14.01.06, 13:21
"Im Englischen gibt es den Begriff des Gagdets (deutsch: technische
Spielerei). Er dient der Bennenug von kleinen, relativ unwichtigen Objekten
wie MP3-Playern, Handys mit Fotofunktion, Handhelds, Playstations, tragbaren
DVD-Geräten, mobilen Navigationsystemen."

Claus J. Tully, Süddeutsche Zeitung, Sa/So 14/15 Januar 2006 ,Seite 3 -
Außenansicht
Obserwuj wątek
    • Gość: ich a w moim słowniku jest das Gadget IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 14.01.06, 13:27
      wymawia się z angielskiego: gedżit
      • ggigus w moim dudenie 2001 tez jest 14.01.06, 13:30
        ale i o tym juz tutaj dyskutowalismy - to slowo sie nie przyjelo w niem.
        Pisalam w innym watku, ze nawet tluamacz polskiej lit. na niemiecki, znanym
        dodam, na pewnym seminarium pytal sie polskojezycznych uczesntikow, co to jest
        gadzet.
        Mnie sama to zdziwilo, ale jak widac, slowo to ie nie zadomowilo w niemczyznie.
        • tiggerific Re: nudy, nudy, nudy 14.01.06, 14:03
          może wymyślisz coś innego? a konkretnie na czym opierasz stwierdzenie, że się
          nie przyjęło, na tym, że sama go nie używasz?
          www.google.de/search?hl=de&q=gadgets&btnG=Suche&meta=cr%3DcountryDE
          • ggigus opieram sie na cytacie powyzej z SZ 14.01.06, 14:08

• ggigus hei, tiggerific, przerwij nude kupnem 14.01.06, 14:09
            nowego Dudena
            • tiggerific Re: gadget się nie przyjął, a technische Spielerei 14.01.06, 14:19
              się przyjęło?

kupię, kochaniutka, jak tylko wyjdzie, ostatnia Auflage jest ze stycznia 2003,
              przecie by Cię nie usatysfakcjonował. mam nadzieję, że od najnowszego wydania,
              jeszcze cieplutkiego, prosto z amazona, dostaniesz wreszcie orgazmu, chociaż
              raz w życiu.
              • ggigus oczywiscie, ze sie technische Spielerei NIE przy 14.01.06, 14:26
                jela. To tylko niemiecki opis slowa gagdet.
                nie mam zamiaru wymagac od ciebie najnowszego wydania, bo niby jako kto? nie
                bawie sie ani tutaj, ani gdzie indziej w sedziow innych osob.
                OO, znowu twoje chamskie wycieszki w moje zycie?
                Obsesja twoja, jakas tajemnicza choroba psychiczna, normalna agresja czy
                frustracja seksualna?? Co toba kieruje, moj tiggerificu? Moze wolacz cie uraza?

gipsyradio.com/portal.htm
                • tiggerific Re: oczywiscie, ze sie technische Spielerei NIE p 14.01.06, 14:30
                  ale chyba jasne jest, że gadget jako słowo opisuje konkretną rzecz, to powiedz
                  mi jakim słowem Niemcy określają gadżety, a i jeszcze jak po niemiecku nazywała
                  się bajka inspektor gadżet, bo u nas to już dzieci wiedzą, co to gadżety, a u
                  Was widać nie.

o Twojej frustracji, zaślepieniu i ogólnej wścieklicy forumowej (masz swoją
                  jednostkę chorobową) najlepiej świadczy fakt, że nie wiesz nawet z kim
                  dyskutujesz i odpowiadasz ochoczo jakim kakoloresom. oj, ggigi, pora szkiełka
                  zakupić i meliskę zamiast zwykłej herbatki popijać.
                  • ggigus jak widac nie wiedza, 14.01.06, 14:34
                    a odpowiadac moge, komu chce. Nie wiem, dlaczego zakladasz, ze przeoczylam te
                    zmiane nicka. ale jak zwykle WIESZ LEPIEJ. I jak zwykle mylisz sie, nie moge
                    napsiac, ze uroczo.

I nadal czekam na nazwe twojej(!!) jednostki chorobowej. Cytaty tojej wscieklicy
                    forumowej chetnie podam, jak bede miala wiecej czasu. Materialu na forum
                    dostarczylas duzo.
                    • tiggerific Re: a daj spokój 14.01.06, 14:36
                      spadam w siano.
                      :)
    • Gość: ich byłem w nocy u Ciebie w kuchni, Obazde ;) IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 14.01.06, 13:29
      • ggigus no bo zeby nie wiedziec, jak sie pisze obazda!! 14.01.06, 13:31
        ktos to spolszczyl ,kurde
        a Obazd`n jadles, po Surhaxen w Ottobrunie?
      • ggigus puh, ile czasu zajmuje, zeby znalezc post 14.01.06, 13:57

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka