a_weasley 09.03.11, 22:38 Jako odpowiedzi w ankiecie, jak po niemiecku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaarsch jedna z możliwości 09.03.11, 22:43 trifft voll (und ganz) zu trifft eher zu trifft nicht zu Odpowiedz Link Zgłoś
jecki.p Re: jedna z możliwości 09.03.11, 23:07 Nanu! - heute kein Sixpack intus? j. Odpowiedz Link Zgłoś
didjeridu Re: jedna z możliwości 10.03.11, 08:42 jecki.p napisał: > Nanu! - heute kein Sixpack intus? Forum osób interesujących się językiem niemieckim i niemieckim obszarem językowym. forum.gazeta.pl/forum/f,36320,Alkohole_Forum_Alkoholum.html Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Zdecydowanie/raczej tak/nie? 10.03.11, 07:58 a_weasley napisał: > Jako odpowiedzi w ankiecie, jak po niemiecku? > To zalezy od tego jak postawione jest pytanie Inna mozliwosc (rozszerzona) Eindeutig ja Eher ja teils, teils Eher nein Eindeutig nein Beispiel: Bewertung der Werbung Gefällt Ihnen unsere Werbung ? www.hotelgastbefragung.de/hgb_old/beispielauswertung.html Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Zdecydowanie/raczej tak/nie? 10.03.11, 08:19 a_weasley napisał: > Jako odpowiedzi w ankiecie, jak po niemiecku? > Propozycja gaarscha odnosi sie moim zdaniem raczej do stwierdzen niz do pytan. Np Radiowerbung ist wirksam und effizient. trifft voll (und ganz) zu trifft eher zu trifft nicht zu Odpowiedz Link Zgłoś
gaarsch moje propozycje odnoszą się do odpowiedzi 10.03.11, 17:24 w ankiecie, a nie pytań. Pytanie dla pisdydeby: fühlst Du dich jetzt besser? - trifft voll - trifft eher zu - trifft nicht zu. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: moje propozycje odnoszą się do odpowiedzi 11.03.11, 08:03 gaarsch napisał: > w ankiecie, a nie pytań. > Pytanie dla pisdydeby: > fühlst Du dich jetzt besser? > - trifft voll > - trifft eher zu > - trifft nicht zu. Eher nein Soll ich ? Odpowiedz Link Zgłoś
haasi Re: Zdecydowanie/raczej tak/nie? 10.03.11, 08:25 a to "zdecydowanie", to zdecydowanie TAK, czy zdecydowanie NIE? btw. Na głupie pytanie - głupia odpowiedź. Willst du mit mir gehen? Ja/nein/vielleicht. de.pons.eu/dict/search/results/?q=zdecydowanie&in=&kbd=en-gb&l=depl Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Zdecydowanie/raczej tak/nie? 10.03.11, 08:36 > a to "zdecydowanie", to zdecydowanie TAK, czy zdecydowanie NIE? Beide. Odpowiedz Link Zgłoś