Dodaj do ulubionych

szkoły językowe we Wrocławiu

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.04, 22:44
Proszę poleccie mi jakąś dobrą szkołę przygotowującą do FCE. Chciałabym
zacząc od zaraz i zdawac w grudniu. Wiem, ze większośc kursów się zaczęła się
w październiku, ale moze znacie jakieś od semestru letniego? Bo nie
chciałabym dolączyc do grupy, która przerobiła połowę materiału.
Ale piszcie o wszystkich szkolach i Waszych doświadczeniach z nimi. Dzięki!
Obserwuj wątek
    • Gość: Greg Re: szkoły językowe we Wrocławiu IP: *.wroclaw.mm.pl 20.03.04, 17:45
      najlepsza i najporządniejsza, tania:
      British Language Centre. Szkoła z prawdziwego powołania
      www.blc.pl
    • ortygia Re: szkoły językowe we Wrocławiu 20.03.04, 18:06
      Nie wiem jaką polecić, ale na pewno nie polecam Germanicy. Chodziłam tam od
      października do stycznia i na każdych zajęciach zasypiałam z nudów. Tylko
      ksiązka i książka, zero inwencji ze strony lektorki. Też mam zamiar zdawać w
      grudniu FCE, obecnie uczę się ze znajomą nauczycielką. Pozdrawiam!
    • Gość: fantazja Re: szkoły językowe we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.03.04, 18:22
      Dzieki za informacje. Może wybiorę się do tego BLC. Na pewno nie do Germaniki.
      A słyszeliście coś o Demostenesie, Globie albo English Service?
      • Gość: Greg Re: szkoły językowe we Wrocławiu IP: *.wroclaw.mm.pl 20.03.04, 23:51
        chodziłem do globa, totalne rozczarowanie, lektor na poziomie podstawówki ;) a
        kurs miał być na FCE
    • Gość: hanne Re: szkoły językowe we Wrocławiu IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 22.03.04, 11:17
      hej, polecam Profi Lingua-chozilam do nich przez rok i bylo naprawde super.
      mielismy swietnego lektora, ktory duzo od nas wymagal, native tez byl w
      porzadku. pozdrawiam
      • Gość: Callan? Re: szkoły językowe we Wrocławiu IP: *.zetosa.com.pl 22.03.04, 13:07
        Slyszałam, że jest też Callan. Polecacie???
        • Gość: akwarius Re: szkoły językowe we Wrocławiu IP: *.biskupin.wroc.pl / 80.55.194.* 17.04.04, 18:39
          zalezy co kto lubi.
          Lektora tez chwala,jest jeszcze Chrzescijanska Szkola Jezykowa (czy jak to sie
          dokladnie nazywa)na Kludnkickiej (przy Kosciele Chrzesciaj Baptystow)Bardzo
          dobra i oblegana.
          • Gość: akwarius Re: szkoły językowe we Wrocławiu IP: *.biskupin.wroc.pl / 80.55.194.* 17.04.04, 18:40
            sorry, Klodnickiej
        • Gość: Greg Re: szkoły językowe we Wrocławiu IP: *.wroclaw.mm.pl 20.04.04, 21:49
          bede obiektywny i uczciwy. Poza najlepszą British Language Centre ludzie chwalą
          też Babtystów. Natomiast nie polecają Profi-Linguy. Ja bym też sprawdził
          International House.
    • Gość: czuszka Re: szkoły językowe we Wrocławiu IP: 212.127.78.* 20.04.04, 11:37
      też polecam Profi-Lingua.Chodze tam teraz na kurs przygotowujący do FCE i jest
      bardzo ok. Na początku nie było dużo pracy ale teraz nas gonią.Lektorzy fajni,
      sa darmowe konweracje. Nie wiem czy mają kursy letnie ale sądze ze tak.
      pozdrawiam
      • Gość: Greg Re: szkoły językowe we Wrocławiu IP: *.wroclaw.mm.pl 20.04.04, 13:58
        znajoma chodzi i mówi że nie bardzo
        • Gość: Jenka Re: szkoły językowe we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 22:37
          ale co nie bardzo?
          A co myślicie o szkole Felberg? Słyszeliście cos o niej?
          • Gość: czuszka Re: szkoły językowe we Wrocławiu IP: 212.127.78.* 21.04.04, 08:01
            do Felberga chodzi mój chłopak. z moich obserwacji wynika ze nie cisna ich tam
            za bardzo z materiałem bo nic w domu nie robi :) ale moze reszta jest lepsza.
            aha-grupa jest bardzo mieszana pod względem wieku-razem ucza się ludzie w wieku
            30 i 15 lat co moim zdaniem jest średnuio fajne.
            • Gość: jenka Re: szkoły językowe we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 20:01
              dzieki za odpowiedz; a na jakim poziomie jest Twoj chlopak i z jakiej sie uczy
              ksiazki?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka