mayagaramond 20.12.06, 21:46 wpadam na to forum od przypadku do przypadku, ale chcialam polecic Wam super ksiazke, tytul jw. Wydano juz 3 czesc. Mozna sie i posmiac i doksztalcic. Taki Miodek po niemiecku i o niemieckim. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jecki Bastian i............................... Miodek ?! IP: *.pools.arcor-ip.net 20.12.06, 21:53 Wybacz, ale trudno o bardziej chybione zestawienie... j. Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: Bastian i............................... Miod 20.12.06, 22:01 To byla inforamcja dla tych, ktorzy o ksiazce nie slyszeli i nie wiedza zupelnie o czym jest. Nie mniej i nie wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki informacja prowadzaca wprost na manowce, IP: *.pools.arcor-ip.net 20.12.06, 22:06 jesli sugerujesz tym, ktorzy "nie slyszeli i nie wiedza zupelnie", ze ksiazka Sicka jest czyms podobnym do tego, co robi badz robil Miodek... j. Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: informacja prowadzaca wprost na manowce, 20.12.06, 22:12 bo i miodek i sick zajmuje sie jezykiem? Bo obaj sa zafascynowani dialektami? Bo obnazaja najbardziej idiotyczne trendy jezykowe? A jesli moje porownanie jest nietrafione, to zasugeruj wlasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki Re: informacja prowadzaca wprost na manowce, IP: *.pools.arcor-ip.net 20.12.06, 22:23 - wybacz, ale to nie jest na hic et nunc. moze pozniej, w innym miejscu. j. Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: informacja prowadzaca wprost na manowce, 20.12.06, 22:40 i tu jest pies pogrzebany, jak mowia Niemcy (czyz to nie Miodek pisal kiedys, ze to zapozyczone przyslowie, ktorego polszczyzna nie zna?). Moje porownanie byl ad hoc i nie rosci sobie pretensji naukowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechacz Prawdziwym niemieckim Miodkiem jest Zwiebelfisch IP: *.versanet.de 21.12.06, 07:47 www.spiegel.de/kultur/zwiebelfisch/0,1518,332092,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Prawdziwym niemieckim Miodkiem jest Zwiebelfi 21.12.06, 13:31 To oznaczałoby, że popierasz porównanie mayagaramonda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechacz To oznacza, że... IP: *.versanet.de 21.12.06, 14:35 1. popieram siebie, 2. popieram kalambury, 3. popieram ironię - szczególnie w przypadku n-tego informowania o Bastianie Sicku, 4. popieram Zwiebelfischa, Starczy, bo mi się jeszcze popier... Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: To oznacza, że... 21.12.06, 15:16 Chodzieło mnie jedynie ło to, że Zwiebelfisch to Sick. Ale tu chyba nikt wątpliwości nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechacz Opowiedz lepiej jakiś witz. IP: *.dip.t-dialin.net 21.12.06, 18:11 W opowiadaniu wiców jesteś lepszy niż w rozumieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Opowiedz lepiej jakiś witz. 21.12.06, 20:15 Den besten hast du eben selber erzählt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiek Band 2 Bastian Sick IP: 87.193.7.* 22.12.06, 17:41 Gość portalu: śmiechacz napisał(a): > 3. popieram ironię - szczególnie w przypadku n-tego informowania o Bastianie > Sicku, ~~~ Wurde auch hier schon darüber geschrieben, dass es auch schon Band 2 auf dem Markt gibt,und ich beide Bücher habe und lese? Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: Band 2 Bastian Sick 22.12.06, 18:52 sie obudzilas. Jst tez juz 3 czesc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiek weniger Kafka lesen IP: *.dpool.celox.de 22.12.06, 19:27 mayagaramond napisała: > sie obudzilas.[<<obudziles>> verdammt noch mal!!!] Jst tez juz 3 czesc. ~~~ Ja manche Leute verstehen Geschäfte zu machen. Und Du solltest weniger Kafka lesen. Er deprimiert. Nach der Kafkalektüre gibt es die meisten Suizide. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik? Re: kwestia smaku, mnie sie nie podoba IP: *.dip.t-dialin.net 22.12.06, 22:23 A dlaczego ciebie sie nie podoba?? Odpowiedz Link Zgłoś
lira_korbowa Re: kwestia smaku, mnie sie nie podoba 22.12.06, 22:43 - Tate, on się ciebie kłania... - nie ciebie, tylko tobie! - co? mi? - nie mi, tylko mnie. - A nie mówiłem: on sie ciebie kłania! Odpowiedz Link Zgłoś