Dodaj do ulubionych

essay for TOEFL

IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 27.03.04, 20:14
Czy ktos zna jakies konkretne wytyczne przy pisanie eseju na TOEFL'u?
Moze znacie stronki na ktorych mozna zobaczyc przykladowe eseje -
niekoniecznie na ten exzam
dziekuje
galadriel
Obserwuj wątek
    • martini_very_bianco Re: essay for TOEFL 27.03.04, 21:30
      www.toefl.org

tam jest ze sto albo i więcej tematów, czy są wskazówki, jak pisać, nie
      pamiętam. ale one zazwyczaj pojawiają się w podręcznikach. Masz w ogóle
      pojęcie, o co chodzi? Bo jeżeli jesteś zupełnie zielona/y, mogę Cię
      powtajemniczć. Daj znać
    • martini_very_bianco Re: essay for TOEFL 27.03.04, 22:36
      aha, ale napisz na gazetowy adres, bywam tu raczej z rzadka
    • Gość: ona.a Re: essay for TOEFL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 15:36
      W sprzedaży są ładnie opracowane podręczniki poświęcone nauce pisania w
      zależności od poziomu.Chyba Virginia Evans wydała serię "Succesful writing"
      proficiency, advance i niższe.Czy TOEFL,nie wiem,ale wiem,że proficiency jest
      świetnie opracowana.Polecam.Jest wiele wskazówek, ćwiczeń, przykładów.
      Pozdrawiam.
      M.
      • martini_very_bianco Re: essay for TOEFL 30.03.04, 17:29
        Nie, w tej książeczece, siuper zresztą, nie ma wskazówek teflowych(chyba że
        masz jakieś świeżutkie wydanie?) a te do egzaminów brytyjskich się nie
        przydadzą, bo toefl to zupełnie inna bajka. Trza się przestawić, boooli czasem!

Martini
        • Gość: ona.a Re: essay for TOEFL IP: 5.2.* / *.chello.pl 30.03.04, 18:55
          Tak wiem, niestety, na proficiency seria sie kończy.A szkoda,bo opracowane z
          głową. W sumie pozostają strony www. albo zasoby z British Council.Jest tam coś
          niecoś, ale sesja za pasem i niestety pułki świeca pustkami.
          Miałam kiedyś linki do Toefl,ale powywalałam.
          Mozna tez podpytać metodyków z BC. Kto pytanie,nie bładzi:)
          Pozdrawiam.
          • martini_very_bianco Re: essay for TOEFL 30.03.04, 20:39
            No BC to raczej nie, bo toefl jest amerykański, prywatny w dodatku, a oni nie
            lubią konkurencji:))))) Zawsze mogę podzielić sie doświadczeniem, niejeden esej
            napisałam przygotowując się do egz.:)

m.
            • Gość: ona.a Re: essay for TOEFL IP: 5.2.* / *.chello.pl 31.03.04, 07:00
              Ale lektorzy mimo wszystko coś niecoś wiedzieć powinni,choć może niekoniecznie.
              Nie wiem,moze za bardzo wierzę w native speakerów.Masz rację egzaminy w BC
              kończą się na CPE,dalej to już stricte ukierunkowane np.busines czy inne.
              M.
              • martini_very_bianco Re: essay for TOEFL 31.03.04, 19:07
                No nie mówię, że nie wiedzą, ale z tego co wiem, w BC raczej rzadko są teflowe
                kursy. A w nejtiwów to ja przestałam wierzyć już daaaaawno, chyba że pracują w
                naprawdę porządnej szkole językowej. Lepsze szkoły już powoli rezygnują z ich
                usług i zastępują ich wysoko wykwalifikowanymi Polakami. Czy byłabyś teraz w
                stanie spakować walizki i pojechać do Francji uczyć kogoś polskiego? Ja bym się
                nie wybrała, chociaż jestem na polonistyce i po polsku umiem mówić. Niewielu
                nativów studiowało metodykę nauczania angielskiego jako taką, większość to
                osoby, które skończyły inny kierunek i potem dorobiły sobie papiery. Nie mówię,
                że to źle, wielu z nich to świetni nauczyciele, natomiast kiepski native to
                kompletna porażka. Na zajęciach typu konwersajce często bardzo dobrze się
                sprawdzają, natomist przy gramatyce nie zawsze. Nauczyciel-Polak wie, często z
                własnego doświadczenia, jakie błędy można popełnić i z czym może mieć trudności
                Polak. No i osoba po anglistyce czy kolegium jest dużo lepiej przygotwana.
                Niektóre szkoły wprowadzają system "dualny" - taka madra nazwa. Angole prowadzą
                konwersacje i uczą słuchania, a Polacy odwalają brudną - i trudniejszą -
                robotę, czyli gramatykę itp.
                A toefl to w sumie nie jest kurs specjalnie ukierunkowany na słwonictwo itp,
                tylko na używanie języka jako narzędzia zdobywania wiedzy:)
                • Gość: ona.a Re: essay for TOEFL IP: *.chello.pl 31.03.04, 19:17
                  Nie bez powodu mówi się,że wielu "natiwów" legnie na zwykłym egzaminie
                  proficiency.Anglicy podobno tez muszą je zdawać, jeśli chcą zdobyć jakieś
                  papiery.Tak słyszałam.I w sumie, mówić po polsku wcale nie znaczy być dobrym
                  nativem.Z Anglikami jest podobnie i ze wszystkimi innymi.
    • kaleps Re: essay for TOEFL 23.03.22, 10:02
      An essay writing service will provide you with an essay that will be high in quality. These services should offer many features, such as plagiarism reports, and free revisions. In addition, they should have a secure website to keep your personal information confidential. Furthermore, they should also offer refunds or revisions when necessary. In this article, we'll discuss three of the most popular options when it comes to buy a custom essay. The benefits of each one are discussed.
      • osborn-tyler Re: essay for TOEFL 13.11.22, 16:54
        While writing a dissertation www.ninjaessays.com/law-dissertation-help/ can be stressful, it can also be a rich experience. It is a great way to develop your stress threshold and learn how to cope with deadlines. Writing a dissertation will also give you practice writing skeleton arguments, which will be helpful when it comes to advising clients. Moreover, you will learn how to structure your work, including the use of headings, a contents page, and bundles.
    • galaxyd1 Re: essay for TOEFL 23.06.22, 07:39
      Get an official IELTS|TOEFL certificate.

If you are planning to study, work or live abroad, IELTS can help you get there!

We provide the necessary support for those who, for whatever reason, are unable to take the TESOL, PTE or Goethe exams or fail to achieve the scores required by institutions, employers or embassies.

contact via

Telegram: ............ Registraboard
      WhatsApp: +1 (513) 713-1397
    • galaxyd1 Re: essay for TOEFL 23.06.22, 11:19
      Zdobądź oficjalny certyfikat IELTS|TOEFL.

Jeśli planujesz studiować, pracować lub mieszkać za granicą, IELTS może Ci pomóc!

Zapewniamy niezbędną pomoc tym, którzy z tego czy innego powodu nie mogą przystąpić do egzaminu TESOL, PTE, Goethe ani uzyskać pożądanych wyników wymaganych przez instytucje, pracodawców lub ambasady.

Skontaktuj się przez.
      WhatsApp: +1 (513) 713-1397
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka