Dodaj do ulubionych

Schnappi, das kleine Krokodil

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 14:15
O co chodzi?? Od kilku dni wszyscy chodza i nuca ta piosenke, leci ciagle na
MTV i VIVIE, w ogole wszedzie jej pelno. Skad to sie w ogole wzielo i jakim
cudem stalo sie nagle wielkim hitem?? Czy tez was tak zachwyca (ja ja slysze
caly czas w glowie)? Ja doszlam ze znajomymi do wniosku, ze to jakies dziwne
pranie mozgu (razem z kurczakiem Küken Sweety)!

www.schnappi.tv/
Obserwuj wątek
    • dede1 Re: Schnappi, das kleine Krokodil 13.01.05, 14:59
      Z tego co katem oka (i ucha) uslyszalam w magazynie Taff to pewna mala
      dziewczynka jako 6-latka nagrala ta piosenke z ciocia (ktora jest kompozytorka
      i ogolnie zajmuje sie muzyka) i wlasne w tym roku nagle stalo sie to wielkim
      hitem. Dzis dziewczynka ma 9 lat. Widzialm tez rozmowe z nia. Typowa "stara-
      malutka". Co za mimika! Co za slownictwo! Mala dziewczynka z twarza (chodzi o
      wrazenia gdy sie ja widzi w czase takiego wywiadu) starej kobiety.
      Nie wiem tylko dlaczego nagle stalo sie to hitem. Powiedziano, ze czekala na
      swoj przelom. No tak. Ktos wpadl na pomysl aby to wypromowac i jest! Tak dziala
      przeymsl muzyczny. Talent nie wystarczy. Manager musi swoja prace tez wykonac.
      • crannmer Re: Schnappi, das kleine Krokodil 23.03.05, 21:07
        dede1 napisała:

> No tak. Ktos wpadl na pomysl aby to wypromowac i jest! Tak dziala
        > przeymsl muzyczny. Talent nie wystarczy. Manager musi swoja prace tez wykonac.

1. Manager po to jest, zeby swoja prace wykonywal.
        2. W ww. przypadku managera, ani PR nie bylo, bo piosenka rozpowszechnila sie
        oddolnie, samoistnie i internetowo. A opublikowana byla juz dawno dawno temu na
        plycie do audycji z mysza (najlepsza audycja niemieckiej telewizji). A jak juz
        sie rozpowszechnila i powstal duzy popyt, to i wypuszczono nowe wydanie.
        Oczywiscie wg. dede1 szlachetniej byloby nicc nie wypuszczac i poczekac, az
        sprawa rozejdzie sie sama po kosciach.

MfG

C.
    • kokolores Re: Schnappi, das kleine Krokodil 13.01.05, 15:23
      No coz podobny fenomen jak swego czasu "Maschendratzaun"i "Katzenklo" itp.
      • dede1 Re: Schnappi, das kleine Krokodil 13.01.05, 15:33
        Czasem ma sie wrazenie, ze im nizszy poziom tym wieksza popularnosci. Pol biedy
        jak piosenke spiewa mala dziewczynka. Wowczas jest to w jakiejs mierze nawet
        slodkie. Ale dorosla osoba z durna piosenka to juz tragedia.
        • kokolores Re: Schnappi, das kleine Krokodil 13.01.05, 15:41
          Ale te "ambitne" hity robia kase i napewno jeszcze ich wiele uslyszymy. Jaka
          publicznosc takie hity!
          Pozdrawiam.
          • Gość: schnappi Re: Schnappi, das kleine Krokodil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 16:15
            No ja wlasnie nie wiem jak to jest z ta publicznoscia, ta piosenka i wiele
            innych po prostu wgryza sie w mózg (kazdemu!!!) i nie można sie jej pozbyć :))
            Nie wiem czy chodzi o częstotliwość, z jaką się ją słyszy, czy o coś innego, w
            każdym razie już więcej osób mi mówiło, że ta piosenka za nimi po prostu cały
            czas "chodzi".

Ich bin Schnappi, das kleine Krokodil lalalalala ;))) albo "I may be small ćwir
            ćwir ćwir ćwir ..." ;))) W Polsce czegos takiego nie zauwazylam (tego kurczaka
            to slysze kilkadziesiąt razy dziennie, po prostu wszędzie go pełno).

Ale i tak wole moje Die Söhne Mannheims :>
            • dede1 Re: Schnappi, das kleine Krokodil 13.01.05, 16:24
              Tak to jest. Pamietam jeszcze w Polsce jak mi sie taki utwor "Na ulicy cicho
              sza, na chodnikach cicho sza itd" wgryzl i strasznie mnie denerwowal a w kolko
              zaczynalam go spiewac. Tragedia.
              • Gość: tiggerific Re: Schnappi, das kleine Krokodil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 18:50
                świetne porównanie, turnau by chyba padł na bruk, jak by to zobaczył ;)
                • Gość: abel0ne Re: Schnappi, das kleine Krokodil IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 19:28
                  to nie fortepian Szopena :)
                • Gość: abel0ne Re: Schnappi, das kleine Krokodil IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 19:29
                  No co ty, to nie fortepian Szopena :)
    • mary_an Re: Schnappi, das kleine Krokodil 13.01.05, 19:23
      "Schnappi, Das Kleine Krokodil" - dziewczynka króluje na listach przebojów

Joy Gruttman - siedmioletnia dziewczynka pokonała na niemieckich listach
      przebojów takie gwiazdy, jak Kylie Minogue czy Robbie Williams.

Dziecinna piosenka "Schnappi, Das Kleine Krokodil" z rytmicznym refrenem o
      treści: "Schni schna schnappi schnappi schnappi schnapp", spodobała się
      prezenterom kolońskiej stacji radiowej i szybko trafiła na listy przebojów.
      Piosenka została też wydana na singlu. Sprzedaje się on lepiej niż hit Kylie
      Minogue "I Believe In You" i "Misunderstood" Robbiego Williamsa. Rekordy
      popularności w niemieckich klubach bije obecnie zremiksowana taneczna wersja
      tej piosenki, którą możemy usłyszeć też w niemieckiej MTV.

• mary_an Re: Schnappi, das kleine Krokodil 13.01.05, 19:33
        Ale to slodziutkie :)))

www.warumdarum.de/schnappi/schnappi_das_kleine_krokodil.htm
        • tiggerific Zaraza dotarła do Polski :) 23.03.05, 19:53
          atakuje głównie na kanale minimini, wśród ofiar są dzieci oraz ich niczego nie
          podejrzewający rodzice... :)
    • Gość: Jasmin Re: Schnappi, das kleine Krokodil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 22:00
      w wykonaniu tej małej dziewczynki piosenka jest po prostu rozkoszna. Mówię to
      jako mama małej dziewczynki która podobne pioseneczki śpiewa w domu.
      • Gość: xyz Re: Schnappi, das kleine Krokodil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 22:01
        Wyjątkowe kretyństwo, ten Schnappi
        • Gość: Jasmin Re: Schnappi, das kleine Krokodil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 22:11
          A niby czemu kretyństwo? Jak nie chcesz to nie słuchaj. Mało innego kretyństwa
          do słuchania jest.
          • Gość: xyz Re: Schnappi, das kleine Krokodil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 17:21
            Masz rację. Zdecydowanie wolę inne kretyństwa.
            A tak na serio, to czym Ty się tak podniecasz? Dziecięcymi głosikami
            wykorzystywanymi do reklam? Fajnie, nie ma co...
            • Gość: Jasmin Re: Schnappi, das kleine Krokodil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 20:31
              Po prostu ta dziewczyneczka ładnie śpiewa.
              Słodki dziecięcy głosik.
              A cały ten szum wokół tego też mi się nie podoba.
              Ale to już "sprawka" dorosłych.
    • Gość: Schnappi ICH ALS VIDIO-PFEIL IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.05, 08:49
      mms.sonix.de/universal/pop/schnappi_orginalmix_300.wmv
      :-)

Frohe Ostern

Schnappi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka