Gość: Zuff IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 12:53 Kto wie jak sie mowi( najlepiej pisze) KAukaz Syberyjski po niemiecku?(nawet nie wiem jak to wygląda :D) Prosze o odpowiedź i serdecznie dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: BeKa Re: Rasa piesa :D IP: *.dip.t-dialin.net 13.06.04, 13:31 Rasy o nazwie "Kaukaz syberyjski" nie znalazłem nawet na polskich stronach internetowych. Wrzuć Googlowi hasło "Kaukasischer Schäferhund" - wyniki ogą ewentualnie pomóc w rozwiązaniu Twojego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
tessa13 Re: Rasa piesa :D 14.06.04, 11:48 Hallo, no albo Kaukaz albo Syberia... ;-))) Najprawdopodobniejszy jest kaukasischer Schäferhund (kaukasischer Owtscharka, Kavkazaskaia Ovtcharka), który zresztą według klasyfikacji FCI nie należy do grupy 'Schäferhunde', tylko do grupy 'Molosser' -> podgrupa 'Berghunde'. Z ras syberyjskich pozostaje właściwie tylko 'Siberian Husky', ale to z kolei nie ma nic wspólnego z Kaukazem. ;-) Pozdrawiam Renee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huckelburry Re: Rasa piesa :D IP: *.cymes.net / 213.20.123.* 14.06.04, 13:17 "no albo Kaukaz albo Syberia..." a jak jest skrzyzowany to co potem? Sibirischer Kaukasier? kaukasischer Sibirier Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abelone Re: Rasa piesa :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.04, 13:21 potem jest niestety Straßenköter :0 Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: Rasa piesa :D 14.06.04, 23:45 Nie lubie poprawiac ,ale musze ...( :)))))))))))))))) Moja corka tez tak mowi,wiec jest to przeurocze!!!! Pisze (mowi)sie "Rasa psa" ,a nie "piesa". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tessa13 Ja aaaaaaaaaber... 14.06.04, 23:51 ... 'rasa piesa' hört sich niedlich an (und ist IMHO eh eine bewußt gewählte Formulierung). *wink* Renee Odpowiedz Link Zgłoś