Dodaj do ulubionych

Autokarte? Autoschein?:)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 21:35
Hallo, Chciałabym zrobić wersję takiego wewnętrznego dokumentu dla gości
Ośrodka, żeby potwierdzał że są uprawnieni do korzystania z parkingu... Ale
jak nazwać taki bilet parkingowy?
Dzięki z góry za pomoc
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • baerenfang Parkplatzkarte albo lepiej bardziej international 18.07.07, 21:42
      Parkingkarte
      • Gość: vivienn Re: Parkplatzkarte albo lepiej bardziej internati IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 22:02
        A jak będę chciała zrobić dopisek pod tą kartą to może to być "Wir bitten um
        die Autonummer an der Rezeption zu lassen."?
        • baerenfang znaczy się recepcja ma wpisać numer 18.07.07, 22:10
          rejestracyjny samochodu na tej karcie?
          KFZ-Nummer:.......... (von der Rezeption einzutragen)
        • baerenfang a ile kasujesz za 24 h? 18.07.07, 22:12
          u mnie 30 PLN (!).
          • Gość: vivienn Re: a ile kasujesz za 24 h? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 22:16
            tak, recepcja musi u siebie zaznaczyć że auto stojące na parkingu należy do
            Gościa, tak w woli informacji. Parking nie jest drogi bo jest unbewacht:)
            • baerenfang u mnie niezależnie, strzeżony czy niestrzeżony 18.07.07, 22:29
              3 dychy.
              Jeszcze dojdzie taksa klimatyczna, minibar, pokój w cenniku jest bez śniadania,
              więc dolicza się 28 PLN/os za śniadanie i gość jest wqrwiony i recepcjoniści
              nie dostają tipów. Portier zaproponuje usługi bagażowe to jeszcze goście go
              opie..:-)))))))
              • Gość: vivienn Re: u mnie niezależnie, strzeżony czy niestrzeżon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 22:37
                taaak, skąd to znam:D
                kurtaxę kasujemy naturalnie na miejscu, za parking też, ale w cenę pokoju jest
                wliczone wyżywienie i korzystanie z basenu, sauny i jacuzzi:)
                • Gość: vivienn Re: u mnie niezależnie, strzeżony czy niestrzeżon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 22:39
                  najgorzej jest gdy nie ma pogody, to wtedy woda w basenie za zimna, kolacja
                  niesmaczna no i dlaczego trzeba płacić za ten parking skoro jest
                  niestrzeżony???!!! Normalnie czasami mam dość:)
                  • Gość: baerenfang u nas woda zawsze ciepła, a jacuzzi mamy IP: *.gdynia.mm.pl 18.07.07, 22:43
                    na zewnątrz, najfajniej jest zimą:
                    www.orbis.pl/?s=189,0,2136&h=8&j=3
                    masz też link, albo gdzie Ciebie szukać? ;-)
                    • Gość: vivienn nad samym morzem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 22:47
                      www.bryza1.home.pl
                      Ośrodek nowy, ładny, ale recepcjonistki mogłyby więcej zarabiać:)
                      • Gość: baerenfang wow, może się mylę, ale byłem w 90-ych latach IP: *.gdynia.mm.pl 18.07.07, 23:01
                        w podobnym ośrodku, chyba Anna się nazywał. Z drugiej strony szosy, nie od
                        morza, też były takie pawilony, w sumie chyba trzy? Prawie w samym centrum,
                        wówczas był ogromny namiot-disco w kierunku Grzybowa, Kołobrzegu, przy campingu
                        chyba?
                        Może po remoncie Bryza? ;-)
                      • Gość: baerenfang nie, już sprawdziłem IP: *.gdynia.mm.pl 18.07.07, 23:06
                        byłem na stronie Dźwirzyna, ja mieszkałem wtedy w "Ania".
                        Ale dużo przypominam sobie.
                        A najbardziej Senator w 2003 (w styczniu) :-))))
                        • Gość: vivienn dużo się pozmieniało... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 07:22
                          teraz kolejna ogromna budowa - pięciogwiazdkowy Paradise w Dźwirzynie, ogólnie
                          dużo się pozmieniało przez ostatnie lata:) na lepsze!
                          • baerenfang co Ty tak od samego rana na nogach? 19.07.07, 07:35
                            Kolega kolegi otwierał przed laty Senatora, to było jeszcze w XX wieku;-)
                            Mile wspominam tamte okolice.
                            A Bryza jest po stronie morza patrząc od ulicy?
                            • Gość: vivienn Re: co Ty tak od samego rana na nogach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 07:41
                              nie, po lewej stronie, wkoło dużo zieleni, 300 metrów od plaży
                              • Gość: vivienn Re: co Ty tak od samego rana na nogach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 07:43
                                w pracy jestem już:) zaczynam od 7 i do 15
                              • baerenfang po lewej stronie? z której strony patrząc? 19.07.07, 08:14
                                idę na noc, 19:00.
                                • Gość: vivienn Re: po lewej stronie? z której strony patrząc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 10:46
                                  jadąc od Kołobrzegu po lewej stronie
                                  • Gość: vivienn Re: po lewej stronie? z której strony patrząc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 10:50
                                    chyba wolałam pracować na zmiany, wtedy też od 7 do 19, potem noc i 2 dni
                                    wolne! Ale teraz w biurze siedzę:(
        • walpole Re: Parkplatzkarte albo lepiej bardziej internati 19.07.07, 11:49
          Czesc, tak calkiem na marginesie, to to zdanie niestety nie jest prawidlowe. Wir bitten, die Autonummer
          an der Rezeption zu lassen. Bez "um" :)
          • baerenfang tak na marginesie: Co to ma oznaczać? 19.07.07, 11:52
            mają tablice oddawać?
            Z życia wzięte.
            • Gość: vivienn Re: tak na marginesie: Co to ma oznaczać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 12:11
              dzięki za wskazówkę:)
              • Gość: vivienn Re: tak na marginesie: Co to ma oznaczać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 12:11
                i to byłby kolejny powód do skarg!:D
                • baerenfang namierzyłem ośrodek! zadzwonię, kogo prosić? 19.07.07, 12:15
                  • Gość: vivienn Re: namierzyłem ośrodek! zadzwonię, kogo prosić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 12:20
                    Żaneta
                    • baerenfang nikt nie odebrał 19.07.07, 12:24
                    • baerenfang wow, prawie jak anżelika:-))) 19.07.07, 12:26
                      • baerenfang jaki miły głos?;-) 19.07.07, 12:28
                        • baerenfang obiecałem, znalazłem, zadzwoniłem 19.07.07, 12:33
                          jak to było: veni vidi vici?
                    • baerenfang es stimmt! 19.07.07, 13:55
            • walpole Re: tak na marginesie: Co to ma oznaczać? 19.07.07, 14:56
              Moja wypowiedz dotyczyla poprawnosci gramatycznej zdania i formy um... zu, ktora jest w tym
              przypadku nieprawidlowa, a nie samego slowa Autokarte czy Autoschein. W tym przypadku na pewno
              jej lepiej doradzicie. Prostuje i pozdrawiam.
    • baerenfang vivienn, ich komme! ;-))) 19.07.07, 14:29
      odezwij się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka