lisiczka_foxy
15.06.11, 22:19
Witam,
Mam dosc duzy problem. Mam 20 lat i od pierwszej klasy podstawowki ucze sie niemieckiego w szkole + zawsze mialam dodatkowe zajecia. Kocham ten jezyk i uczylam sie go jak szalona: jezdzilam do niemiec, czytalam niemieckie gazety, ksiazki, ogladalam telewizje, sluchalam muzyki. Niestety dwa lata temu musialam wziazc sie porzadnie za angielski gdyz nigdy wczesniej sie go nie uczylam i wszystko co bylo zwiazane z niemieckim rzucilam w kat. Wszystko co umialam poszlo w las. Nic, kompletnie nic nie pamietam. Kiedy ogladam TV troche rozumiem, ale nie jest to to, co bylo kiedys. Kiedy mam sie wypowiedziec poprostu nie pamietam nawet prostej odmiany czasownika sein.
Chcialabym poradzic sie Panstwa jaka ksiazka pomoglaby mi odwierzyc moje umiejetnosci. Nie wiem czy najlepiej by bylo zeby to bylo repetytorium (poniewaz leze zarowno gramtycznie jak i ze slownictem) czy jakas inna ksiazka do nauki jezyka.
Najlepiej zeby wszystko bylo w tej ksiazce uporzadkowane dzialami jak jest to zazwyczaj w repetytoriach.
Zeby gramatyka byla jakos dobrze wyjasniona i pokolei.
+ moze smieszny, ale dla mnie wazny warunek jest to, zeby ksiazka byla kolorowa i miala duzo obrazkow, poniewaz mam niesamowita pamiec fotograficzna. Moze to byc ksiazka nawet dla dzieci, ale cos zeby mi pomoglo.
Mam nadzieje, ze bedziecie Panstwo uchylni i pomocni dla mnie i jezeli ktos zna jakas ksiazke, ktora moglaby mi pomoc bylabym bardzo wdzieczna za udzielenie mi rady.
Dziekuje :)