liszditafel 04.02.08, 10:07 Bengalin To jest nazwa ptaka. Nigdzie nie mogę znaleźć polskiego odpowiednika. Czy może ktoś pomóc? Pozdrowienia Arek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konrad-walenrod sęp bengalski (Gyps bengalensis). 04.02.08, 10:20 liszditafel napisał: > Bengalin > > To jest nazwa ptaka. Nigdzie nie mogę znaleźć polskiego > odpowiednika. Czy może ktoś pomóc? ------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: sęp bengalski (Gyps bengalensis). 04.02.08, 11:03 A w jakm języku to sępisko nazywa się niby Bengalin, bo chyba nie w niemieckim? Odpowiedz Link Zgłoś
jecki.p hier hast Du eine Bengalin, 04.02.08, 11:17 wcale niczego sobie; fakt, dzioba jej brakuje... :-) www.molodezhnaja.ch/asia/diamirza.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: hier hast Du eine Bengalin, 04.02.08, 15:55 jecki.p napisał: > wcale niczego sobie; fakt, dzioba jej brakuje... > :-) > www.molodezhnaja.ch/asia/diamirza.jpg Niezła sępica:) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad-walenrod Szkoda gadac!!! 04.02.08, 19:00 Früher hatte dieses Forum noch ein gewisses Niveau! Aber heutzutage... Szkoda gadac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
konrad-walenrod Beide sind auf ihre Weise hübsch. 04.02.08, 19:23 jecki.p napisał: > wcale niczego sobie; fakt, dzioba jej brakuje... > :-) > www.molodezhnaja.ch/asia/diamirza.jpg ------------------ Odpowiedz Link Zgłoś