lira_korbowa 30.04.07, 17:22 www1.spiegel.de/active/spquiz/fcgi/spquiz.fcgi?name=deutschtest2 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jecki.p Re: A może quiz? 30.04.07, 18:12 Nach 15 Fragen, bzw. 14 von 60 Punkten habe gab ich auf (mit "schwömme" war ich nicht ganz einverstanden)... j. Odpowiedz Link Zgłoś
wsiowa.baba Re: A może quiz? 30.04.07, 19:25 dotarlam do samego konca, oczywiscie nie zdobylam 60 pkt. :-)) Skad moglam wiedziec, jak Hamburczycy nazywaja bulki?? Ale i tak jestem zadowolona z "Auswertung". Cytat: Alle Achtung, Sie haben eine Menge drauf! Wenn alle so gut wären wie Sie, brauchten wir PISA nicht mehr zu fürchten. Ale test jest bardzo interesujacy. Jestem ciekawa, jak daleko dotarlby ktos, kto niemieckiego uczyl sie od kolyski? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
lira_korbowa Re: A może quiz? 30.04.07, 20:04 wsiowa.baba napisała: > Skad moglam wiedziec, jak Hamburczycy nazywaja bulki?? Dałabym se głowe uciąć, że to na forum czytałam o "Rundstück" :-) Może to Zielona Wróżka...? Jeśli usłyszycie głośny trzask, to znaczy, że pękłam zez dumy: "Bravo, das war ausgezeichnet! Ihre Kenntnisse sind geradezu beängstigend gut! Sie sind nicht zufällig Lehrer oder so was?"... hehe, najpierw Asiek, teraz Bastian... Odpowiedz Link Zgłoś
wsiowa.baba Lira, gratuluje! 30.04.07, 20:52 Nie na darmo masz funkcje w Gazowni :-)) A ja najczesciej nacielam sie na tym, ze zaczelam sie za bardzo zastanawiac ("a moze jest to pytanie podchwytliwe?")zamiast kliknac to, co spontanicznie myslalam. No i stad wzielo sie kilka bledow. Wyslalam test do mojej kolezanki Niemki i ona zdobyla 2 punkty mniej. A wiec nie jest zle ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś