Dodaj do ulubionych

speak up Łódź

21.09.10, 16:04
szukam informacji na temat tej szkoly w lodzi na pl. wolnosci.
nie moge nigdzie znalezc info o lodzi ani w necie ani tu na forum, ale widze wiele zlych opini, wiec mam pewne watpliwosci co do tej szkoly...
czy ktos chodzil tam?

poza tym nie wiem co myslec o tym co mi zaproponowali. szlam tam z mysla zapisania sie na FCE. w tescie wypadlam na poziom 10. w zwiazku z tym ze mialam duza przerwe ponad 3 lata w nauce ang no i wiadomo ze sie pozapominalo pani mi proponuje isc na poziom 11. kazdy poziom trwa 3 miesiace. po 12 jest FCE a po 14 CAE i ona mowi ze nie oplaca mi sie robic firsta tylko CAE.

po 1 nie wiem czy dam sobie rade tylko w 1 rok!!!
po 2 przeciez wszedzie sa kursy specjalnie przygotowywujace do certyfikatu i to nawet 3,4 semestry trwaja.
wiec nie wiem co myslec o tym... czy to czasem nie sa jakies bajki.

no i drogo. 234zl za miesiac.

co myslicie????
Obserwuj wątek
    • baba67 Re: speak up Łódź 21.09.10, 20:59
      Wiem jedno-nie dasz rady w rok, nawet jesli wezmiesz dobrego korepetytora i bedziesz bardzo intensywnie pracowala w domu. Jestes na poziomie intermediate. 2 lata z dobra szkola to realne.
      A co kazdy rozumie przez dobra szkole to juz bardzo indywidualna sprawa...
      Prawda jest taka ze cudow nie ma, jak nie wierzysz, spytaj na forum English Teachers.
      • kasiorka8888 Re: speak up Łódź 22.09.10, 18:47
        wiem ze nie ma cudów bo ucze sie ang kuupe lat. no ale nie zgadzam sie z tym intermediate :D:D na tym poziomie to bylam 10 lat temu:D
        ja juz mam za soba 2z3 semestrow kursu do FCE ale to bylo w gim w ostatniej klasie. nie zdecydowalam sie na przystapienie do egz i ten trzeci semestr bo szlam do LO i to dosc dobrego, konczylam pozno zajecia i jeszcze tu i tu dojezdzalam wiec nie bylo szans pogodzic. w LO mialam upstreama niebieskiego(upper int) potem czerownego ale tylko w 1/3 bo potem byly bardziej lekcje pod mature. zdawalam rozsz na 85% bez wiekszej nauki bo zdawlam bio chem fiz rozsz wiec wiadomo. ang zawsze na x miejscu.
        problem w tym ze od tego czasu minely 3 lata bo teraz ide na IV rok. pierwsze 2 lata na studiach mialam ang ale to byl medical eng i zero gramy etc. tylko slownictwo stricte medyczne =//
        robiac test w speak up wiedzialam ze to wsyztsko bylo ale tu mi cos sie zapomnialo tam ale mimo to mialam z gramatyki i slownictwa - advance; sluchanie - master, i speaking - intermediate :D (a byly 4 poziomy: poczatk, inter., adv, master) wiec chyba bez przesady ze jestem intermetiade =/?
        • baba67 Re: speak up Łódź 22.09.10, 20:23
          Ale to bylo 10 lat temu... nawet zalozywszy upperintermediate rok to za malo. Po co ryzykowac kupe kasy?
          • kasiorka8888 Re: speak up Łódź 22.09.10, 20:33
            nie 10 a 3. ale niewazne nie takie bylo moje pyt.
            chailam sie dowiedziec opini o szkole
            • baba67 Re: speak up Łódź 23.09.10, 07:49
              10 a trzy to nie ma znaczenia. Rok i tak za malo. jesli w jakiejkolwiek Ci mowia ze wystarczy to znaczy ze chca Cie naciagnac na kase i narazaja na duzy ryzyko oblania egzaminu.
              Ale oczywiscie dowiadywanie sie sie dobra metoda wybrania szkoly. Moze sprobujesz tez na forum regionalnym ?
              • agness149 Re: speak up Łódź 12.10.15, 15:00
                Uwaga przed Speak Up Musialam splacac 3 miesiace za firme Speak Up za ich dlugi w banku Santander!! Za ich wlasne dlugi!!! Zerwalam kurs bo maja zle opracowany system. Czesto czekalo sie na zajecia w kolejce nawet 2 tyg bo nie bylo miejsca a oplacac trzeba bylo tak czy owak. To nie jest prawda ze jest plastyczny grafik i ze sie dostosowuja do ucznia. bzdura! Narzucali. Brales takie dni ktore byly wolne! Tak wiec oplacilam kare za zerwanie o czym wiedzialam ale najwiekszy problem w tym, ze szkola nie uregulowala z bankiem . a wrecz nie informowala bank o tym ze uczen zerwal umowe i dostawalam wciaz info z banku o wplacie, pozniej mialam pogrozki ze wysla komornika, wiec musialam placic dodatkowo. Szkola umywala rece, DZwoniam do Lerning System 500razy z prosba aby poinformowali bank o zerwaniu umowy a oni nic. Tak robia tylko dranie!! Moja kolezanka przeszla tem sam horror z nimi!! Ostrzegam wszystkich!!! Co z tego ze istnieje umowa? ja sie wywiazalam!! ale Learning System Poland sp nie!! mieli 2 tyg na uregulowanie z bankiem, zgodnei z umowa. to oni sie nie wywiazuja z umowy a nie uczen!! a uczen ponosi konsekwencje za nich
    • zlynaspeakup Re: speak up Łódź 21.03.18, 15:06
      Tez zostalam wrobiona przez speak up. nie wywiazuja sie z umow i sprawe przejmuje bank przez ktory sie oplaca lekcje, jakas paranoja i sciema. Prosze nei piszcie ze sie nie czyta umow. czyta i sie wywiazuje, ale nie ta szkola! Szkola pozniej nie informuje banku o zakonczeniu umowy a wiec kredytu i bank faktycznie sciaga z ucznia bo umowa wciaz wisi pomiedzy nim a bankiem a szkola umywa raczki. i pomimo tego ze umowa byla rozwiazana ze szkola i oplacona to oni powinni raczej informowac bank prawda? a nie robia! Speak up = nieeeeeee

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka