IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 07:28
Potrzebuje pomocy!!! Gdybys ktos mogl mi napisac w jezyku niemieckim
nastepujace rzeczy:
- zapytac kolege o plan lekcji
- przedstawic swoj plan lekcji
- opisac swoj ulubiony przedmiot
- zapytac kolege o ocene
- przyznac komus racje
- podac niemiecki system ocen
- wyrazic potrzebe posiadania czegos
- zapytac kolege o zinteresowano\ia
Z gory wszystkim bardzo, bardzo serdecznie dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Martynka Re: Pomocy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 12:20
      Zastanawialam sie, dlaczego wolalas Pomocy. Czyzby te zdanka sprawialy ci az
      taka trudnosc? Nie wierze.
      1. den Kollegen nach dem Stundenplan fragen
      2. den eigenen Stundenplan darstellen, zeigen
      3. das Lieblingsfach beschreiben
      4. den Kollegen nach der Note fragen
      5. jemandem zustimmen, jemandem Recht geben
      6. das deutsche Notensystem angeben
      7. den Bedarf nach etwas ausdruecken
      8. den Kollegen nach seinen Interessen fragen
      Wydaje mi sie, ze to tak powinno brzmiec.
      • Gość: Monika Re: Pomocy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 13:47
        Dziekuje bardzo za to tlumaczonko, ale chyba zle napisalam w poprzedniej
        wiadomosci. Chodzilo mi o to, ze jezeli jest zdanie "opisac swoj ulubiony
        przedmiot" to chcialabym aby ktos mi go opisal (po niemiecku oczywiscie).
        Dziekuje i tak za ta pomoc, ktorej mi udzielilas. Ale jesli chcialoby Ci sie
        jeszcze odpowiedziec na te pytanka, to bede bardzo wdzieczna. Trafilam do grupy
        ktora miala juz niemca, a ja dopiero zaczynam, dlatego sprawia mi to trudnosc :(
        • Gość: Monika Odpowiedz dla Martynki. Prosze raz jeszcze o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 13:53
          Dziekuje bardzo za to tlumaczonko, ale chyba zle napisalam w poprzedniej
          wiadomosci. Chodzilo mi o to, ze jezeli jest zdanie "opisac swoj ulubiony
          przedmiot" to chcialabym aby ktos mi go opisal (po niemiecku oczywiscie).
          Dziekuje i tak za ta pomoc, ktorej mi udzielilas. Ale jesli chcialoby Ci sie
          jeszcze odpowiedziec na te pytanka, to bede bardzo wdzieczna. Trafilam do grupy
          ktora miala juz niemca, a ja dopiero zaczynam, dlatego sprawia mi to trudnosc :(

• Gość: baka Re: Odpowiedz dla Martynki. Prosze raz jeszcze o IP: *.marketscore.com / *.sj3.marketscore.com 19.09.04, 23:24
            czesc!
            sprobuj sie zapisac do grupy dla poczatkujacych bo nie dasz rady...niemiecki
            latwy nie jest. Opis przedmiotu? :

Mathematik ist mein beliebtes Fach. _ Moim ulubionym przedmiotem jest
            matematyka.
            Ich mag Mathematik sehr. Lubie matematyke. Sie ist sehr logisch. Ona jest
            bardzo logiczna. Die Zahlen faszienieren mich. Liczby mnie fascynuja. In
            Mathematik ales ist klar und genau. W matematyce wszystko jest jasne i dokladne.

nie wiem co jeszcze mozna o matmie napisac. ja tez nie znam dobrze tego jezyka
            ale jeslui chcesz sie go nauczyc to zacznij od podstaw. pozdrawiam! Matylda
        • crannmer Do pracy domowej marsz! 19.09.04, 17:40
          Albowiem lekcje powinnas odrabiac sama, a nie zebrac o odwalenie za Ciebie
          roboty.

Jak cos wypocisz, z pewnoscia ktos tu to poprawi.

POzdr.

C.
          • Gość: Monika Odpowiedz dla Crannmer'a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 22:49
            Jestem ciekawa czy jesli Ty bys mial taki problem, zadowolil sie odpowiedzia
            jaka uzyskalam od ciebie. Trudno jest mi cokolwiek napisac, znajac tylko
            odmiane sein i pytanie gdzie mieszkasz i jak masz na imie. Po co w ogole
            odpowiadales. Przeciez wyraznie szukam pomocy.
            • Gość: Martynka Monika ma racje IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.09.04, 15:58
              Cranmen, za bardzo sie madrzysz. Nie kazdy ma taka wiedze, rzeczywiscie troche
              trudno wytworzyc jakies zdania jak sie wlasciwie nic nie wie. Przyjdzie czas,
              to Monika sie nauczy, a na razie stresuje sie, ze kursanci daleko w przodzie, a
              ona-jak mniemam-daleko w tyle.
              Pzdr.
              • ggigus a co da Monice 21.09.04, 16:17
                pare zdan po niemiecku, jesli sama potrafi tylko odmowic sein?
                Moze powinna postarac sie nadrobic zaleglosci albo zmienic grupe?
                • Gość: Monika Odpowiedz dla wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 10:02
                  Witam wszystkich, ktorzy mi odpisali.
                  Grupy niestety nie moge zmienic. Do takiej trafilam na studiach. Wiem, ze dam
                  sobie rade (MUSZE :) ) z tym jezykiem, tylko potrzebuje ciut wiecej czasu. Od
                  4.10 bede chodzic na dodatkowy niemiecki dla poczatkujacych i mam nadz ze
                  bedzie dobrze. Tymczasem trzymajcie sie cieplo i trzymajcie za mnie kciuki.
                  Monika ;)
              • lepian4 Re: Monika ma racje 21.09.04, 16:24
                Ein bisschen hast du übertrieben. Cranmen ist doch kein Klugscheißer. Lass ihn
                bitte in Ruhe. Sag lieber deiner Freundin, dass sie doch viel mehr fleißiger
                sein sollte. Die Kunst zum Schreiben beruht nicht darauf, dass man einen Text
                jählings und ahnungslos abschmiert. Ich sage das aus eigener Erfahrung: meine
                Eltern haben mich mit The Beatles gequält, trotz dem kann ich Englisch nicht!

Ich habe immer einen bitteren Nachgeschmack, wenn zahlreiche Müßiggänger auf
                diesem Forum eigene Hausaufgaben auf Kosten der anderen machen wollen. Es hat
                doch keinen Sinn, oder?
                • Gość: Monika Re: Monika ma racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 10:08
                  Mam nadzieje ze z czasem uda mi sie przetłumaczyc Twoj text i pewnie wtedy cis
                  odpisze. ;)
                  • lepian4 Re: Monika ma racje 28.09.04, 20:02
                    Gość portalu: Monika napisał(a):

> Mam nadzieje ze z czasem uda mi sie przetłumaczyc Twoj text i pewnie wtedy
                    cis odpisze. ;)

Chetnie ci juz dzis pomoge. Moim zdaniem bezmyslne przepisywanie niczemu nie
                    sluzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka