Gość: boo5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 21:13 czy ktos wie jak sie nazywa po polsku taki rodzaj przetargu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kacperle Re: Ausschreibung in zwei Losen? 30.12.05, 22:53 Gość portalu: boo5 napisał(a): > czy ktos wie jak sie nazywa po polsku taki rodzaj przetargu? Ausschreibung in zwei Losen? Może tu chodzi o :przetarg dwuetapowy? Wie immer ohne Gewähr und Gewehr Your poor kacperle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boo5 Re: Ausschreibung in zwei Losen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 23:03 Tez tak myslalam na poczatku, ale przetarg dwuetapowy to taki, ktory jest organizowany w dwoch etapach, a w wypadku tego in zwei Losen chodzi o to, ze oferent zglasza swa gotowosc do swiadczenia uslug doradczych i pozniejszej realizacji pewnych dzialan. Jesli doradzanie pojdzie mu sprawnie i zleceniodawca uzyska dotacje na dzialania, to automatycznie oferent je wykonuje, natomiast jesli nie uda sie pozyskac dotacji, to umowa automatycznie traci waznosc - no i wlasnie nie wiem, czy po polsku taki rodzaj przetargu ma jakas specyficzna nazwe :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper Re: Ausschreibung in zwei Losen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 23:43 Gość portalu: boo5 napisał(a): > Tez tak myslalam na poczatku, ale przetarg dwuetapowy to taki, ktory jest > organizowany w dwoch etapach, a w wypadku tego in zwei Losen chodzi o to, ze > oferent zglasza swa gotowosc do swiadczenia uslug doradczych i pozniejszej > realizacji pewnych dzialan. Jesli doradzanie pojdzie mu sprawnie i > zleceniodawca uzyska dotacje na dzialania, to automatycznie oferent je > wykonuje, natomiast jesli nie uda sie pozyskac dotacji, to umowa automatycznie > traci waznosc - no i wlasnie nie wiem, czy po polsku taki rodzaj przetargu ma > jakas specyficzna nazwe :( No to jest problem. Istnieją bowiem w tej materii: przetarg nieograniczony,ograniczony, dwustopniowy i negocjcje z zachowniem konkurencji. Żadna z tych możliwości nie podchodzi pod Twoje wyjaśnienie.Chyba że przetarg ograniczony, Ale to też w tym przypadku byłoby zbyt wielkim nagięciem. boo5, współczuję Ci z powodu tego gniota. Your poor kacperle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boo5 Re: Ausschreibung in zwei Losen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 23:52 w kazdym razie dzieki za chec pomocy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludek Re: Ausschreibung in zwei Losen? IP: *.adsl.hansenet.de 31.12.05, 00:39 specyfika tego opisanego przez ciebie przetargu ,jest w prawodawstwie polskim chyba najblizej okreslona mianem przetargu dwustopniowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki what's about: "rownolegly" ? IP: *.pools.arcor-ip.net 31.12.05, 10:26 O ile mnie wszystko nie zawodzi, jest to przetarg projektu rozpisanego na czesci (Lose), tzn. jeden wykonawca moze otrzymac zlecenie na jedna czesc porjektu, inny na inna... j. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: what's about: "rownolegly" ? 31.12.05, 11:35 Nie mam zielonego pojęcia co miałoby oznaczać to pojęcie, tak samo mało pojęcia mam skąd kol. jecki wnioskuje, że Los to część jest ( wovon auch immer). Tu chyba mamy do czynienia z typowym nieporozumieniem sylwwerstrowym. - prawie jak z moimi winówkami..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki mily ja.nuszku, IP: *.pools.arcor-ip.net 31.12.05, 11:45 jesli nie masz pojecia, po co zatem otwierasz buzke ? Cz ja krytykowalem Twoj wybor muzyki ? :-) j. Odpowiedz Link Zgłoś
crannmer Stad, ze tak wlasnie jest 31.12.05, 13:25 ja.nusz napisał: > Nie mam zielonego pojęcia co miałoby oznaczać to pojęcie, tak samo mało pojęcia > > mam skąd kol. jecki wnioskuje, że Los to część jest ( wovon auch immer). Stad, ze tak wlasnie jest. MfG C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki Salve crannmer !!!!! IP: *.pools.arcor-ip.net 31.12.05, 13:31 Wie komme ich zu der völlig unerwarteten Unterstützung in diesem alten Jahr ? :-) (Predzej Belzebuba bym sie spodziewal:-) Einen guten Rutsch für Dich und alles Gute im Neuen ! j. Odpowiedz Link Zgłoś
crannmer Moin Jecki 31.12.05, 16:00 Gość portalu: jecki napisał(a): > Wie komme ich zu der völlig unerwarteten Unterstützung in diesem alten Jahr ? : > -) > (Predzej Belzebuba bym sie spodziewal:-) Nobody expects the Spanish Inquisition. To forum od pewnego czasu czytam juz tylko i to z rosnacym niesmakiem, bohatersko powstrzymujac sie od napisania czegos obrazliwego. Czas opuscic poklad i zrobic miejsce dla mlodszych. Niech oni sie mecza. A fachowcy w razie czego wiedza, gdzie mnie znalezc. > Einen guten Rutsch für Dich und alles Gute im Neuen ! Aber gleichfallst :-) MfG C. Odpowiedz Link Zgłoś
bastian2 Re: Ausschreibung in zwei Losen? 31.12.05, 13:20 na dwa zadania podobnie inne liczby www.google.de/search?num=20&hl=de&q=%2B%22Ausschreibung+in+vier+Losen%22&btnG=Suche&meta=cr%3DcountryDE Odpowiedz Link Zgłoś