Dodaj do ulubionych

list do pracodawcy

IP: *.uni.lodz.pl 08.01.06, 16:00
Dostałam ofertę pracy od pracodawcy niemieckiego. Mam potwierdzić swoją gotowość do pracy. Jak to napisać? Bardzo proszę o pomoc :)
Obserwuj wątek
    • Gość: jecki Re: list do pracodawcy IP: *.pools.arcor-ip.net 08.01.06, 16:30
      Znaczy, bedziesz pracowac bez znajomosci jezyka? Moze sie jednak najpierw troche
      wysilisz ?
      j.
    • Gość: babka Re: list do pracodawcy IP: *.b.pppool.de 08.01.06, 18:35
      Dostałam ofertę pracy od pracodawcy niemieckiego. Mam potwierdzić swoją gotowość
      do pracy. Jak to napisać? Bardzo proszę o pomoc
      :)

Sehr geehrte Damen und Herren,

Ihr Stellenangebot (lub: Arbeitsangebot) interessiert mich sehr. Ich weise
      allerdings darauf hin, dass meine derzeitigen Kenntnisse der deutschen Sprache
      (sehr) gering sind. Ich werde mich bemühen, sie möglichst schnell zu erweitern.
      Sollten Sie ein Vorstellungsgespräch für erforderlich halten, bitte ich um
      Terminangabe. Freilich rechne ich damit, dass mir die Reise- und gegebenenfalls
      auch die Aufenthaltskosten erstattet werden.
      ...

Mit freundlichen Grüßen
      .....

Ale ostrożności nigdy nie za wiele!
      Uwaga! Na przykład prostytucia!
      • Gość: jecki Muss man da nicht zumindest Französisch IP: *.pools.arcor-ip.net 08.01.06, 18:38
        perfekt beherrschen ???
        j
        • Gość: mau Re: Muss man da nicht zumindest Französisch IP: *.dip.t-dialin.net 08.01.06, 18:57
          Köstlich !
        • Gość: śmiechacz Ja, aber nur ustnie... IP: *.dip.t-dialin.net 08.01.06, 21:56

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka