modliszka61 27.03.10, 14:24 ...i odwołując się do naszej gorącej przyjaźni,wnioskuję o zmianę obrazka straszącego z panią co się przewróciła na telewizor Super High Sensitivity,co to jest the best. No Zbyf,chociaż na Wielki Tydzień,co? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
modliszka61 Re: Zbieram się na odwagę 27.03.10, 20:41 Od kwietnia do maja samczyk altannika zaczyna budować tzw. altankę. Najpierw wybiera miejsce na którym wykonuje potem fundament z gałęzi. Po bokach wznosi następnie dwie przeciwległe ściany, tworzące przejście. Wygięte są w łuk i dotykają się na górze. Na koniec samiec ozdabia wejście muszlami, piórami, kamyczkami, kolorowymi owocami i innymi barwnymi i różnokształtnymi przedmiotami. Wyszukuje też połyskliwe kawałki szkła i metali, np. kluczyki samochodowe. Na zakończenie samiec kawałkiem kory, który trzyma w dziobie, maluje ściany altanki mieszaniną soków z owoców i własnej śliny. Najczęstszym kolorem jest niebieski, atrakcyjnym dla samiczek. Po skończonej pracy samiec rozpoczyna toki przed altanką. Podskakuje wokół swego tworu, przelatuje przez nie i wydaje głośne dźwięki. Skoro Pan taki uprzejmy,zależy mi tylko na tych kluczykach i połyskliwych kawałkach metali,tudzież szkiełek,co światło zimne,acz kuszące dają. :-] Anteny nie widzę na daszku.Niech Pan nie maluje ścian. Odpowiedz Link
modliszka61 Re: Zbieram się na odwagę 27.03.10, 20:42 Telewizor właściwy to DSCF 4784 JPG,że tak powiem... Odpowiedz Link
zbyfauch Re: 4667 chyba? 27.03.10, 21:35 Telewizor z Pałacu Królewskiego w miejscowości Amlapura, wcześniej Karangasem. Po wybuchu wulkanu Gunung Agung w 1963 roku, w sporej części zniszczonej i przemianowanej, coby pecha uciąć. :) Odpowiedz Link
modliszka61 Re: 4668 na pewno :-} 28.03.10, 13:20 Zwracam częściowo honor. Linków pomieszanie miałam.Po lewicy Twojej stałam w momencie zdejmowania. ;-} To moja wersja. Uważam,ze lepsza perspektywa.;-}}} img35.imageshack.us/img35/8667/dscf4668g.jpg Odpowiedz Link
kozianna.na.wysokosciach Re: Zbieram się na odwagę 29.03.10, 20:17 Oglądałam film o tych ptaszkach a właściwie o ich fantazyjnych budowlach. Poza jedną, wszystkie były zajebiście ukwiecone romantycznie i na słodko. Ale ta jedna (budowla) na łeb na szyję biła pozostałe. Ptaszek gniazdował w pobliżu poligonu i altankę zbudował na wzór bunkra i zasieków w okół niego. Każdy detal budowli i jej dekoracji nosił znamiona armijne. Czego tam nie było...;\O, łuski po nabojach, zawleczki po granatach... Żaden detal nie miał charakteru cywilnego. Ptaszek tokował przed swym namiotem siatką zamaskowanym, krokiem defiladowym. Czymś w rodzaju hełmu główkę swą udekorował. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Zbieram się na odwagę 29.03.10, 22:08 kozianna.na.wysokosciach napisała: > Czymś w rodzaju hełmu główkę swą udekorował. Znam te ptaszki, to bataliony. Należą do nich kompaniony, plutoniony i drużyniony. A fruwią w pickelhaubach dzierganych na gorąco ze śliny przychodzącej na język. Odpowiedz Link
kozianna.na.wysokosciach Re: Zbieram się na odwagę 29.03.10, 22:23 hahaha dawno dowcipu nie słyszaju. A do Raju sceptyków nie wpuszczju. Hurysy im nie spiwaju i na harfach ckliwych nutek nie wygrywaju, po główeczce nie głaskaju, pochlebstwami nie karmiaju, swych długich rzęs zalotnie na policzki nie spuszczaju, do wybielania buraków posyłaju. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Zbieram się na odwagę 29.03.10, 22:46 Oj, Kueza najadła się ani chybi starego sera z kozła ze stadka Atamana Pytlury. ;) Odpowiedz Link
koza.z.woza Re: Zbieram się na odwagę 30.03.10, 06:45 A ten Pytlura ??? to od pytlowania?, czy od niewiniątek mordowania? Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Zbieram się na odwagę 30.03.10, 10:39 Od pytlowania oczywiscie. Nie podejrzewam Kuezy o ludozerstwo. Odpowiedz Link
modliszka61 Re: Zbieram się na odwagę 30.03.10, 15:34 kozianna.na.wysokosciach napisała: (...) Hosanna,hosanna,hosanna na wysokościach! Dawnom nie miała takiej wizualizacji altannikowej :-}}} To taki kreatywny i ekstrawagancki ptaszek,że wszystko jest możliwe.:} Te zawleczki po granatach.... widać ,ze za wszelką cenę chciał czymś rozerwać,udającą znudzenie wybrankę.... To cenna lekcja dla mnie i wskazówka,że mogę oczekiwać czegoś więcej niż zagrzybiały bunkier z kratą zamiast drzwi i trzy piwa w plecaku na dobry początek.;-}}}} Zbyf!!! Pałac buduj. Odpowiedz Link