czarodziejka 10.09.02, 23:55 Z Warszawy do Gdańska statek płynie 2 dni, a z Gdańska do Warszawy 3 dni. Ile dni z Warszawy do Gdańska płynie tratwa z leniwym flisakiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uhuhu Chyba rozwiązanie? 11.09.02, 09:30 Jakbym ja był leniwym flisakiem, to kurs zająłby mi dokładnie 2 dni. Czy tak? Odpowiedz Link Zgłoś
grzk Re: Chyba rozwiązanie? 11.09.02, 10:00 > Jakbym ja był leniwym flisakiem, to kurs zająłby mi dokładnie 2 dni. Płyniesz tak szybko jak statek, a nawet wiosłem nie machniesz? Ja uważam, że 4 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Chyba rozwiązanie? IP: *.rrze.uni / 141.67.61.* 13.09.02, 14:04 grzk napisał: > > Jakbym ja był leniwym flisakiem, to kurs zająłby mi dokładnie 2 dni. > > Płyniesz tak szybko jak statek, a nawet wiosłem nie machniesz? > Ja uważam, że 4 dni. Obstawiam, ze dwanascie dluuugich dni, pozdrawiam, P. Odpowiedz Link Zgłoś
reptar Re: Chyba rozwiązanie? 13.09.02, 19:52 uhuhu napisał: > Jakbym ja był leniwym flisakiem, to kurs zająłby mi dokładnie 2 dni. > > Czy tak? Nigdzie z Tobą nie płynę. Jeśli tak u ciebie wygląda leniuchowanie, to ja dziękuję ;) Pamiętacie ten dowcip o galernikach, którym powiedziano, że dostaną dodatkowe porcje żywnościowe, bo szef chce pojeździć na nartach wodnych? Odpowiedz Link Zgłoś
cyphr Re: statek, tratwa 13.09.02, 15:10 mi wyszło 6 dni, ale znając życie, to zaraz m_w_ mnie poprawi i poda prawidłową odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pulbek Re: statek, tratwa IP: *.daimi.au.dk 13.09.02, 15:11 Oj, obawiam sie ze Cie poprawi... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cyphr Re: statek, tratwa 13.09.02, 15:15 tym razem ja pierwszy się poprawię! :) oczywiście 12 dni (błąd w obliczeniach) Odpowiedz Link Zgłoś
cardemon Re: statek, tratwa 14.09.02, 05:40 Sprobowalem dla ciekawosci policzyc sobie ten uklad dwu rownan z dwiema niewiadomymi i tez wyszlo mi, ze nurt pokona odleglosc W-wa-Gdansk w 12 dni. Jesli komus wyszlo inaczej, to nawet bym sie ucieszyl, ze sie pomylilem w rachunkach. :))) CdM Odpowiedz Link Zgłoś