Dodaj do ulubionych

Ausschreibung in zwei Losen?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 21:13
czy ktos wie jak sie nazywa po polsku taki rodzaj przetargu?
Obserwuj wątek
    • kacperle Re: Ausschreibung in zwei Losen? 30.12.05, 22:53
      Gość portalu: boo5 napisał(a):

> czy ktos wie jak sie nazywa po polsku taki rodzaj przetargu?
      Ausschreibung in zwei Losen?

Może tu chodzi o :przetarg dwuetapowy?

Wie immer ohne Gewähr und Gewehr
      Your poor kacperle
      • Gość: boo5 Re: Ausschreibung in zwei Losen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 23:03
        Tez tak myslalam na poczatku, ale przetarg dwuetapowy to taki, ktory jest
        organizowany w dwoch etapach, a w wypadku tego in zwei Losen chodzi o to, ze
        oferent zglasza swa gotowosc do swiadczenia uslug doradczych i pozniejszej
        realizacji pewnych dzialan. Jesli doradzanie pojdzie mu sprawnie i
        zleceniodawca uzyska dotacje na dzialania, to automatycznie oferent je
        wykonuje, natomiast jesli nie uda sie pozyskac dotacji, to umowa automatycznie
        traci waznosc - no i wlasnie nie wiem, czy po polsku taki rodzaj przetargu ma
        jakas specyficzna nazwe :(
        • Gość: kacper Re: Ausschreibung in zwei Losen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 23:43
          Gość portalu: boo5 napisał(a):

> Tez tak myslalam na poczatku, ale przetarg dwuetapowy to taki, ktory jest
          > organizowany w dwoch etapach, a w wypadku tego in zwei Losen chodzi o to, ze
          > oferent zglasza swa gotowosc do swiadczenia uslug doradczych i pozniejszej
          > realizacji pewnych dzialan. Jesli doradzanie pojdzie mu sprawnie i
          > zleceniodawca uzyska dotacje na dzialania, to automatycznie oferent je
          > wykonuje, natomiast jesli nie uda sie pozyskac dotacji, to umowa automatycznie
          > traci waznosc - no i wlasnie nie wiem, czy po polsku taki rodzaj przetargu ma
          > jakas specyficzna nazwe :(

No to jest problem. Istnieją bowiem w tej materii: przetarg
          nieograniczony,ograniczony, dwustopniowy i negocjcje z zachowniem konkurencji.
          Żadna z tych możliwości nie podchodzi pod Twoje wyjaśnienie.Chyba że przetarg
          ograniczony, Ale to też w tym przypadku byłoby zbyt wielkim nagięciem.

boo5, współczuję Ci z powodu tego gniota.

Your poor kacperle

• Gość: boo5 Re: Ausschreibung in zwei Losen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 23:52
            w kazdym razie dzieki za chec pomocy :)
            • Gość: ludek Re: Ausschreibung in zwei Losen? IP: *.adsl.hansenet.de 31.12.05, 00:39
              specyfika tego opisanego przez ciebie przetargu ,jest w prawodawstwie polskim
              chyba najblizej okreslona mianem przetargu dwustopniowego.
              • Gość: jecki what's about: "rownolegly" ? IP: *.pools.arcor-ip.net 31.12.05, 10:26
                O ile mnie wszystko nie zawodzi, jest to przetarg projektu rozpisanego na czesci
                (Lose), tzn. jeden wykonawca moze otrzymac zlecenie na jedna czesc porjektu,
                inny na inna...
                j.
                • ja.nusz Re: what's about: "rownolegly" ? 31.12.05, 11:35
                  Nie mam zielonego pojęcia co miałoby oznaczać to pojęcie, tak samo mało pojęcia
                  mam skąd kol. jecki wnioskuje, że Los to część jest ( wovon auch immer).
                  Tu chyba mamy do czynienia z typowym nieporozumieniem sylwwerstrowym. - prawie
                  jak z moimi winówkami.....
                  • Gość: jecki mily ja.nuszku, IP: *.pools.arcor-ip.net 31.12.05, 11:45
                    jesli nie masz pojecia, po co zatem otwierasz buzke ?
                    Cz ja krytykowalem Twoj wybor muzyki ? :-)
                    j.
                  • crannmer Stad, ze tak wlasnie jest 31.12.05, 13:25
                    ja.nusz napisał:

> Nie mam zielonego pojęcia co miałoby oznaczać to pojęcie, tak samo mało
                    pojęcia
                    >
                    > mam skąd kol. jecki wnioskuje, że Los to część jest ( wovon auch immer).

Stad, ze tak wlasnie jest.

MfG

C.
                    • Gość: jecki Salve crannmer !!!!! IP: *.pools.arcor-ip.net 31.12.05, 13:31
                      Wie komme ich zu der völlig unerwarteten Unterstützung in diesem alten Jahr ? :-)
                      (Predzej Belzebuba bym sie spodziewal:-)
                      Einen guten Rutsch für Dich und alles Gute im Neuen !
                      j.
                      • crannmer Moin Jecki 31.12.05, 16:00
                        Gość portalu: jecki napisał(a):

> Wie komme ich zu der völlig unerwarteten Unterstützung in diesem alten Jahr ? :
                        > -)
                        > (Predzej Belzebuba bym sie spodziewal:-)

Nobody expects the Spanish Inquisition.

To forum od pewnego czasu czytam juz tylko i to z rosnacym niesmakiem, bohatersko powstrzymujac sie od napisania czegos obrazliwego.

Czas opuscic poklad i zrobic miejsce dla mlodszych. Niech oni sie mecza. A fachowcy w razie czego wiedza, gdzie mnie znalezc.

> Einen guten Rutsch für Dich und alles Gute im Neuen !

Aber gleichfallst :-)

MfG

C.
    • bastian2 Re: Ausschreibung in zwei Losen? 31.12.05, 13:20
      na dwa zadania
      podobnie inne liczby
      www.google.de/search?num=20&hl=de&q=%2B%22Ausschreibung+in+vier+Losen%22&btnG=Suche&meta=cr%3DcountryDE

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka