20:53
            Prosze o jakieś naprowadzenie.Wiem co to za karta przetłumaczyłem na
            angielski,wyszedł mi aktor z serialu przyjaciele czy to dobry trop?
            • kowaliska Re: level 32 23.06.08, 22:50
              Szukaj w literaturze. Jak znajdziesz to tip dokładnie kieruje na hasło, tylko
              trzeba poszperać.
              A, i zostań przy polskim, mimo że literatura nie nasza.
              I tego z serialu zostaw w spokoju.

Pewnie spóźniona ta rada, ale może ktoś jeszcze skorzysta :)
              • Gość: mario Re: level 32 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.08, 22:25
                Dzięki Kowaliska szczególnie to nakierowanie na język polski.
                • Gość: mario Re: level 32 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.08, 23:04
                  Sory że znowu zawracam głowe, chodzi o M.W. ,ta zagadka zatrzymała
                  mnie na dość długo.Nie pisze na naszym forum bo wiem że tam nie
                  wolno za dużo podpowiadać.Widze że odpuściłaś sobie moją zagadke ze
                  statystyką.Podpowiem że można przejść na skróty stosująć jedną z
                  podpowiedzi z moich poprzednich zagadek (SB).
                  • kowaliska Re: level 32 25.06.08, 15:53
                    Nie rozumiem jakie M.W. Musisz sprecyzować. A na skróty nie chcę. Kiedyś to
                    policzę, na razie mnie odrzuca ;-))
          • mysz-ka90 Re: Czy to do mnie???? 28.06.08, 13:11
            pomocy ja tez mam problem z levelem 14... nie wiem czego na prozno
            szukac w tej ksiedze.. i nie wiem co to za dziwne pismo... pomocy bo
            oszaleje!!!!
        • Gość: Answer [...] IP: *.gdynia.mm.pl 05.01.09, 23:19
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • alexa37 Re: Odpowiedzi do wszystkich poziomów :-) Level 11.01.09, 13:30
            Answer czyś Ty zgłupiał ???????????? Jak można zrobic coś takiego??????????To
            jak polecic komuś dobry kryminał z informacją -kto zabił- T jest świństwo i tyle
            .MODERATOR!!!!! śpisz czy co???USUŃ TO!
            • kowaliska Re: Odpowiedzi do wszystkich poziomów :-) Level 11.01.09, 21:13
              Że też wcześniej tego nie widziałam. Zgłosiłam do wywalenia, mam nadzieję że
              moderatorzy szybko zareagują.
              Po co w ogóle się bawić w zagadki, jeżeli zna się wszystkie odpowiedzi? Kogoś
              kompletnie popyrtało.
    • chinsk.i.smok level 18? 13.09.08, 19:37
      bo wymiękam
      • mysz-ka90 Re: level 18? 18.09.08, 12:58
        witaj w klubie:D mecze sie z tym juz dosyc dluugo i nic. czlowieki blagam o
        jakas podpowiedz:S
        • kowaliska Re: level 18? 28.09.08, 12:21
          Spros na forum pisał o słoniu trąbalskim. Szukajcie blisko Tuwima. Uwaga: samo
          nazwisko!
          • chinsk.i.smok Re: level 18? 28.09.08, 21:43
            Czy TY jesteś pewna, ze istnieje tylko jedno hasło do danego lvl?
            Jestem już na 20, ale Twoja odpowiedź co do 18 nijak ma się do
            Tuwima.
            Poszłam tropem Manaamu.
            • kowaliska Re: level 18? 01.10.08, 17:51
              Manaam to sobie wymyślili ci, co fuksem dostali hasło i nie wiedzieli skąd się
              wzięło :)
              Gdybyś poszukała poetki i wpisała jej nazwisko, dostałabyś podpowiedź prowadzącą
              jak po sznurku.
              Ułatwienie dla tych, co jeszcze nie odgadli: Żydówka urodzona w Krakowie,
              rozstrzelana 1944r.
              • Gość: ola!pomocy! level 8? bałagam o pomoc!!!! IP: *.aster.pl 01.10.08, 18:37
                tak jak Wy wszyscy wciągnęłam się....ale utjnęłam na poziomie 8!!!
                Dajcei mi jakieś wskazówki, te które tu są nie pomogły mi w
                uzyskaniu odpowiedzi...
                pomocyyyyyyy!!!
                • Gość: ola! pomocy!! Re: level 8? bałagam o pomoc!!!! IP: *.aster.pl 01.10.08, 19:59
                  ok, mam odnalazłam:)))))
                  ale jak to przetłumaczyć....?????
                  • chinsk.i.smok Re: level 8? bałagam o pomoc!!!! 01.10.08, 20:41
                    Chodzi o ten z prądem morskim?
                    Ej, kochana, jeden z podstawowych języków...
                    • Gość: ola! pomocy! Re: level 8? bałagam o pomoc!!!! IP: *.aster.pl 01.10.08, 20:43
                      poradziłam sobie:))) ale było ciężko!!!! ufff...:)

teraz chwilowo utknęłam na 12;) mam nadzieję, że wybrnę!!!
                      • Gość: *** level 13!!!! pomoże ktoś... IP: *.aster.pl 02.10.08, 18:51
                        może jakaś podopiewiedź do 13...? dodam tylko, że to jest zdjęcie z
                        kamyczkami...:(
                        • chinsk.i.smok Re: level 13!!!! pomoże ktoś... 03.10.08, 13:43
                          Pewien system zapisywania.
                          • Gość: ola Re: level 13!!!! pomoże ktoś... IP: 213.25.195.* 09.10.08, 14:11
                            a może większa podpowiedź...:((( utknęłam...:((((
                            • chinsk.i.smok Re: level 13!!!! pomoże ktoś... 11.10.08, 19:31
                              runy.
              • Gość: mountain_ash Re: level 18? IP: *.ghnet.pl 09.02.09, 20:06
                Poprawka - urodzona w Kijowie, w Krakowie zginęła.

Dla mnie nie ma związku z Maanamem.
              • Gość: mountain_ash Re: level 18? IP: *.ghnet.pl 09.02.09, 21:59
                Mała poprawka - urodzona w Kijowie, w Krakowie została rozstrzelana. Brak
                związku z Maanamem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka