Gość: Kasyx IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.03, 22:23 Cześć. Podajcie (w języku polskim) 5 następujących po sobie dni nie zawierających w nazwie litery "k". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ja Re: 5 dni IP: *.bgnet.pl 05.05.03, 22:34 Gość portalu: Kasyx napisał(a): > Cześć. Podajcie (w języku polskim) 5 następujących po sobie dni nie > zawierających w nazwie litery "k". Przecież to niemożliwe. Tylko 3 dni nie awiera litery k i nie następują po sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasyx Re: 5 dni IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.03, 22:44 Gość portalu: Ja napisał(a): > Gość portalu: Kasyx napisał(a): > > > Cześć. Podajcie (w języku polskim) 5 następujących po sobie dni nie > > zawierających w nazwie litery "k". > > Przecież to niemożliwe. Tylko 3 dni nie awiera litery k i nie następują po sobi > e Możliwe, możliwe.:) Odpowiedz Link Zgłoś
andy._ Re: 5 dni 05.05.03, 22:54 pierwszy stycznia, drugi stycznia, trzeci stycznia, czwarty stycznia, piąty stycznia. Pozdr. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasyx Re: 5 dni IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.03, 18:49 andy._ napisał: > pierwszy stycznia, drugi stycznia, trzeci stycznia, czwarty stycznia, piąty > stycznia. > Pozdr. A. Może być właściwie, ale nie o to mi chodziło. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sobota Re: 5 dni IP: *.teleton.pl 05.05.03, 23:14 Gość portalu: Kasyx napisał(a): > Cześć. Podajcie (w języku polskim) 5 następujących po sobie dni nie > zawierających w nazwie litery "k". Przedwczoraj, wczoraj, dzisiaj, jutro, pojutrze. Pa. Artur Sobota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyP Re: 5 dni IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.03, 23:51 Ciąg można wydłużyć do całego tygodnia (pod warunkiem, że dzisiaj jest środa). Przedwczoraj,wczoraj, dzisiaj,jutro, pojutrze, sobota, niedziela Kto da więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasyx O to mi chodziło IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.03, 18:51 Gość portalu: Sobota napisał(a): > Gość portalu: Kasyx napisał(a): > > > Cześć. Podajcie (w języku polskim) 5 następujących po sobie dni nie > > zawierających w nazwie litery "k". > > Przedwczoraj, wczoraj, dzisiaj, jutro, pojutrze. > Pa. Artur Sobota Tą odpowiedź właśnie miałem na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: 5 dni IP: *.uc.nombres.ttd.es 06.05.03, 01:27 pierwszy dzien,drugi dzien,trzeci dzien, czwarty dzien,piaty dzien pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasyx Odpowiedź IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.03, 18:55 Chodziło oczywiście o "przedwczoraj, wczoraj, dzisiaj, jutro, pojutrze" tak jak odpowiedział Sobota. Odpowiedzi jak: "pierwszy stycznia..." czy "pierwszy dzień..." w sumie też, ale "przedwczoraj..." jest najlepsze bo jednowyrazowe. Odpowiedz Link Zgłoś
raffka Re: 5 dni 04.07.03, 09:48 Ha ha - też na to wpadłam, żę przedwczoraj, wczoraj, dzisiaj, jutro i pojutrze Odpowiedz Link Zgłoś