Dodaj do ulubionych

jednostka chorobowa auf Deutsch?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.12.06, 14:27
prosze pomózcie!!! czy ktoś wie jak jest jednostka chorobowa po niemiecku?
Obserwuj wątek
    • ja.nusz Re: jednostka chorobowa auf Deutsch? 06.12.06, 15:31
      Myślę, że chodzi po prostu o chorobę samą w sobie czyli: Krankheit, Erkrankung.

Nie jestem na 100% pewny, wiec bedzie lepiej, jeśli jaki medyk się wypowie.
      • Gość: x co jest gorsze? alzheimer czy parkinson? IP: *.olsztyn.mm.pl 06.12.06, 15:53
        klar parkinson! jak zapomnisz wypić, to przyjaciele przypomną, jak rozlejesz,
        to rzadko kto uzupełni ;-))
        • Gość: Asiek Nix mit Rente! IP: *.tnt1.hbg2.deu.da.uu.net 06.12.06, 16:22

Ich habe Beides! Kann es noch schlimmer werden? Und meine Doktores behaupten ich sei 150% gesund! Nix mit Rente!
    • Gość: lekarz Re: jednostka chorobowa auf Deutsch? IP: *.olsztyn.mm.pl 06.12.06, 15:51
      de.wikipedia.org/wiki/ICD-10
      o to chodzi? klucz/kod?
    • Gość: Asiek „Krankheitsgut“ ? IP: *.tnt1.hbg2.deu.da.uu.net 06.12.06, 16:18

Ich habe den Begriff: „Krankheitsgut“ des öfteren gehört, aber der Begriff wird als ästhetisch bedenklich angesehen. Obwohl die Doktores ihn selbst tagtäglich benutzen.
    • Gość: pajuś Krankheitseinheit n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 11:32
      p.
    • Gość: Asik Re: jednostka chorobowa auf Deutsch? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.12.06, 14:44
      dzieki wielkie za pomoc!!! pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka