Dodaj do ulubionych

Literatura - POMOZCIE PROSZE !!

IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.04, 20:24
Musze napisac esej o literaturze. Pomozcie mi napisac...
Nie intersuje mnie literatura, poprostu nie mam czasu...
Oto tematy

I have two topics, but I have to choose one.
1. Rise and fall of the Empire. Address the following questions:
- try to define Nehru's and Achebe's telationship with the Englishness upon
reading the excerpts. Give the examples from the texts (15/20 lines)
- do you see any other form(s) of "empire" in our world today? Be explicit
(10 lines)

2. Taking examples from Yeats, Woolf, and Yoyce analyze the evolution of
literature during this period (end of 19th up to 1940). Do you see and link
with historical, social, and artistic events happening contemporaneously?

(3 pages maximum)

Technique:
- support your argmuents with examples from the texts
- be precise
- be personal (don't use a 4-hand writing)
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: Literatura - POMOZCIE PROSZE !! IP: *.zetosa.com.pl 18.02.04, 20:35
      Good luck for the prospective writer :)
    • Gość: Tess Re: Literatura - POMOZCIE PROSZE !! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.04, 22:51
      You cannot be serious!
    • cynik5 Re: Literatura - POMOZCIE PROSZE !! 19.02.04, 02:56
      Gość portalu: Aneta napisał(a):

> Musze napisac esej o literaturze. Pomozcie mi napisac...
      > Nie intersuje mnie literatura, poprostu nie mam czasu...
      > Oto tematy
      >
      > I have two topics, but I have to choose one.
      > 1. Rise and fall of the Empire. Address the following questions:

> - try to define Nehru's and Achebe's telationship with the Englishness upon
      > reading the excerpts. Give the examples from the texts (15/20 lines)
      > - do you see any other form(s) of "empire" in our world today? Be explicit
      > (10 lines)
      >
      > 2. Taking examples from Yeats, Woolf, and Yoyce analyze the evolution of
      > literature during this period (end of 19th up to 1940). Do you see and link
      > with historical, social, and artistic events happening contemporaneously?
      >
      >
      > (3 pages maximum)
      >
      >
      > Technique:
      > - support your argmuents with examples from the texts
      > - be precise
      > - be personal (don't use a 4-hand writing)
      >

1, Up and down. Yes.
      2. Yes

OK?
      • Gość: Aneta Re: Literatura - POMOZCIE PROSZE !! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.04, 14:09
        What do you mean cynik5?
        I have to write the esey for one of this topics. I am looking for a help.
      • Gość: chris Re: Literatura - POMOZCIE PROSZE !! IP: *.icpnet.pl 19.02.04, 18:02

> 1, Up and down. Yes.
        > 2. Yes
        >

That's good. Concise, you keep to the subject, and you haven't exceeded the page limit. I like it, I really do.

• Gość: ania Re: Literatura - POMOZCIE PROSZE !! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.04, 13:31
      gdybys troche poszperala w necie to bys bez problemu znalazla gotowce, zrobila
      pare parafraz i po sprawie. Niestety, wykladowcy na mojej uczelni sprawdzaja
      czy essay jest plagiat, a to sprawdzic mozna bardzo latwo. Wystarczy wpisac
      odpowiedni cytat w google.
      aha, dla takich jak ty co nie chce im sie pisac wypracowan jest wiele stronek
      internetowych gdzie mozna za 10 dolcow za strone kupic wypracowanie na kazdy
      temat:)
      kto nie ma w glowie, ten ma w kieszeni
      zycze milego parafrazowania
    • mamosz Re: Literatura - POMOZCIE PROSZE !! 20.02.04, 19:29
      I potem takie panienki jak ty biorą po 20 zł za korepetycje z dojazdenm do
      studenta.... nieuctwo i ignorancja a pfrzy tym bezczelność Uuuuh pora umierać
      • Gość: Aneta Re: Literatura - POMOZCIE PROSZE !! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.04, 12:33
        Przykro ze tak osadzasz ludzi...
        Chcialam Cie pocieszyc ze z literatury korepetycji nie udzielam... i nie bede.
        A o pomoc mozna poprosic... :P
        Pozdrawiam
        • mamosz Re: Literatura - POMOZCIE PROSZE !! 21.02.04, 22:40
          Prosisz nie o pomoc tylko o gotowca.Jak ty sobie to wyobrazasz,że ktoś usiadzie
          i machnie Ci pare stron. Glupio nic nie wiedzieć o literaturze jak sie studiuje
          filologię czy nawet kolegium jezykowe .Noblesse oblige (jesli wiesz co to
          znaczy)Do lekarza, który dostał gotowca z wyrostka miałabyś praetensje gdyby
          okazało sie to akurat przy twoim zabiegu.
          Studiując tak jak to wynika z twojego posta jesteś niedouczona i trudno ,taka
          jest prawda,a ogłaszajac to publicznie narazasz sie nie tylko na przychylne
          opinie.
          Coż widać że zdobywanie wyzszego wykształcenia nie jest juz tym samym
          • Gość: chris.b Re: Literatura - POMOZCIE PROSZE !! IP: *.icpnet.pl 21.02.04, 22:46
            mamosz, masz rację. Zgadzam się w 100% z tym co napisałaś i nie rozumiem dlaczego Aneta ma pretensję, prosząc o gotowca, takich właśnie reakcji powinna się spodziewać.
          • Gość: Aneta Re: Literatura - POMOZCIE PROSZE !! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.04, 12:50
            W szkole ucza wlasciwego interpretowania danego testu... ale w tym chyba Ty nie
            jestes dobry
            A czlowiek nie moze byc ze wszystkiego najlepszy. Niestety, z literatury nie
            jestem najlepsza, jednakze nie sadze iz jestem niedouczona, jak to sugerujesz.
            Bo teraz nie tylko wystarczy posiadac wiedze, ale rowniez ja odpowiednio i
            umiejetnie wykorzystywac.
            A prosze o pomoc i sugestie, co nalezy zawrzec w eseju, a nie o gotowca.
            Przykro mi iz tak zinterpretowales... milczenie jest zlotem... wiec lepiej sie
            nie wypowiadac majac taki poglad na tematy o ktorych sie nie ma pojecia.
            Pozdrawiam
            • Gość: chris Re: Literatura - POMOZCIE PROSZE !! IP: *.icpnet.pl 22.02.04, 15:53
              > A czlowiek nie moze byc ze wszystkiego najlepszy. Niestety, z literatury nie
              > jestem najlepsza, jednakze nie sadze iz jestem niedouczona, jak to sugerujesz.

To prawda, że człowiek nie może być najlepszy ze wszystkiego.
              Trzeba to zaakceptować. W tym wypadku wystarczy jeśli z pracy dostaniesz np. tróję - to nie powinno chyba przkraczać możliwości jakiegokolwiek studenta.

> A prosze o pomoc i sugestie, co nalezy zawrzec w eseju, a nie o gotowca.
              > Przykro mi iz tak zinterpretowales...

Taka interpretacja jest w tym przypadku jak najbardziej na miejscu. Przejrzyj to forum, lub kilka innych. Chyba wszystkie posty od ludzi, którzy liczą na gotowce wyglądają tak właśnie jak twój

> ... milczenie jest zlotem...
              Nie w tym przypadku chyba. Każdy ma przed sobą ekran i trudno raczej interpretować intencje, to co nie zostało wypowiedziane, wahania i gesty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka