Dodaj do ulubionych

3 gimnazjum i problem

03.10.10, 18:43
Witam. jestem uczniem 3 gimnazjum i walcze o dostanie się do liceum w tym roku szkolnym. Proszę was o pomoc z języka niemieckiego. Chodzi tu o zmiane tekstu, zeby napisac go w 1 osobie liczby pojedynczej, czyli "JA".

Wenn du energischer wirst, lernst du eine interessante Sie kennen. Erfolg bei einer Party. Viele Nachrichten. Gerate nicht in Panik! gluckstag : freitag.

czyli np. zamiana Wenn du energischer wirst na "wenn ich energischer werden". Z góry dzięki za pomoc. :-)
Obserwuj wątek
    • utgard Re: 3 gimnazjum i problem 03.10.10, 19:12
      bartek705 napisał:

> Witam. jestem uczniem 3 gimnazjum i walcze o dostanie się do liceum w tym roku
      > szkolnym. Proszę was o pomoc z języka niemieckiego. Chodzi tu o zmiane tekstu,
      > zeby napisac go w 1 osobie liczby pojedynczej, czyli "JA".
      >
      > Wenn du energischer wirst, lernst du eine interessante Sie kennen. Erfolg bei e
      > iner Party. Viele Nachrichten. Gerate nicht in Panik! gluckstag : freitag.
      >
      >
      > czyli np. zamiana Wenn du energischer wirst na "wenn ich energischer werden". Z
      > góry dzięki za pomoc. :-)

jeśli do tej pory tego nie umiesz, to może sięgnij po automat odmieniający na stronce

konjugator.lingofox.de/de/index.php?id=conjugate_german

i tam wpisz bezokoliczniki: werden, lernen, geraten, sein

mam nadzieję, że wiesz, jak po niemiecku jest "ja", a jak nie wiesz, to znajdziesz w słowniku
      • folksdojczer4kategorji Re: 3 gimnazjum i problem 04.10.10, 10:02
        W imieniu Bartka bardzo dziękuję...
    • fan.club Je späther der Abend, desto schöner die wojowniki. 03.10.10, 22:01

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka