Dodaj do ulubionych

list oficjalny

IP: *.kgb / *.75.62.218.ostrow62.ptc.pl 13.09.04, 20:55
Jak rozpocząć,zatytułować,jaki dać nagłówek w liście oficjalnym,do biura
podróżowego,chyba nie poprzez lieber?Chodzi mi zarówno o list do konkretnej
osoby jak i do całej firmy...I jak napisac "Czy mogłaby Pani..."?
Moze "Koennten Sie...?
Obserwuj wątek
    • Gość: maincoon Re: list oficjalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 21:15
      1. Sehr geehrter Herr .../ Sehr geehrte Frau.../ Sehr geehrte Damen und Herren
      2. Könnten Sie bitte...
      • Gość: abel0ne Re: list oficjalny IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 08:43
        oczywiście po Herr i Frau odpowiednie nazwiska, jak nie znasz lepiej Sehr
        geehrte Damen und Herren!:)
        • Gość: maincoon Re: list oficjalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 09:27
          Dlatego w miejsce nazwisk wstawiłem 3 kropki, a poza tym jest taki jaki pisze
          Abel0ne
          • Gość: abel0ne Re: list oficjalny IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 09:44
            wiem, maincoon, że Ty wiesz, ale nie wszyscy sa domyslni :)
            • Gość: Gast Re: list oficjalny IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 14.09.04, 17:29
              Würden Sie mich bitte am Arsch lecken, es sei denn es ekelt Sie, dann lecken
              Sie mich woaders oder anderweitig!
              • Gość: abel0ne Re: list oficjalny IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 18:30
                na pieszczoty trzeba sobie zasłużyć :(
    • Gość: hihi Re: list oficjalny IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.09.04, 14:03
      Co to jest biuro podróżowe? Takie nie bardzo różowe? Agencja towarzyska
      ostatniego sortu?
      • Gość: abel0ne Re: list oficjalny IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 14:12
        oj, nie masz się czego czepiać? Jakoś inni zrozumieli, o co dziewczynie chodzi.
        • Gość: hihi Re: list oficjalny IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.09.04, 14:16
          Nie czepiam się, uznałam to sformułowanie za zabawne, ale widocznie mam
          specyficzne poczucie humoru. Ponuraków przepraszam najmocniej.
          • Gość: abel0ne Re: list oficjalny IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 14:41
            specyficzne to nie, bo ja też się najpierw usmiałam, ale mi też się zdarzały
            pomyłki językowe typu wyważanie otwartych drzwi, czyli uzywanie neologizmów
            zamiast utartego tłumaczenia, więc nie wyśmiałam założycielki wątku. ;)
            • Gość: hihi Re: list oficjalny IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.09.04, 14:57
              Nie miałam zamiaru wyśmiewać, mój list nie był napastliwy, tylko żartobliwy :-)
              Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka