Dodaj do ulubionych

Magisterka...niem.podatki,skad zdobyc niem pozycje

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.10.05, 19:04
Witam!Pisze magisterke na pograniczu polskiego i niemieckiego prawa
podatkowego...skad zdobyc literature niemiecka dotyczaca tego zagadnienia?
Macie jakies pomysly?
Obserwuj wątek
    • Gość: Grecja Re: Magisterka...niem.podatki,skad zdobyc niem po IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.05, 19:13
      Ja bym poszła np. do jakiegoś tłumacza, który zajmuje sie tłumaczeniem tekstów
      z tej dziedziny i moze cos pozyczy...
      • Gość: ich nie IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 16.10.05, 23:45
      • Gość: janusz bastian IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.05, 21:05
        cytuje:
        "alez mam ostrego tatula. zna słow dupa, onanizować się, wcześniej użył jebac."
        tak z ciekawosci, to gdzie uzylem tego ostatniego slowa?
        reszta mnie nie interesuje, chce tylko pokazac, ze znowu robisz z siebie
        idiote..
        janusz
    • bastian2 Re: Magisterka...niem.podatki,skad zdobyc niem po 16.10.05, 22:54
      rsw.beck.de/rsw/default.asp
      dostepna w wielu bibliotekach,w GI
    • Gość: janusz Re: Magisterka...niem.podatki,skad zdobyc niem po IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.05, 08:51
      piszesz magisterke o niemieckim peawie finansowym i nie potrafisz sobie znalezc
      w necie po niemiecku wiadomosci?
      Moj drogi, nie chcialbym cie zatrudniac po tych twoich studuach..
      Dla twojej wiadomosci- w internecie jest do znalezienia komplet niemieckich
      praw finansowych online oraz setki forow zajmujacych sie tymi tematami i
      dyskutujacych na te tematy..
      sachen gibt..
      • annajustyna Re: Magisterka...niem.podatki,skad zdobyc niem po 17.10.05, 09:40
        Ale moze on nie zna niemieckiego? Sama moglabym podac pare przykladow
        niemieckich prawnikow doradzajacych w pr. polskim, ktorzy nie znaja
        polskiego... Nie powinno tak byc, ale sie zdarza niestety...A moze bys mnie
        zatrudnil (moze byc praktyka bezpl)? Ale ja jestem zainteresowana z powodow
        osobistych tylko Bawaria...
        • Gość: janusz Re: annajustyna IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.05, 11:51
          a znasz sie na programowaniu SPS/PLC ? (sterowniki przemyslowe)
          janusz
          PS. jezeli pytajacy jest studentem, ktory pisze prace o niemieckim prawie
          podatkowym to nie wyobrazam sobie (moze mam po prostu za malo wyobrazni i
          wowczas jestem gotowy odszczekac i przeprosic) promotora ktory komus takiemu
          daje taki temat, tak samo jak nie wyobrazam sobie studenta ktory taki temat
          bierze.. Jaka wartosc ma taka praca magisterska i komu/czemu mialaby sluzyc?
          pozdrawiam
          • annajustyna Re: annajustyna 17.10.05, 12:05
            Ja sie nie znam, ale moj maz sie zna...:)))
            Janusz, masz stuprocentowa racje, gdybym sama na wlasne oczy nie widziala, to
            tez bym nie uwierzyla. U mnie np. bylam przez ponad 3 lata dreczona (aktualnie
            awansowal na podstawie mojej pracy:))), nie mam juz nawet sily sie smiac) przez
            goscia nie mowiacego ani be ani me po polsku, mieniacego sie moim przelozonym i
            glownym EKSPERTEM od Polski. Aha, bedzie teraz specjalista od spraw transportu
            miedzynarodowego. Ostatnio zapytal, co to takiego kabotaz...Wrr.. Wlasnie
            wrocil z BRukseli po 2 tygodniach niewychodzenia z hotelu, bo bal sie, ze sie
            zgubi na ulicy, a o droge nie zapyta, bo po jakiemu... Wszystko jest na tym
            swiecie mozliwe...
          • bastian2 Re: annajustyna 17.10.05, 12:08
            Kolejny besserwisser i karząca ręka sprawiedliwości z niemiec, prawda?I jak to
            pokazuje login,coby wszyscy wiedzieli,ze siedzi w niemczech.gwiazdka nasza.

Może ten ktoś jest studentem prawa, zna język niemiecki na poziomie
            zaawansowanym i ma seminarium "prawo międzynarodowe.
            Ale ty oczywiście wiesz wszystko lepiej.
            • Gość: janusz Re: bastian IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.05, 13:17
              no i co lepiej ci juz teraz jak mi nawymyslales?
              widzisz, to naprawde nie ma znaczenia skad kto tu pisze, w moim przekonaniu
              chodzi o to aby sobie wzajemnie pomoc w sprawach ktore dla niektorych
              forumowiczow sa trudne lub w ktorych znalezienie wsparcia lub rozwiazania
              problemu z poski i bez pomocy internetu nie jest mozliwe. Dlatego tez uwazam,
              ze taki wpis jek ten startowy jest po prostu osmiedzaniem sie pytajacego i
              zasmieca to forum. Jezeli ten ktos zna niemiecki to wystarczyloby wrzucic do
              szukarki hasla jal "steuergesetze, steuerrecht" itp. i mialbys setki linkow z
              dostepem bezposrednio do tekstow zrodlowych. Jezeli student piszacy prace
              magisterska nie jest w stanie sam znalezc materialow zrodlowych (praca na
              poziomie umyslowym 12-latka) to ja cie bardzo przepraszam, ale z dalszymi
              komentarzami sie wstrzymam.. I nie ma tu znaczenia czy ja sie znam na wszystkim
              lepiej czy nie, wystarczy odrobina zdrowego rozsadku..i nie ma to nic wspolnego
              z "karzaca reka sprawiedliwosci" - po prostu mije zdanie. (tak samo jak mam
              moje zdanie o tobie, ale zostawie je dla mnie)
              pozdrawiam
              janusz
              • bastian2 twoje przekonania nas nie interesują 17.10.05, 13:26
                1. Ustal jasne reguły,że na forum nie wolno zadawać żadnego pytania,jeśli
                gdzieś na świecie są żródła,słowniki/inne metody pozwalające samodzielnie
                znaleźć odpowiedź.2.Sprywatyzuj forum.3.Albo załóź prywatne.A moze już miałeś i
                splajtowało?

Być moze nasz student jest leniwcem.Być może.
                Być może woli mieć pod ręką przy pisaniu pracy książkę!!Żywą dużą książkę,w
                której można szukać do woli.Może nie stać go na wydruk kilkuset stron z
                internetu/rozumiem,że w u ciebie w niemczech wydruki są za darmo,taka nowa
                forma komunizmu?/ Być może jest dopiero na trzecim roku?Człowiek inteligentny
                myśli o magistercejuż wczesniej.To nie niemcy.
                Moze korzysta z internetu w biblitece?U ciebie w niemczech darmowy internet
                jets w każdym klopie,prawda?
                Pochwal się jeszcze z jakiego miasta w niemczech piszesz.
                • Gość: janusz Re: twoje przekonania nas nie interesują IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.05, 13:44
                  juz raz pokazales swoja klase.. podejrzewam, ze to wlasnie ty sie pytales na
                  poczatku i teraz czujesz sie urazony..
                  oczywiscie, ze nie pisze z niemiec, skadze znowu.. wsiadlem tylko po prostu
                  zaraz po przeczytaniu tego watku na rower i pojechalem szybko do niemiec, aby
                  sie zalogowac w pierwszej napotkanej za granica kawiarence internetowej..
                  sachen gibt..
                  janusz
                  • annajustyna Re: twoje przekonania nas nie interesują 17.10.05, 14:06
                    Panowie, dajcie spokoj. Janusz ma prawo sie dziwic, a Bastian prawo "nie
                    dziwic". Przestancie juz obrzucac sie inwektywami, obaj macie swoja racje:))).
                    Pzdr.
                    • Gość: janusz Re: twoje przekonania nas nie interesują IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.05, 14:12
                      manchmal will ich einfach meinen Spass haben :-))
                      Eigentlich mag ich Idioten sehr.. geben sie mir doch mehr Freiraum für meine
                      Kreativität..
                      pozdrawiam
                      • annajustyna Re: twoje przekonania nas nie interesują 17.10.05, 14:15
                        :))))
                      • bastian2 Re: twoje przekonania nas nie interesują 17.10.05, 14:25
                        czy dlatego przeszedłes na niemiecki aby właściiel forum czyli wyborcza nie
                        zrozumiał,że obrażasz internatuów korzystających z jej forum,lamiąc przy okazji
                        regulamin forum?
                        napisz jeszcze cos brzydkiego

Nie odpowiedziałeś na moje pytanie dotyczące darmowego drukowania w niemczech.
                        papier też dają gratis? jaka gramatura?
                  • bastian2 Re: twoje przekonania nas nie interesują 17.10.05, 14:22
                    Wszędzie węszysz spisek? To można wyleczyć tylko udaj się do odpowiedniego
                    specjlaisty.Zresztą po co ci lekarz,znajdź wszystko w internecie.

Forum jest publiczne a nie prywatne.Poczytaj regulamin.
    • Gość: janusz bastian, synku.. IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.05, 14:40
      czy dlatego przeszedłes na niemiecki aby właściiel forum czyli wyborcza nie
      zrozumiał,że obrażasz internatuów korzystających z jej forum,lamiąc przy okazji
      regulamin forum?
      napisz jeszcze cos brzydkiego
      no i kto tu jest ta "karzaca reka sprawiedliwosci"? i co teraz zrobisz biedaku..
      poskarzysz sie mamusi moze? Czujesz sie naprawde obrazony "forumowiczu" ?
      No wiec dobrze, kajam sie i obiecuje, ze juz nigdy wiecej sie "nie wyraze" na
      temat idiotow.. A tak na marginesie, w innym forum nt.praacy w europie ktos
      chce zlozyc podanie o prace w General Eletric i pyta sie (doslownie!) co to za
      firma.. Boze spusc noge i kopnij..!

Nie odpowiedziałeś na moje pytanie dotyczące darmowego drukowania w niemczech.
      papier też dają gratis? jaka gramatura?
      jak mozna odpowiedziec na tak inteligentne pytanie ? Nie wszystko przeciez
      trzeba drukowac.. z internetu mozna sobie sciagnac, zapamietac i czytac "ofline"
      Czyzbys wpisy na tym forum tez najpierw drukowal, a potem czytal?

sachen gibt..
      PS. Gratis papier to daja w niemieckich toaletach publicznych (w
      przeciwienstwie do polskich..)
      janusz
      • annajustyna Re: bastian, synku.. 17.10.05, 14:42
        Janusz, A ty na moja "zaczepke" o ewentualnym zatrudnieniu tez nie
        odpowiedziales wprost:)))). Swietny ten tekst o karzacej nodze sprawiedliwosci
        Boskiej. Pzdr:)
        • Gość: janusz annajustyna IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.05, 14:52
          hallo annajustana,
          widzisz to jest tak, ja mieszkam od ponad 25 lat w niemczech ( w bawarii
          wlasnie) i od lat 19 prowadze wlasna (niewielka) firme zajmujaca sie wlasnie
          programowaniem PLC/SPS dla przemyslu (80% samochodowego - ale nie tylko) na
          calym swiecie - w ostatnich latach glownie w azji (chiny, korea itd) W zwiazku
          z coraz trudniejsza sytuacja ekonomiczna na niemieckim rynku planuje
          zatrudnienie kilku ludzi z polski. Niestety nie jest to latwe, bo po pierwsze
          potrzebuje ludzi z doswaidczeniem, dobra znajomoscia angielskiego (o ile
          mozliwe to odrobina niemieckiego) oraz gotowych do pracy miesiacami poza domem.
          Wbrew pozorom nie jest to wcale latwe bo jak pisal wieszcz "w tam caly jest
          ambaras,aby dwoje chcialo na raz". Jezli jestes (maz) zaiteresowana/y to
          napiszcie na mojego maila na GW: bird_man2@gazeta.pl
          pozdrawiam
          janusz
          • annajustyna Re: annajustyna 17.10.05, 15:00
            Wielkie dzieki za odpowiedz. Znam biegle angielski (niemiecki...chyba tez:))),
            ale niestety programowanie to dla mnie czarna magia:(, a maz - dzieki Bogu- ma
            niezla prace przy projektowaniu silnikow i oprogramowania do nich. Niemniej
            wielkie dzieki za informacje, jakby ktos szukal biurwy z ambicjami (troche
            samokrytyki nie zaszkodz:))), to sie polecam. Pzdr.:)
          • bastian2 problemy z zatrudnieniem Polaka 17.10.05, 17:30
            może po prostu oferujesz za mało?Ludzie z takimi walorami,jakich szukasz,już na
            studiach dorabiają po około 3000 zl miesiecznie a po studiach bez łaski znajdą
            robotę po 5000-6000zl.mieszkanie i jedzenie w polsce jest tańsze,więc oferta
            zarobku 1500 euro w twojej firmie to dla nich za malo.darmo umarło.zaoferuj
            3000 euro,to ktos sie zglosi.
            • Gość: janusz Re: problemy z zatrudnieniem Polaka IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.05, 17:46
              bastian, synku..
              skad wiesz, ze oferuje za malo? Przeciez napisalem, ze zastanawiam sie nad
              zatrudnieniem ludzi z Polski nieprawdaz? Gdzie napisalem, ze mam problemy z
              placenie porzadnie? Moj drogi maluszku, nie kazdy jest gotowy jechac na kilka
              miesiecy na "dupe swiata" i pracowac po 12 godzin dziennie 6-7 dni w tygodniu
              nawet jak mu sie dobrze placi.. ale co ci bede opowiadal..
              No i widzisz, czytac potrafisz, ale nie rozumiesz co czytasz..
              Zawsze i wszedzie jestes taki gluptasek? Nie nauczyla cie mamusia bycia
              ostroznym w "pojedynkach" z nieznajomymi? Daj sobie spokoj z ta dyskusja bo
              naprawde wyjdziesz na kompletnego idiote..
              janusz
              • bastian2 tatusiu 17.10.05, 18:02
                dziękuję za tę internetową adopcję,tatusiu,choć wbrew mojej woli.i za czułe
                słowa - synku,maluszku itd.,chociaż miałbyś zapewne problemy z podniesieniem
                mnie

oczywiście, ze płacisz za mało,bo inaczej zatrudniłbyś Niemca i miałbyś zero
                problemów z obsadzeniem vacatu,prawda? dlaczego żaden Niemeic nie chce u ciebie
                pracować, co?

• Gość: janusz Re: tatusiu IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.05, 18:12
                  I znowu nic nie rozumiesz..
                  po pierwsze:
                  ja nie moge placic nikomuwiecej niz klient jest gotowy mnie placic - capito?
                  a po drugie: jak bede placil za duzo to dla mnie nic nie zostanie i gdzie tu
                  sens..?
                  A problemy z obsadzeniem wolnych miejsc sa tak czy tak.. widzisz takie wyjazdy
                  to nie urlop pod palmami tylko ciezka i skomplikowana praca. do tego dochodzi
                  rozlaka z rodzina, inne jedzenie, najczesciej syf w otoczeniu, kupa idiotow
                  naokolo itd, itp. Niemcom sie zbyt dobrze powodzi, aby dla uzyskania 1000 euro
                  wiecej niz w domu brac to na siebie, dla polakow moze zarobek i egzotyczny kraj
                  byc jeszcze zacheta..
                  pozyjemy, zobaczymy..
                  • bastian2 Re: tatusiu 17.10.05, 20:26
                    dziekujemy tatusiu za ciekawą wypowiedź.
                    na tym własnie polega trudnośc w biznesie,że chce się kogoś zatrudnić a nie ma
                    za co
                    szuka się chetnych do pracy za grosze w egzotycznych krajach, np. u nas , a
                    potem narzeka, ze nikt nie leci z wywieszonym ozorem do pracy, prawda?
                    wielu przed tobą doszło do tego wniosku, ze ich nie stać na porządnego
                    pracownika
                    zresztą... mało kto chce pracowac u polakoniemców, to mieszanka wedlowska
                    trudna do strawienia.
      • bastian2 Re: bastian, synku.. 17.10.05, 14:49
        Gość portalu: janusz napisał(a):

to cię boli? że u nas jest biedniej?
        • ggigus bastianie, 17.10.05, 14:51
          jestes zwyczajnie sfrustowanym Polakiem?
          pytam z ciekawosci, popartej Twoja reakcja, cyt.:
          bastian2 napisał:

to cię boli? że u nas jest biedniej?

• bastian2 Re: bastianie, 17.10.05, 14:57
            sfrustrowanym biednym głupim niewykształconym odrażającym brudnym etc itp itd
            usw

P.S.
            Nie obrażaj się oczywiście.Jesteś cudowna.Stale oczekuję z niecierpliwością na
            twoje kolejne rewelacje dotyczące gramatyki języka polskiego i niemieckiego.
            Tak trzymać,nie zniechęcaj się!
        • Gość: janusz Re: bastian, synku.. IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.05, 14:54
          bastian,
          ja juz wszystko rozumiem..
          ty jestes z bydgoszczy i do tego studiujesz na WYZSZEJ SZKOLE INFORMATYKI !!
          brzmi strasznie dumnie !
          sam jestem/bylem z bydgoszczy i teraz rozumiem twoje sfrustrowanie..
          pozdrawiam i zycze mimo wszystko przyjemnego dnia
          janusz
          • bastian2 Re: bastian, synku.. 17.10.05, 14:59
            jestes bylym milicjantem? masz zapędy detektywistyczne
            nie pierwszy raz...
          • tiggerific Re: coście się wszyscy uczepili 17.10.05, 18:26
            mojego idola, hę?
            jak bumcykcyk, że poważnie pytam ;P
    • Gość: janusz bastian IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.05, 20:45
      bastian,
      pewien moj ulubiony kolega (czlowiek z duzym doswiadczeniem zyciowym) napisal
      kiedys o kims cos co idealnie pasuje na opisanie twojej osobowosci:
      "ty jestes jak wrzod na dupie kogos, kto ma za krotkie rece"..
      O co ci chodzi? o to aby sklonic mnie do publicznej wypowiedzi ile komu place?
      przeciez nie jestes fachowcem, nie znasz sie na niczym, a wiec rowniez na tym
      czym ja jestem zainteresowany, nie masz pojecia czy kogos zatrudnie i czy mam
      jakiekolwiek z tym trudnosci.. Implikujesz tym wszystkim tysiacom polakow,
      ktorzy korzystajac z mozliwosci jakie otworzyly sie przed nimi od roku legalnie
      szukaja sobie pracy w lepszych warunkach i z lepsza placa, ze sa kims gorszym od
      tych ktorzy tego nie robia.. Obrazasz mnie nie wiedzac o mnie nic i nie znajac
      mnie kompletnie.. O co ci chodzi tak naprawde? Masz kompleksy czy jestes
      zwyczajnie niewychowanym chamskim smarkaczem ?
      Nie obawamiam sie dyskusji z nikim, ale pewien poziom jest mi jednak do
      dyskusji potrzebny.. wracaj do swojego kacika i onanizuj sie duchowo dalej, ja
      sobie daje spokoj i tobie radze to samo..
      czasami nie jestem w stanie tyle zjesc ile bym chcial zwymiotowac widzac
      pewnych ludzi..
      janusz
      • bastian2 Re: bastian 17.10.05, 21:00
        alez mam ostrego tatula. zna słow dupa, onanizować się, wcześniej użył jebac.
        jesteś nieprawdopodobny, na pewno bardzo seksi jak na 47 latka.

więc moze zacznijmy od źródła.
        ktoś napisał post dotyczący literatuty prawnej.prośbe o pomoc. tak, jak zadaje
        się pytanie komuś na żyw, czy wiesz, czy słyszałeś

ty go zjechałeś, traktując forum jak prywatną własność. nie chciałeś = nie
        musiałeś mu odpowiadać w ten sposób
        nie podoba ci się cos, to zostaw, jesteś na czyimś terenie /wyborczej/, nie u
        siebie w garażu

teraz ktoś /ja/ czepia się ciebie
        używasz chamskich wyrazów, dałeś się ponieść

nerwowość nie jest wskazana w interesach
        mogłeś być jak zorro, szkoda

no to o co ci chodzi? ? ?
        forum to forum,jak w życiu, co w niego włozysz, to z niego wyjmiesz
        • Gość: janusz Re: bastian IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.05, 21:07
          cytuje:
          "alez mam ostrego tatula. zna słow dupa, onanizować się, wcześniej użył jebac."
          tak z ciekawosci, to gdzie uzylem tego ostatniego slowa?
          reszta mnie nie interesuje, chce tylko pokazac, ze znowu robisz z siebie
          idiote..
          janusz
          • bastian2 Re: bastian 17.10.05, 22:59

> cytuje:
            > "alez mam ostrego tatula. zna słow dupa, onanizować się, wcześniej użył
            jebac."
            > tak z ciekawosci, to gdzie uzylem tego ostatniego slowa?

ach, już usunęli twój nadzwyczaj brutalny wpis. jednak wyborcza dziala
            a może ludzie klikali na usunięcie twoich mysli
            i wyklikali cię

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka