Dodaj do ulubionych

opis Gdyni

03.06.09, 18:37
jak wiadomo, Gdynia to przepiękne miasto, wraz z morzem, pomnikiem, ratuszem...
i właśnie w tym tkwi mój problem. nie potrafię jej opisać po niemiecku. pomógłby mi ktoś? nie ukrywam, że mi na tym zależy.
dziękuję i pozrawaim
Obserwuj wątek
    • thunder-mug Re: opis Gdyni 03.06.09, 19:12

de.wikipedia.org/wiki/Gdynia
      • historyczka93 Re: opis Gdyni 03.06.09, 19:25
        dzieki bardzo ;d

a mam prosbe. czy ktos moglby sprawdzic, jakie bledy popoelnilam w pisaniu tego? (na pewno duzo) i ew. je poprawić?

Gdynia ist schönheit stadt. Sie had eine Kino heibt Silver Screen. Sie liegt an die See. Ich wohne in Gdynia von dem geburt. Gdynia had denkmal, strand, seepromenade und zwie Theather – musikane und normale. Naturlich, Gdynia had Kaufhaus heibt Klif. Ich liebie meine stadt.
        • jecki.p Re: opis Gdyni 03.06.09, 19:44
          To jest po prostu straszne. Nie lepiej byloby uczyc sie chinskiego ?

j.
          • historyczka93 Re: opis Gdyni 03.06.09, 19:46
            jecki.p napisał:

> To jest po prostu straszne. Nie lepiej byloby uczyc sie chinskiego ?
            >
            > j.

zamiast spamować, zrobiłbyś/zrobiłabyś coś pożytecznego i pomógłbyś/pomogłabyś mi.
            • jecki.p Re: opis Gdyni 03.06.09, 19:56
              Odrabianie zadan domowych za smierdzacych leniow / glabow to dla ciebie
              "cos pozytecznego" ? Pozwole sobie miec odmienne zdanie. Jeli ktos tu spamuje,
              to na pewno nie ja.
              j.
              • historyczka93 Re: opis Gdyni 03.06.09, 20:01
                jecki.p napisał:

> Odrabianie zadan domowych za smierdzacych leniow / glabow to dla ciebie
                > "cos pozytecznego" ? Pozwole sobie miec odmienne zdanie. Jeli ktos tu spamuje,
                > to na pewno nie ja.
                > j.

sugerujesz, ze jestem smierdzacym leniem badz glabem? mylisz sie :)
                i tu pokazuje sie Twoja kutlura - zamiast pomoc, spamujesz badz obrazasz. nie dopuszczasz do siebie mysli, ze jedna osoba moze czegos nie rozumiec? pokazalam Wam swoja prace i chce, zeby wytknieto mi bledy :))) i to wszystko.
                pozdrawiam.
                • jecki.p Re: opis Gdyni 03.06.09, 20:11
                  To ty sie mylisz. Ja zas niczego nie "sugeruje"; ja wiem. Posiadam bowiem oczy,
                  rozum i pare ciezkich workow doswiadczenia.

j.
                  • historyczka93 Re: opis Gdyni 03.06.09, 20:15
                    ja też posiadam oczy. i wdzę, że jedyne, do czego ciągniesz, to to, by móc się wyżyć na ludziach, którzy wciąż się uczą ;]
                    jak naprawdę nie masz nic do napisania - nie pisz.
                    to nie jest temat, by się kłócić. jeżeli masz klasę - wycofaj się.
                    ja już nie będę odpisywała na Pana (w końcu ma Pan worek doświadczeń czy jakoś tak), więc prosiłabym o to samo. Proszę sobie znaleźć jakąś osobę nie "śmierdzącego lenia i głąba".
                    Zawiodłam się na Pana kulturze.
                    pozdrawiam, historyczka.
                    • jecki.p Pikusia, 03.06.09, 20:19
                      daj sobie naprawde spokoj z ta "historyczka", po coz ci ta zenada.
                      Jesli jestes "historyczka", twoj pracodawca zaplaci ci za tlumacza.
                      W przeciwnym wypadku polecam:
                      www.rykowisko.pl

j.
                    • lepian4 Re: opis Gdyni 04.06.09, 13:16
                      Ja chetnie oferuje swoja pomoc.
                      Gotow jestem twoj tekst nawet poprawic, ale dopiero po zakonczeniu
                      roku szkolnego. Do tego czasu mozesz skosic mi trawe. To tak, w
                      ramach rewanzu
        • thunder-mug Re: opis Gdyni 03.06.09, 20:13
          historyczka93 napisała:

Gdynia ist schönheit stadt. Sie had eine Kino heibt Silver Screen. Sie liegt an die See. Ich wohne in Gdynia von dem geburt. Gdynia had denkmal, strand, seepromenade und zwie Theather – musikane und normale. Naturlich, Gdynia had Kaufhaus heibt Klif. Ich liebie meine stadt.
          ---------------------------------------------------------------------------------
          • jecki.p Re: opis Gdyni 03.06.09, 20:16
            P i e r d o l s z Asieku - jak zwykle zreszta...
            :-)
            j.
            • historyczka93 Re: opis Gdyni 03.06.09, 20:23
              jecki.p napisał:

> P i e r d o l s z Asieku - jak zwykle zreszta...
              > :-)
              > j.

jakbyś nie zauważył, 93 to końcówka mojego rocznika. tak więc, nie mam jeszcze pracy, i nie ma mi kto płacić za tłumacza :>
              jak nie chcesz pomóc - żegnam serdecznie. idz glebic inne ofiary.
            • jecki.p Re: opis Gdyni 03.06.09, 20:24
              PS

Asiek alias thunder mug zdazyl sie jako syn folksdojczow grupy 3 zalapac sie na
              niecale 2 lata folksszule (1943-1945). Daje mu to niezachwiana wiare w to, iz
              jest ekspertem w dziedzinie jezyka, kultury, sztuki tudziez polityki niemieckiej...
              :-)
              j.
              • thunder-mug Er stammt auch aus der Kaszubaj... 03.06.09, 20:31
                jecki.p napisał:

> PS
                >
                > Asiek alias thunder mug zdazyl sie jako syn folksdojczow grupy 3 zalapac sie na
                > niecale 2 lata folksszule (1943-1945). Daje mu to niezachwiana wiare w to, iz
                > jest ekspertem w dziedzinie jezyka, kultury, sztuki tudziez polityki niemieckie
                > j...
                > j.

--------------------------------
                • jecki.p Re: Er stammt auch aus der Kaszubaj... 03.06.09, 20:36
                  g. prawda - er stammt aus der Nähe von Tartu. Alles klar ?

j.
                  ---

Die Frage ist nicht, ob du an Gott glaubst.
                  Sie lautet vielmehr: Glaubt er an dich ?
                  • thunder-mug Re: Er stammt auch aus der Kaszubaj... 03.06.09, 20:44
                    jecki.p napisał:

> g. prawda - er stammt aus der Nähe von Tartu. Alles klar ?
                    -----------------------------------
            • thunder-mug Re: opis Gdyni 03.06.09, 20:25
              jecki.p napisał:

> P i e r d o l s z Asieku - jak zwykle zreszta...
              > j.
              ------------------------------------
              • jecki.p Re: opis Gdyni 03.06.09, 20:27
                ch. z literowkami ! O m e r i t u m idzie.

j.
          • thunder-mug Bardzo głęboki smutek mnie ogarnął... 04.06.09, 11:31
            thunder-mug napisała:

Gdingen ist eine wunderschöne Stadt, eine in Stein gegossene Symphonie.

Bardzo głęboki smutek mnie ogarnął, że historyczka zapomniała napisać, jak Jej się moje tłumaczenie podobało...
            • thunder-mug mit sehr großer Freude dankend erhalten... 05.06.09, 08:06
              thunder-mug napisała:

> thunder-mug napisała:
              >
              > Gdingen ist eine wunderschöne Stadt, eine in Stein gegossene Symphonie.
              >
              > Bardzo głęboki smutek mnie ogarnął, że historyczka zapomniała napisać, jak Jej
              > się moje tłumaczenie podobało...
              >---------------------------------------
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka